Anarhisticni portal

 
 
Slovenija NE NATO - Naslovna stran
Aktivno 2001 - 2004

   
 
  
 Igra:
 Diplomat Rupež 
 
 - Vaš prispevek
 - Vaše vprašanje
 - Vaše odprto pismo
Forum : Slovenija in NATO : V pakt z RUSI
1. lado
23.5.2002
Vsi nas prepričujejo, da je vstop v vojaško zvezo nujen in potreben za varnost naše domovine. OK recimo, da je to res. Toda zakaj ravno NATO. Je kdo že kaj resno razmišljal o kakšni drugi alternativi.Recimo sklenitvi vojaške zveze z RUSIJO.

1. Kupovali bi solidno in poceni orožje

2. Rusi bi z nami podpisali kakeršenkoli dogovor samo da pridejo do Jadrana

3. Kot njihov zaveznik bi gotovo dobili velike ugodnosti izvoza v Rusijo in prednost pred vsemi ostalimi. Naše kospodarstvo tako ali tako ogromno izvaža v te kraje in tudi ekonomsko gledano je to zelo obetaven trg za razliko od zahodnih trgov, ki so že vsi zasičeni.

4. Rusija se tako ali tako približuje NATU čeprav verjetno ne bo nikoli članica, torej gre v bistvu za isto stvar.

To je moja alternativa takozvane nuje vstopa v vojaško zvezo zaradi varnosti. Sedaj me pa zanima ali vstopamo v NATO zaradi predsodkov in fobij do Vzhoda ali pa bo padel kakšen trden argument.

2. stju
24.5.2002
Ne gre samo za kupovanje orozja, bolj gre za garancije in zagotovila, ki nam jih je pripravljena dati najmocnejsa vojaska zveza na svetu.

3. lado
27.5.2002
Ja ampak izgleda kot da kupujemo mercedeza samo zato, ker ponuja največjo pasivno varnost. Da o tem, da gre le za preseravanje pred sosedi ne govorimo. Koliko je avto res uporaben, koliko porabi in ali si ga lahko sploh privoščimo. Da ne bomo po tem nakupu na kredit jedli samo še kruh in vodo.

Nekako takšna se mi zdi odločitev za NATO in jaz bi bil bolj skeptičen do vsega skupaj.

Imam občutek, da bomo zaradi nekaj zagotovil zelo veliko žrtvovali.

4. Netko
22.7.2002
>Ja ampak izgleda kot da kupujemo mercedeza samo zato, ker ponuja največjo pasivno varnost. Da o tem, da gre le za preseravanje pred sosedi ne govorimo. Koliko je avto res uporaben, koliko porabi in ali si ga lahko sploh privoščimo. Da ne bomo po tem nakupu na kredit jedli samo še kruh in vodo.
ampak varen avto kupujes, ker si zelis varnosti... tisti, ki ga ne, pa zaradi tega ker si ga ne more privosciti...


>Imam občutek, da bomo zaradi nekaj zagotovil zelo veliko žrtvovali.
nicesar ne bomo zrtvovali... ce nam ne bo vsec, lahko mirne duse izstopimo... ampak so sedaj ni se nihce, torej si raje postavi vprasanje zakaj ni, ce bi bil NATO nekaj tako zelo slabega... zrtvovali bomo vec denarja iz proracuna, kot ga ponucamo sedaj, ampak manj kot bi ga ponucali sami (Svedi placujejo 7% BDPja za svojo neutralnost), ce bi se odlocili da ne gremo v NATO in s tem morali prekiniti tudi clanstvo v partnerstvu za mir...
na to kaj vse bomo pridobili iz ekonomskega stalisca pa cist pozabljas, tako kot tudi vsi ostali debatniki in N NATO skeptiki... trenutno ne razmisljate kot podjetniki, ampak kot luzerji z ulice, to pa ni dolgorocno razmisljanje...
pomni: razmisljas kot luzer, postanes luzer...be my guest...


Slovenija NE Nato -- anti-copyright -- 2001