Anarhisticni portal

 
 
Slovenija NE NATO - Naslovna stran
Aktivno 2001 - 2004

   
 
  
 Igra:
 Diplomat Rupež 
 
 - Vaš prispevek
 - Vaše vprašanje
 - Vaše odprto pismo
Forum : Slovenija in NATO : V premislek
1. lado
26.4.2002
Danes zjutraj odprem časopis (Dnevnik mimogrede) in gospod Grizold pravi. Če gremo v NATO bomo plačevali 2,1% BDP, če ne pridemo v NATO pa bomo morali dajati za obrambo 4% BDP.

Sedaj pa v premislek

Sedaj nismo v NATO paktu, dajemo 1,4% BDP
Ko bomo v NATO paktu, bomo dajali 2,1% BDP
Če ne bomo v NATU, bomo dajali 4% BDP

Tukaj očitno nekaj ne klapa. Ali so se
odločili za zelo sumljiv način prestrukturiranja SV,
ali pa gre za čisto preproste grožnje ljudstvu.
Ljudstvo če ne boš za te bomo kaznovali z 2% BDPja.
Pa še k sodniku za prekrške naj gremo ali kaj.

2. Kuki
26.4.2002
Gre preprosto za zavajanje javnosti, da ne recem laganje.
Grizold izhaja iz zelo dvomljive predpostavke, da bi namrec Slovenija v vsakem primeru morala doseci obrambni standard, kot ga zahteva NATO. In seveda ima prav, ce hocemo doseci NATOve standarde, jih bomo lazje dosegli s clanstvom (2,1% BDP), kot samostojno (4% BDP).

Vendar pravo vprasanje ni, kako naj Slovenija najlazje doseze NATO standarde, ampak ALI SLOVENIJA ZARES POTREBUJE NAJVISJE VOJASKE STANDARDE???

Najprej naj strokovnjak g. Obrambni minister pove, kako mocno vojsko Slovenija potrebuje, upostevajoc ogrozenost in nase ekonomske zmoznosti. Sele ko bomo vedeli kako mocno vojsko rabimo, je smiselno govoriti o nacinih in poteh za njeno izgradnjo.

3. Pavle
3.5.2002
Pa kakšno zavajanje javnosti.VI JO ZAVAJATE, VI K STE PROTI NATU!

4. kozak
4.5.2002
>Pa kakšno zavajanje javnosti.VI JO ZAVAJATE, VI K STE PROTI NATU!

Izvoli podpreti svoje stališče z argumenti. Če ti stavki daljši od desetih besed povzročajo težave, izvoli biti tiho.

5. mikc
5.5.2002
Seveda je najcenejsa varianta, da smo spoh neoborozeni. Tako bi dajali za obrambo 0% BDP. Ali pa vsi, ki ste tak pametni, dejte kupit pol miljona kalasnikovih pa z njimi branite drzavo, ker "kao" ni treba dosegati nekih standardov in je oborozena milica v bistvu dovolj za obrambo drzave.
Slovenija bi lahko obrambni proracun sedanje velikosti naslednjih deset let namenjala v celoti (ne le 20%, ampak 100% - brez plac za zaposlene) samo za recimo protizracno obrambo, pa je ne bi izgradila. Toliko v vednost o obrambni sposobnosti Slovenije in stanju v SV. To je odgovor na Grizoldovo zahtevo po 4% ali pa teznje po clanstvu v NATO.

6. Neznanec/ka
12.5.2002
Ljudje kje živite da si tako močno želite vojne, pojdite v izrael in poskušajte se tam boriti za neodvisnost Palestine. Poglejte barcelono v španiji, le zakaj bi šli v skupno kolektivno varnost z borci za neodvisne dežele širom po evropski skupnosti, kaj bo mala slovenija postala, ko odpre meje?
Ali bo odprla kar vse naenkrat?
Over my death body


Slovenija NE Nato -- anti-copyright -- 2001