Anarhisticni portal

 
 
Slovenija NE NATO - Naslovna stran
Aktivno 2001 - 2004

   
 
  
 Igra:
 Diplomat Rupež 
 
 - Vaš prispevek
 - Vaše vprašanje
 - Vaše odprto pismo
Forum : Slovenija in NATO : Se splača?
1. Yarosh
9.3.2002
Mislim, da bi Slovenija že tako ali tako dobila primerno varnost z vstopom v EU. Evropa se reformira tudi na obrambnem področju, ustvarjajo se skupni korpusi in podobno, zato se vprašajmo ali nebi bil morebiten vstop v NATO zelo nelogična poteza, saj bi za enako varnost plačevali dve članarini EU in NATO?

2. Neznanec/ka
15.3.2002
Evropa svojo varnostno politiko gradi pretežno prav na NATU.

3. Simon
18.3.2002
>Mislim, da bi Slovenija že tako ali tako dobila primerno varnost z vstopom v EU.

Se strinjam, ampak poglavitno vprasanje je se vedno: pred KOM bi se morali zavarovati? Slovenija ne meji na nobeno drzavo, od katere bi nam pretila nevarnost. Se ko je pred nasim pragom divjala vojna, je bila Slovenija dokaj varna. In Balkan se je umiril, nase juzne sosede so se izcrpale, JLA je se samo bleda senca nekdanje vojaske moci. Slovenija v sedanjih politicnih razmerah enostavno nima sovraznika, pred katerim bi nas moral NATO (ali kdo drug) braniti.

Razmere se v kakih 10 letih res lahko spremenijo, ampak varnosti za 10 let vnaprej nam tudi NATO ne garantira, veliko vprasanje je, ce bo cez 10 let NATO sploh se obstajal.

4. stju
19.3.2002
Vkljucitev v NATO nam ne bo prinesla le vojaske varnosti, ampak tudi gospodarsko, politicno, financno, odprli se nam bodo tokovi, dostopni samo tistim, ki so kar najtesneje povezani s svetovno elito. Ne vem kako lahko sploh kdo nasprotuje vkljucitvi z argumentom, da je NATO "elitisticni klub", v katerega bi se radi ustulili nasi politiki. Ja normalno! Kaj je v tem slabega? Iz Balkana smo usli, ker nam njihova druzba ni ugajala. Zdaj nas bodo (morda) v svoje vrste povabili tisti, ki jih ves svet upraviceno steje za elito... kateri norec bi se temu branil?

Bedaki...

5. Jack
23.3.2002
Elita morilcev?

Ena od božjih zapovedi je , NE UBIJAJ!

Brez aneksov, če te napadejo pa lahko ubijaš in podobnih neumnosti...

__________________________________
Poslano s Klepetalnikom 2.0
http://ruleless.com/klepetalnik/

6. AnarchoS
28.3.2002
>Vkljucitev v NATO nam ne bo prinesla le vojaske varnosti

Kakšne varnosti neki, dobl bomo nove sovražnike, pa še tarče teroristov bomo postal!

7. Neznanec/ka
16.4.2002
(q) se splača ? (/q)

Splačalo se bo ozki skupini ki danes najbolj navija za
vstop n NATO.
Primer: Peterle - plačilo za španski kompromis

Vizija: Janša v generlštabu NATO-a

8. karel
17.4.2002
A se splača kupt kruh? Splača mogoč ne, mogoč bi si boljšga in cenejšga sam speku ... če bi meu cajt in volo. A se splača jet u Nato? Edini ku od tega u usakim primeru brezpogojno res neki majo so tisti, ku Nato prodajajo, njim se ni treba sprašvat.

Je pa tuki u usakim primeru opazt en efekt: država postaja vse bolj ena brezvezna lokalna uprauna enota, brez dejanske moči posegat v kake bolj komplicirane zadeve. No ja, tud državljani :)

Lp, Karel Miklav

9. Neznanec/ka
19.4.2002
SEM ZA VSTOP CE ZDA IZSTOPIJO

10. Fric
19.4.2002
>Je pa tuki u usakim primeru opazt en efekt: država postaja vse bolj ena brezvezna lokalna uprauna enota, brez dejanske moči posegat v kake bolj komplicirane zadeve. No ja, tud državljani :)

Hja, to res velja za manjse drzave med katerimi je tudi Slovenija. Americani pa bodi brez brige da imajo se kaksno moc za poseganje v najbolj komplicirane stvari, ki si jih lahko zamislis.

Glede nemoci posameznikov se pa cist strinjam.

11. Neznanec/ka
21.4.2002
Tisti, ki ste proti organizaciji NATO naj vam povem, da ste krepko zavedeni (vsaj po argumentaciji sodeč). A ne znate razmišljati s svojo glavo?! Tako pa kot papige ponavljate za nekimi NATOskeptiki, ki "poznajo sceno". NATO bo za Slovenijo vsekakor koristen in tudi tolikokrat omenjani stroški bodo nižji in višji, če bomo v NATO-u! Upam, da veste zakaj in da vam ni treba razlagti zakaj - ker že vsak otrok ve zakaj!

12. Neznanec/ka
12.5.2002
Mene zanima ali obstaja kaksen zagovornik nata, ki mi bo znal odgovoriti na naslednja vprasanja, ce bo odgovori odgovoril na zastavljeno vprasanje pozitivno se bom tudi jaz na referendumu, ce sploh bo odlocil pozitivno.

1. Ali je mozno, da ko bomo v natu, da iz njega
izstopimo in na kaksen nacin?

Ce bomo v natu, in bo amerika posredovala izven njenih meja, kar je zelo verjetno, mi bomo najverjetneje opravljali mirovne operacije, kar je tudi zelo verjetno,

2. kako bom preprical oz. preprecil svoji hcerki,
sinu, sestri, ali bratu, da ne gredo na te mirovne
operacije, glede na to, da ce noces ne rabis iti,
in glede na to, da ce hoces potem gres?

Cakam na vas odgovor, ce ga ne bo smatram, da zastavljena vprasanja niso privlecena za lase kot pravi Rupel, ter vas prihodnost mlajsih rodov ne zanima prav dosti.


Slovenija NE Nato -- anti-copyright -- 2001