Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Anarhistične teme : Na slab glas:punkeri Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. mjaw
12.1.2008
Pankeri so na slabem glasu...zakaj?
zato ker se jih večina samo opija in drogira po raznih neurejenih-smrdlivih skvotih.
Veliko punkxov živi še zmeraj pri starših in ne delajo nikjer.Večina jih ne neizobraženih.Dnar dobivajo od staršev,ki nevem iz katerega razloga jim ga še dajejo.

no zdej naj se javijo tisti,ki delajo,imajo izobrazbo in živijo na svojem?

žalostno mi je to ker sem od starejših punxov izvedel,da se z takimi več ne družijo ker z njimi ni prihodnosti.Pravi pankeri ne jemljejo hudih mamil (speed.koka,hero,extazi itd) mogoče kak joint pa alko in to je to.Pankeri ne smejo biti izmečki družbe, morejo se pokazat ,izobraževat, delat, služit, ne pa gnit po skvotih.Men se zdi, da sam neki se cmerite.Primte se v roke pa pokazte vsemu svetu, cez 20 let ko boste izobrazeni pa dobri starši,da ste še zmeraj punxi.
to je moja kritika današnjih punxov in upam da teme ne brisete.

2. Neznanec/ka
13.1.2008
Jaz pa prav nič ne zamerim tam 15-20 let starim ljudem, če niso vsi resni in odgovorni...to so leta za norost, saj malo čudno izgleda če si pri 18ih ves resen.
Poleg tega ne vem, zakaj je merilo, da si dober in pošten človek to, da se gibaš v nekih fancy kafičih ala Global, "neurejeni skvoti" so pa slabi. V delovanje skvota je namreč treba vločiti ogromno truda, torej jaz bolj spoštujem take ljudi, ker vem , koliko dela je vloženega v to, da skvot normalno funkcionira. To so aktivni ljudje, ne pa da samo nekam prideš, plačaš, in se potem zabavaš.
Itak 90% teh "panksov" po puberteti pozabi na vse to. Se drugače kar strinjam s tem, da ljudje itak postrani gledajo na razne subkulture in da bi se morali zavedat, kakšen vtis lahko dajemo, ampak, kot rečeno, od zelo ,mladih ljudi tega ne moreš pričakovat.
Jaz osebno sem na svojem in študiram in dokazujem ekstra superiornost:)))))

3. Neznanec/ka
13.1.2008
>Pankeri so na slabem glasu...zakaj?
>zato ker se jih večina samo opija in drogira po raznih neurejenih-smrdlivih skvotih.
>Veliko punkxov živi še zmeraj pri starših in ne delajo nikjer.Večina jih ne neizobraženih.Dnar dobivajo od staršev,ki nevem iz katerega razloga jim ga še dajejo.

Če hočeš biti anarhist, še ne pomeni, da moraš izgledati kot klošar in se družiti z izmečki po raznih Metelkovih in Rogih in na koncu je od tega samo to, da si uničiš življenje, v končni fazi ti pa kot anarhistu, še kakšen afa izmeček družbe pametuje proti čemu si lahko in proti čemu ne.

Anarhisti so vedno bili intelektualna elita ne pa neki propadleži, ki za svojo propadlost krivijo nekakšno nepravično družbo. In zakaj je tako, zato ker svoboda ni to, da lahko počneš vse kar hočeš, ampak velikanska odgovornost, ki ji seveda večina ni dorasla in ji nikoli ne bo - kdor se tega ne zaveda ni anarhist ampak utopist.

Anarhist88

4. Neznanec/ka
14.1.2008
> In zakaj je tako, zato ker svoboda ni to, da lahko počneš vse kar hočeš, ampak velikanska odgovornost,

mogoce je pa ze cas, da umaknes tisti 88 iz svojega nicka :) Tole zgoraj je ziva resnica!

5. Neznanec/ka
15.1.2008
Ne bi rekla. Elitizem oz. furanje le-tega kot bistvo anarhizmami nekako ne paše sem zraven.
Pa tudi uničevanje življenja zgolj s tem, da se zadržuješ na določenem delu mesta,-mi ni jasno:) A če boš šel na kak koncert pa gledat filme, predstave, na delavnice se kaj naučit, poslušat recitale, potopise...-si boš lajf uniču? Itak ja. Če si ga boš hotel, si ga lahko tudi na zabavi Paris Hilton (samo poglejte britney Spears..al pa prej imenovano:) zgolj primer)Gotovo si npr. na Metelkovi deležen več kulture in še marsičesa, kot pa..ne vem kam naj bi po vašem hodili ludje sploh. nNjbolje da kar na nacistične shode očitno.

6. Neznanec/ka
15.1.2008
Nekaj je urbana kultura - lep primer tega je Mostovna, mesto z bistveno manjšim potencialom, kot Ljubljana ima zgledno urejen urban mladinski center.

In potem človek vidi Metelkovo - to ni nobena urbana kultura, to je marginala. Ravno te na Metelkovi so glavni razlog, da se nič ne razvija v normalno smer, ker ustrajajo na obstoječem stanju (od katerega imajo seveda korist) namesto, da bi se jih vrglo ven in se vse skupaj uredilo ter se prostore namenilo vsem, ki bi ibli pač zainteresirani za kakšne za mladino koristne dejavnosti (koncerti, delavnice,...).

7. Neznanec/ka
15.1.2008
bili*

8. www
15.1.2008
hm verjetn nisi biu ali pa bila še nkol na metelkovi a ne?predvidevamn iz tvojega poduhovljenega pisanja..tam so koncerti tam so delavnice tm so ljudje ki bi radi nekaj spremenili in spodbudili ljudji..in so urejeni prostori.in ljudje ki so zinteresirani k spremembam..ni vse global tramontana katastrofa ter ostale desničarske "delavnice" :) kjer ljudem perejo možgane..

anti-fa

9. Neznanec/ka
16.1.2008
Meni se tudi glede na pisanje tako dozdeva. Če si pa preveč snoba, da bi položil/a nožico na Metelkovo, si pa magari preberi program- ves čas ene delavnice, predavanja...skratka, dogaja se veliko.
Pa če že omenjate intelektualno elito- tam se da srečat raznorazne profesor-doktorje, literate idr., medtem ko dvomim, da se jih ravno tare v kakem Globalu (morda se motim, ker tja pa moja intelektualna nožica ne zaide:))
Poleg tega, ko smo spet pri tem, očitno nekateri ne znate pohledat niti 2cm levo in desno oz. uporabit zdrave pameti. Kako naj bo nek mladoleten pubertetnik (ki je recimo panks) predstavnik intelektualne elite? V najboljšem primeru hodi še na gimnazijo. In gre kot 99% najstnikov občasno žurat. A v fancy klubih, kjer bo pil cocktaile po 10 evrov in snifal koko na WCju s Hrvatiæem, se bo intelektualno razvil? Ma dej..sej brezveze:)

10. Neznanec/ka
17.1.2008
>Nekaj je urbana kultura - lep primer tega je Mostovna, mesto z bistveno manjšim potencialom, kot Ljubljana ima zgledno urejen urban mladinski center.
>
>In potem človek vidi Metelkovo - to ni nobena urbana kultura, to je marginala. Ravno te na Metelkovi so glavni razlog, da se nič ne razvija v normalno smer, ker ustrajajo na obstoječem stanju (od katerega imajo seveda korist) namesto, da bi se jih vrglo ven in se vse skupaj uredilo ter se prostore namenilo vsem, ki bi ibli pač zainteresirani za kakšne za mladino koristne dejavnosti (koncerti, delavnice,...).

Ja delno bi se strinjal s tabo. Neke delavnice na metelkovi sicer obstajajo, vendar ne vem koliko so obiskane. Koncerti so kakšni zelo v redu. To je pa tudi vse-v Gali hali so že pred kakšnima dvema letoma začeli prirejati razne fenci elektronske party-je ter Rep večere (seveda v tem je denar), ki so na Metelkovo privabili trume ljudi, katerim se jim o kakšni mladinski alternativni sceni niti ne sanja. Ugotovili pa so, da je metelkova kraj, kjer si lahko dovolijo veliko več, kot pa v kakšnem klubu.
Metelkova je tudi profitna organizacije-glede na to da se davki na npr. prodano pijačo ne plačujejo si lahko vsak, ki je videl gneče okoli šankov žračuna... Dobra stvar tega je da občsno zaposlijo kakšnega študenta, ki si tako zasluži nekaj denarja. Delno jo bojda (ne me držat za besedo) financira tudi občina.
Tako po vsej ekonomski logiki Metelkova zasluži nekaj denarja. Vprašanje pa je za kaj se ta denar porabi-za urejanje metelkove pomoje ne. saj se na Metelkovi v zadnjih petih letih ni kaj prida spremenilo.

No za zaključek-Metelkova je super kraj za mlade, z nekaj spremembami pa bi bil lahko še mnogo boljši.

11. Neznanec/ka
17.1.2008
Se je kar dosti delalo, obnavljalo, ipd..ampak Metelkova sploh ni tema debate, stvar je v predsodkih nekaterih ljudi, po mnenju katerih si očitno zadnji izvržek človeštva če piješ pir na Metelkovi in si panks (glede na prvi prispevek v tej temi:)).

12. Neznanec/ka
17.1.2008
>Ja delno bi se strinjal s tabo. Neke delavnice na metelkovi sicer obstajajo, vendar ne vem koliko so obiskane. Koncerti so kakšni zelo v redu. To je pa tudi vse-v Gali hali so že pred kakšnima dvema letoma začeli prirejati razne fenci elektronske party-je ter Rep večere (seveda v tem je denar), ki so na Metelkovo privabili trume ljudi, katerim se jim o kakšni mladinski alternativni sceni niti ne sanja. Ugotovili pa so, da je metelkova kraj, kjer si lahko dovolijo veliko več, kot pa v kakšnem klubu.
>Metelkova je tudi profitna organizacije-glede na to da se davki na npr. prodano pijačo ne plačujejo si lahko vsak, ki je videl gneče okoli šankov žračuna... Dobra stvar tega je da občsno zaposlijo kakšnega študenta, ki si tako zasluži nekaj denarja. Delno jo bojda (ne me držat za besedo) financira tudi občina.
>Tako po vsej ekonomski logiki Metelkova zasluži nekaj denarja. Vprašanje pa je za kaj se ta denar porabi-za urejanje metelkove pomoje ne. saj se na Metelkovi v zadnjih petih letih ni kaj prida spremenilo.
>
>No za zaključek-Metelkova je super kraj za mlade, z nekaj spremembami pa bi bil lahko še mnogo boljši.

Zadel si bistvo problema, ki sem ga hotel izpostaviti. Metelkova pač ni finančno transparentna in prostorov ne morejo uporabljati vsi, ki bi se želeli udejstvovati v mladinski urbani kulturi. Res je, da se organizirajo koncerti in delavnice, ampak kaj pa prostori za npr. vaje za koncerte bandov, ateljeji,... .

Vse skupaj je postalo nek fevd določenih osebkov in zaradi tega navadna marginala, saj jih zanima samo koliko bolj polen bo mošnjiček po vikendu. Iz tega razloga je pravzaprav del "alternativcev" pobegnil v ROG in tam naredil še en center marginale.

Urbana mladinska kultura ne sme biti neka marginala ampak mora postati mainstream, kot je v vsakem normalnem urbanem središču. In to gotovo ne bo, dokler se jo bodo šli razni metelkovci. Mostovna je res lahko zgled za to, kar potrebuje Ljubljana.

13. Neznanec/ka
18.1.2008
meni se pa zdi ravno, da je potrebno imeni ne-main-stream prostore..ker vsem pač mainstream ne ustreza, tega je povsod dovolj. je fino da se lahko kam zatečeš pred vso to mainstream kulturo:)

14. Neznanec/ka
18.1.2008
>meni se pa zdi ravno, da je potrebno imeni ne-main-stream prostore..ker vsem pač mainstream ne ustreza, tega je povsod dovolj. je fino da se lahko kam zatečeš pred vso to mainstream kulturo:)

Mislil sem, da je za urbano mesto normalno, da je v njem main-stream urbana kultura, ne pa, da bi morala biti urbana kultura to kar je zdaj main-stream.

In kaj je zdaj main-stream - v polovici lokalov po LJ lahko človek spoznava čobansko kulturo iz Velike Kladuše, potem sta še dva pozerska kluba in kup lokalov, ki bi to radi bili. Aletrnativo temu predstavlja Metelkova, ki pa je spet navadno zbirališče marginalcev.

Dvakrat na leto pa je kaj res vredno urbane kulture v Ortu, K4 ali pa trnovskem KUD-u

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com