Anarhisticni portal

 
 
Slovenija NE NATO - Naslovna stran
Aktivno 2001 - 2004

   
 
  
 Igra:
 Diplomat Rupež 
 
 - Vaš prispevek
 - Vaše vprašanje
 - Vaše odprto pismo
Forum : Slovenija in NATO : Tabor brez meja
1. Neznanec/ka
3.9.2002
Tabor brez meja

Slovenija 2002

Datum: 28. 8. - 1. 9. 2002

Kraj: Art center SREDIŠČE NA GORIČKEM SREDIŠČE (SV Slovenije, pri kljunu Matkurje)

Lokacija: Blizu manjšega kraja Središče, na skrajnem severovzhodu Slovenije, v bližini mejnega prehoda Hodoš, neposredna bližina meje s Madžarsko. Kraji v bližini: G. Petrovci, Šalovci, Križevci, Domanjševci, Invanjševci, Kančevci, Murska sobota.

Zemljevid:

Prosimo vas, da svojo udeležbo najavite. Okvirno sporočite tudi, katerih dejavnosti se nameravate udeležiti. Prijava ni obvezujoča, vsekakor pa bo pripomogla k lažji organizaciji kampa.

Dogajanje v splošnem:

Delavnice, diskusijske skupine, direktne akcije, video&dia projekcije, načrtovanje konkretnih akcij in dejavnosti, koncerti, zabava, druženje, izmenjava aktivističnih izkušenj, mnenj, informacij, koordinacija akcij, kultura, sodelovanje z lokalnimi skupnostmi, fanzini, ...

Vsebinski sklopi:

Prekletstvo meja (problematika beguncev, azilantov oz. "tujcev", Abolishing Borders From Below, ...)

NE NATO! (priprave na septemberski antiNATO festival, antiNATO summit v Pragi, AntiNATO teden novembra vzporedno z novembrskim dogajanjem v Pragi, NATO FUCKED koncert, ...)

Državljanska nepokorščina (konoplja, antiWEF, fanzini, AntiFA, skvotiranje, ...)

Kretivnost brez meja (filmska digitalna montaža in snemanje, žongliranje, praktične delavnice za skvoterje, koncerti, likovna delavnica, lončarska delavnica, sitotisk, koncerti, bobnanje, ognjeni performansi)

Praktične informacije:

Hrana: Skozi vse dni kampa bo poskrbljeno za vegetarjansko prehrano, za kar bo skrbel kolektiv Hrana, Ne Bombe - Food, Not Bombs. Vsakršna pomoč pri pripravi in hrane in pomivanju posode je močnodobrodošla!

Voda in toaleta: V sklopu kampa so na voljo toaletni prostori (tuš, umivalniki, WCji) in pitna voda.

Elektrika: Znotraj kampa bodo na voljo električni priključki, ki bodo omogočili delovanje računalnikov, polnjenje baterij za prenosne telefone, luči ter avdio&video naprav. Seveda pa bomo vsi delovali v smeri čimbolj skrbne rabe.

Internet&computer point: Na kampu bodo bo na voljo nekaj računalnikov povezanih v svetovni splet. S njihovo pomočjo bomo lahko prebirali in pošiljali elektronsko pošto, skrbeli za obnavljanje spletnih strani, se učili filmske montaže, ter nekaterih ostalih računalniških spretnosti. Za udeležence bo prav tako na voljo nekaj prostih mrežnih kablov, na katere bomo lahko udeleženci priključili svoje prenosne računalnike (prepričajte se, da ima računalnik ima mrežno kartico).

Bivanje, prenočevanje: Prinesite šotore, spalne vreče, blazine. Za nekatere, maloštevilne, obiskovalce obstaja možnost spanja v posplopju Art Centra. Vsekakor priporočemo šotorjenje, prostora bo več kot preveč.

Prinesite svoje aktivnosti:

Prinesite ali pošljite razne eseje, seminarske, tekste, materiale na teme, ki se bodo dogajale na kampu. Bodisi, kar ste napisali, bodisi napišite posebaj za kamp. Lahko je povzetek, recenzija, lahko poezija, lahko scenarij, lahko vizija, lahko analitičen članek, lahko filozofski, lahko ... lahko... karkoli... Lahko je bilo ze objavljeno, lahko šele bo, lahko še ni bilo... pa bi bilo dobro, da je. Na ta načim bomo zgradili bazo informacij, člankov in materialov, ki bodo nam vsem služili za nadaljnje aktivnosti. Baza se bo dograjevala tudi po koncu kampa in bo ena izmed pomembnih informacijskih točk za določene teme zato je sodelovanje vseh še posebaj dragoceno!

Pomagajte pri organizaciji:

Prav tako ste vsi vabljeni, da po svojih močeh in z znanjem, pripomorete k organizaciji kampa. Potrebna bo pomoč pri kuhanju, čiščenju, prenašanju, prevajanju, opisovanju dogajanja, obveščanju, ...

Za več informacij:

Email: acmolotov@yahoo.com

Web: http://www.acmolotov.org/noborder/


Slovenija NE Nato -- anti-copyright -- 2001