Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Aktualne teme : Fronta za svobodo sveta Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. Neznanec/ka
16.4.2009
Javna izjava Fronte za svobodo sveta

27. april, Dan OF oziroma dan upora proti nacifašizmu, je praznik z močnim simbolnim nabojem. Še danes nas spominja na dan, ko je koalicija vsebinsko raznoterih skupin sprejela odločitev, da z jasnimi stališči in dejanji poseže v tedanje družbeno dogajanje. V času okupacije je bila edina pot do dokončne osvoboditve aktivni odpor, vse ostale alternative pa bi brez izjeme vodile v suženjstvo.

Skoraj 70 let kasneje živimo v drugačnih okoliščinah, a protifašistični boj je še vedno nujen, saj se fašistične težnje krepijo. Težnje, ki poudarjajo, da je v družbi nezaželenih vse več skupin. In noben posameznik, ki si želi živeti v odprti, svobodni in enakopravni družbi, ne sme dopustiti vzpona praks, ki pod krinko domoljubja ali napredka postajajo legitimen tvorec diskurza normalnosti, ki vsak dan izključuje čedalje več ljudi. Zato se zdi danes povezovanje v heterogeno koalicijo drugače mislečih zopet nujno!

Razraščanje izključujočega mišljenja v Sloveniji je prepleteno tudi s težnjami po zgodovinskem revizionizmu, ki zanika revolucionarni in protiimperialistični značaj upora ter ga oži na trenutek narodne osvoboditve ali celo zgolj na dejanja povojnih oblasti. Upor proti okupatorju je bil bistveno več kot to. Bil je ideja o nujni radikalni družbeni spremembi, ki bi vodila k večji enakosti med ljudmi.

V zadnjih letih smo po celi Evropi in širše priča vzponu raznovrstnih izključujočih praks, ki v okoliščinah vse večjega krčenja socialnih pravic ter razslojevanja privzemajo nove oblike in razsežnosti. Že ustvarjena plodna tla za semena nestrpnosti so toliko bolj rodovitna v času krize kapitalističnega sistema. Sedaj ne smemo nasedati politikom in drugim akterjem, ki naše nezadovoljstvo z življenjskimi pogoji kanalizirajo v sovraštvo do sosedov ali določenih družbenih skupin. Prav tako ne smemo podpirati njihovih načrtov reševanja utapljajočih kapitalistov z našimi sredstvi, saj so njihova (in ne naša!) dejanja krizo povzročila. Zato pričujoča kriza ni le ekonomska, ampak predvsem družbena. Ponuja nam priložnost za temeljit razmislek o grajenju drugačnega sveta: sveta, kjer ne bo prostora za izkoriščanje, nestrpnosti, sovražnosti ali izključevanje. Sveta, ki bo utemeljen v solidarnosti, enakopravnosti, tovarištvu, dostojanstvu, enakih možnostih ter spoštovanju človekovih pravic!

Neofašizem ne sme imeti mesta ne v parlamentu, ne na ulicah in ne v splošnem diskurzu! Kakor je bila leta 1941 prepoznana nevarnost nacizma oziroma fašizma, je danes ponovno nastopil čas, da vstanemo in skupaj gradimo drugačen svet! Svet svobode, v katerem veljajo pravice, ki so bile in ki bodo izborjene skozi neštete osvobodilne boje.

Iskanje novih okupatorjev med soprebivalci Republike Slovenije in našimi sosedi je nesprejemljivo! Tovrstnim interpretacijam, kot tudi vsem ostalim praksam izključevanja, se je potrebno nemudoma aktivno upreti! Javno, odločno in brezkompromisno! Ne smemo pustiti, da nam osnovno človeško dostojanstvo poteptajo v domoljube preoblečeni fašisti, ki si želijo zavzeti ulico za ulico, trg za trgom, mesto za mestom. Ker naših mest ne damo, se 27. aprila skupaj podajmo na ulice in izrinimo nove fašistične težnje iz obličja zemlje! Za vedno!

SMRT FAŠIZMU, ZA SVOBODO SVETA!

Ljubljana, 7. april 2009


ANTIFAŠISTIČNA MANIFESTACIJA
Ponedeljek, 27. april 2009, ob 12h
Trg OF (nasproti Železniške postaje), Ljubljana

http://zasvobodo.si

2. Neznanec/ka
16.4.2009
Kaj se vračamo v leto 41???

Mislim, da so v Sloveniji veliko večji problemi, kot neki mulci s pobritimi glavami.

Lahko bi se organiziralo nek pameten protest ZA PRAVICE, ne pa da se protestira proti enim mulcem, ki lepijo nalepke tu je Slovenija.

Tega ne bo nihče resno jemal in sam se vsekakor ne mislim smešiti tu.

3. Neznanec/ka
17.4.2009
Če bi poznal vsebino, ki jo skupine iz Fronte pripravljajo za protest, bi ugotovil, da to ni protest proti obritim mulcem, ampak nekaj takega kot si sam rekel: shod ZA PRAVICE!

Fašistki so margina in nepomembni. Je pa fašizem še kaj drugega in še kje drugje kot v teh obskurnih in obrobnih skupinah, kot so Tuje.si, BH ipd.

4. tito
17.4.2009
ali bo shod prijavljen ker nočem da me bojo potem zaprli kot kakega obritoglavca

5. anonimus
17.4.2009
domoljubi-skini-cigani-civili panksi-i ostale budale

nezaželjene skupine od nezaželjenih skupin

KDO je kje nestrpnež??

kdo komu očita nestrpnost??

nestrpnež
nestrpnežu
z neztrpnežem

predispozicija vsi smo budale

6. Neznanec/ka
19.4.2009
Heh komunistični tovariši bodo s kreditiranjem tajkunom uničili skupno lastnino in okupirali otiroma privatizirali državo - vi pa boste protestirali proti fašimu. Kaj se šalite ali se je še vam odrolalo kot vaši "levi" vladi?

7. nox
19.4.2009
hahahaha, AFA je en navaden izgovor za tujce, da se jim ni treba niti slovensk učit, pa da večni študentje majo kej za počet. Ne, da bi prebral eno samo knjigo o stvari proti kateri se borite in dojeli da domoljubje ni enako fašizem, da NS ni enako fašizem, da narodna zavednosti ni enako fašizem,...
Da ne omenjam, da sem že večkrat videl afajevce, ki so bili nasilni do ljudi, ker so se opredelili drugače kot oni .
Nasilje nad drugačnimi pa že bolj spominja na fašizem anede!!!
ðanksi zadrogirani, pol pa si drznete protestrat v protishodu proti domoljubju in to na trgu OF ter izrabljate partizanske parole ampak še te raztrgavate in jih sščmarite v neko sranju,...OF bi bilo sram takšnih izmečkov kot ste vi!

pejte se nazaj zabarikadirat v vaše t.i. alternative kulturne centre pa u FDV pa puste Stvari o katerih nimate pojma pri miru!!!!

SMRT FAŠIZMU, SVOBODA NARODU!!!!!!!

pa protestirajte s tem sloganom in ne blatite ljudi, ki so umrli za Slovenijo!!!!

8. Neznanec/ka
19.4.2009
>Heh komunistični tovariši bodo s kreditiranjem tajkunom uničili skupno lastnino in okupirali otiroma privatizirali državo - vi pa boste protestirali proti fašimu. Kaj se šalite ali se je še vam odrolalo kot vaši "levi" vladi?

Kaj pa pričakuješ drugega od podmladka SD, LDS in Zares, torej bodočih tovarišev tajkunov, da se šalijo, kot njihovi strankarski kolegi? Sramota in pokop za "alternativo" je to vse skupaj.

9. Neznanec/ka
21.4.2009
afa najebali boste 27.

10. Neznanec/ka
21.4.2009
Smešno. Našo družbo se dobesedno privatizira in fevdalizira s strani kapitalsko-političnih botrov te tipi pa delajo protest proti fašizmu in lepijo prečrtane svastike.

Zgrešeno, kot je zgrešena ta vlada, ki tudi ne vidi problemov tam kjer so res

11. Neznanec/ka
21.4.2009
>Zgrešeno, kot je zgrešena ta vlada, ki tudi ne vidi problemov tam kjer so res

Ja kaj si pa pičakoval od komunajzarjev

12. Neznanec/ka
21.4.2009
Ja ja vem vem kul kul

13. redredred
22.4.2009
"Alternativci" boste sodelovali s podmladki vladnih fašističnih kapitalističnih strank.
Sramota. Kje je načelnost?

V boj, v boj! V boj za razred svoj!

14. Neznanec/ka
22.4.2009
>"Alternativci" boste sodelovali s podmladki vladnih fašističnih kapitalističnih strank.
>Sramota. Kje je načelnost?
>
>V boj, v boj! V boj za razred svoj!

Načelnost pri komunistih? hahaha, pri ljudeh, kjer je napredovanje po lestvici možno samo z izdajanjem lastnih tovarišev je utopija.

15. Neznanec/ka
23.4.2009
Pizda enm gre pa tale shod zlo v nos.
Pa ni treba nabijat naj se AFA 27. pazi, razn če je tebe kej strah.

16. Neznanec/ka
24.4.2009
HAHAHA antifa res ste intelekti, od vseh skinov ste šli napast edinga s katerim se da kaj zment pa še to ste spizdili pa nč nardil razn da so unga vaška intelekta policaji odvlekl....LOL

17. Neznanec/ka
24.4.2009
http://www.dnevnik.si/video/3647

tole so ti domoljubi, ki nikogar ne sovrazijo in ne izvajajo nasilja...

18. Neznanec/ka
24.4.2009
A to so miroljubni antifašisti, ki nas bodo zmlali z agumenti, ne za nasiljem :)

http://www.youtube.com/watch?v=c1lKxwdT54c

19. Neznanec/ka
25.4.2009
>Smešno. Našo družbo se dobesedno privatizira in fevdalizira s strani kapitalsko-političnih botrov te tipi pa delajo protest proti fašizmu in lepijo prečrtane svastike.
>
>Zgrešeno, kot je zgrešena ta vlada, ki tudi ne vidi problemov tam kjer so res


predno prideš na trg OF, pejd potrdit zdravstveno izkaznico, pa pri zrihtaj si dodatno zavarovanje, da ti familija ne bankrotira !

20. Neznanec/ka
25.4.2009
>afa najebali boste 27.



predno prideš na trg OF, pejd potrdit zdravstveno izkaznico, pa pri zrihtaj si dodatno zavarovanje, da ti familija ne bankrotira !


se opravičujem za prejšnji post, ni bil namenjen pravi osebi

21. Neznanec/ka
25.4.2009
>A to so miroljubni antifašisti, ki nas bodo zmlali z agumenti, ne za nasiljem :)
>
>http://www.youtube.com/watch?v=c1lKxwdT54c

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
crkavam od smeha

22. Neznanec/ka
25.4.2009
hahaha kaj čmo debil je debil tud če ma podmladke strank za sabo

23. Neznanec/ka
2.5.2009
Ta protest je bil največja sramota za alternativo - protestirati skupaj s kapitalisti z gesli kapitalizem = fašizem???, česa takšnega svet še ni videl. Manjkala je samo še Kresalova, ki bi protestirala pred notranjim ministrstvom...

Sedaj bodo morali pa še alternativci plačati 4000 , da so se lahko kapitalisti kazali pred kamerami...katastrofa

24. redredred
2.5.2009

>Sedaj bodo morali pa še alternativci plačati 4000 , da so se lahko kapitalisti kazali pred kamerami...katastrofa


Za kaj pa?

25. Neznanec/ka
2.5.2009
>
>>Sedaj bodo morali pa še alternativci plačati 4000 , da so se lahko kapitalisti kazali pred kamerami...katastrofa
>
>
>Za kaj pa?

Tok so dobili kazni (4000 eur), ker so nekaj spremenili pot shoda in ovirali promet.

26. Neznanec/ka
2.5.2009
Jim bo že kakšen od kapitalistov, ki je bil na protestu to plačal...aja samo to je potem že fašizem (politika + kapital + ulica).

27. tozibaba
4.5.2009
>http://www.dnevnik.si/video/3647
>
>

hhahaha,še 3je nemorjo fajn zmlatt enga z cigareto in šolsko torbo.


hahaha L na čelo

28. Neznanec/ka
4.5.2009
>Jim bo že kakšen od kapitalistov, ki je bil na protestu to plačal...aja samo to je potem že fašizem (politika + kapital + ulica).
kdo so bli kapitalisti na shodu?

29. Neznanec/ka
4.5.2009
Se moram zahvalt vsem nacistom in domoljubom! "Nardil" ste enga najboljsih in največjih levicarskih shodov pri nas! Bravo, se ze veselim naslednje vase akcije :)

30. Neznanec/ka
5.5.2009
>>Jim bo že kakšen od kapitalistov, ki je bil na protestu to plačal...aja samo to je potem že fašizem (politika + kapital + ulica).
> kdo so bli kapitalisti na shodu?

LDS-ovci, Jankoviæ in podmladki - no podmladki so še kapitalisti in oblastniiki v nastajanju.

31. kekec
5.5.2009
zakaj ste tok proti kapitalistom potem se pa z jankovičem rokujete? zakaj ste proti nasilju in okoli skačete zamaskirani kot kaki nogometni huligani? zakaj če ste proti nasilju nosite in lepite komunistično propagando saj so komunisti brutalno pobili veliko preko 20 miljonou ljudi in je bilo med temi veliko nedovžnih žensk in otrok? zakaj se noben od vas ni javiu in v svojo hišo sprejeu strojanou če se vem tako smijijo? zakaj na nasilje odgovarjate z nasijlem če sami pravite da niste nasilni?
teh par stvari bi vas uprašau in upam za kak konkretn odgovor.

32. Neznanec/ka
6.5.2009
>zakaj ste tok proti kapitalistom potem se pa z jankovičem rokujete?
jaz se nisem rokoval z jankovicem. on tudi ni bil povabljen na shod. kapitalist je lastnik kapitala.

>zakaj ste proti nasilju
a to je treba obrazložit?

>in okoli skačete zamaskirani kot kaki nogometni huligani?
zaradi lastne varnosti. domoljubi so tisti nasilni. pred shodom so grozili posameznikom in skupinam ter jih nekaj tudi fizično napadli.

>zakaj če ste proti nasilju nosite in lepite komunistično propagando saj so komunisti brutalno pobili veliko preko 20 miljonou ljudi in je bilo med temi veliko nedovžnih žensk in otrok?
najprej si razjasni pojem komunizem... jaz nisem niti nosil niti lepil komunistične propagande.


>zakaj se noben od vas ni javiu in v svojo hišo sprejeu strojanou če se vem tako smijijo?
strojani na shodu niso bili niti omenjeni

>zakaj na nasilje odgovarjate z nasijlem če sami pravite da niste nasilni?
si že kdaj slišal za samoobrambo - pač nismo hipiji ali katoliki

33. kekec
6.5.2009
>zakaj ste tok proti kapitalistom potem se pa z jankovičem rokujete?
jaz se nisem rokoval z jankovicem. on tudi ni bil povabljen na shod. kapitalist je lastnik kapitala.

ne govorim samo o tebi ampak o udeležencih shoda. na posnetkih se vidi da so ga nekateri prisrčno pozrdavili in mu segli v roko.

>in okoli skačete zamaskirani kot kaki nogometni huligani?
zaradi lastne varnosti. domoljubi so tisti nasilni. pred shodom so grozili posameznikom in skupinam ter jih nekaj tudi fizično napadli.

domoljubou nisem videu na shodu tako da se ni bilo česa bati. videu pa sem posnetek kako je nek antifašist skočiu na nekaga domoljuba in se potem še ruvau z policajem ki je samo opravljau svoje delo. ta policaj pa vrjetno ni kapitalist ali pa fašist da bi imeu un vaš fant razlog za tako nasilno dejanje.

zakaj če ste proti nasilju nosite in lepite komunistično propagando saj so komunisti brutalno pobili veliko preko 20 miljonou ljudi in je bilo med temi veliko nedovžnih žensk in otrok?
najprej si razjasni pojem komunizem... jaz nisem niti nosil niti lepil komunistične propagande.

imam razjasneno kaj je komunizem. je pa na posnetku veliko vaših pripadnikou nosilo grbe in simboe komunizma ki je zagrešiu na miljone groznih umorou. ki jim fašizem in nacizem skupaj niti malo ni kos.

>zakaj se noben od vas ni javiu in v svojo hišo sprejeu strojanou če se vem tako smijijo?
strojani na shodu niso bili niti omenjeni

to sem samo iz radovednosti napisau ker ste jih ne neki drugi temi tako zagovarjali

>zakaj na nasilje odgovarjate z nasijlem če sami pravite da niste nasilni?
si že kdaj slišal za samoobrambo - pač nismo hipiji ali katoliki

kdor ne zagovarja nasilja se ob morebitni grožnji ali napadu umakne in pokliče policijo vi pa provocirate in z provokacijo iščete in vzpodbujate nasilje. poznam par primerou ko so hoteli v miru popiti pijačo in ste jih napadli z flašami, kamenjem,koli in nevem še z kakimi pripomočki tako da ne govort o neki samoobrambi.

34. carpathian
6.5.2009
splošna načela so jasna! to razbijanje,pretepanje,rokovanje z jankovičem ali karkoli pač ni v skladu s temi načeli.

če že obsojaš, obsojaj samovoljne in objestne ljudi, ne le ideje za katerimi ti ljudje stojijo.

35. Neznanec/ka
6.5.2009
>>http://www.dnevnik.si/video/3647
>>
>>
>
>hhahaha,še 3je nemorjo fajn zmlatt enga z cigareto in šolsko torbo.
>
>
>hahaha L na čelo

kaj mu bo torba če kadi cigaret..
najbrž je meu v torbi neki trdega, bencin pa take fore.

36. kekec
7.5.2009
>splošna načela so jasna! to razbijanje,pretepanje,rokovanje z jankovičem ali karkoli pač ni v skladu s temi načeli.
>
>če že obsojaš, obsojaj samovoljne in objestne ljudi, ne le ideje za katerimi ti ljudje stojijo.
hm kaj vam bojo ideje če se niti osnovnih idej ne držite če imate neki idejo jo probajte uresničiti ne pa da imate idejo nek napisano delate pa kontra ideji

37. kekec
7.5.2009
http://www.tu-je.si/index.php?id=336

38. Neznanec/ka
8.5.2009
Napad nestrpnežev na dva Slovenca!
http://www.vest.si/2009/05/07/capci-pretep-in-kapsi/

39. Neznanec/ka
6.10.2009
>Napad nestrpnežev na dva Slovenca!
>http://www.vest.si/2009/05/07/capci-pretep-in-kapsi/

Mah saj je vseeno, če so napadli Slovence. Če prefukajo enga pedra se pa 2 mesca o tem govori.

40. Neznanec/ka
15.10.2011
kapitalizem, kot družbeni razred mora, nemudoma pasti.danes se že na veliko vidiji, posledice in napake kapitalističnega razreda.
Čas je spoznamo, da smo velika večina in ne manjšina, zatrej se da nekaj spremeniti. Kapitalisem, je v bistvu moderen sužnjelastniški sistem, zakrit z MASKO Kapitalizma.
Po razpadu komunizma.-socializma, je nazaj na odru tista ekipa posameznikov, ki se sedaj pretvarjajo, da so demokrati, so pa pokvarjeni Kapitalisti.. Res super, da se nekaj začenja premikati v pravo smer, ki je rešitev celega planeta
iz suženjstva in uvesti novi moderen demokratični, ali kakšen drugi pozitiven družbeno politični razred.. stop- konec-kapitalizma..

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com