Anarhisticni portal

 
 
Slovenija NE NATO - Naslovna stran
Aktivno 2001 - 2004

   
 
  
 Igra:
 Diplomat Rupež 
 
 - Vaš prispevek
 - Vaše vprašanje
 - Vaše odprto pismo
DOBER RAZLOG IMAJO, DA LAŽEJO

Ruplovo predavanje na FDV

Pretiravati, trditi, ponavljati in nikoli ne poskušati česarkoli predstaviti z razumskim razlaganjem, to je najpomembnejši način argumentiranja ljudskih govornikov.
G. Le Bon, psiholog
 
Na množico se obrača z občutki, ne z razumom.
A. Hitler, vojskovodja


 

Veliko vprašanje je, če bi se Slovenija z odklanjanjem vstopa v NATO obvarovala pred delovanjem teroristov. Po Ruplovih besedah namreč boj islamskih fundamentalistov ni le boj proti ZDA, ampak sploh proti vrednotam zahodne civilizacije. Ker Slovenija zagovarja takšne vrednote, jo islamski fundamentalisti vidijo kot svojega nasprotnika.

(STA, 19.12.2001)

Dejstva: Rupel laže!

Teroristične organizacije imajo jasno določene cilje, ki jih vbijajo v glavo svojim rekrutom in vsakemu, ki jih ima čas poslušati. Bin Laden bi rad pognal Američane iz Saudske Arabije, Palestinci hočejo svobodno Palestino, Čečeni Čečenijo, IRA Irsko, ETA Baskijo, Kurdi Kurdistan. Nobena znana teroristična organizacija še ni napovedala vojne "vrednotam zahodne civilizacije".

Teroristi Slovenije ne ogrožajo in Rupel to dobro ve. Strašiti Slovence, da nas bodo teroristi kar tako za hec in brez razloga napadli, ni samo bedasto in podlo, ampak tudi skrajno neodgovorno, saj lahko besedam, ki jih izbruha sam gospod zunanji minister, kak bebček celo nasede in umre od strahu. Ali pa od smeha.

Seveda pa bi vstop v Nato naš položaj korenito spremenil. Zavezništvo z državo, ki jo iz dna duše sovraži pol sveta, nam pač ne more prinesti večje varnosti.

 


Slovenija NE Nato -- anti-copyright -- 2001