Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Anarhistične teme : Zakaj anarhija ni mogoča? Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. Neznanec/ka
8.6.2009
Anarhija ne more delovati kot zares svobodna družba. Kot prvo v tako zapletenem sistemu kot je današnja civilizacija, potrebujemo hitrejše odločanje in ne konsenza. Kot drugo, če bo anarhija radikalno egalitarna, potem bo večina manj sposobnih vladala manjšini bolj sposobnih.

2. Neznanec/ka
8.6.2009
>Anarhija ne more delovati kot zares svobodna družba. Kot prvo v tako zapletenem sistemu kot je današnja civilizacija, potrebujemo hitrejše odločanje in ne konsenza. Kot drugo, če bo anarhija radikalno egalitarna, potem bo večina manj sposobnih vladala manjšini bolj sposobnih.

Ti pa res nimaš pojma o anarhiji. V tako kompleksnem svetu kot je današnji anarhija res ne bi delovala, vendar če vse požgemo in razsujemo, svet ne bo več kompleksen. Kot drugo bi se vse sposobne ljudi itak pobilo in tako tvoj argument, da bi večina nesposobnih vladala manjšini sposobnih ne zdrži več.

Drugič si prej preberi ABC anarhizma preden pišeš tu.

3. Neznanec/ka
10.6.2009
Praktični dokazi? Za kapitalizem so že v fevdalizmu obstajali praktični dokazi, da zadeva deluje.

4. backdoorman
10.6.2009
Ja, kmalu zatem pa so sledili številni krvavi upori

5. Neznanec/ka
12.6.2009
Saj so bili upori tudi v sužnjelastništvu in tudi v fevdalizmu. V ljudeh je preveč sebičnosti in zato so vedno obstajali nezadovoljni ljudje.

Morda sem se res nerodno izrazil. Ko govorim o praktičnih dokazih, mislim na praktične dokaze v ožjem smislu; namreč funkcionalne dokaze, da alternativa deluje.

6. Neznanec/ka
13.6.2009
Nevem kako si predstavljate levičarsk alternativo kapitalizmu, če pa so levičarji postali glavni branik kapitalizma zaradi strahu pred krizo, ker bi kriza povzročila pohod nacionalizma, kot opozarja S. Žižek.

7. doris94
31.7.2010
zka bi use zažgali pobili in podobno??
omg

8. psiha
26.3.2011
>Praktični dokazi? Za kapitalizem so že v fevdalizmu obstajali praktični dokazi, da zadeva deluje.
zadeva ne deluje oz je teko mogoča iz preprostega dejstva da so ljudje ovce in rabijo nekoga ,da jih vodi , torej smo spet na začetku , nekdo bo moral pazit na druge da bo res anarhija anarhija .paradoks

9. durutius2
24.5.2011
hehe,zakaj inuiti oz.eskimi nimajo države,čeprav so družbeni fenomen.A je kdo izmed vseh tukaj izkusil življenje fizičnega delavca,če je potem sem siguren da ni imel niti časa niti ambicij da politizira,politiziranjre pa pomeni brezdelje,in če se imam sam za anarhista,potem lahko rečem da je vse to larifari,še več utopija,kdor ne dela je samo parazit,vse kar vidimo je ustvaril delavec,nikoli parazit,slednji se lahko pretvarja da je politik,birokrat,filozof,a nikoli delavec,dokler pa bo tako ,potem tudi država ne more odmrt,s tem sem sam odgovoril,zakaj eskimi nimajo države in dragi moji anarhistki,ko boste na minus 40 zdržali vse to kar lahko sami eskimi,potem lahko pridigate kaj je anarhija.

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com