Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Aktualne teme : usa flu Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. anonimus
10.8.2009
http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042289563

Ameriški farmacevtski gigant Baxter je aprila letos iz svojega raziskovalnega centra v Avstriji v šestnajst laboratorijev v štirih državah - med njimi naj bi bila tudi Slovenija (!) - poslal 72 kilogramov snovi za proizvodnjo cepiva proti gripi, ki je vsebovala živ, smrtonosni virus ptičje gripe H5N1. Po naključju ga je odkril laboratorijski tehnik na Češkem. Če ne bi opazili njegove prisotnosti v cepivu, bi se lahko zgodila pandemija pogubnih razsežnosti.

Novinarka irsko-avstrijskega rodu Jane Burgermeister, ki piše za revijo Nature, Guardian in zdravstveno rubriko Reutersa, je prepričana, da ni šlo za "pomoto" oziroma "naključje". Virus H5N1 je namreč uvrščen med biološko orožje, za katero veljajo najstrožji varnostni predpisi, zato je malomarno ravnanje z njim najmanj nenavadna zgodba. Zato je Burgermeisterjeva proti Baxterju še isti mesec vložila tožbo na pristojnem sodišču v Avstriji. Zaradi domnevnega prikrivanja dokazov je tožila tudi avstrijskega kanclerja Wernerja Feymana in zdravstvenega ministra Aloisa Stoegerja. Ker je smrtonostni virus Baxterju priskrbela WHO, je raziskovala naprej, kar naj bi jo privedlo do razkritja apokaliptičnih razsežnosti.

Epidemija nove gripe je bila povzročena umetno in je namenjena drastičnemu zmanjšanju svetovne populacije. Za njo stoji mednarodna kriminalna združba, ki je infiltrirana v vrhove ameriške vlade. Po besedah Burgermeisterjeve se pandemija nove gripe lahko razširi le s pomočjo okuženega cepiva, ker naj virus drugače ne bi mogel doseči zadostne stopnje nalezljivosti. Burgermeistrova naj bi poskusila vse, da bi javnost obvestila o zaroti ter ljudi posvarila pred cepljenjem, obrnila se je tako na medije kot tožilstvo, toda na koncu ji ni preostalo drugega, kot da vloži zasebno tožbo pri FBI na ameriškem veleposlaništvu na Dunaju. Tožila je WHO, visoke uradnike OZN, predsednika ZDA Baracka Obamo in druge člane ameriške administracije ter vrsto najvplivnejših bankirjev, ki naj bi bili lastniki farmacevtskih gigantov in hkrati donatorji WHO. O peklenskem načrtu naj bi razpravljali na letošnjem sestanku skupine Bilderberg v Grčiji. V eni izmed tajnih združb, katere člani so najplemenitejši, najbogatejši in najvplivnejši ljudje na svetu. Program depopulacije planeta naj bi med njihovimi cilji užival visoko prioriteto.
Med fikcijo in realnostjo

Tožbo Burgermeisterjeve je podprla kanadska zdravnica Ghislaine Lanctot, avtorica knjige Zdravniška mafija, v kateri obravnava neučinkovitost in nevarnost cepiv ter hipokrizijo zdravniškega ceha. Pod vladnim žigom odobritve cepiv naj bi se nasploh skrivali globoki vojaški, politični in industrijski interesi.

Primer Burgermeister kliče vsaj k poostritvi nadzora pri prenašanju snovi z visoko stopnjo nevarnosti ob izpustu v okolje, če že ne k samoumevni sprožitvi kazenskih postopkov pristojnih organov ob resnih grožnjah za zdravje prebivalstva zaradi malomarnega ravnanja gospodarskih družb.

Zanimiva podrobnost pri izdelavi cepiva proti novi gripi je, da ga je družba Baxter patentirala že leto pred prvim ugotovljenim primerom okužbe z novim virusom. Za učinkovito klinično testiranje novega cepiva naj bi bilo na voljo občutno premalo časa, vsebovalo pa bo verjetno tudi visoko toksična aditiva aluminijev hidroksid in squalen... Toda ni razloga za preplah. Cepivo bo po zagotovilih strokovnjakov popolnoma varno! Kar ni povsem jasno, je le, zakaj je ministrica ZDA za zdravje Kathlen Sebelius, domnevno članica skupine Bilderberg - tudi ona je na seznamu obtoženih v primeru Burgermeister - podpisala dekret, ki zagotavlja popolno imuniteto vsem proizvajalcem cepiva proti novi gripi pred ameriškimi sodišči.

Za konec se posvetimo še sporočilu iz nadaljevanja oddaje CBS, tri leta po napovedani epidemiji prašičje gripe v ZDA leta 1976: "Res, 46 milijonov med nami je ubogljivo vzelo cepivo, zdaj pa štiri tisoč Američanov od strička Sama terja odškodnino zaradi tega, kar se je zgodilo po cepljenju. Največje število tožb - kar dve tretjini - se nanaša na nevrološke okvare, celo smrt, ki naj bi jo povzročilo cepivo proti gripi."

Virus prašičje gripe je "ušel" iz vojaškega oporišča Fort Dix, so priznale ameriške oblasti, toda napovedi epidemije se niso uresničile. Gripa se ni nikoli materializirala. Kot stranski učinek cepljenja se je pojavil Gullian-Barrov sindrom, vnetje živčevja, ki povzroča paralizo. Osramočena ameriška vlada je prizadetim morala izplačati odškodnino.

Omenjena oddaja je bila predvajana samo enkrat, potem pa je za vekomaj izginila s televizijskih zaslonov.

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com