Anarhisticni portal

 
 
Slovenija NE NATO - Naslovna stran
Aktivno 2001 - 2004

   
 
  
 Igra:
 Diplomat Rupež 
 
 - Vaš prispevek
 - Vaše vprašanje
 - Vaše odprto pismo
Forum : Slovenija in NATO : Iz vladne strani
1. lado
14.5.2002
>SLOVENIJA IN NATO: MED KOLEKTIVNO VARNOSTJO IN >OBOROŽENO NEVTRALNOSTJO

>V dosedanjih razpravah o primernosti ali >neprimernosti slovenskega članstva v Nato je bila >izpostavljena dilema: čemu Slovenija v Nato, ko pa >njena nacionalna varnost ni ogrožena in si lahko z >oboroženo nevtralnostjo in domnevno nižjimi stroški >učinkoviteje ohranjamo mir in stabilnost?

>Takšno ozko gledanje na sodobne varnostne, politične >in gospodarske tokove doma in v svetu bi bilo >dolgoročno škodljivo in nevarno za varnost, obrambo >ter demokratični razvoj države, ki se je šele pred >desetimi leti izvila iz objema političnih, ekonomskih >in kulturnih pritiskov in izsiljevanj. Predvsem pa bi >takšno gledanje pomenilo tudi resno nevarnost za >trajnejši razvoj pogojev za vsestransko svobodno >uveljavljanje vsakega državljana in prebivalca >Slovenije. Ob tem velja že danes premisliti o >posledicah, ki jih prinašajo s seboj novi varnostni >izzivi v svetu, ki bi lahko ob naši navidezni >samozadostnosti in varnostni nevtralnosti ter naši >izvzetosti iz mednarodnih mehanizmov obvladovanja >kriz zelo hitro terjali veliko povišanje stroškov za >varnost in obrambo Slovenije, ki bi daleč presegli >zmožnost naših financ, predvsem pa bi presegli obseg, >ki ga od nas terja vključenje v kolektivno obrambo in >varnost Evrope.

Mene pa sedaj zanima a me imajo za neumnega ali pa ne vem, če so čisto resni. Pa saj v tem tekstu zgoraj sploh nič ne piše. To je eno samo mazanje papirja.
Ljudje božji s takim pisanjem pa podpore za nato res ne boste dobili. Dajmo od sebe kaj uporabnega, ker zgornji tekst kaže samo to, da nimate pojma.

2. lado
14.5.2002
Aja pa še tale. Kjotskega sporazuma nismo ratificirali, ker ZDA to nebi bilo povšeči in bi bile proti našemu vstopu v NATO. Pazi dalje, Če hočemo priti v EU moramo ratificirati Kjotski sporazum. Ja gre se za ekologijo ampak poglej ga zlomka kje te pritiskajo.

Sedaj me pa zanima, kako lahko trdijo, da je vstop v NATO nekaj kar je v sozvočju z vstopom v EU. Pa še to me zanima kam bi raje prišli, ker na prvi pogled zgleda, da se moramo odločiti.

3. Neznanec/ka
24.5.2002
Ja seveda da za EU.


Slovenija NE Nato -- anti-copyright -- 2001