Anarhisticni portal

 
 
Slovenija NE NATO - Naslovna stran
Aktivno 2001 - 2004

   
 
  
 Igra:
 Diplomat Rupež 
 
 - Vaš prispevek
 - Vaše vprašanje
 - Vaše odprto pismo
Forum : Slovenija in NATO : Aktivno mirovno obmocje na FDV
1. Neznanec/ka
27.3.2003
V petek, 28. marca, vzpostavljamo Aktivno mirovno obmocje (AMO) na Fakulteti za druzbene vede v Ljubljani.

Koncept mirovnih obmocij je javnosti na tiskovni konferenci najprej predstavil Rastko Mocnik. Navdih zanj je nasel v samorazglasitvi obcine Izola za mirovno obmocje (obmocje brez vojske) leta 1989. Koncept mirovnih obmocij smo prevzeli v Protivojni koaliciji (globalnih protifašisticnih, protirasisticnih in protivojnih mrežah) in ga nadgradili v aktivna mirovna obmocja. Aktivna zato, ker ne verjamemo v mehanizme politicnega predstavništva. Upanje polagamo v prakse globalnih družbenih gibanj. Aktivnih mirovnih obmocij ne vzpostavljajo obcinski sveti, ki utelešajo voljo ljudstva, temvec jih v svoji razlicnosti vzpostavljamo s svojimi telesi in domišljijo v fizicnih in virtualnih prostorih. AMO so prostori, ki zavracajo logiko vojne in ki pomenijo zametke nove družbe, ki temelji na miru, strpnosti, in solidarnosti. So virus, ki bo dezintegriral vojno tkivo.

Zato pozivamo k sodelovanju pri utemeljitvi AMO na Fakulteti za družbene vede. Tam bomo razpravljali o dosedanjih izkušnjah gibanj proti permanentni globalni vojni in o možnostih, da ucinkovito razširimo mirovna obmocja v naših mestih, vaseh, fakultetah, šolah, tovarnah, mladinskih klubih, gasilskih domovih...

Vabljeni Buena vista stop global war club

Kontakt: protivojna_koalicija@yahoo.com
WWW: http://www.nenato.org/protivojnakoalicija/

2. marko
30.3.2003
Si vis pacem, para bellum.

3. McHrozni
30.3.2003
>Si vis pacem, para bellum.

Eden mojih ljubših latinskih rekov.

McHrozni

4. marko
30.3.2003
>V petek, 28. marca, vzpostavljamo Aktivno mirovno obmocje (AMO) na Fakulteti za druzbene vede v Ljubljani.
>
>Koncept mirovnih obmocij je javnosti na tiskovni konferenci najprej predstavil Rastko Mocnik. Navdih zanj je nasel v samorazglasitvi obcine Izola za mirovno obmocje (obmocje brez vojske) leta 1989. Koncept mirovnih obmocij smo prevzeli v Protivojni koaliciji (globalnih protifašisticnih, protirasisticnih in protivojnih mrežah) in ga nadgradili v aktivna mirovna obmocja. Aktivna zato, ker ne verjamemo v mehanizme politicnega predstavništva. Upanje polagamo v prakse globalnih družbenih gibanj. Aktivnih mirovnih obmocij ne vzpostavljajo obcinski sveti, ki utelešajo voljo ljudstva, temvec jih v svoji razlicnosti vzpostavljamo s svojimi telesi in domišljijo v fizicnih in virtualnih prostorih. AMO so prostori, ki zavracajo logiko vojne in ki pomenijo zametke nove družbe, ki temelji na miru, strpnosti, in solidarnosti. So virus, ki bo dezintegriral vojno tkivo.
>
>Zato pozivamo k sodelovanju pri utemeljitvi AMO na Fakulteti za družbene vede. Tam bomo razpravljali o dosedanjih izkušnjah gibanj proti permanentni globalni vojni in o možnostih, da ucinkovito razširimo mirovna obmocja v naših mestih, vaseh, fakultetah, šolah, tovarnah, mladinskih klubih, gasilskih domovih...
>
>Vabljeni Buena vista stop global war club
>
>Kontakt: protivojna_koalicija@yahoo.com
>WWW: http://www.nenato.org/protivojnakoalicija/

Včasih ostanem kar brez besed, ko vidim kaj se gredo ljudje. Kot bi sledili hecnemu bradatemu možakarju na njegov oblak. In to kakšen oblak. Oblak, ki ne samo da je odporen na vse kalibre od 5.56 mm do 407 mm, bombe, istrelke, ne tale oblak imenovan AMO varuje tudi pred termonuklearnimi eksplozijami, bojnimi plini in vraničnim prisadom.

Pa kaj vam je, ljudje?

Komu vi to?

O čemu vi to?

Tudi jaz imam rad mir in zdenka sir, pa ne eno ne drugo nima zveze z AMO.

Nekdo mi je grozil z nemškim filozofom, jaz pa vsem ostalim polagam tele besede Trockega za razmislek: "Ti se morda ne zanimaš za vojno, zato pa se vojna toliko bolj zanima zate!"

Meni je tako neverjetno, koliko so nekateri ljudje naivni. Mislijo, da zato, ker to njih ne zanima, pač ne obstaja. O, pa obstaja. Pa, da ne bom nekaj brez zveze posploševal, bom pač govoril o vojni.

Mislim, da ga ni in ne bo Slovenca, ki bi zakuhal vojno. Mislim, pa da mi v naši zgodovini še nismo nikogar napadli ali okupirali. Že brez AMO smo mi itak eden izmed najbolj miroljubnih narodov naokoli. Lepo je to, in ponosen sem na to. Gotovo pa zdaj kdo med vami, ki je prebral prejšnji stavek pa čez stisnjene zobe sika, zakaj pa potlej gremo v nato.

Na to pa odgovarja Trocki. Vojni je figo mar če smo miroljubni. Vojna vidi 5. in 10. evropski prometni koridor, ki se pri nas križata, in nas bo zato posrkala. Vojna hoče naše ozemlje, vojna hoče naše fante.

Z vstopom v nato pa smo vojni pokazali, da se ne sprenevedamo, ne rinemo glave v pesek, da vemo kaj hoče. V vojaškem partnerstvu veliko državami s katerimi imamo dosti skupnega, pa tudi nekaj razlik, smo pokazali vojni, da smo pripravljeni na poker s hudičem.

Pa je ni. Vojna se boji pogumnih. Samo naša pripravljenost in odločenost za boj sta jamstvo za mir.

5. Kuki
31.3.2003
Demagogija ti gre dobro od rok Marko, to je treba priznati :-) Vsak natovec bi ti verjetno modro prikimal. Antinatovci pa te besede jemljemo nekako tako, kot ti verjetno Mocnikove - kot prazno besedicenje. Pa pustimo to.

Mirovniki ne tiscimo glave vpesek, kot ti trdis. Nasprotno, le drugacne poglede imamo na to, kako nastane vojna in kako se ji izogniti.

Vojna ne pride sama od sebe, to ni nekaj kar te pac doleti kot poplava ali potres. Do vojne pride, ko vlada neke drzave uspe nategniti in zmanipulirati dovolj ljudi, da gredo in se z nekom stepejo. Ljudi ne mores kar tako spraviti v vojno. Posameznik lahko v hipu popizdi in nekoga v afektu ubije, stotisoc ljudi, kolikor jih najmanj rabis za spodobno vojno, pa ne more istocasno popeniti in zakuhati spopada. Vojna se ne more zgoditi, ce se prej ne pripravi pravo ozracje zanjo. In tukaj delujemo mirovniki - izboljsujemo ozracje. Ko proti vojni v Iraku protestiramo tako Slovenci kot Newyorcani in Palestinci, gradimo mostove med sabo in razbijamo predsodke. Niso vsi palestinci samomorilci in niso vsi americani imperialisticni pozresnezi. In nismo vsi slovenci riti. Ce ves, da so na "nasprotni" strani tudi ljudje, ki razmisljajo podobno kot ti, ki so za mir, te bo tezje pripraviti do tega, da bi se sel z njimi vojskovat. Vsaka vojna brez izjeme se lahko zacne sele, ko se demonizira nasprotnik. Mirovniki skusamo to generalno prepreciti.

Lako si predstavljam, da se ti zdi bedasto in neodgovorno, ce se hoce nekdo z "izboljsevanjem ozracja" obvarovati vojne. Ne trdim, da je ta nacin vedno in za vsakogar dober. Pred 100 leti vsekakor se ni bil. Ce bi imel za soseda Sadama, bi bil tudi jaz za tvoj pristop. Vendar pa sem v Sloveniji, ki ji ne grozi nobena vojaska nevarnost in si zato lahko privoscim luksuz in se grem mirovnika.

Po drugi strani se pa tudi ti lahko vprasas, kako uspesen je "tvoj" pristop. Imajo drzave z mocnejso vojsko res manj vojn? So tvoje moznosti da umres v vojni res manjse, ce si v drzavi z mocno vojsko? Po moje odgovori niso cisto samoumevni.

6. McHrozni
31.3.2003
>Lako si predstavljam, da se ti zdi bedasto in neodgovorno, ce se hoce nekdo z "izboljsevanjem ozracja" obvarovati vojne. Ne trdim, da je ta nacin vedno in za vsakogar dober. Pred 100 leti vsekakor se ni bil. Ce bi imel za soseda Sadama, bi bil tudi jaz za tvoj pristop. Vendar pa sem v Sloveniji, ki ji ne grozi nobena vojaska nevarnost in si zato lahko privoscim luksuz in se grem mirovnika.

"To nas ne more doleteti", torej.
Poglej kako lepo se je to obneslo Luciu in njegovim, večni mir in pokoj jim.

Pred 100 leti je bila meja varnosti državna meja. Kar se je dogajalo preko nje ni bila več stvar tiste države, tistih ljudi, zato je oborožena nevtralnost lahko povsem adekvatno zagotavljala mir (Španija v 1. svetovni).
Zdaj temu ni več tako. Napredki v orožju so privedli do tega, da se sedaj meja varnosti zaključi na nebu in nič prej. Če hočemo biti varni se moramo konfliktov lotevati še preden se začnejo, tudi z namestitvijo mirovnih sil (Makedonija). To je edini način kako si lahko zagotoviš, da konflikti nate ne bodo imeli vpliva - ker jih v tvojem okolju pač ne bo.
Seveda bomo slišali argument "kaj pa lahko Slovenija pripomore". Res, ne prav veliko, ampak nekaj pa lahko pripomoremo tudi neposredno. Če se bomo tega držali, bodo tudi veliki poslušali nas in tako lahko imamo lahko neposredno precej velik vpliv. Zakaj je pa Luxemburg v Natu, kaj? Ali pa Portugalska - iz točno tega razloga.

>Po drugi strani se pa tudi ti lahko vprasas, kako uspesen je "tvoj" pristop. Imajo drzave z mocnejso vojsko res manj vojn? So tvoje moznosti da umres v vojni res manjse, ce si v drzavi z mocno vojsko? Po moje odgovori niso cisto samoumevni.

Države z močnejšo vojsko imajo ponavadi tudi razlog za take vojske. Običajno: zunanji konflikt, notranji konflikt ali grožnja zunanjega konflikta.
Primerov prvega je precej in ne spadajo v to kategorijo.
Drugo bi lahko bil denimo Izrael. Zelo malo izraelskih vojakov je tarča samomorilskih napadov. Večinoma so po civilistih - vojakov si pač ne upajo.
Primer tretjega je ravno tako Izrael. Od kar imajo mogočno armado nimajo vojn.

Morda ni samoumevno, ampak vseeno drži.

McHrozni

7. kozak
31.3.2003
>"To nas ne more doleteti", torej.
>Poglej kako lepo se je to obneslo Luciu in njegovim, večni mir in pokoj jim.

Tega ne moreš posploševati. Strinjam se s Kukijem, da mirovništvo ni vedno prava opcija. Slovenija ima to srečo, da si mirovništvo lahko privošči.

>Če hočemo biti varni se moramo konfliktov lotevati še preden se začnejo, tudi z namestitvijo mirovnih sil (Makedonija).

Če hočemo biti varni pred vojno se moramo zavzemati za mir. Tako preprosto je to.

>Seveda bomo slišali argument "kaj pa lahko Slovenija pripomore". Res, ne prav veliko, ampak nekaj pa lahko pripomoremo tudi neposredno

Strinjam se. Ni res, da majhna država ne more prav nič vplivati na svetovno politiko. Lahko. Slovenija bi lahko vplivala, ne odločilno, vsekakor pa vsaj toliko, kolikor lahko vpliva večina evropskih držav. Vendar današnja garnitura politikov tega žal ni sposobna. Saj ne rečem da je to preprosto, potrebovali bi zares sposobne, celo izjemne ljudi. Naša sedanja garnitura se pa krepko nagiba v ravno nasprotno skrajnost. V ameriških časopisih se z nas že delajo norce.

8. McHrozni
31.3.2003
>Tega ne moreš posploševati. Strinjam se s Kukijem, da mirovništvo ni vedno prava opcija. Slovenija ima to srečo, da si mirovništvo lahko privošči.

Jap, ampak nekega vpliva pa to na svet ne bo imelo. Nič bolj ne bomo varni, če se bomo mi šli mirovnike in drugih to ne bo zanimalo.
Morda nam sicer prisluži dobro mesto v kakšnem muzeju, ampak to je to.

>Če hočemo biti varni pred vojno se moramo zavzemati za mir. Tako preprosto je to.

Tako je.
Ampak kajenje trave, meditacija, obeski... niso to. Pa tudi demonstracije niso pravi način zavzemanja za mir, kot tudi ni nasprotovanje vsaki vojni.

>Strinjam se. Ni res, da majhna država ne more prav nič vplivati na svetovno politiko. Lahko. Slovenija bi lahko vplivala, ne odločilno, vsekakor pa vsaj toliko, kolikor lahko vpliva večina evropskih držav. Vendar današnja garnitura politikov tega žal ni sposobna. Saj ne rečem da je to preprosto, potrebovali bi zares sposobne, celo izjemne ljudi. Naša sedanja garnitura se pa krepko nagiba v ravno nasprotno skrajnost. V ameriških časopisih se z nas že delajo norce.

Hm, tega nisem sicer vedel, imaš kak link?

Mimogrede, veš, da imamo pri nas vsake toliko let volitve, z idejo zamenjati vodilne? Politiki prihajajo in odhajajo, ti ki jih imamo sedaj so naredili že ogromno in enkrat bodo odslužili. Če ne čez 2 leti, pa čez 6 let.
Tako je to.
Sprejemati odločitve izključno na podlagi sedanje vladne garniture je neumnost.

McHrozni

9. kozak
31.3.2003
>Nič bolj ne bomo varni, če se bomo mi šli mirovnike in drugih to ne bo zanimalo.

Ne gremo se mirovnikov le slovenci. Saj menda veš kaj se dogaja po vsem svetu, skoraj vsakodnevno.

>Pa tudi demonstracije niso pravi način zavzemanja za mir,

Kakšen bi bil po tvoje pravi način zavzemanja za mir?

>kot tudi ni nasprotovanje vsaki vojni.

Mirovniki smo proti zelo konkretni vojni, tisti v Iraku.

>Hm, tega nisem sicer vedel, imaš kak link?

Včeraj je bilo po TV (POP?), danes sem na netu videl tudi STA novico, samo se ne spomnim točno kje. Američani so pisali o zapletih okrog tistih 5 mio$ in si menda privoščili marsikatero pikro šalo na naš račun.

10. marko
31.3.2003
>Demagogija ti gre dobro od rok Marko, to je treba priznati :-) Vsak natovec bi ti verjetno modro prikimal. Antinatovci pa te besede jemljemo nekako tako, kot ti verjetno Mocnikove - kot prazno besedicenje. Pa pustimo to.
>
Okej, tu ne vem, kaj bi rekel.

>Mirovniki ne tiscimo glave vpesek, kot ti trdis. Nasprotno, le drugacne poglede imamo na to, kako nastane vojna in kako se ji izogniti.
>
>Vojna ne pride sama od sebe, to ni nekaj kar te pac doleti kot poplava ali potres.

V članku na katerega se je nanašal moj post je bila tako prikazana.

>Do vojne pride, ko vlada neke drzave uspe nategniti in zmanipulirati dovolj ljudi, da gredo in se z nekom stepejo. Ljudi ne mores kar tako spraviti v vojno.

Veseli me, da se glede tega strinjava.

>Posameznik lahko v hipu popizdi in nekoga v afektu ubije, stotisoc ljudi, kolikor jih najmanj rabis za spodobno vojno, pa ne more istocasno popeniti in zakuhati spopada.

Vendar pa lahko posameznika dosti enostavneje ukrotiš, kot pa če kri diši množicam, ki vpijejo "hočemo orožje", kot je bilo po Srbiji v letih 88-91.

>Vojna se ne more zgoditi, ce se prej ne pripravi pravo ozracje zanjo. In tukaj delujemo mirovniki - izboljsujemo ozracje.

Ali opazite skozi ta svoja 'ozračja', da vaša sporočila ljudje zunaj njih sploh ne dojamejo. Staršem sem razlagal, kar ste nam razložili na tem sajtu, da namen akcije živi ščit za Irak ni bil zaustaviti vojno marveč jo preprečiti. Moji starši so visoko izobraženi in zapriseženi levičarji, pa niso dojeli. Niti jaz ne dojamem kaka je razlika med preprečiti in zaustaviti. Berete morda Nedeljski dnevnik? Tam na humorističnih straneh se slovenski narod iz vas norčuje.

>Ko proti vojni v Iraku protestiramo tako Slovenci kot Newyorcani in Palestinci, gradimo mostove med sabo in razbijamo predsodke. Niso vsi palestinci samomorilci in niso vsi americani imperialisticni pozresnezi. In nismo vsi slovenci riti. Ce ves, da so na "nasprotni" strani tudi ljudje, ki razmisljajo podobno kot ti, ki so za mir, te bo tezje pripraviti do tega, da bi se sel z njimi vojskovat.

Kaj pa če si potisnjen v vojno, tam v prvi liniji fronte in vidiš sovraga. A bi se upal staviti, da je tudi on pacifist, da imata dosti skupnega in bi se vstal iz zaklona in mu podal roko.

>Vsaka vojna brez izjeme se lahko zacne sele, ko se demonizira nasprotnik. Mirovniki skusamo to generalno prepreciti.

Skušate morda, vendar ...

>Lako si predstavljam, da se ti zdi bedasto in neodgovorno, ce se hoce nekdo z "izboljsevanjem ozracja" obvarovati vojne. Ne trdim, da je ta nacin vedno in za vsakogar dober. Pred 100 leti vsekakor se ni bil. Ce bi imel za soseda Sadama, bi bil tudi jaz za tvoj pristop. Vendar pa sem v Sloveniji, ki ji ne grozi nobena vojaska nevarnost in si zato lahko privoscim luksuz in se grem mirovnika.
>
Si pripravljen zato, ker nam trenutno nič ne grozi, zanemariti nacionalno varnost? Kaj pa boš, ko si tega luksuza več ne boš mogel privoščiti?

>Po drugi strani se pa tudi ti lahko vprasas, kako uspesen je "tvoj" pristop. Imajo drzave z mocnejso vojsko res manj vojn? So tvoje moznosti da umres v vojni res manjse, ce si v drzavi z mocno vojsko? Po moje odgovori niso cisto samoumevni.

Seveda se sprašujem kako uspešen je moj pristop. Pogosto. In vedno znova pridem, do zaključka, da je ZADOSTI uspešen. Deluje. Zelo redko so države z močno vosko v zadnjih 50 letih trpele vojno na svojih tleh. Na misel mi pridejo edinole indijsko pakistanske vojne. Možnosti, da umrem v vojni so dosti manjše, če je vojska v kateri sodelujem sodobno opremljena in dobro organizirana.


11. McHrozni
1.4.2003
>Ne gremo se mirovnikov le slovenci. Saj menda veš kaj se dogaja po vsem svetu, skoraj vsakodnevno.

Ja, ampak tam, kjer ne morejo kaj dosti spremeniti.
Mirovniki bi imeli vpliv v Kašmirju, Iraku, Severni Koreji, ne pa na zahodu.

>Kakšen bi bil po tvoje pravi način zavzemanja za mir?

Grožnja z vojno običajno deluje. Če je kredibilna.

Seveda se boš tu smejal, kako je to lahko zavzemanje za mir. Seveda je lahko - kaj je tisto, kar ti preprečuje, da ne bi šel v banko in vzel vsebine nekaj blagajn?
Ni idealno, ampak deluje. Alternative, ki bi delovala, ne poznamo.

>Mirovniki smo proti zelo konkretni vojni, tisti v Iraku.

Večinoma kar proti vsem vojnam.

>Včeraj je bilo po TV (POP?), danes sem na netu videl tudi STA novico, samo se ne spomnim točno kje. Američani so pisali o zapletih okrog tistih 5 mio$ in si menda privoščili marsikatero pikro šalo na naš račun.

Ugh, absolutno premalo gledam televizijo.

Je pa res, da si izjavo spremenil. Rekel si, da se ameri zafrkavajo iz nas, ker smo tako 'mehki', zdaj pa nenadoma trdiš, da se zafrkavajo iz zapletov pri 5 mio $.
Precej bistvena razlika!

McHrozni

12. Roberto
2.4.2003
>Drugo bi lahko bil denimo Izrael. Zelo malo izraelskih vojakov je tarča samomorilskih napadov. Večinoma so po civilistih - vojakov si pač ne upajo.
>Primer tretjega je ravno tako Izrael. Od kar imajo mogočno armado nimajo vojn.
>
>Morda ni samoumevno, ampak vseeno drži.
>
>McHrozni

A je v Izraelu mir? A greš lahko po ulicah ne da bi se bal? Mislim, da ne pa naj imajo še tako vojsko.Lahko je moralizirat in pametovat.
Močno vojsko imajo točno z določenim namenom.Izraelci pač ne pašejo tja dol in Izrael je otrok povojnega dogovora z Židi.
Zapomni si Mc... tam doli ne bo nikoli miru navkljub vsej izraelski vojski,kar dokazujejo dogodki iz preteklih desetletij. So pa Izraelci zares heroji ko tako lepo pobijajo Palestince s s vojimi tanki in ostrostrelci.
P.S: Palestinci nimajo svoje vojske, le policijo.
Ne trudi se z odgovori ker točno vem kaj boš napisal.

13. McHrozni
2.4.2003
>A je v Izraelu mir? A greš lahko po ulicah ne da bi se bal? Mislim, da ne pa naj imajo še tako vojsko.Lahko je moralizirat in pametovat.

A ga sosedje napadajo?

>Močno vojsko imajo točno z določenim namenom.Izraelci pač ne pašejo tja dol in Izrael je otrok povojnega dogovora z Židi.

Ummmmmmmm ne pašejo tja dol? Judovska manjšina je bila vedno prisotna na tistem področju. Kot manjšina, da, ampak bili so tam.
Ti moram res iskati dokaze, ali mi verjameš na besedo?

>Zapomni si Mc... tam doli ne bo nikoli miru navkljub vsej izraelski vojski,kar dokazujejo dogodki iz preteklih desetletij. So pa Izraelci zares heroji ko tako lepo pobijajo Palestince s s vojimi tanki in ostrostrelci.

Kar lepo tiho bodi s temi 'zapomni si', ker ne poveš nič novega, kaj šele pametnega.
Za mir v Judeji (originalno ime za "Palestino" - tudi jaz se grem lahko take, veš) je 5 možnosti - genocid ali eksodus nad Izraelci ali Palestinci (skupno 4 možnosti) ali pa umiritev arabskega sveta (plan v 3 točkah, od katerih je samo ena realno možna v doglednem času - pa še ta se ne nanaša na arabce).

McHrozni

14. Roberto
2.4.2003
>A ga sosedje napadajo?

Sosedje so ga napadali.

>Ummmmmmmm ne pašejo tja dol? Judovska manjšina je bila vedno prisotna na tistem področju. Kot manjšina, da, ampak bili so tam.

Manjšina ki izvaja genocid nad večino.Zanimivo.Podpora Amerike je več kot očitna glede na to da Izrael krši številne resolucije ZN pa jih nihče ne napada.

>Ti moram res iskati dokaze, ali mi verjameš na besedo?

Ne rabim dokazov ker vem.Se pa večina režimov, ki jih podpira amerika na koncu obrne proti njim samim.Saj mi verjameš, a ne.

>Kar lepo tiho bodi s temi 'zapomni si', ker ne poveš nič novega, kaj šele pametnega.
>Za mir v Judeji (originalno ime za "Palestino" - tudi jaz se grem lahko take, veš) je 5 možnosti - genocid ali eksodus nad Izraelci ali Palestinci (skupno 4 možnosti) ali pa umiritev arabskega sveta (plan v 3 točkah, od katerih je samo ena realno možna v doglednem času - pa še ta se ne nanaša na arabce).
>
>McHrozni

www.americanstateterrorism.com

15. McHrozni
2.4.2003
>Sosedje so ga napadali.

Odkar ima močno vojsko?

>Manjšina ki izvaja genocid nad večino.Zanimivo.Podpora Amerike je več kot očitna glede na to da Izrael krši številne resolucije ZN pa jih nihče ne napada.

No, pa se izprsi:
Katere resolucije VS OZN kličejo po tem, da Izrael nekaj naredi in obenem ne zadajo sosednjim državam stvari, ki jih morajo tudi izvršiti, oziroma jih arabske države tudi ne kršijo.

(psst: ne trudi se preveč)

>Ne rabim dokazov ker vem.Se pa večina režimov, ki jih podpira amerika na koncu obrne proti njim samim.Saj mi verjameš, a ne.

Hm. Večina ne.
Nekateri, vsekakor, ampak večina pa ne.

>www.americanstateterrorism.com

Isto kredibilno kot:
http://www.billgatesisdead.com/

McHrozni

16. Roberto
2.4.2003
>Isto kredibilno kot:
>http://www.billgatesisdead.com/
>
>McHrozni

Uživaj v svoji vzvišenosti in samozadovoljstvu.Amerika je zate itak zakon pa ga imej.Od danes naprej se ti samo še smejim in te pozdravljam tako kot Lucio.Pod tebe in ta forum vlečem črto ker je razpravljanje s tabo že malo brezvezno.
Upam, da te ne bodo zapustili vsi, ker se boš sam sabo malo težko prepiral in dokazoval.
Shut down.
Pa čao u Ameriki deželi sanj.
Zdaj pa res....SHUT DOWN.
It is safe now to shut down my computer.
Blink.................................

17. McHrozni
2.4.2003
Adijo, pa zdrav ostani.

McHrozni

18. marko
2.4.2003
Sic transit gloria mundi.

Pa ste zaprli štacuno, protinatovci, kaj?

19. Kuki
2.4.2003
>Ali opazite skozi ta svoja 'ozračja', da vaša sporočila ljudje zunaj njih sploh ne dojamejo.

Govoris tu o mirovnikih nasplosno ali o anarhistih? Po moje so mirovniske ideje dokaj razumljive, tudi tistim ki se z njimi ne strinjajo (oz. se jim zdijo nemogoce).

Ljudje z mocnimi predsodki ne bodo sprejeli sporocil tistih, proti katerim so ti njihovi predsodki naperjeni, to vem. Nemogoce se je izraziti z univerzalnim sporocilom, ki bi ga prav vsi dojeli, zato pac vsak naslavlja skupine, ki so mu blizu.

Ce bi bil recimo ti proti tej vojni, kako bi se izrazil? Kak transparent bi nosil, ce bi demonstriral?

In kaksen nacin izrazanja bi bil pravsnji, da bi dosegel naprimer tvoje starse (ali tebe)?

>Niti jaz ne dojamem kaka je razlika med preprečiti in zaustaviti.

Ne vem na kaj mislis.

20. Kuki
2.4.2003
>Pa ste zaprli štacuno, protinatovci, kaj?

Upam da ne :-)

21. Bing
2.4.2003
>Pa ste zaprli štacuno, protinatovci, kaj?

Kje pa, le sapo zajemamo

----------------
Klepetalnik
3.0
http://ruleless.com/klepetalnik

22. Fric
2.4.2003
>Pa ste zaprli štacuno, protinatovci, kaj?

Bitka je zgubljena vojna se nadaljuje, pravijo. Razume pa lahko vsak po svoje.

23. McHrozni
2.4.2003
>Bitka je zgubljena vojna se nadaljuje, pravijo. Razume pa lahko vsak po svoje.

Hm, kakšna vojna? Za kaj?

Večno revščino in nezadovoljstvo na Sončni strani Alp?

McHrozni

24. marko
2.4.2003
>Govoris tu o mirovnikih nasplosno ali o anarhistih? Po moje so mirovniske ideje dokaj razumljive, tudi tistim ki se z njimi ne strinjajo (oz. se jim zdijo nemogoce).
>
A niso oboji isto?

>Ce bi bil recimo ti proti tej vojni, kako bi se izrazil? Kak transparent bi nosil, ce bi demonstriral?
>
"Fight war, not wars. Destroy power, not people."

>In kaksen nacin izrazanja bi bil pravsnji, da bi dosegel naprimer tvoje starse (ali tebe)?
>
Da bi vi zamenjali javno podobo in postali podobni nam, ljudem srednjega in nižjega sloja. Potem bi 'nas' ( če lahko to tako rečem ) vaša sporočila dosegla. Ne vem pa, če bi nas premaknila iz nakupovalnih centrov na ulice.

>Ne vem na kaj mislis.

Na akcijo živi ščit.


Glej no glej, kljub spuščenim roletam, so trgovci še not!

25. Neznanec/ka
3.4.2003
>>Si vis pacem, para bellum.
>
>Eden mojih ljubših latinskih rekov.
>
>McHrozni

Moj najljubši švedski pa pravi: udm gur, aber dunfste mur :)

26. Neznanec/ka
3.4.2003
> marko jamral:
>Ali opazite skozi ta svoja 'ozračja', da vaša sporočila ljudje zunaj njih sploh ne dojamejo. Staršem sem razlagal, kar ste nam razložili na tem sajtu, da namen akcije živi ščit za Irak ni bil zaustaviti vojno marveč jo preprečiti. Moji starši so visoko izobraženi in zapriseženi levičarji, pa niso dojeli. Niti jaz ne dojamem kaka je razlika med preprečiti in zaustaviti. Berete morda Nedeljski dnevnik? Tam na humorističnih straneh se slovenski narod iz vas norčuje.

marko, ko sem hodil še v osnovno šolo sem z zanimanjem bral nedeljski dnevnik, potem pa sem nekako izgubil zanimanje. zdaj mi je tudi jasno, zakaj si tako siguren v svoje trditve...

Anton aus tirol

27. marko
4.4.2003
>marko, ko sem hodil še v osnovno šolo sem z zanimanjem bral nedeljski dnevnik, potem pa sem nekako izgubil zanimanje. zdaj mi je tudi jasno, zakaj si tako siguren v svoje trditve...
>
>Anton aus tirol

O, sancta sipmlicitas!

Včeraj sem na tv slo 2 gledal serijo OZ. Serija mi je nadvse všeč, ker je tako brutalno realistična. Nasploh ap tisti lik invalida, ki občasno komentira dogajanje in ima v svojih monologih ponavadi več modrosti kot naš FDV in FF skupaj.

Po spominu bi ti ga malo citiral.

"Nekega dne pa nekateri izmed ljudi, ki so verjeli v eno resnico, spoznajo, da tista resnica ni prava zanje. Nato poiščejo odgovor v drugi resnici; postanejo spreobrnjenci. Lahko pa postanejo tako zagreti za novo resnico, da menijo, da stara resnica več nikomur ne ustreza, zato jo začno goreče napadati. Postanejo fanatiki. In če mene vprašaš, so fanatiki tisti, ki potem vse zajebejo."

Torej si ti spoznal novo resnico, zlezel v varovalno ozračje in se pridružil svojim fanatikom, pri širjenju nove resnice med neuke 'slovenčke', kot nas pohvalno imenuje Vesna V. Godina.

Jaz bi se vam vsem skupaj še enkrat zahvalil na pomoči, da sta referenduma uspela.

28. jinxgirl
6.4.2003

>Včeraj sem na tv slo 2 gledal serijo OZ. Serija mi je nadvse všeč, ker je tako brutalno realistična. Nasploh ap tisti lik invalida, ki občasno komentira dogajanje in ima v svojih monologih ponavadi več modrosti kot naš FDV in FF skupaj.
>
>Po spominu bi ti ga malo citiral.
>
>"Nekega dne pa nekateri izmed ljudi, ki so verjeli v eno resnico, spoznajo, da tista resnica ni prava zanje. Nato poiščejo odgovor v drugi resnici; postanejo spreobrnjenci. Lahko pa postanejo tako zagreti za novo resnico, da menijo, da stara resnica več nikomur ne ustreza, zato jo začno goreče napadati. Postanejo fanatiki. In če mene vprašaš, so fanatiki tisti, ki potem vse zajebejo."
>
>Torej si ti spoznal novo resnico, zlezel v varovalno ozračje in se pridružil svojim fanatikom, pri širjenju nove resnice med neuke 'slovenčke', kot nas pohvalno imenuje Vesna V. Godina.
>
>Jaz bi se vam vsem skupaj še enkrat zahvalil na pomoči, da sta referenduma uspela.

Zahvali se raje slovenski zaplankanosti, ki jo tako lepo prezentiraš. Ta je bila poglavitna.


29. marko
7.4.2003
>Zahvali se raje slovenski zaplankanosti, ki jo tako lepo prezentiraš. Ta je bila poglavitna.
>
Glej kdo se oglaša. Ne ti men o zaplankanosti! Kar lepo priznaj, da je t.i. slovenska zaplankanost karta na katero ste vi in vaši zelo izdatno igrali. Tričetrt protinatovskih parol je bilo takšnih.

Tudi vi ste zaplankani, pa to še zelo zelo zelo, ker niti vi niti vaši eminentni 'firerji' niste opazili, da so nekateri zelo prisotni ( in vplivni ) slovenski mediji tolkli po vas z vsemi topovi.

Zdaj pa imate. Vi, pehota, ste se medijsko osmešili, vaši 'firerji' pa še naprej pišejo dolgočasne kolumne. Slovenija gre pa v nato in EU. Kul.


30. Pesimist
7.4.2003
>>Zahvali se raje slovenski zaplankanosti, ki jo tako lepo prezentiraš. Ta je bila poglavitna.
>>
>Glej kdo se oglaša. Ne ti men o zaplankanosti! Kar lepo priznaj, da je t.i. slovenska zaplankanost karta na katero ste vi in vaši zelo izdatno igrali. Tričetrt protinatovskih parol je bilo takšnih.
>
>Tudi vi ste zaplankani, pa to še zelo zelo zelo, ker niti vi niti vaši eminentni 'firerji' niste opazili, da so nekateri zelo prisotni ( in vplivni ) slovenski mediji tolkli po vas z vsemi topovi.
>
>Zdaj pa imate. Vi, pehota, ste se medijsko osmešili, vaši 'firerji' pa še naprej pišejo dolgočasne kolumne. Slovenija gre pa v nato in EU. Kul.
>
IN VERUJ V ENEGA BOGA.

31. marko
7.4.2003
>IN VERUJ V ENEGA BOGA.

Koliko pesimistov rabiš, da zamenjaš žarnico?

Vseeno, itak bo konec sveta.


Slovenija NE Nato -- anti-copyright -- 2001