Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Aktualne teme : predlog za prepoved Cerkve Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. Neznanec/ka
20.6.2008
link:
http://www.ednevnik.si/entry.php?w=BKosi&e_id=64561#c186318

2. carpathian
20.6.2008
Vera naj bi bila v osnovi neposredno med človekom in božanstvom. Rimokatoliška Cerkev je pa posrednik, ki od tega trži. Vse lepo in prav dokler si Cerkvi pokoren in od tebe kasirajo, če tega ni te pošljejo v večno trpljenje,pekel. Vodi jo nezmotljiv guru,je strogo hierarhično urejena,ne odstopa od svojih resnic tudi če je dokazano da so zmotne. Seveda na osnovi pravljic.To je fašizem.

Žal ljudje v Cerkvi vidijo nekaj dobrega, verni se bojijo pekla (ki v stari zavezi ni omenjen niti enkrat!) in če bi jim to skušali odvzet bi imeli občutek da jim (kot v komunizmu) jemljemo vero.

3. Neznanec/ka
20.6.2008
Nikoli naša stran ni imela nic proti veri (katerekoli). Že dolgo se pa borimo proti cerkvi ki izkorišča vero za svoje interese. Kdo je najbogatejša firma na zahodu??? Aja sj res cerkev...

4. Neznanec/ka
21.6.2008
zgleda uredu, podpiram

5. Neznanec/ka
1.7.2008
http://www.rtvslo.si/blog/politkomisar/zlocinska-duhovscina-na-slovenskem/1281

http://www.rtvslo.si/blog/politkomisar/mesarska-duhovscina/1209

6. Neznanec/ka
1.7.2008
Prav. Če že imamo neko demokracijo naj ljudje pišejo kar hočejo. Ampak naj bo uravnoteženo... Kadar je namreč govora o komunističnih zločinih se skuša vse zadušiti in očrniti. In sploh vsi težki pluralneži skačejo v zrak, ko namesto epopoje partizanom pride na plano kak nov dokumentarec o zločinih komunistov med in po vojni. 50 let so izkrivljali zgodovino in 50 let je bilo govora o samo eni perspektivi. Zdaj ko pa se skuša stvari vsaj uravnotežiti (kaj šele povsem in radikalno obelodaniti) pa dobivajo napade epilepsije. Lep primer je Stanovnik, ki se je kar tresel ob pripombi da je bil Tito navaden zločinec in diktator.

7. Neznanec/ka
2.7.2008
Poglej poboje so delali tudi komunisti. Ne moremo zdaj razpravljati kdo je pobijal kdo ni. Vsi smo. Ampak ce povzamemo takratno "slovensko ozemlje". Veliko domobrancev in belogardistov je bilo pobitih zato ker so izgubili vojno nad komunisti. Kdo bo gledal zive domobrance po koncu vojne, pred 3 leti pa so bili hitlerjevi psi pod pretvezo da branijo slovensko ozemlje. Domobranci so najvecji klerofašisti na slovenskem. Danes celo vidimo maše v spomin mrtvih domobrancev. Nekateri so celo še danes v politiki, ali pa njihovi potomci (bajuk, janša). Ob koncu vojne so tudi nemski vojaki in SS pobijali domobrance... O tem seveda ni govora. Govora zadnje dni je samo kako je Tito pobil 15.0000 slovencev itd. Kdo nebi pobijal izdajalce in hitlerjeve pse ki so vrjeli o hitlerjevi zmagi. Kako so se mogli sploh podrejati vodji ki je odgovoren za množicne poboje po celem svetu, in ki je povzrocil svetovni kaos. To je samo Slovenija. Govora o tem koliko slovencev po vojni domobrancev ali partizanov je umrlo zaradi ustašev pa seveda ni govora. Domobranci bi v vsakem primeru potegnili krajšo pot. V drugih republikah bivse juge so problemi večji. Verski in nacionalni. Oba naroda tako srbi tako hrvati so delali veliko svinarije po celem balkanu. Pred svetovno vojno daleč nazaj in po drugi svetovni vojni. Kot pa vemo da Cerkev samo spodbuja te zlocine za svoje interese. Že kot primer kako so zgradili cerkev sv. Petra v Vatikanu? Z pobijanjen poganov (tudi slovencev) ropanjem po celem balkanu in V evropi. Ta predlog je zelo krut (prepoved) cerkve, cerkev bi se morala zavedati kakšne svinarije je počela v zgodovini in zdaj, in o tem govoriti odprto. Seveda pa je Vatikan zelo izoliran.

8. Neznanec/ka
2.7.2008
>Prav. Če že imamo neko demokracijo naj ljudje pišejo kar hočejo. Ampak naj bo uravnoteženo... Kadar je namreč govora o komunističnih zločinih se skuša vse zadušiti in očrniti. In sploh vsi težki pluralneži skačejo v zrak, ko namesto epopoje partizanom pride na plano kak nov dokumentarec o zločinih komunistov med in po vojni. 50 let so izkrivljali zgodovino in 50 let je bilo govora o samo eni perspektivi. Zdaj ko pa se skuša stvari vsaj uravnotežiti (kaj šele povsem in radikalno obelodaniti) pa dobivajo napade epilepsije. Lep primer je Stanovnik, ki se je kar tresel ob pripombi da je bil Tito navaden zločinec in diktator.<


Preden govoriš traparije vprašanj stare starše kam so spadali. Če so bili partizani si vi sramoto tvoji družini. Več moznosti da so partizani kajti veliko domobrancov je bilo pobitih ali so zbežalli.


ps. edino če imaš sorodnike v Argentini, kot naš dragi Andrej Bajuk xD

9. carpathian
2.7.2008
partizani so bili običajni pošteni slovenski ljudje,ki so se borili za svobodo in za svoj prav proti nemškemu okupatorju. organizirali so se sami med seboj,njihov edini cilj je bil zatreti okupatorja in njegove pomagače ter osvodobiti narod. komunisti so v tem primeru le povojni general.

10. Neznanec/ka
26.8.2008
ne morš verjet:

http://www.youtube.com/watch?v=pWGyTPu6UDE&feature=related

11. Neznanec/ka
15.9.2008
ja in partizani so bili tako pošteni, da so te kar zbrisali če nisi bil na njihovi strani...sicer ne v prvi fazi, ko so se borili proti okupatorju...kasneje ko se je začel boj za oblast pa vprašajte dedke in babice kako so volili...(se je slišal kako ej padel kamenček/oziroma se ni)...lepo vas prosim ne zatiskajte si oči

12. carpathian
15.9.2008
>ja in partizani so bili tako pošteni, da so te kar zbrisali če nisi bil na njihovi strani...sicer ne v prvi fazi, ko so se borili proti okupatorju...kasneje ko se je začel boj za oblast pa vprašajte dedke in babice kako so volili...(se je slišal kako ej padel kamenček/oziroma se ni)...lepo vas prosim ne zatiskajte si oči

kdor ni bil na njihovi strani je bil reva,prpa in strahopetnež,ki se je raje predal v suženjstvo nemškutarjem,kot da bi se boril za pravico. za oblast pa se niso borili PARTIZANI ali kakšna njihova stranka,temveč KP.

13. Neznanec/ka
16.9.2008
ni druga za povedat o veri ko tole... nej majo svojo vero če hočejo, naj pa ne vmešavajo v to drugih ki je ne sprejemajo. opažam pa tut da so verniki zelo nestrpni do nevernikov. edina prava "vera" je morala

14. ataturk
9.10.2008
sem za prepoved krščanstva, islama, judaizma in podobnih religij, ki vsebujejo nasilne hujskaške elemente. biblija vsebuje vse od evangelijskih biserov do meinkampfovskega genocida nad staroselci, ki so ga zagrešili judje pod vodstvom jozue ben nuna pri osvajanju obljubljene dežele. takega epskega iztrebljanja po mojem sicer nikoli ni bilo, gre prej za politični tekst, ki naj združuje judovsko družbo. vendar vseeno. podobne tematike nestrpnosti, npr. glede spolnih praks in vrednosti žensk, starozavezno ideologijo, polno predsodkov, nacionalizma in socialne note, prikazujejo kot arhaično obliko nacionalsocializma. ironično je, da so prav judje najbolj nasankali pod nemškim nacionalsocializmom, in sprašujem se ali gre res zgolj za naključje.

vse te nemoralne religije je danes že možno preganjati po veljavnih normah zahodne civilizacije. vendar bi morali po mojem mnenju vsem nestrpnim veram vseeno dopustiti možnost, da revidirajo svoje dogme in spise, oziroma, da se vsaj ločine teh ver reformirajo. drugo vprašanje je seveda ali bodo tožbe proti tem religijam v sedanjem času uspešne, saj ima velika večina prebivalstva tako nizko zavedanje, da bi takšni postopki lahko celo okrepili prakse nestrpnosti. na dolgi rok sem pa prepričan, da je takim duhovnim praksam odklenkalo, ker niso dovolj moralne.

15. ED
1.4.2009
Prepoved cerkve ?! HELL JEAH!

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com