Anarhisticni portal

 
 
Slovenija NE NATO - Naslovna stran
Aktivno 2001 - 2004

   
 
  
 Igra:
 Diplomat Rupež 
 
 - Vaš prispevek
 - Vaše vprašanje
 - Vaše odprto pismo
Forum : Slovenija in NATO : Marš za mir Buje - Umag 2008.
1. orko
2.8.2008
Sad je veæ i službeno. Hrvatska je dobila pozivnicu za NATO. Vlada na čelu s Ivom Sanaderom tvrdi kako bi raspisivanje referenduma bilo uvreda američkome presjedniku Georgeu Bushu, zanemarujuæi činjenicu da je neraspisivanje istoga uvreda nama graðanima.
Ne zanima nas više referendum, RH se ionako iz dana u dan sve više dokazuje kao nedemokratsko despotsko ureðenje. Izbori nas pak nisu nikad ni zanimali, ta buržujska prevara, kao da bi SDP ili bilo koja druga stranka, kad bi bila na vlasti bila protiv NATO-a ili bilo čega što je štetno po čovjeka i čovječanstvo u Hrvatskoj ili izvan nje, svejedno.
Svjesni smo da su vladarima ratovi u interesu. Analogno tome, svjesni smo da su vladarima savezi poput NATO-a takoðer u interesu. Vladarima, ali NE I NAMA, njihovim podanicima. U slučaju rata, NATO neæe štiti ni tebe ni mene, ma koliko se mi slagali ili ne slagali s ulaskom RH u NATO, štitit æe isključivo debele političarske guzice, dok æe nas koristiti kao topovsko meso i mučenike njihovih lažnih ideala. Bit æemo žrtve paljenice na oltaru Svemoguæeg Novca, Gospodina Našega.

Zato se mi i ove godine pozivamo na tradiciju našeg zavičaja, a to je raznolikost, suživot, miroljubivost, ali i otpor. Otpor je obilježio cijelu istarsku povijest. Mi ne želimo biti prva generacija koja se predala!

U prvoj polovici 20. stoljeæa, ovdje se vodila intelektualna, kulturna i oružana borba protiv fašizma.
Tokom hladnog rata, naš je narod odbacio moskovski imperijalizam i njegov Varšavski pakt bez da se zato prikloni washingtonskom imperijalizmu i njihovom NATO-u.
Mi želimo da tako i ostane!
Zato još jednom ponavljamo:

NE U NATO!!!
Ni tada ni sada ni nikada!

Zato vas i ove godine pozivamo da s nama hodate u znak mira, i otpora protiv ratova i ratnih saveza. 16. kolovoza 2008. iz Buja kreæe drugi tradicionalni
MARŠ ZA MIR
Buje-Umag

Okupljanje:
Trg slobode u Bujama (kod donje crkve)
u 14:00 h

Polazak u 14:30 h

I na kraju, pošto je NATO savez teško govno, nakon Marša svi hodači su pozvani u kamp Zlatorog u Sv. Ivanu na odmor i zabavu na Monte Merdaččia festivalu na kojem ovaj put nastupaju:

O.Ð.H.
Prazne flaše
Homo homini lupus
Šta ima?

Na istome mjestu æe biti moguæe i piratski kampirati.


Slovenija NE Nato -- anti-copyright -- 2001