Anarhisticni portal

 
 
Slovenija NE NATO - Naslovna stran
Aktivno 2001 - 2004

   
 
  
 Igra:
 Diplomat Rupež 
 
 - Vaš prispevek
 - Vaše vprašanje
 - Vaše odprto pismo
Forum : Slovenija in NATO : Piše se leto 2004 - Slovenija povabljena v NATO
1. atefan
25.11.2002
Slovenija je danes podpisala pristopno pogodbo za NATO. V Ljubljani je organizirana velika vojaška parada. Ameriški lovci F16 že ves dan nad mestom prebijajo zvočni zid. Po Dunajski cesti koraka bataljon ameriških marincev, za njim se pelje 100 ameriških tankov Abrams, na koncu pa caplja še vod slovenske vojaške policije to je vse, kar je po NATOvski reorganizaciji slovenske vojske ostalo od nekoč zmagovite teritorialne obrambe. Na govorniškem odru govorita lord Robertson in ameriški obrambni minister Rumsfeld. Na koncu v znak dobre volje dovolita tudi Drnovšku, da pove nekaj stavkov v slovenščini.
Vod slovenske vojaške policije se že čez nekaj dni izkaže v protiteroristični akciji v Avganistanu. Skupaj z Romuni vdrejo v neko avganistansko vas, kjer je poroka in junaško pobijejo vseh 100 svatov. Za to hrabro dejanje dobijo iz rok samega Busha najvišje ameriško odlikovanje. Junake sprejme na Brniku minister Rupel ter pohvali njihov prispevek k prepozvanvosti Slovenije v svetu. Sedaj končno spadamo v krog civiliziranih držav.
Čez nekaj dni udarijo teroristi in s cianidom zastrupijo ljubljanski vodovod. Več tisoč Slovencev umre v mukah, še več jih poišče zdravniško pomoč v zato pripravljeni NATOvi poljski bolnišnici. Bush napove odločne ukrepe proti teroristom in zopet pove, da bo dobil Osamo Bin Ladna živega ali mrtvega. Hkrati zahteva povišanje slovenskih denarnih prispevkov za NATO, kar slovenska vlada nemudoma tudi stori. Ameriški marinci obdajo Ljubljano z bodečo žico in minskimi polji, na vhodih v mesto pa temeljito pregledajo vsakega. Drnovšek zvečer po televiziji pove, kako prav smo storili, da smo vstopili v NATO, saj nas sedaj pred teroristi varuje najmočnejša država na svetu. Čez nekaj dni teroristi ugrabijo in razstrelijo Adrijino potniško letalo.
Turistov več ni v Slovenijo. Namesto njih po hotelih pijančujejo in razgrajajo ameriški marinci. Zgodi se tudi nekaj posilstev. Vlada se je prisiljena dodatno zadolžiti v tujini, da lahko plačuje vedno večje izdatke za obrambo. Inflacija in brezposelnost naraščata, cveti pa prostitucija in trgovina z mamili.
Nevtralni Avstrijci, Švicarji in Švedi pa se čudijo, kaj se je v enem letu zgodilo z nekoč mirno in varno Slovenijo.

2. inzorHcM
25.11.2002
>Slovenija je danes podpisala pristopno pogodbo za NATO. V Ljubljani je organizirana velika vojaška parada. Ameriški lovci F16 že ves dan nad mestom prebijajo zvočni zid. Po Dunajski cesti koraka bataljon ameriških marincev, za njim se pelje 100 ameriških tankov Abrams, na koncu pa caplja še vod slovenske vojaške policije to je vse, kar je po NATOvski reorganizaciji slovenske vojske ostalo od nekoč zmagovite teritorialne obrambe. Na govorniškem odru govorita lord Robertson in ameriški obrambni minister Rumsfeld. Na koncu v znak dobre volje dovolita tudi Drnovšku, da pove nekaj stavkov v slovenščini.
>Vod slovenske vojaške policije se že čez nekaj dni izkaže v protiteroristični akciji v Avganistanu. Skupaj z Romuni vdrejo v neko avganistansko vas, kjer je poroka in junaško pobijejo vseh 100 svatov. Za to hrabro dejanje dobijo iz rok samega Busha najvišje ameriško odlikovanje. Junake sprejme na Brniku minister Rupel ter pohvali njihov prispevek k prepozvanvosti Slovenije v svetu. Sedaj končno spadamo v krog civiliziranih držav.
>Čez nekaj dni udarijo teroristi in s cianidom zastrupijo ljubljanski vodovod. Več tisoč Slovencev umre v mukah, še več jih poišče zdravniško pomoč v zato pripravljeni NATOvi poljski bolnišnici. Bush napove odločne ukrepe proti teroristom in zopet pove, da bo dobil Osamo Bin Ladna živega ali mrtvega. Hkrati zahteva povišanje slovenskih denarnih prispevkov za NATO, kar slovenska vlada nemudoma tudi stori. Ameriški marinci obdajo Ljubljano z bodečo žico in minskimi polji, na vhodih v mesto pa temeljito pregledajo vsakega. Drnovšek zvečer po televiziji pove, kako prav smo storili, da smo vstopili v NATO, saj nas sedaj pred teroristi varuje najmočnejša država na svetu. Čez nekaj dni teroristi ugrabijo in razstrelijo Adrijino potniško letalo.
>Turistov več ni v Slovenijo. Namesto njih po hotelih pijančujejo in razgrajajo ameriški marinci. Zgodi se tudi nekaj posilstev. Vlada se je prisiljena dodatno zadolžiti v tujini, da lahko plačuje vedno večje izdatke za obrambo. Inflacija in brezposelnost naraščata, cveti pa prostitucija in trgovina z mamili.
>Nevtralni Avstrijci, Švicarji in Švedi pa se čudijo, kaj se je v enem letu zgodilo z nekoč mirno in varno Slovenijo.

e.... to je to
mal si pretiraval, ampak bistvo si zadel !
hvala!

3. McHrozni
25.11.2002
Odlična propaganda, bravo!
Sicer brez osnove in blage veze z resnico, ampak po kakovosti naravnost iz priročnikov mojstrov demagogije (R. Hess, J. Goebbles, idr)!

McHrozni


Slovenija NE Nato -- anti-copyright -- 2001