Anarhisticni portal

 
 
Slovenija NE NATO - Naslovna stran
Aktivno 2001 - 2004

   
 
  
 Igra:
 Diplomat Rupež 
 
 - Vaš prispevek
 - Vaše vprašanje
 - Vaše odprto pismo
DOBER RAZLOG IMAJO, DA LAŽEJO

Pogoste laži o Natu

Nato bo Sloveniji zagotovil večjo varnost

Slovenije nihče vojaško ne ogroža, sploh si ni mogoče predstavljati scenarija, po katerem bi Slovenija potrebovala vojaško pomoč Nata. Uničujoč padec meteorja je dosti bolj verjeten od agresije tuje države na naše ozemlje. 

Nato nas bo branil pred teroristi

Nato bi nas lahko branil pred vdorom sovražnih divizij, ne more pa nas obvarovati osamljenih norcev, ki so se pripravljeni pognati v zrak. WTC je padel, četudi je US Army precej močnejša od dveh potniških letal. Terorizem lahko odpravimo le z odpravo vzrokov, ki ga podžigajo. Eden teh vzrokov je zveza Nato.

Slovenija bo odločala o najpomembnejših varnostnih vprašanjih

Na enak način kot to počne sedaj - s kimanjem. Samo bedak lahko verjame, da bi ameriški generali zares prisluhnili mnenju slovenskih predstavnikov. Nato je fasada, ki daje ameriškim akcijam videz širše mednarodne podpore.

Sprejetje v Nato bi pomenilo priznanje visokih standardov slovenske demokracije in spoštovanja človekovih pravic

V vasici Acarlar na zahodu Turčije je sto deklic v starosti od deset do trinajst let že poročenih, nekatere med njimi pa so že matere ali noseče. Po poročanju številnih turških časnikov so starši za mlade neveste dobili od 1125 do 1480 evrov plačila. V Turčiji že od nekdaj velja tradicija, da revne podeželske družine svoje otroke zelo zgodaj poročijo. (STA 5.12. 2001)

Turčija je članica Nata.

Slovenija bi se priključila znanstvenim, tehnološkim in informacijskih tokovom razvitega sveta

Ključ do sodobnih tehnoloških čudežev ni članstvo v Natu, ampak denar. Denarja pa bo še manj, če ga bomo zapravljali za orožje. Če pridemo v Nato bomo vrhunsko tehnologijo še vedno plačevalii, s to razliko, da bomo vezani na enega samega ponudnika, ki ne bo vedno najboljši. 

S članstvom bi se zmanjšali izdatki za obrambo

Če bi želeli zadovoljiti kriterije Nata, bi morali še povečati izdatke za obrambo, ki so že sedaj previsoki in predvsem - popolnoma nesmiselni. Slovenija ni svetovni policaj, zato ne potebuje tako močne in drage obrambe, kot jo ponuja Nato.

Vstop v Nato bi Sloveniji dvignil ugled

Zmanjšanje suverenosti ne prinaša večjega ugleda. Ovca v levjem kožuhu je še vedno samo ovca; in to ovca s slabim okusom.

 


Slovenija NE Nato -- anti-copyright -- 2001