Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Aktualne teme : svetovna gospodarska kriza Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. ataturk
9.10.2008
še v začetku leta smo poslušali opozorila, da je govoriti o recesiji v zda zaenkrat še preuranjeno. proti koncu leta je postalo očitno, da v krizi niso samo zda, ampak, da se zažira tudi v evropo in da smo na pragu velikih težav. soočamo se s koincidenco dveh pojavov. prvi pojav so ekonomski valovi. valovanje je lastnost vsega življenja. cikli so značilnost kapitalizma, pa tudi v nekdanjem vzhodnem bloku so obstajali posebni cikli. drugi pojav je propadanje neoliberalnih praks. pričujoča kriza je rezultat obojega- kolikor toliko normalnega makroekonomskega cikla in nenormalne neoliberalne zaslepljenosti preteklih let in desetletij.

po mojem mnenju sta evropa in zda precej zadolženi in zato srednjeročno ranljivi, ostala gospodarstva pa v resnici še niso konkurenčna. npr. kitajska je povečala plače, podražil se je transport in to slabi njene pozicije. lahko se zgodi, da bosta zda in evropa zaradi te prednosti s kakšnim finančnim hokus pokusom gospodarstvo kolikor toliko vzdrževali pri življenju še kako leto ali dve. potem se bo pokazalo, ali so krizo dejansko obvladali ali pa bo okrog 2010 tudi izven finančnega sektorja izbruhnila res velika depresija.

2. Neznanec/ka
9.10.2008
Idealni pogoji za novega Hitlerja...

3. carpathian
10.10.2008
zda so vse preveč vlagale v trg kjer že imajo monopol.
in ja, ljudje vedno bolj verjamejo raznim hitlerjem in cezarjem...

4. neznanka
2.11.2008
so pa američani zaradi krize vsaj ugotovili da irak le ni bil tok dobra ideja in zdej celo obstaja možnost da nov predsednik ne bo republikanc.

5. Neznanec/ka
2.11.2008
Kako bo situacija šele zanimiva potem, ko bo kdo naredil atentat na Obamo...

6. neznanka
2.11.2008
sigurno jih bo dosti poskušalo. ni pa enostavno narest atentata na predsednika (začen če so atentatorji ljudje iz vrha). če bi blo, busha že zdavnaj neb blo več med nami.

7. neznanka
2.11.2008
začen = razen :)

8. carpathian
12.11.2008
Že marsikoga bolj varovanega so snel, na srečo/žal bodo tut obamo.

9. Neznanec/ka
17.11.2008
>Že marsikoga bolj varovanega so snel, na srečo/žal bodo tut obamo.<


Kdo ga bo poču? KKK? Dj ne me smejat, nevem zakaj potem bush ni pod rušo, ko je tok govna po svetu naredu. Enostavno se republikanci bojijo ko bo obama uvajal nek ameriski "neosocializem". Tiste groznje od raznih nazijev, KKK itd so pravlce, ker jih tako al tako nadzurujejo vladne in tudi nevladne organizacije(CIA,FBA,ZOG...) samo da imajo te osebki IQ na stopnji golobjega jajca ter tega še niso izvedeli.

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com