Anarhisticni portal

 
 
Slovenija NE NATO - Naslovna stran
Aktivno 2001 - 2004

   
 
  
 Igra:
 Diplomat Rupež 
 
 - Vaš prispevek
 - Vaše vprašanje
 - Vaše odprto pismo
Forum : Slovenija in NATO : Gate za Nato
1. Neznanec/ka
19.3.2003
Podarim 1 (z besedo: en) par sveže opranih gat, kot prostovoljen prispevek za vstop Slovenije v NATO. Moja ponudba velja, dokler si ne premislim, zato svetujem pooblaščenemu ministrstvu in njihovim vodilnim uslužbencem, da mi sporočijo kdaj in kje so moj prispevek pripravljeni sprejeti. Možen je tudi dogovor o poštni dostavi prispevka, a naj takoj povem, da poštnina ni všteta v moj prostovoljni prispevek. Gate niso nove, so pa zelo dobro ohranjene glede na to, kaj vse so že prestale. Raztegljivi deli so primerno elastični, barva je enakomerna z dopustnimi odstopanji na kritičnih delih, s perforacijo na zadnjem delu, ki je posledica prekomernega uživanja stročnic bo strokovna delavka odpravila v nekaj minutah. Gate so torej v izvrstnem, takorekoč "voznem" stanju.
Če kdo morda misli, da en par gat ni dovolj velik prispevek, ali pa, da bi gate morale biti vsaj nove in torej tudi nerabljene, potem se kar dvakrat moti. Saj ne rečem, da nimam še kakšne druge malenkosti, ki bi se dala v ta namen tvorno uporabiti. Imam še vrsto drugih gat v nekaj osnovnih barvnih niansah, od katerih so vse, razen rumeno-rjavih akcentov v originalno tovarniški barvi. Težava pa je v tem, da vse ostale gate nujno potrebujem in se celo enim, ki sem jih namenil za pomoč na državni ravni, dokaj težko odpovem. Res je tudi, da sem premišljeval o drugih delih osebne garderobe, ki pa se mi ne zdijo dovolj osebne, da ne rečem intimne. V skupini predmetov, ki jih štejem med osebno lastnino, je tudi nekaj drugih stvari in naprav, ki bi jih morda celo podaril v ta plemeniti namen, a je smola pač smolnata in dejstvo neizpodbitno, da imam vseh teh stvari samo po en izvod, za razliko od gat. Ljudje, ki se spoznajo na te stvari so mi med vrsticami namignili, da bi bili ustrezni državni organi bistveno bolj navdušeni nad denarnim prispevkom, kot pa izbranim kosom mojega intimnega oblačila, a sem po temeljitem premisleku ugotovil, da to ne more biti res. Denar je samo na videz zelo primeren prispevek, ki ga država v okviru proračuna potem porabi za najpomembnejše namene. Po drugi strani, ta je tokrat pomembnejša, pa denar pomeni tudi koruptivni potencial, je nujen pogoj za investicijske zmote pa še kradejo ga zelo radi. Gate so popolnoma odporne na tovrstne finančne dileme, kar je le še razlog več, da vztrajam pri svoji odločitvi.
Ko sem znance dokončno prepričal, da so gate pravi prispevek za našo državo, so me poskušali prepričati naj podarim vsaj popolnoma nov par, še neuporabljen in v vsakem pogledu brezhiben. Gledal sem naivne duše, ki se ne spoznajo niti na orientacijski tek lokalni skavtov, kaj šele na vrhunski mednarodni varnostni vojaški aparat, ki ga predstavlja NATO. Kaj mislite, da bodo častniki teh vrhunskih oboroženih sil kar tako, brez pomisleka razpakirali moje nove gate in jih nataknili prvemu borcu, ki bo prikolovratil mimo? Kje pa! Vsak del opreme, ki ga uporablja NATO mora biti uspešno preizkušen v najhujših pogojih, ki jih lahko srečamo le v bojnih razmerah. In ko pokajo puške, ko sovrag bruha ogenj in je vsaka sekunda posebej življenjsko nevarna, so poleg strelnega orožja zagotovo najbolj obremenjene prav gate! In če niso pravilno testirane, če niso bile podvržene tako rekoč izrednim razmeram, v organizaciji kot je NATO nimajo kaj iskati. Gate, ki sem jih častno namenil za vstop Slovenije v NATO so odlično prestale vse temeljite preizkuse. Bili so dnevi, za katere si ne želim, da bi se še kdaj ponovili, ko je vrelo v mojem prebavnem sistemu. Daleč od toaletnih prostorov sem si zastavljal usodna vprašanja: bom zdržal ali ne? In če ne bom, bodo vzdržale vsaj gate? Na eni strani so podivjani prebavni sokovi grozili s temeljito erupcijo, na drugi strani hlače, ki jih morda lahko očistijo samo še v kemični čistilnici. Vmes pa gate, te iste, ki sem jih zdaj pripravljen podariti. Tudi navedeno preizkušnjo so gate zdržale. Sled notranjih bojev je bila sicer vidna, a s praškom, ki deluje že pri štiridesetih, sem skoraj vse uspel odstraniti že v prvem poskusu. Po drugem je zopet zasijala čista belina!
Prihodnost pred nas postavlja ovire in prepreke vseh vrst. Želimo verjeti, da bomo vsaj nekatere lažje premagali, če bomo v Natu. Morda celo drži, da Nata ne potrebujemo sedaj, ko še nismo noter, potem pa ga bomo zagotovo, ker bomo z vstopom kot dodatek, čisto brezplačno dobili celo vrsto novih sovražnikov. In če bodo časi še težji in drago orožje za obrambo pred novimi sovražniki ne bo delovalo, ker bo morda zastarelo, slabo vzdrževano ali pa preprosto ne bo denarja za strelivo, bo morda kazalo na najhujše. A tudi takrat, če bodo šle stvari iz slabega na še slabše, vam in nam vsem vedno ostanejo vsaj še gate.
(yes to gate!)

2. Kuki
19.3.2003
Aleluja! :-)))

Neznanec for president, gate pa na za zastavo!

3. McHrozni
20.3.2003
Se strinjam. Lepo kaže nivo antinatovcev: predšolski.

McHrozni

4. Marky
20.3.2003
Hm, McHrozny, morda se nisi slisal za ironijo ;)

5. Neznanec/ka
20.3.2003
Kako tipicno za pronatovce. Antinatovci smo na predsolskem nivoju kajne, pronatovci ste pa carji.

6. bomir
20.3.2003
Ha ha :-)))
To je bila osvežitev :)


Slovenija NE Nato -- anti-copyright -- 2001