Anarhisticni portal

 
 
Slovenija NE NATO - Naslovna stran
Aktivno 2001 - 2004

   
 
  
 Igra:
 Diplomat Rupež 
 
 - Vaš prispevek
 - Vaše vprašanje
 - Vaše odprto pismo
Forum : Slovenija in NATO : Odprto pismo g. Ruplu
1. Admin
16.1.2003
Komentarji prispevka [link]http://www.ruleless.com/portal/nato/pritozba.php Prizožba na napačen naslov[/link]

2. Neznanec/ka
16.1.2003
>manipulativno ustvarjate vtis, da je vstop v EU in NATO ena in ista stvar
tako je
>Volilni izidi zato še ne kažejo podpore priključitvi.
Volilne preference se porazgubijo zaradi drugih vprašanj. Se strinjam.

>"obtožb", ki bi nas lahko doletele ob vse večjem nasprotovanju javnosti glede vstopa v NATO, češ da Slovenija v resnici ni pripravljena na demokracijo; da ne mara sprejeti zahodnih vrednot;
Traparija res. Zdaj je pa demokracija vstop v NATO.

>drzno tezo in brez kakršnihkoli argumentov, da se brez upanja in obetov za razvoj v sklopu teh organizacij Slovenci ne bi mogli osamosvojiti.
Ja ravno zaradi NATA ja. če se prav spomnim ješlo za demokracijo in za EU.

>V tretjem poglavju navajate, da o nekaterih državah pravijo, da so samovoljne in sebične, da niso ničesar pripravljene storiti za druge in da pravzaprav nikogar ne marajo - kar naj bi veljalo tudi za Slovenijo. Kolikor mi je znano, se je Slovenska vojska udeleževala in se še udeležuje mirovnih akcij v deželah bivše Jugoslavije, sodeluje z drugimi vojskami v obliki skupnega izobraževanja in urjenj, pa tudi ameriški marinci tu in tam pridejo "na obisk" v koprsko pristanišče.
To pa govori samo zase.

>ameriška zunanja politika nasilna, da je njen cilj dominirati po vsem svetu, saj so svetovna velesila postali ravno z gospodarskim in ekonomskim zasužnjenjem velikega dela sveta, še posebej nerazvitega in velesila bodo ostali le, če obdržijo takšen položaj. Američani posredujejo samo tam, kjer imajo svoje ekonomske interese, vprašanje človekovih pravic, svobode in kar je še demokratičnih temeljev pa je le maska za dosego teh intereseov.
Tako je.

>Nemčija si je pred 2.sv.vojno zaščitila in povečala jeklarsko oz. pardon, vojno industrijo, prav tako se je združevala v vojaško koalicijo, Židje pa so bili označeni kot "os zla". Nato je Hitler potegnil ves svet v vojno, saj je hotel politično in ekonomsko zagospodovati nad njim. Nekaj podobnega se dogaja danes in Bushu že uspeva vleči cel svet v vojno, saj je to ameriški interes. Amerika od vojne živi in izkoristila jo bo za še večje zasužnenje sveta. Mi pa bomo z morebitno vključitvijo v koalicijo NATO postali del tega in neposredno vpleteni v svetovne dogodke in v svetovne krize, na katere ne bomo imeli nobenega vpliva.
To pa je eden najboljših argumentov kar sem jih kdajkoli slišal. Vendar ne bi ostal samo pri Ameriki. Sodobno povedano- svet postaja globalni IMPERIJ brez jasnega središča (ne smemo pozabiti na evropski megakapital). Ta imperij postaja imperij, ki vse požira (resda tudi klasične diktature in totalitarizme), imperij opustošenega in razčlovečenega sveta, ki postaja globalni totalitarizem liberalnega duha. Prava budistična maya, morasti privid. ki se mu nasproti lahko postavlja le MULTITUDA alternativne politike.


Slovenija NE Nato -- anti-copyright -- 2001