Anarhisticni portal

 
 
Slovenija NE NATO - Naslovna stran
Aktivno 2001 - 2004

   
 
  
 Igra:
 Diplomat Rupež 
 
 - Vaš prispevek
 - Vaše vprašanje
 - Vaše odprto pismo
Forum : Slovenija in NATO : Potvorba in cenzura na POP TV
1. Meskalito
13.3.2003
Mail od Rastka Močnika:

Spostovane, spostovani,
PopTV je danes, 13. 3., v novicah ob 19. uri prenesla kratek odlomek mojih besed na tiskovni konferenci ob lansiranju pobude OBMOCJA MIRU.

Rekel sem takole: "...ali hocemo imeti cez cesto kasarno, polno vojastva, KI NE ODGOVARJA PRED SLOVENSKIM PRAVNIM SISTEMOM? Ali hocemo imeti pod oknom skladisce jedrskega orozja..."

PopTV je IZPUSTILA besede,ki so zapisane v velikih tiskanih crkah. Sirite to! Sirite tudi informacijo, da pripadniki Nata ne odgovarjajo pred domacim pravnim sistemom.

Z zadnjim stavkom porocila pa je PopTV POTVORILA nase besede in jih nadomestila s svojo TENDENCIOZNO OCENO.
Pobudnici in pobudnik akcije "Umaknite podpis!" smo ocenili, da je nasa akcija prispevala k temu, da je slovenska vlada SPREMENILA SVOJE STALISCE IN DA NE PODPIRA VEC KRSITVE USTANOVNE LISTINE OZN TER ILEGALNE AGRESIJE NA IRAK. Porocevalka PopTV pa je poriocilo sklenila z besedami:
"Akcija ni imela posebnega uspeha." Navajam po spominu, pomen je ta - besede so bile mogoce se bolj zanicljive.
NE POZABIMO: PopTV je ZACELA GONJO PROTI MARTI GREGORCIC.

Lep pozdrav,
Rastko Mocnik

Nacionalna TV o nasi tiskovni konferenci sploh ni porocala: PopTV potvarja in cenzurira na drobno - nacionalna TV pa cenzurira na debelo.

2. McHrozni
13.3.2003
>Rekel sem takole: "...ali hocemo imeti cez cesto kasarno, polno vojastva, KI NE ODGOVARJA PRED SLOVENSKIM PRAVNIM SISTEMOM? Ali hocemo imeti pod oknom skladisce jedrskega orozja..."

Pod prvo bi rekel tole: že to kar očitno so objavili - t.j. "kasarna polna vojaštva" in "skladišče jedrskega orožja" sta dovolj hudi neresnici, kaj neresnici demagoški laži, da ga je lahko kvječemu sram.

Mimogrede, pri POP TV je tako, da če ti ni všeč, je NE GLEJ. Če vam ni všeč kaj delajo z vašimi prispevki, jih pač ne objavljajte tam. Zadeva je zelo enostavna: POP TV je komercialna televizija in lahko objavlja kar hoče (z izjemo nekaterih z zakonom prepovedanih stvari).
Temu se reče (fanfare): SVOBODA TISKA.

Kar se pa neobjave na TV Slovenija tiče, bi pa vprašal, če je tipo slučajno dajal intervju za POP TV. Kajti v tem primeru ga na TV Slovenija niti ne smejo objaviti.

McHrozni

3. marko
13.3.2003
Uuu. Zarota osovrazenega megakapitala, kaj? Ko se pa Pop in nacionalka spravita na Rupla, je pa vse vredu, kaj? Ko ste pa 'vi' na tapeti, se pa jočete ko petletni otroci?

Zavračam zgornje trditve, da cenzurira bodisi nacionalka, bodisi pop. Res je, da si prizadevata pridobiti čim več gledalcev, zato včasih ene zadeve mal senzacionalistično obravnavajo, kar pa ne pomeni cenzure ali laganja.

Kolikor se spomnim, so še na vsa soočenja zagovornikov in nasprotnikov nata povabili taboljše na eni in drugi strani. In to na obeh televizijah. Pa ne samo to, na nacionalki je denimo studio city, katerega vodi Štefančič, prepričan protinatovec, ki to svojo oddajo z užitkom izrablja za vrtenje proti-nato propagande. Ali pa video spot skupine d-fact, ki ga lahko gledaš na nacionalki dvakrat na dan.

Kar se pa tiče Marte Gregorčič, pa bi rad povprašal g. Močnika, zakaj se ni NAGLAS povedalo, ko je odahjala v Irak, da bo ob tem opravljala to svoje raziskovanje z udeležbo oz. na tej poti delala magisterij, pa za to še prejemala zajetnih 300.000 sit bruto ( tako so rekli na nacionalki )? Sicer, verjamem, da je pisanje raziskave legitimno, ampak ob odhodu sta in Pop in nacionalna televizija prikazali odpravo kot izključno človekoljuben projekt in jo kot tako prikazali v zelo svetli luči. Zakaj se takrat niste oglasili in povedali, da se stvar financira tudi iz ministrstva za šolstvo. Gotovo ste morali vedeti, da če bodo mediji to naknadno zvedli ( kar jim pri nas tudi ponavadi rata, mala dežela pač ), bo misija v Irak postavljena v kaj čudno luč.

4. McHrozni
13.3.2003
>Pobudnici in pobudnik akcije "Umaknite podpis!" smo ocenili, da je nasa akcija prispevala k temu, da je slovenska vlada SPREMENILA SVOJE STALISCE IN DA NE PODPIRA VEC KRSITVE USTANOVNE LISTINE OZN TER ILEGALNE AGRESIJE NA IRAK. Porocevalka PopTV pa je poriocilo sklenila z besedami:
>"Akcija ni imela posebnega uspeha." Navajam po spominu, pomen je ta - besede so bile mogoce se bolj zanicljive.

Ah, ja. Seveda. Vas so poslušali, kajne.
In ne morda Schiraca, ki je GROZIL (no, skorajda) novim kandidatkam in jih odkrito kritiziral (mimogrede, zanimivo se mi zdi koliko prahu se dvigne okoli Busha če reče kaj podobnega...).
Ampak ne, kajne. Vi ste pomembnejši od Shiraca in Schröderja.

McHrozni

5. McHrozni
13.3.2003
>Kar se pa tiče Marte Gregorčič, pa bi rad povprašal g. Močnika, zakaj se ni NAGLAS povedalo, ko je odahjala v Irak, da bo ob tem opravljala to svoje raziskovanje z udeležbo oz. na tej poti delala magisterij, pa za to še prejemala zajetnih 300.000 sit bruto ( tako so rekli na nacionalki )?

Hm, če delajo gonjo proti njej, zakaj ne bi razglasili, da je tam samo zaradi denarja in da to uspešno skriva? 300 000 SIT bruto je že skoraj zdravniška plača.
Dokler je v Iraku pa se tudi na obtožbe - resnične ali neresnične - ne more odzvati.
Ja, če kaj takega pride ven in je predstavljeno na pravi način, bo to očrnilo njen ugled in ugled njenih privržencev za nedoločen čas.

Pozna kdo e-mail POP TV.. TV SLO... Delo... Slovenske Novice... Dnevnik... itd?

McHrozni

6. marko
16.3.2003
No, v zadnjih dnevih smo pa še iz ust samih naših 'Iračanov' slišali majčken bolj komercialne motive za pot v Irak: 30 000 sit za intervju za radio, 50 000 za intervju za televizijo sit.

7. Netko
16.3.2003
>Pozna kdo e-mail POP TV.. TV SLO... Delo... Slovenske Novice... Dnevnik... itd?

ja, jst, ampak ne vem, a mislis, da bi jih kar tu napisal? ti jih posljem po mailu raje?

8. McHrozni
16.3.2003
>ja, jst, ampak ne vem, a mislis, da bi jih kar tu napisal? ti jih posljem po mailu raje?

Zakaj pa ne? Kaj niso to javni podatki?

McHrozni

9. Netko
16.3.2003
>>ja, jst, ampak ne vem, a mislis, da bi jih kar tu napisal? ti jih posljem po mailu raje?
>
>Zakaj pa ne? Kaj niso to javni podatki?
>
>McHrozni

ne vem :)


Slovenija NE Nato -- anti-copyright -- 2001