Anarhisticni portal

 
 
Slovenija NE NATO - Naslovna stran
Aktivno 2001 - 2004

   
 
  
 Igra:
 Diplomat Rupež 
 
 - Vaš prispevek
 - Vaše vprašanje
 - Vaše odprto pismo
Forum : Slovenija in NATO : Doma v Evropi, varni PRED Natom
1. Neznanec/ka
10.3.2003
http://www.premisli.org/article.php?story=20030306141700498

Hehehe!

2. McHrozni
10.3.2003
Ponavljati, trditi, ... itd.

McHrozni

3. Neznanec/ka
10.3.2003
>Ponavljati, trditi, ... itd.

Kar počne tudi tvoja stran.
Naša stran meni, da so vaši argumenti zanič.
Vaša stran meni, da so vaši argumenti super.
Naša stran meni, da so naši argumenti super.
Vaša stran pa meni, da so naši argumenti zanič.
Ponavljamo se pa oboji.

Pa ne rečt, da tole ni bilo objektivno.

4. McHrozni
10.3.2003
>Kar počne tudi tvoja stran.
>Naša stran meni, da so vaši argumenti zanič.
>Vaša stran meni, da so vaši argumenti super.
>Naša stran meni, da so naši argumenti super.
>Vaša stran pa meni, da so naši argumenti zanič.
>Ponavljamo se pa oboji.

Ja, ampak razlika je še v tem, da naša stran daje dobre in utemeljene argumente za svoje stališče, manjkajo ji udarni slogani in podobna navlaka, ki jih je samo za vzorec. Za razliko od vaše strani, kjer je za vzorec argumentov, pač pa veliko sloganov in podobne šare.

Pa ne rečt, da tole ni bilo objektivno.

McHrozni

5. Roberto
11.3.2003
>Ja, ampak razlika je še v tem, da naša stran daje dobre in utemeljene argumente za svoje stališče, manjkajo ji udarni slogani in podobna navlaka, ki jih je samo za vzorec. Za razliko od vaše strani, kjer je za vzorec argumentov, pač pa veliko sloganov in podobne šare.
>
>Pa ne rečt, da tole ni bilo objektivno.
>
>McHrozni

A se spet ponavljaš stari? Daj povej kaj novega ,no!

6. IKRA
11.3.2003
>>Kar počne tudi tvoja stran.
>>Naša stran meni, da so vaši argumenti zanič.
>>Vaša stran meni, da so vaši argumenti super.
>>Naša stran meni, da so naši argumenti super.
>>Vaša stran pa meni, da so naši argumenti zanič.
>>Ponavljamo se pa oboji.
>
>Ja, ampak razlika je še v tem, da naša stran daje dobre in utemeljene argumente za svoje stališče, manjkajo ji udarni slogani in podobna navlaka, ki jih je samo za vzorec. Za razliko od vaše strani, kjer je za vzorec argumentov, pač pa veliko sloganov in podobne šare.
>
>Pa ne rečt, da tole ni bilo objektivno.
>
>McHrozni

Ja, ampak razlika je še v tem, da naša stran daje dobre in utemeljene argumente za svoje stališče,manjka jim samo podpora Rupela in še nekaj njegovih.Pa ne rečt, da tole ni bilo objektivno.

7. McHrozni
11.3.2003
>Ja, ampak razlika je še v tem, da naša stran daje dobre in utemeljene argumente za svoje stališče,manjka jim samo podpora Rupela in še nekaj njegovih.Pa ne rečt, da tole ni bilo objektivno.

Ni bilo objektivno.

McHrozni

8. marko
11.3.2003
Ko tako spremljam propagando proti Natu si ne morem kaj, da se ne bi zgražal nad nivojem do katerega se njeni tvorci spuščajo. Natoskeptiki pravite, da proti natu obstajajo tudi razumski argumenti. Žal, jaz berem, napenjam oči in možgane pa jih ne vidim. Vidim samo enačenje nata z ZDA ( no, resnici na ljubo, zdajle že skozi stisnjene zobe priznavate, da to ni isto ), potem imamo enačenje nata z nacizmom ( tega pa zares ne razumem? prosim, ne, TERJAM, da mi pojasnite, kako lahko nato enačiš z nacizmom ), najbolj na udaru so pa državni uradniki, kjer prednjači itak Rupel. Moram povedati, da bolj ko ga napadajo, bolj mi postaja model simpatičen. Jajc ima. Kdo drugi bi ga že ucvrl. Ko sem že govoril o enačenju nata z nacizmom - ravno Rupel z nacistično čelado krasi naslovnico nove Mladine. Potem je tu še vladin PR Gregor Krajc, ki ga že omenjeni časopis enači s Hugom. Po moji sodbi je to najbolj neokusno cenen primer diskreditacije človeka, ki je šolan in ima tudi mednarodnih izkušenj. Bravo, natoskeptiki, res, kampanja na nivoju. Takisto se časopis Mladina čudi temu, kako mladi nato-zagovorniki izkazujejo svojo podporo natu, tako da popišejo plahte z pro-vladnimi grafiti. Meni se početje ne zdi nič sporno, v bistvu mi je bolj všeč, da se kakršne koli politične parole napišejo na plahte, kot pa na zidove, še posebno zidove stavb, ki so označene s tistim malim plavim znakcem, kjer piše: "Kulturni spomenik". Kar pa nato-skeptikov prav nič ne ovira, da ne bi tudi na teh spomeniško zaščitenih stavbah pokazali, kar znajo. Da ne bo pomote, nisem proti grafitom, dosti puščobnih podhodov v Ljubljani krasijo prave umetnine in vsaka čast umetniku. Na hitro nakracane politične parole pa pač niso umetnine.

9. Neznanec/ka
11.3.2003

Glasovanje proti NATU je edinstvena priloznost iz vec vidikov:
1. Vecjo prepoznavnost Slovenije, beri dalje
2. Prvi bomo zabili prvi zebelj v
krsto NATU.
3. Zabili bomo tudi kar nekaj zebljev v
krste nasih NATOvskih hlapcev.
4. Precej davkoplacevalskega denarja bo ostalo v Sloveniji.
5. NATOVskim lobijem, ki bi s provizijami
nabav orozja mastno sluzili pa zabili kajlo v pozresni gobec.

Ce kdo misli, da nas NATO vabi medse zaradi
dobre druzbe, naj premisli se enkrat.

10. McHrozni
11.3.2003
>1. Vecjo prepoznavnost Slovenije, beri dalje

Za dosego tega cilja bi se lahko začeli tudi ukvarjati s proizvodnjo kemičnega in biološkega, pa tudi jedrskega orožja. Garantiram ti, da imamo možnost delati vse troje.

>2. Prvi bomo zabili prvi zebelj v
>krsto NATU.

Nak. Zabili bomo prvi žebelj v svojo krsto, Nato je do sedaj preživel brez nas in nikakor se ne bi umišljal, da bi bili ključna članica. Pomembna že lahko, ampak nikakor ne ključna.

Da ne omenim, da to nikakor ni argument proti članstvu Slovenije v Natu.

>4. Precej davkoplacevalskega denarja bo ostalo v Sloveniji.

Koliko? Približno zadeva znese 2 evra na leto po osebi, kar bi naneslo 26 tolarjev na osebo na mesec, oziroma 80 tolarjev od vsake plače. Paketek žvečilnih gumijev, pa še to ne kakih boljših.

>5. NATOVskim lobijem, ki bi s provizijami
>nabav orozja mastno sluzili pa zabili kajlo v pozresni gobec.

Recimo Slovenskim Železarnam, ki so ravno včeraj dobile naročilo za 32 novih oklepnikov? Pa Slovenskim Železnicam, ki ne bodo služile s prevozi opreme? Pa bohnedaj našim gostincem, ki precej dobro služijo, kadar je kaka ladja na obisku.
Da, tu ti dam prav. Ampak to ni razlog proti, temveč ZA Nato.

>Ce kdo misli, da nas NATO vabi medse zaradi
>dobre druzbe, naj premisli se enkrat.

Nikakor ne. Vabi nas za to, da bo z našo pomočjo umiril Balkan in da bomo sposobni poskrbeti sami zase. Če kdo misli, da si Nato obeta velike profite iz Slovenije (ali katerekoli izmed povabljenih članic, razen morda - MORDA - Romunije), naj premisli še trikrat, ne samo enkrat.

McHrozni

11. McHrozni
11.3.2003
>3. Zabili bomo tudi kar nekaj zebljev v
>krste nasih NATOvskih hlapcev.

To pa to, potem bo Plemeniti g. Zmago Jelinčič naš premier! Saj bosta ostali samo še dve stranki: SNS in SMS.

Čigava krsta bo to potem, mimogrede?

McHrozni

12. McHrozni
11.3.2003
>>4. Precej davkoplacevalskega denarja bo ostalo v Sloveniji.
>
>Koliko? Približno zadeva znese 2 evra na leto po osebi, kar bi naneslo 26 tolarjev na osebo na mesec, oziroma 80 tolarjev od vsake plače. Paketek žvečilnih gumijev, pa še to ne kakih boljših.

Aja, pozabil sem omeniti, da se bo del tega denarja v Slovenijo še vrnil =)

McHrozni

13. Bing
11.3.2003
>Ko tako spremljam propagando proti Natu si ne morem kaj, da se ne bi zgražal nad nivojem do katerega se njeni tvorci spuščajo.

To je politična satira in zanjo veljajo drugačni kriteriji. Če se moti oblast, ki deluje v mojem imenu in upravlja z mojimi sredstvi je to nekaj drugega, kot če se moti nek anonimnež, recimo jaz. Zato oblast mora biti na udaru neusmiljene kritike, ki iz muhe dela slona in je na meji dobrega okusa - ali ga prekorači. Če oblast naredi majhno napakico jo moramo razpeti na križ, jo popljuvati in zasmehovati na vse možne načine, iz preprostega razloga, ker lahko le tako vzpodbudimo zanimanje javnosti, ta je pa edina, ki lahko oblasti zateguje uzdo in tako varuje demokracijo pred zdrsom v oligarhijo. Strinjam se, da so napadi na Rupla res nizkotni, vendar se nikarkšen verbalni napad ne more niti primerjati s škodo, ki jo Rupel kot zunanji minister lahko naredi nam, z napačnimi odločitvami. Če so mediji tretja veja oblasti, je satira njihov meč. Dejstvo je, da pri večini bolj vžge karikatura Rupla z nosom v Bushevi riti kot naštevanje dejstev in razumskih razlogov. In zakaj vžge? Ker odraža zrno resnice, ki jo vsi poznamo, ker nismo tako neumni da je ne bi zmogli izluščiti iz kanonade dejstev s katerimi smo vsak dan bombandirani, le preleni ali preveč nezainteresirani smo, da bi ta dejstva formulirali v jasno stališče. Tu nastopi satira, kot trigger za razmislek o stvareh, ki bi sicer šle mimo. Mora pa biti pretirana, če hoče biti v tem uspešna.

Oblast ima vedno možnost, da vse neupravičene očitke ali podtikanja argumentirano zavrne v udarnih TV terminih in masovnih medijih. Njihovi kritiki te možnosti nimajo.

14. McHrozni
12.3.2003
Torej, če povzamem,
če vlada naredi napako, jo je treba križati. Ampak! na referendumu ne odloča vlada, odloča ljudstvo. Vlada lahko naokoli trosi argumente (in to tudi veselo počne), ampak ljudje se precej raje odzivajo na demagoške izjave, laži in zasmehovanja, kot pa na argumente. Če se zaradi tega stori napačna odločitev (vstop namreč ne more biti bolj napačna odločitev od nevstopa - izstopimo lahko zmeraj, kasnejši vstop pa bržkone ne bo možen), kaj potem? Koga boš potem križal in pljuval? Nedolžnega?

McHrozni

15. IKRA
12.3.2003
DOVOLI
>>1. Vecjo prepoznavnost Slovenije, beri dalje
>
>Za dosego tega cilja bi se lahko začeli tudi ukvarjati s proizvodnjo kemičnega in biološkega, pa tudi jedrskega orožja. Garantiram ti, da imamo možnost delati vse troje.
>
TO NAM NI POTREBNO,DENIMO NIZOZEMCI SADIJO ROŽCE IN CELI SVET JIH POZNA

>>2. Prvi bomo zabili prvi zebelj v
>>krsto NATU.
>
>Nak. Zabili bomo prvi žebelj v svojo krsto, Nato je do sedaj preživel brez nas in nikakor se ne bi umišljal, da bi bili ključna članica. Pomembna že lahko, ampak nikakor ne ključna.
>
MI NAVADNI DREKARI BOMO NAJBOLJ VESELI,ČE NAS BO NATO VOJSKA OBŠLA

>Da ne omenim, da to nikakor ni argument proti članstvu Slovenije v Natu.
>
IN TO JE NAŠ NAJVEČI ARGUMENT

>>4. Precej davkoplacevalskega denarja bo ostalo v Sloveniji.
>
>Koliko? Približno zadeva znese 2 evra na leto po osebi, kar bi naneslo 26 tolarjev na osebo na mesec, oziroma 80 tolarjev od vsake plače. Paketek žvečilnih gumijev, pa še to ne kakih boljših.
>
ČE NAS BOSTA SPREJELA SHRODER IN SHIRAK EURO NAEURO

>>5. NATOVskim lobijem, ki bi s provizijami
>>nabav orozja mastno sluzili pa zabili kajlo v pozresni gobec.
>
>Recimo Slovenskim Železarnam, ki so ravno včeraj dobile naročilo za 32 novih oklepnikov? Pa Slovenskim Železnicam, ki ne bodo služile s prevozi opreme? Pa bohnedaj našim gostincem, ki precej dobro služijo, kadar je kaka ladja na obisku.
>Da, tu ti dam prav. Ampak to ni razlog proti, temveč ZA Nato.
>
NAJPA ZAČNEJO DELAT REŠILNE AVTOMOBILE,DA JIH BODO TOLMINCI LAHKO KUPILI ČE TUDI TEH NE BO DRŽAVA PREVEČ OBDAVČILA,PO ŽELEZNICI PA NAJ VOZIJO KAMJONE IZ KOPRA DO AVSTRIJE,DA BODO PRIŠPARAL DRAGE CESTE.
>>Ce kdo misli, da nas NATO vabi medse zaradi
>>dobre druzbe, naj premisli se enkrat.
>
>Nikakor ne. Vabi nas za to, da bo z našo pomočjo umiril Balkan in da bomo sposobni poskrbeti sami zase. Če kdo misli, da si Nato obeta velike profite iz Slovenije (ali katerekoli izmed povabljenih članic, razen morda - MORDA - Romunije), naj premisli še trikrat, ne samo enkrat.
>
>McHrozni

BALKAN PA PUSTIMO PRI MIRU,GA JE BLO SEDEMDESET LET.

16. IKRA
12.3.2003
>Torej, če povzamem,
>če vlada naredi napako, jo je treba križati. Ampak! na referendumu ne odloča vlada, odloča ljudstvo. Vlada lahko naokoli trosi argumente (in to tudi veselo počne), ampak ljudje se precej raje odzivajo na demagoške izjave, laži in zasmehovanja, kot pa na argumente. Če se zaradi tega stori napačna odločitev (vstop namreč ne more biti bolj napačna odločitev od nevstopa - izstopimo lahko zmeraj, kasnejši vstop pa bržkone ne bo možen), kaj potem? Koga boš potem križal in pljuval? Nedolžnega?
>
>McHrozni

DOVOLI,DA DODAM SVOJO MISEL.V MENI JE DRNOVŠEK IZGUBIL VSE SPOŠTOVANJE,KO NI STROGO KAZNOVAL INCIDENT S ČASOPISOM PO JELINČIČEVEM NOSU IN TO JE BIL TUDI MOJ PRVI NE ZA NATO.

17. IKRA
12.3.2003
kaj potem? Koga boš potem križal in pljuval? Nedolžnega?
>>
>>McHrozni
>
>DOVOLI,DA DODAM SVOJO MISEL.V MENI JE DRNOVŠEK IZGUBIL VSE SPOŠTOVANJE,KO NI STROGO KAZNOVAL INCIDENT S ČASOPISOM PO JELINČIČEVEM NOSU IN TO JE BIL TUDI MOJ PRVI NE ZA NATO.PA ŠE TO,VODITELJI DRŽAVE IMAJO PRVO DOLŽNOST POSLUŠATI LJUDI.

18. Neznanec/ka
12.3.2003
McHrozni - a ti si tudi hlapec?

> Nato je do sedaj preživel brez nas in nikakor se ne bi > umišljal, da bi bili ključna članica. Pomembna že
> lahko, ampak nikakor ne ključna.

Aaaaaa? Se pravi le ne bomo enakopravni? Se pravi so eni v NATU več vredni kot drugi? Glej no...

19. McHrozni
12.3.2003
>Aaaaaa? Se pravi le ne bomo enakopravni? Se pravi so eni v NATU več vredni kot drugi? Glej no...

A ti ločiš med tem, da je nekdo v zavezništvu enakopravem, med tem, da lahko neko zavezništvo tudi preživi brez nekoga?

Zdi se mi, da ne ločiš med tem, kaj lahko zavezništvu ponudimo (bore malo) in med tem, koliko nas bodo upoštevali (precej več). Ali pa nočeš ločiti. Oziroma nočeš, da bi drugi ločili.

McHrozni

20. McHrozni
12.3.2003
>TO NAM NI POTREBNO,DENIMO NIZOZEMCI SADIJO ROŽCE IN CELI SVET JIH POZNA

Čisto slučajno so tudi v Natu in imajo tudi bogato kolonialno preteklost.

>MI NAVADNI DREKARI BOMO NAJBOLJ VESELI,ČE NAS BO NATO VOJSKA OBŠLA

Tako je. Vsak, ki ima pa kaj soli v glavi, si bo pa s tako vojsko naredil biznis.

>IN TO JE NAŠ NAJVEČI ARGUMENT

Tako je. Vaš največji argument proti članstvu Slovenije v Natu sploh ni proti članstvu Slovenije v Natu.


>NAJPA ZAČNEJO DELAT REŠILNE AVTOMOBILE,DA JIH BODO TOLMINCI LAHKO KUPILI ČE TUDI TEH NE BO DRŽAVA PREVEČ OBDAVČILA,PO ŽELEZNICI PA NAJ VOZIJO KAMJONE IZ KOPRA DO AVSTRIJE,DA BODO PRIŠPARAL DRAGE CESTE.

Hjah, torej praviš, naj drago in že plačano licenco za Valuke vržejo stran, kupijo licenco za rešilne avtomobile in povsem (ampak povsem!) predrugačijo proizvodnjo?

Naj ti ocenim, koliko bi šele to stalo? Da ne začnemo s kakimi dvomi o konkurenčnosti, ker bo hitro jasno, da nekdo nima razvite ekonomske logike. In ta nekdo si ti.

>BALKAN PA PUSTIMO PRI MIRU,GA JE BLO SEDEMDESET LET.

Če ga pustimo pri miru ga bo še sedemsto.

McHrozni

21. McHrozni
12.3.2003
>DOVOLI,DA DODAM SVOJO MISEL.V MENI JE DRNOVŠEK IZGUBIL VSE SPOŠTOVANJE,KO NI STROGO KAZNOVAL INCIDENT S ČASOPISOM PO JELINČIČEVEM NOSU IN TO JE BIL TUDI MOJ PRVI NE ZA NATO.

Saj - ne nasprotuješ zaradi drugega, kot so lokalne zdrahe. Nimaš razloga, da bi bil proti Natu in za tem ne moreš stati, imaš pa neke čudne ideje o tem, kaj so razlogi in kaj ne.

McHrozni

22. Neznanec/ka
12.3.2003
Glasovanje proti NATU je edinstvena priloznost iz vec vidikov:
1. Vecjo prepoznavnost Slovenije, beri dalje
2. Prvi bomo zabili prvi zebelj v
krsto NATU.
3. Zabili bomo tudi kar nekaj zebljev v
krste nasih NATOvskih hlapcev.
4. Precej davkoplacevalskega denarja bo ostalo v Sloveniji.
5. NATOVskim lobijem, ki bi s provizijami
nabav orozja mastno sluzili pa zabili kajlo v pozresni gobec.

Ce kdo misli, da nas NATO vabi medse zaradi
dobre druzbe, naj premisli se enkrat.


Daj McGrozni, še enkrat prosim pokomentiraj.
Hrepenim po tvojem komentarju.

23. McHrozni
12.3.2003
*sigh*

Samo zate sem šel zbrat komentarje.

>1. Vecjo prepoznavnost Slovenije, beri dalje

Za dosego tega cilja bi se lahko začeli tudi ukvarjati s proizvodnjo kemičnega in biološkega, pa tudi jedrskega orožja. Garantiram ti, da imamo možnost delati vse troje in garantiram ti tudi, da bodo povečali prepoznavnost Slovenije v svetu in to na enak način, kot zavračanje Nata.

>2. Prvi bomo zabili prvi zebelj v
>krsto NATU.

Nak. Zabili bomo prvi žebelj v svojo krsto, Nato je do sedaj preživel brez nas in nikakor se ne bi umišljal, da bi bili ključna članica. Pomembna že lahko, ampak nikakor ne ključna.

Da ne omenim, da to nikakor ni argument proti članstvu Slovenije v Natu.

>4. Precej davkoplacevalskega denarja bo ostalo v Sloveniji.

Koliko? Približno zadeva znese 2 evra na leto po osebi, kar bi naneslo 26 tolarjev na osebo na mesec, oziroma 80 tolarjev od vsake plače. Paketek žvečilnih gumijev, pa še to ne kakih boljših.

>5. NATOVskim lobijem, ki bi s provizijami
>nabav orozja mastno sluzili pa zabili kajlo v pozresni gobec.

Recimo Slovenskim Železarnam, ki so ravno včeraj dobile naročilo za 36 novih oklepnikov? Pa Slovenskim Železnicam, ki ne bodo služile s prevozi opreme? Pa bohnedaj našim gostincem, ki precej dobro služijo, kadar je kaka ladja na obisku.
Da, tu ti dam prav. Ampak to ni razlog proti, temveč ZA Nato.

>Ce kdo misli, da nas NATO vabi medse zaradi
>dobre druzbe, naj premisli se enkrat.

Nikakor ne. Vabi nas za to, da bo z našo pomočjo umiril Balkan in da bomo sposobni poskrbeti sami zase. Če kdo misli, da si Nato obeta velike profite iz Slovenije (ali katerekoli izmed povabljenih članic, razen morda - MORDA - Romunije), naj premisli še trikrat, ne samo enkrat.

>3. Zabili bomo tudi kar nekaj zebljev v
>krste nasih NATOvskih hlapcev.

To pa to, potem bo Plemeniti g. Zmago Jelinčič naš premier! Saj bosta ostali samo še dve stranki: SNS in SMS.

Čigava krsta bo to potem, mimogrede?

>>4. Precej davkoplacevalskega denarja bo ostalo v Sloveniji.
>
>Koliko? Približno zadeva znese 2 evra na leto po osebi, kar bi naneslo 26 tolarjev na osebo na mesec, oziroma 80 tolarjev od vsake plače. Paketek žvečilnih gumijev, pa še to ne kakih boljših.

Aja, pozabil sem omeniti, da se bo del tega denarja v Slovenijo še vrnil =)

McHrozni

24. Neznanec/ka
12.3.2003
>Naj ti ocenim, koliko bi šele to stalo? Da ne začnemo s kakimi dvomi o konkurenčnosti, ker bo hitro jasno, da nekdo nima razvite ekonomske logike. In ta nekdo si ti.

No, oceni, koliko bo to stalo. Pa svojo razvito
ekonomsko logiko uporabi. Samo da ne bo moral
Rop spet ropati po naših žepih, da se mu bo
proračun izšel.

25. McHrozni
12.3.2003
>No, oceni, koliko bo to stalo. Pa svojo razvito
>ekonomsko logiko uporabi. Samo da ne bo moral
>Rop spet ropati po naših žepih, da se mu bo
>proračun izšel.

Od oka, par deset milijonov evrov.

In ne, ne bo mu treba ropati. Tole se namreč ne bo zgodilo.

Bi pa moral, to pa.

McHrozni

26. marko
14.3.2003
>To je politična satira in zanjo veljajo drugačni kriteriji. Če se moti oblast, ki deluje v mojem imenu in upravlja z mojimi sredstvi je to nekaj drugega, kot če se moti nek anonimnež, recimo jaz. Zato oblast mora biti na udaru neusmiljene kritike, ki iz muhe dela slona in je na meji dobrega okusa - ali ga prekorači.

Že, že da obstaja politična satira. Ki ima v časopisih ponavadi posebno določeno mesto, za to da se ve, da je to samo satira. Amapk tale 'satira' kot ji ti praviš se je pa, æe vzamemo spet Mladino za primer, razlezla od prve do zadnje strani, skratka cel časopis je kontaminiran z neko propagando. Evo, vi proti-natovci pravite, da se forsira samo natovska propaganda, daj pokažite mi pro-natovski tednik? Da se povrnem k satiri, daj najdi mi ti zrno resnice v enačenju nata s fašizmom ali nacizmom?

>Če oblast naredi majhno napakico jo moramo razpeti na križ, jo popljuvati in zasmehovati na vse možne načine, iz preprostega razloga, ker lahko le tako vzpodbudimo zanimanje javnosti, ta je pa edina, ki lahko oblasti zateguje uzdo in tako varuje demokracijo pred zdrsom v oligarhijo.

Pa ne za vsako ceno in ne z vsemi sredstvi! Sicer tvegamo, da bomo dobili hrvaško situacijo, ko imajo kompletno invalidno vlado z mencajočim premierom, rekordno brezposelnostjo in nizkim mednarodnim ugledom. Kritika oblasti mora biti, ampak mora biti POŠTENA.

>Strinjam se, da so napadi na Rupla res nizkotni, vendar se nikarkšen verbalni napad ne more niti primerjati s škodo, ki jo Rupel kot zunanji minister lahko naredi nam, z napačnimi odločitvami. Če so mediji tretja veja oblasti, je satira njihov meč.

Ne, meč medijev mora biti moč argumentov, moč resnice.
Satire mora biti ravno za ščepec, kot sol v juhi. Ne pa da je 'juha' cela preslana, da žlica stoji navpično. Take ne bom jedel ( takim ne bom verjel ).
>
>Oblast ima vedno možnost, da vse neupravičene očitke ali podtikanja argumentirano zavrne v udarnih TV terminih in masovnih medijih. Njihovi kritiki te možnosti nimajo.

???

Si predstavljaš kaj bi rekli, na uredništvu popa ali nacionalke, če bi se oglasil Rupel s prošnjo, da bi zanj demantirali zadnje nasovnice Mladine? Ruplovi kritiki pa morajo počakat samo do naslednjega ponedeljka, ko izide nova Mladina.

27. jinxgirl
15.3.2003

>Pa ne za vsako ceno in ne z vsemi sredstvi! Sicer tvegamo, da bomo dobili hrvaško situacijo, ko imajo kompletno invalidno vlado z mencajočim premierom, rekordno brezposelnostjo in nizkim mednarodnim ugledom. Kritika oblasti mora biti, ampak mora biti POŠTENA.

Kdo se oglaša. Sam pa s popolnoma milimi in poštenimi argumenti tule razsajaš, ha?

28. McHrozni
15.3.2003
>Kdo se oglaša. Sam pa s popolnoma milimi in poštenimi argumenti tule razsajaš, ha?

Glede na to, da bi tole lahko letelo tudi name te pozivam, da mi najdeš primerjavo, ki je samo senca - samo senca! - te, o kateri govori marko.

McHrozni

29. Bing
15.3.2003
>Da se povrnem k satiri, daj najdi mi ti zrno resnice v enačenju nata s fašizmom ali nacizmom?

Nacizem je preferiral surovo moč nad pravico. Arijska rasa ima pravico in celo dolžnost, da z ugnobitvijo nižjih dvigne človeštvo na višji nivo.

Zavito v lepe besede in malo manj brutalno počne prva violina NATA danes isto - svojo moč postavljajo nad pravico, z bombami hoče demokratizirati barbare.

Znce, a vendarle.

>Sicer tvegamo, da bomo dobili hrvaško situacijo, ko imajo kompletno invalidno vlado z mencajočim premierom, rekordno brezposelnostjo in nizkim mednarodnim ugledom. Kritika oblasti mora biti, ampak mora biti POŠTENA

Kritika oblasti strogo vzeto ne more nikoli biti samo poštena, iz istega razloga, kot ne more biti oblast nikoli samo poštena. Tisoč ljudi je tisoč resnic. Politika ni matematika, kjer imaš samo false ali true. Če je kritika povsem absurdna, jo oblast z argumenti zlahka zavrne. Če pa po drugi strani kritiko omejiš, daš oblastnikom več možnosti za zlorabo položaja, kar je veliko slabše od negativnih posledic prekomernega kritiziranja.

Glede Hrvaške - kako si prišel do sklepa, da je prekomerna kritika pohabila vlado, sesula gospodarstvo in uničila ugled? Nisi zamenjal vzroka in posledice?

>Ne, meč medijev mora biti moč argumentov, moč resnice.

Se strinjam. Enako in še bolj bi moralo veljati za oblast. Ker pri ovcah na žalost bolj zaležejo parole kot argumenti in ker oblast to dejstvo s pridom iskorišča, bi zahtevo po resnici vsekakor morali nasloviti najprej na oblast in šele potem na njihove kritike.

>Si predstavljaš kaj bi rekli, na uredništvu popa ali nacionalke, če bi se oglasil Rupel s prošnjo, da bi zanj demantirali zadnje nasovnice Mladine?

Demantiral jih je, ne enkrat ampak desetkrat. Na TV, po časopisih, intervjuih. Vlada jih je demantirala v posebni izjavi (o Iraku), s katero je vsaj pred domačo javnostjo potegnila nos iz Busheve riti. Demantiral jo je Rop, ko je zavrnil ameriško prošnjo za transport prek Slovenije.

In prav za to gre, namen je bil dosežen.

30. McHrozni
15.3.2003
>Nacizem je preferiral surovo moč nad pravico. Arijska rasa ima pravico in celo dolžnost, da z ugnobitvijo nižjih dvigne človeštvo na višji nivo.
>
>Zavito v lepe besede in malo manj brutalno počne prva violina NATA danes isto - svojo moč postavljajo nad pravico, z bombami hoče demokratizirati barbare.

Pred kakšno in pred čigavo pravico postavljajo svojo moč?

Da ne omenim, da Nato in ZDA pač še zdaleč nista isto itd.

>Znce, a vendarle.

Peska. Ne žita.

>Se strinjam. Enako in še bolj bi moralo veljati za oblast. Ker pri ovcah na žalost bolj zaležejo parole kot argumenti in ker oblast to dejstvo s pridom iskorišča, bi zahtevo po resnici vsekakor morali nasloviti najprej na oblast in šele potem na njihove kritike.

Pojasni na primeru Nata.
(smo te dobili, kajne)

McHrozni

31. jinxgirl
18.3.2003
>>Kdo se oglaša. Sam pa s popolnoma milimi in poštenimi argumenti tule razsajaš, ha?
>
>Glede na to, da bi tole lahko letelo tudi name te pozivam, da mi najdeš primerjavo, ki je samo senca - samo senca! - te, o kateri govori marko.

Joj, v tem primeru te pa, na žalost, nisem imela v mislih niti za trenutek, ker me je s svojim zgrešenim moraliziranjem marko tule povsem prevzel. Se bom pa v prihodnje potrudila in poiskala kakšno od izjav, ki si jih v podobnem duhu izbistroumil. Pa ne se bat, svet se vrti okoli Sončka, ne okoli tebe. ( Je najbrž zato temu primerno svetlejši,...;))

32. McHrozni
18.3.2003
>Joj, v tem primeru te pa, na žalost, nisem imela v mislih niti za trenutek, ker me je s svojim zgrešenim moraliziranjem marko tule povsem prevzel. Se bom pa v prihodnje potrudila in poiskala kakšno od izjav, ki si jih v podobnem duhu izbistroumil. Pa ne se bat, svet se vrti okoli Sončka, ne okoli tebe. ( Je najbrž zato temu primerno svetlejši,...;))

No, dobro, pridružujem se markovemu mnenju, tako da izjava leti tudi name. Obrazloži.

McHrozni

33. Marky
20.3.2003
Tale celotni forum dokazuje, zakaj bomo sli v NATO. Namrec, ce pogledam stevilo ljudi, ki so proti Natu, jih je na tem forumu vec kot tistih za Nato. Za NATO sta dva strasna aktivista, Marko in McHrozni. Ej, fanta, ali nimata nic bolj pametnega za delat, kot da cele dni samo pisarita za NATO ? Se vama to zdi pametna uporaba vajinega casa ? No, meni se zdi to stran metanje casa, zato redko kaj napisem na forume. Ampak vidva sta pa res bisera.
No, ampak sedaj mi je jasno. Z vztrajnostjo se dalec pride, pa ceprav nimas argumentov. In seveda, ljudi je enostavno prepricati. Carrot and stick motivation pravijo temu Anglezi. Ce Slovencki ne bomo pridni, so nam rekli veliki, bomo izolirani. Ce pa bomo pridni nam bodo pa kej za pod zobe dali. No, seveda v Nato bomo sli, ampak jaz bom pa proti volil. Pa cetudi to lahko pomeni da bodo hrcki z mano sluzili vojsko. No morda bo pa tudi kaksna novopecena mamica z mano v enoti...Kajti tudi zenske bodo morale potem braniti naso Slovenijo :))

34. McHrozni
20.3.2003
>Tale celotni forum dokazuje, zakaj bomo sli v NATO. Namrec, ce pogledam stevilo ljudi, ki so proti Natu, jih je na tem forumu vec kot tistih za Nato. Za NATO sta dva strasna aktivista, Marko in McHrozni. Ej, fanta, ali nimata nic bolj pametnega za delat, kot da cele dni samo pisarita za NATO ? Se vama to zdi pametna uporaba vajinega casa ? No, meni se zdi to stran metanje casa, zato redko kaj napisem na forume. Ampak vidva sta pa res bisera.

Vsekakor, saj plačajo po vrstici.

=P

McHrozni

35. marko
20.3.2003
>>Tale celotni forum dokazuje, zakaj bomo sli v NATO. Namrec, ce pogledam stevilo ljudi, ki so proti Natu, jih je na tem forumu vec kot tistih za Nato. Za NATO sta dva strasna aktivista, Marko in McHrozni. Ej, fanta, ali nimata nic bolj pametnega za delat, kot da cele dni samo pisarita za NATO ? Se vama to zdi pametna uporaba vajinega casa ? No, meni se zdi to stran metanje casa, zato redko kaj napisem na forume. Ampak vidva sta pa res bisera.
>
>Vsekakor, saj plačajo po vrstici.
>
>=P
>
>McHrozni

Jaz - še mal - pa bom lahko bajto zidal. Potem pa poroka!

;)

36. Fric
20.3.2003
>Namrec, ce pogledam stevilo ljudi, ki so proti Natu, jih je na tem forumu vec kot tistih za Nato.

Še več nas je (PROTI), samo se nam ne da več eno in isto pisati.

37. McHrozni
20.3.2003
>Jaz - še mal - pa bom lahko bajto zidal. Potem pa poroka!
>
>;)

A s tisto rusinjo? Kul =)

Jaz sem očitno nekoliko bolj aktiven in si ravno naročam olimpijski plavalni bazen za pred hišo.

McHrozni

38. Marky
21.3.2003
>>Tale celotni forum dokazuje, zakaj bomo sli v NATO. Namrec, ce pogledam stevilo ljudi, ki so proti Natu, jih je na tem forumu vec kot tistih za Nato. Za NATO sta dva strasna aktivista, Marko in McHrozni. Ej, fanta, ali nimata nic bolj pametnega za delat, kot da cele dni samo pisarita za NATO ? Se vama to zdi pametna uporaba vajinega casa ? No, meni se zdi to stran metanje casa, zato redko kaj napisem na forume. Ampak vidva sta pa res bisera.
>
>Vsekakor, saj plačajo po vrstici.
>
>=P
>
>McHrozni


Zakaj si pa potem tako malo napisal ? :))

39. McHrozni
21.3.2003
>Zakaj si pa potem tako malo napisal ? :))

Šef nima rad če pisarim po nepotrebnem, samo tam, kjer lahko širim prave misli.

McHrozni

40. marko
21.3.2003
>>Jaz - še mal - pa bom lahko bajto zidal. Potem pa poroka!
>>
>>;)
>
>A s tisto rusinjo? Kul =)
>
=) Bomo še vidli. Namreč, včeri sem bil pri njej na obisku, pa so njeni tastari zvedli, da navijam za kapitaliste. Ne, nč bat, ni blo hudo. Mal smo mel ornk debato, česa si vse ZDA smejo ali ne smejo dovolit, ob čemer pa Sovjetska zveza ni nikogar napala. Ko pa sem omenil primer Čehoslovaške in Madžarske, pa sem dobil zanimiv odgovor, da so to bile 'bolezni komunizma'. Če povzamem, se mi zdi, da so ljudje v Rusiji besni, ker so ZDA spet pokazale, da jim Rusija ni kos.

Moje dekle pa pač sprejema to, da navijam za kapitaliste. Celo sem jo uspel prepričat, da je nato dober. ;)

41. McHrozni
21.3.2003
Ja, Rusi imajo zelo dobre spomine na Sovjetsko zvezo.
Za razliko od Ukrajincev... Litvancev... Estoncev... =)

Ne moreš zamerit ne enim in ne drugim.
Mimogrede, si jim omenil Afganistan?

McHrozni

42. McHrozni
21.3.2003
>Moje dekle pa pač sprejema to, da navijam za kapitaliste. Celo sem jo uspel prepričat, da je nato dober. ;)

Čakaj malo, enkrat si rekel, da ne mara, da poješ Internacionalo.

Aja, Slovenija v Natu je velik plus za Rusijo :)

McHrozni

43. PROTINATO
21.3.2003
>>Moje dekle pa pač sprejema to, da navijam za kapitaliste. Celo sem jo uspel prepričat, da je nato dober. ;)
>
>Čakaj malo, enkrat si rekel, da ne mara, da poješ Internacionalo.
>
>Aja, Slovenija v Natu je velik plus za Rusijo :)
>
>McHrozni
Doma v Sloveniji Europi,varni pred NATO in Ameriko Doma v Sloveniji Europi,varni pred NATO in Ameriko Doma v Sloveniji Europi,varni pred NATO in Ameriko Doma v Sloveniji Europi,varni pred NATO in Ameriko Doma v Sloveniji Europi,varni pred NATO in Ameriko Doma v Sloveniji Europi,varni pred NATO in Ameriko Doma v Sloveniji Europi,varni pred NATO in Ameriko Doma v Sloveniji Europi,varni pred NATO in Ameriko Doma v Sloveniji Europi,varni pred NATO in Ameriko Doma v Sloveniji Europi,varni pred NATO in Ameriko Doma v Sloveniji Europi,varni pred NATO in Ameriko Doma v Sloveniji Europi,varni pred NATO in Ameriko Doma v Sloveniji Europi,varni pred NATO in Ameriko Doma v Sloveniji Europi,varni pred NATO in Ameriko Doma v Sloveniji Europi,varni pred NATO in Ameriko Doma v Sloveniji Europi,varni pred NATO in Ameriko Doma v Sloveniji Europi,varni pred NATO in Ameriko Doma v Sloveniji Europi,varni pred NATO in Ameriko Doma v Sloveniji Europi,varni pred NATO in Ameriko Doma v Sloveniji Europi,varni pred NATO in Ameriko Doma v Sloveniji Europi,varni pred NATO in Ameriko Doma v Sloveniji Europi,varni pred NATO in Ameriko Doma v Sloveniji Europi,varni pred NATO in Ameriko Doma v Sloveniji Europi,varni pred NATO in Ameriko Doma v Sloveniji Europi,varni pred NATO in Ameriko Doma v Sloveniji Europi,varni pred NATO in Ameriko Doma v Sloveniji Europi,varni pred NATO in Ameriko Doma v Sloveniji Europi,varni pred NATO in Ameriko Doma v Sloveniji Europi,varni pred NATO in Ameriko Doma v Sloveniji Europi,varni pred NATO in Ameriko

44. marko
21.3.2003
>>Moje dekle pa pač sprejema to, da navijam za kapitaliste. Celo sem jo uspel prepričat, da je nato dober. ;)
>
>Čakaj malo, enkrat si rekel, da ne mara, da poješ Internacionalo.
>
Trdi, da nimam posluha. :(

>Aja, Slovenija v Natu je velik plus za Rusijo :)
>
>McHrozni

PROTINATU:
Polly wants a cracker!
Polly wants a cracker!
Polly wants a cracker!
Polly wants a cracker!
Polly wants a cracker!
Polly wants a cracker!
Polly wants a cracker!
Polly wants a cracker!
Polly wants a cracker!
Polly wants a cracker!
Polly wants a cracker!
Polly wants a cracker!


Slovenija NE Nato -- anti-copyright -- 2001