Anarhisticni portal

 
 
Slovenija NE NATO - Naslovna stran
Aktivno 2001 - 2004

   
 
  
 Igra:
 Diplomat Rupež 
 
 - Vaš prispevek
 - Vaše vprašanje
 - Vaše odprto pismo
Forum : Slovenija in NATO : Beseda ni konj,morda osel
1. Neznanec/ka
9.4.2003


Včasih so poklicni mešetarji na sejmih pomagali pri prodaji ali nakupu konj, krav in še kaj.
Pomagali so seveda z besedami.Mešetar je na veliko hvalil prodajalčevega konja,dočim je mešetar na strani kupca
pregledal konju zobe, kolena ,kopita iskal predvsem napake in tako poizkušal konju zbijati ceno.To je bil cel obred pri katerem se je pridno zalivalo in jedlo.Priključili so ponavadi tudi razni pomočniki , ki so čakali na take prilike.Toda ko je bil konj prodan ,je bil prodan, pa konec.Kupec je imel konja ,prodajalec denar..In ni bilo nobenih vmesnih stopenj.
Ti časi so seveda minili.,ta uvod pa sem napisal zaradi nekih primerjav. Potomci mešetarjev so verjetno po genetskem izboru ali morda po nagnjenju postali politiki ,ker v tej stroki se da zgolj z jezikom in brez dela največ zaslužiti .Zraven pa je še prijetni prestiž lastne pomembnosti.
Naša sedanji politiki kot kapitalistična oblast bi morali te prirojene tržne prijeme imeti v mezincu in pri mešetarjenju med državami imeti uspehe če.....ne bi naleteli na mešetarje velikega formata z veliko daljšim stažem in z B 32 v ozadju.
.Obredi v zboljšani v obliki razkošnih večerij so sicer ostali ,pretečeni čas pa je prinesel drugačno blago in ogromno
profesionalnih mešetarjev z raznimi nazivi.Pri taki količini možganskih kapacitet in stroškov z njimi bi človek pričakoval ko se gre za neko kupčijo na meddržavni ravni da bi se tudi v zapletenih situacijah moralo vedeti kdaj je konj prodan ..Pa ni tako.
Slovenski zunanji minister je v Vilniusu podpisal dokument da je konj prodan . Ameriški zunanji minister mu je izrazil
hvaležnost.Konja so takoj naprej prodali,oziroma vnovčili. To so objavili tudi vsi svetovni mediji. Kako pa lahko po vseh teh dogodkih ,z katerimi je seznanjen cel svet slovenski politiki Slovencem trdijo ,da konj ni prodan........?
In kakšen nauk lahko potegnemo iz tega ?Konj je prodan ,mešetarji nas imajo pa za osle.




Slovenija NE Nato -- anti-copyright -- 2001