Anarhisticni portal

 
 
Slovenija NE NATO - Naslovna stran
Aktivno 2001 - 2004

   
 
  
 Igra:
 Diplomat Rupež 
 
 - Vaš prispevek
 - Vaše vprašanje
 - Vaše odprto pismo
Forum : Slovenija in NATO : Se mediji obračajo stran?
1. Hawkeye
12.1.2002
Naši lokalni bogovi so še pred kratkim obljubljali veleposlaniku Youngu, da bodo neuke Slovence razsvetlili z resnico o nujnosti vključitve v Nato, nakar je bilo pričakovati pojačano propagandno ofenzivo. Na moje veliko presenečenje pa se dogaja ravno nasprotno - teme povezane z Natom se nakako umikajo iz medijev. Je to morda indikator vladne namere, da bi Slovenija skočila Natu v rit skozi zadnja vrata, čimdalj od oči javnosti, ki bi, če bi jo preveč obremenjevali s Natom, utegnila celo zahtevati referendum?

2. mrNO
13.1.2002
Ob omembi referenduma se vladarjem obraca zelodec. Ugled vlade je med ljudmi tako na tleh, da bi vecina ze iz kljubovanja glasavala proti.

3. Hawkeye
14.1.2002
Če bo referendum, bom prekršil zlato anarhistično pravilo in šel prvič v življenju na volišče. Referendum je redka priložnost, ko lahko legalno zagrenimo življenje arogantnim bogovom. Volitve itak nikoli nič ne spremenijo, razen da požrešni voluharji malo zarotirajo okrog korita. Na referendumu jim pa lahko pokažemo, da imajo celo nebesa meje.

4. stju
14.1.2002
Pa vi res mislite, da ste pametnejsi od vseh ministrov in zbora njihovih svetovalcev? Vi boste njim ocitali aroganco, vi prevzetnezi dolgih jezijov in kratke pameti? Najprej se spustite z oblakov in potipajte realnost, da boste dobili obcutek, kaj to sploh je - potem jo pa izvolite spremeniti, ce boste hoteli.

Tako kot neomikani ne morejo biti kompetentni razsodniki omike, tako ne morejo biti sanjaci kompetenti za presojanje realnosti.

5. mrNO
14.1.2002
>Pa vi res mislite, da ste pametnejsi od vseh ministrov in zbora njihovih svetovalcev?

Pa ti naivnez res mislis, da politicna elita uporablja vse svoje sposobnosti in pamet samo za to, da bo slo TEBI bolje? Ti res verjames, da se politik z zobmi in nohti grebe in vzpenja, izdaja prijatelje in nacela, samo zato, da bo potem ko enkrat prileze na vrh, lahko velikodusno sluzil ljudstvu in TEBI? Jok bratec, tipicni politik se trudi zase, ne zate.
Ne dvomim v inteligenco vladajoce garniture, pac pa v njihove namene. Vsop v Nato ne bo koristil NAM, ampak samo NJIM, politicnemu razredu in birokratom.

6. stju
15.1.2002
Aha, razumem... politiki so strupena golazen, Satanovi sluge, ki prinasajo zlo v nas lepi svet...
Ko ostanes brez pametnih argumentov, se pac zateces v anarhisticni dogmatizem.

7. mrNO
15.1.2002
Si ti napisal kak argument za v NATO? Ga je navedla vlada? Bedastim nategom, da nas samo NATO lahko obvaruje teroristov in drugih grozecih nevarnosti, pac ne morem reci argumenti. Mediji ze lep cas robantijo, da bo vlada navsezadnje le morala jasno predstaviti razloge, ki jo vlecejo v NATO. Torej: zakaj NATO?

8. diego
16.1.2002
>Satanovi sluge,

ocitno nekateri govorijo stvari o katerih nimajo niti malo pojma. priporocam ti da si preberej satanisticno bibijo in potem govoris naprej.

>anarhisticni dogmatizem.

eni pa res ne razumejo nic.

9. kleklarca
19.1.2002
sploh ne gre za to, a so politiki kurbe al ne. NATO sucks in to vemo vsi, z vsaj trohico sposobnosti lastnega mišljenja.

sej vemo kako gre: vojna PROTI terorizmu!?! vojna JE terorizem!

10. Hawkeye
20.1.2002
>sej vemo kako gre: vojna PROTI terorizmu!?! vojna JE terorizem!

Točno. Problemov mednarodnega terorizma s karimi danes Nato opravičuje svoj obstoj, ni mogoče reševati z vojaško silo. Vsa ameriška aviacija in čete izvežbanih marincev niso mogle ubranite WTCja. Teroristi se ne bodo nikoli spusli v neposreden boj z veliko močnejšimi vojskami, zato je povsem vseeno, če ima Nato milijardo tankov in letal, ali pa jih ima samo deset; teroristi pač ne bojo jurišali na tanke in tudi nastavljali se jim ne bodo. Vojaška superiornost v boju proti terorizmu ne pomeni nič.

11. mrNO
20.1.2002
>Vojaška superiornost v boju proti terorizmu ne pomeni nič.

Jasno! In kjub temu je glavni argument slovenskih Nato-fanov, da nas bo Nato najboljše zaščiti pred teroristi, ki so si za cilj menda zastavil uničenje ravno tistih vrednot in načel, ki jih zagovarja Slovenija.

12. Matthai
21.1.2002
Tole je NATO-ZDA realnost:

Preberite si tole zgodbo:
http://www.oregons12.com/news/local/story.asp?content_id=906723

Ena hollywoodska ekipa je v torek zvecer snemala film, za katerega sceno je zazgala in zbombardirala eno dolzino ulice ter v zraku imela 2 vojaski letali in eno civilno letalo, ki so se preganjali po zraku. Na rutinskem
letu ameriskih vojaskih letal preko zahodne obale, sta dva izvidnika naredila halo in sla v vojno pripravljenost. v bazo sta javila, da je portland napaden, da vidita ogenj v mestu, ki ga nihce ne gasi. letala so letala zelo nizko in preganjali so civilno letalo filmske ekipe.

Ob vsem tem ameriska letalska sluba ni vedela za snemanje, ljudje v Portlandu pa so okusili "vojno stanje" in razbite sipe zaradi nizkih preletov.
Mislim, da so bili zelo blizu sestrelitvi nekaj filmskih letal.

13. Neznanec/ka
12.5.2002
Nato go home.


Slovenija NE Nato -- anti-copyright -- 2001