Anarhisticni portal

 
 
Slovenija NE NATO - Naslovna stran
Aktivno 2001 - 2004

   
 
  
 Igra:
 Diplomat Rupež 
 
 - Vaš prispevek
 - Vaše vprašanje
 - Vaše odprto pismo
Forum : Slovenija in NATO : Markotu, McChickenu in podobnim.
1. Lucio
3.3.2003
Marko, nisi slab človek. Da se s teboj pogovarjati. Si inteligenten in objektiven. Si zelo načitan in svoje " delo ", obvladaš.
Vendar moraš okusiti vojno ( ne govorim o 10 dnevnem pokanju petard v Sloveniji ) če sploh meniš da tebe in McDonaldsa ( McChickena koji kurac sploh je ), lahko jemljem resno.

Govorita kot tipa ki vesta vse o vojni, hkrati PA POJMA NIMATA KAJ VOJNA JE !

Ste pa napiflani koliko raketa vrsta znamke ŽBLJ ki je povezana z radarjem znamke KOSDŠWE, lahko zgreši tarčo.
In to mi počasi gre na bruhanje, zato sem prenehal pisati.

Joj ljudje, navdušujete se nad tanki in radarji in vso kurčevo vojaško tehnologijo, pojma in blage veze nimate o resnični vojni in resnični krvi, resničnem umiranju.

Enkrat ko tvoj obraz ( tako kot je moj ! ), oblije kri otroka ki kriči in ne ve kaj se je zgodilo ( geler - šrapnel mu je odtrgal kos desne roko ) in fantek se vrti v krogu in kriči " babo, babo šta bi... ", ne bi vam še na misel prišlo da pišete stavke kot so " nobena omleta se ne naredi brez razbitega jajca ", " stranska škoda "...

Dajte malo na realna tla se spustiti, in se izogibajte pogovoru o vojni in se raje pogovarjajte o NATU ( saj ta forum je temu tudi namenjen ! )

Gre za podobno situacijo kot če bi jaz Neilu Amstrongu razlagal vse mogoče o Luni in da je tam TO in TO, na luni pa nisem nikoli bil !!!! Ne poznam občutka kako je ko stopiš na trdna tla ki niso del našega planeta !!! In vendar, nekomu ki je stopil na Luno razlagam tisto kar sem se napiflal !

POJEJ DREK, potem debatiraj o njegovem okusu. Resneje jemljem svoje bivše " sovražnike " ko govorijo o morebitni vojni v Iraku in resneje jemljem njihovo stališče, KER VEDO KAJ JE VOJNA, kot pa vse tiste ki se piflate na faksih o kurčevih radarjih, berete revijo Obramba itd...

Jaz sem streljal, nosil trupla oblita z lastnimi iztrebki in krvjo ! Videl sem vojno. O ja, videl sem tudi kurčevo NATO pomoč in " učinkovitost ".

In zdaj sem proti NATU in vojni. Pogruntajte zakaj ???

( Izogibal sem se govoriti o sranjih ki sem jih OSEBNO doživel v BiH vojni, ker bi kak piflarček še mislil da se " hvalim ", a prišel je čas ko ne morem biti tiho )

Med vsemi mirovniškimi protesti ki so se dogajala te dni, mi je najbolj padlo tisto v ZAGREBU, saj so ga pripravili med ostalimi, tudi ljudje iz Vukovarja. Ni bilo preveč zapletenih sloganov.
Je pa bil eden ki ga je očitno napisal nekdo ki VE kaj je vojna, in bil je popolnoma jasen. " JEBO VAS RAT ! " se je glasil. Enostavno in RESNIČNO !

Razumite moj bes, ostali pa bodite pametni in se z tistimi ki niso izkusili vojne ne pogovarjajte o njej. Pogovarjajte so o NATU !!

Saj ostali tudi ( večina ) ne veste kaj je vojna. Podpiram mirovnike ker so proti tistem za kar vem iz osebnih izkušenj da je narobe, in zato imajo mirovniki - PRAV !

Biti del NATA, e to je nekaj kar nihče izmed nas ni izkusil. Zato, kar naprej.

Vojno pustite nam, ki smo otroške ude držali v rokah in okusili otroško kri na obrazu - kot produkt stranske škode ali ne, ni pomembno !

Forum je o NATU, naj se debata nadaljuje o tem !

2. McHrozni
3.3.2003
Večinoma so nasprotniki tako Nata, kot tudi vojne tisti, ki pehajo diskusije v smer vojne, ne pa marko ali kdo drug.

Sicer sem pa užaljen, ker tako gledaš na to stališče.
Podpiranje vojne v Iraku kot alternativo sedanjemu stanju je nasprotovanje umoru.
Podpiranje neobstoječe mirovne rešitve pa je nadaljevanje sedanjega stanja, kar je podpiranje umora.

McHrozni

3. Lucio
3.3.2003
>Večinoma so nasprotniki tako Nata, kot tudi vojne tisti, ki pehajo diskusije v smer vojne, ne pa marko ali kdo drug.

McChicken - govorim vsem. A vendar v zadnjih dneh vidva izstopata. Je pa zanimiva ta tvoja hipoteza, kajti nasprotniki vojne, ne podpirajo vojno ne glede na to kako in kaj o njej govorili.

>Sicer sem pa užaljen,
Kako sem šele jaz užaljen !!

>Podpiranje vojne v Iraku kot alternativo sedanjemu...

Govorim o VOJNI, NE o režimu, NE o sankcijah, NE o Husseinu.

Jebenti, kot da bi se pogovarjal s politikom iz Floride !!!!

4. marko
3.3.2003
Dragi moj Lucio. Jaz se skoz in skoz zavedam, da je vojna sranje. Tiste vojne, ki se je dogajala se nit ne spomnim dobro, kajti bil sem le paglavec. Živel sem pa na JV meji Slovenije, kjer se je HTV prav dobro lovil in še dan danes se spomnim slik iz dnevnikov, ali pa momentov ko se se je naenkrat na ekranu začel rolat dolg zapis: Opča uzbuna u Zadru, Dubrovniku, Kostajnici ... Jaz ne poveličujem vojne. Jaz se zavzemam za vstop v NATO ravno za to, da v Evropi in drugje vojne ne bi bilo več. Za kar se zavzema en kup organizacij, a realno je to sposoben uresničiti zaenkrat samo nato, ker samo ta lahko poseže po sili kot skrajnem sredstvu.
Iz tvojega pisanja razberem, da si res doživel vse možne strahote vojne. Jaz jih res nisem, zato o nekaterih stvareh govorim nekoliko na pamet. Ti si nisi želel streljati, vohati krvi ali nositi trupel. Ampak nisi imel izbire, kajne. To se zgodi, ko pride do vojne, mali ljudje nimamo izbire. Hočeš nočeš se moramo tepst.
Parlamentarna demokracija ne bo zakuhala vojne, zato ker imamo ljudje v demokraciji izbiro. V diktaturi pa je nimajo. Edina možnost, ki jo imajo ljudje tam, je da opijanjeni z nacionalizmom sledijo svojemu bolj ali manj noremu vodji. Takšni pa so zelo radi izbrali pot vojne. Z mojo izbiro za NATO vidim možnost, da rečem NE diktaturam in vsem zlom, ki iz tega sledijo. Če bo NATO sklenil, da bo zrušil kakšno diktaturo oziroma ji odvzel sredstva, s katerim ogroža druge, ga bom pri tem podprl.
Lucio, mislim, da si plemenit človek s tem, ko tako ceniš vsako življenje, več takih kot si ti, bi naredilo svet lepši. A vseeno, včasih, da bi bil svet lepši in boljši za tišoče in milijone, jih mora nekaj pasti. Ne, tega ne prepisujem od kakšnih 'vojnih junakov'. To te sprašujem še enkrat, ker mi na to vprašanje nisi odgovoril.
Glede poznavanja zadev. Res, berem Obrambo. Res, ostanejo mi zadeve v glavi. Meni se zdijo ti podatki pomembni pri konzumaciji nekaterih drugih medijev, katerih vsebina je 'okužnena' z osebnimi prepričanji novinarjev. Mene ne zanima njihov svetovni nazor, mene zanima resnica. Krivico pa mi delaš, če meniš, da s poznavanjem podatkov o tankih, radarjih, ipd. jaz poveličujem vojno. Ne.
Glede preusmerjanja debat od vseh drugih tem nazaj k natu. Podpiram to. Jaz imam občutek, da se na tem forumu, ukvarjamo z vsem drugim kot z natom. V glavnem z Ameriko. Ne glede na to kakšna čustva ima kdo do nje, mi je že mal zoprno, ko vidim nato-nasprotnika, ki zna svoj odpor do nata prikazati samo čez okular nasprotovanja do nata. Nato ima še kup drugih članic, ki jih sploh nismo omenili. Dajmo še o tem kakšno rečt.
Pa še nekaj, zate in McHroznega, dajta se ne no spuščat pod nek nivo. Zmerjanje je out!




5. marko
3.3.2003
Vseeno nama z McHroznim, ne smeš jemati kompetentnosti da se pogovarjava o vojni. Ko si navedel že tisto primero o Neilu Armstrongu. Da je on sploh lahko prišel, do tja je moralo na tisoče ljudi, ki najbrž sploh niso videli rakete od blizu ali leteli višje od 2000 m ali hitreje od zvoka, UGIBATI in RAZMIŠLJATI o tem, kako je na luni. Kako zgradit tisti lander, s katerim je pristal. Kako načrtat pravo trajektorijo rakete, itd, itd. Kar bi ti rad povedal, narobe je začeti razmišljati o bojevanju in varnosti, ko se ŽE strelja okol tebe. Ti to še najboljše od vseh nas veš, a ne!?
En del krivde za to, da si moral doživeti tisto kar si nosi tudi vodstvo SR BiH, ki je lahkomiselno ( kot si rekel:"nam se to ne more zgodit" ) pustilo razorožiti TO SR BiH s strani JNA v letu 1990.
Pri nas niso pustili razorožiti TO. Ti tistemu pri nas praviš pokanje petard, pa se mi zdi, da ni bilo ravno tako. Tudi pri nas so bili mrtvi. Tudi jaz sem moral bežat v zaklonišče zared sirene pred zračnim napadom. Hvala naši protiletalski, da ga ni bilo. Srbske vojske pa so pogumne le če imajo pred sabo borno oborožene civilie, ne pa takrat ko imajo vsaj približno enakovrednega nasprotnika.
Torej stari vojak, pusti nama z McHroznim da debatirava o taktiki. Vabim te pa, da naju opozoriš, če bova kdaj zašla z meja realnosti in naju dopolniš s tvojimi izkušnjami.

6. McHrozni
3.3.2003
>Govorim o VOJNI, NE o režimu, NE o sankcijah, NE o Husseinu.

To je tako, kot bi govoril o PUŠKI, NE o zaklepu, NE o petelinu, NE o cevi.

McHrozni


Slovenija NE Nato -- anti-copyright -- 2001