Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Aktualne teme : Umori na Slovenskem Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. Neznanec/ka
12.12.2007
V zadnjem času so se v Sloveniji zgodili trije sorodni umori, ki imajo »skupen imenovalec«, namreč storilca, ki pripada tako imenovani »čefurski kulturi«. Gre za primer diskoteke Global v Ljubljani, kjer je varnostnik Sead Suljanoviæ, tujec iz BiH , do smrti pretepel obiskovalca, potem pa pobegnil policiji v svojo državo, kjer mu najbrž nikdar ne bodo sodili. Naslednji primer je Anadin Adroviæ, ki je do smrti zabodel zobozdravnico v ljubljanskem zdravstvenem domu. Storilec je bil več let zaposlen v ljubljanskem Kliničnem centru, kjer je prejemal plačo, bolj malo delal, ob tem pa pogosto maltretiral in ustrahoval svoje sodelavce. Tretji primer je Elvis Livadiæ iz Ljubljane, ki je, iz povsem nerazumljivih razlogov, zabodel nič hudega slutečega Mariborčana Gregorja Moma in ga ubil, kljub temu, da je bil v številčnejši družbi, ki je v več lokalih iskala pretep.


Zanima me kaj pravite na zgornja dejstva. Namreč, da nas ustrahujejo neprilagojeni priseljenci in njihovi potomci. Navedena imena in dogodki so priča temu kakšna nevarnost nam preti. Kljub temu, da policija storilca ujame, ali ga pozna, stori, da bi bilo pravici zadoščeno premalo. Kmalu se lahko zgodi, da bomo Slovenci iskali drugačne načine za zagotovitev naše varnosti.

2. Neznanec/ka
12.12.2007
Zakaj pa nisi dopisal še Silva Pluta? Mogoče zato ker ne paše v tvojo "čefursko" teorijo?

3. Neznanec/ka
12.12.2007
>Zakaj pa nisi dopisal še Silva Pluta? Mogoče zato ker ne paše v tvojo "čefursko" teorijo?


Silvo Plut je Slovenski psihopatski morilec in je moril predvsem zaradi duševnih motenj. Zgoraj omenjeni primeri pa so šovinistično, nasilno in nestrpno nastrojeni do državljanov Slovenije. V Sloveniji iz dneva v dan narašča število tujcev, kar povzroča čedalje več konfliktov v družbenih odnosih, ki se odražajo v nasilju s hujšimi posledicami. Kdor si pred slednjimi dejstvi zatiska oči je zares slep, ali pa se njegov priimek konča na iæ in zato zagovarja svoje neasimilirane južne brate.

4. neznanka
12.12.2007
>>Zakaj pa nisi dopisal še Silva Pluta? Mogoče zato ker ne paše v tvojo "čefursko" teorijo?
>
>
>Silvo Plut je Slovenski psihopatski morilec in je moril predvsem zaradi duševnih motenj. Zgoraj omenjeni primeri pa so šovinistično, nasilno in nestrpno nastrojeni do državljanov Slovenije. V Sloveniji iz dneva v dan narašča število tujcev, kar povzroča čedalje več konfliktov v družbenih odnosih, ki se odražajo v nasilju s hujšimi posledicami. Kdor si pred slednjimi dejstvi zatiska oči je zares slep, ali pa se njegov priimek konča na iæ in zato zagovarja svoje neasimilirane južne brate.


in kko lahko dolocis da je bil plut psihopat oni trije pa ne.si jih poznal? verjetno se to bolj sklada s tvojo teorijo.

5. Bing
12.12.2007
Stereotipno razmisljanje je zascitni znak nacionalistov. Njihovo prekletstvo in njihov blagoslov. Pred kompliciranim svetom, ki ga omejeni mozgani seveda nikakor ne morejo v celoti zaobjeti, in jim zato deluje tuje, nerazumljivo in strasljivo, se negotova pamet brani tako, da si ga umetno prikroji in ustrezno poenostavi. Poenostavljanje kompleksne realnosti seveda ni znacilno samo za nacionalniste - je pa pri njih se prav posebej simptomaticno. Ali se bolj natancno, nacionalizem je ravno simptom tovrstnega pretiranega poenostavljanje.

Svet si pomanjsajo na skupek lahko razumljivih klisejev in fraz, na jasno dolocljiva crno bela nasprotja, na dobre in slabe, na "nas" in na "njih". Vse kar si je podobno namecejo v en koš in dojemajo kot da je isto. Namesto da bi razmisljali o velikem stevilu razlicnih stvari, raje razmisljajo o majhnem stevilu košev - je pac bolj enostavno. Svet tako postane razumljiv in domac, pamet pa pomirjena, ker ga navidez razume. Vendar pa taka redukcija realnosti ne more biti brez preostanka. Raznolikost in barvitost kompleksnega sveta, ki je bila zrtev metanja v isti kos, pac ne more preprosto izpuhteti. Kje pa. Vse te vmesne nianse in neprijetne podrobnosti, ki jih je lena pamet hotela utajiti, se nabirajo nekje zadaj, v nezavednem, zatrte, a ne premagane. In od tam seveda delujejo, kot nas je poucil Freud, ter se po zamotanih poteh prebijajo nazaj na povrsje, pri nacionalistih kot izbruhi destrukcije in sovrastva do vsega, kar je tuje in nerazumljivo.

Sami o tem seveda nic ne vedo, saj tudi ne morejo. Od nekoga, ki na dogajanja v druzbi gleda skozi prizmo stereotipov in poenostavljenih razlag, pac ni mogoce pricakovati, da se bo poglabljal v kompleksnost nezavednih procesov in izvore lastnih motivov in prepricanj.

6. Neznanec/ka
13.12.2007
what he said

pod kožo smo vsi isti

7. Neznanec/ka
13.12.2007
Tukaj ne gre za nobeno teorijo, ampak za realno razmišljanje. Da počneš takšne neumnosti kot jih je Silvo Plut, mora biti v tvojih možganih nekaj hudo narobe. Silvo Plut je serijski morilec, zgoraj omenjeni primeri pa so morili zgolj zaradi priložnosti ter svoje nasilne in nestrpne balkanske narave.


Kar z očmi zavijam, ko berem tvoj prispevek Bing. Kdo ti je vcepil takšne neumnosti? Morda Lukšič?


Res je, ljudje smo vsi krvavi pod kožo. Vendar se rase zelo razlikujejo po vedenjskih značilnostih.

8. Neznanec/ka
13.12.2007
Ah, ja... Multikulturno razmišljanje pa je zaščitni znak levičarjev. Tudi, če bi jim predstavil ne vem kolikšno število oprijemljivih dokazov, bi oni še vedno gonili svoje. Da ne omenim tega, da si profesor Štih in njemu podobni razlagajo Slovensko zgodovino po svoje in perejo možgane mladim poslušateljem zgodovine. Levičarji priznavate samo svoje teorije, resnična dejstva pa prezrete. Kaj pravite na dejstvo, da v Nemčiji kar 80% kriminala zagrešijo prav priseljenci in njihovi potomci? Kot dokaz vam prilagam naslednji posnetek: http://www.youtube.com/watch?v=2M8Lg_b0Mlo&feature=related. Video je posnet v nemškem jeziku, vendar predvidevam da vam razumevanje jezika ne bo povzročalo težav, saj ste tako multikulturni, da morate razumeti večino tujih jezikov. Po ogledu video posnetka bi vsak razumen človek dejal, ali je to prihodnost v kateri bi rad živel? Prihodnost polna kriminala, ki pa ni domačega izvora, ampak prihaja s strani neasimiliranih priseljencev, ki so po naravi podvrženi prelivanju krvi in nestrpnosti do vsega drugačnega.

9. Kuki
13.12.2007
Iz premise A:
A: "priseljenci zagrešijo 80% kriminala"
si potegnil zaključek B:
B: "priseljenci so po naravi krvoločni"

To je šolski primer napačnega sklepanja, saj iz A seveda NE sledi nujno B. To nima nobene veze s stališči in prepričanji, ampak gre preprosto za napačno logiko, ki je posledica poenostavljenega razmišljanja.

Če ti ne potegne, naj te razsvetlim: možnih razlogov za A. je gromozansko veliko, B. je samo eden od hipotetično možnih, ti pa si vse druge zanemaril (ker so zate pač preveč komplicirani, kot je napisal Bing)...

10. Neznanec/ka
13.12.2007
>Iz premise A:
>A: "priseljenci zagrešijo 80% kriminala"
>si potegnil zaključek B:
>B: "priseljenci so po naravi krvoločni"


To, da priseljenci zagrešijo največ kriminala, si nisem izmislil jaz, ampak je to dejstvo, ki je tudi dokumentirano s strani različnih medijev, političnih strank in nenazadnje tudi s strani samih priseljencev.


>To je šolski primer napačnega sklepanja, saj iz A seveda NE sledi nujno B. To nima nobene veze s stališči in prepričanji, ampak gre preprosto za napačno logiko, ki je posledica poenostavljenega razmišljanja.


Kaj pa ti veš kaj je šolski primer? Seveda ima to veliko veze s stališči in prepričanji, saj so nekateri ljudje preveč slepi, da bi doumeli, da za kriminal, ki ga nekatera rasa izvaja, ni kriva država ali okolica, temveč oni sami.


>Če ti ne potegne, naj te razsvetlim: možnih razlogov za A. je gromozansko veliko, B. je samo eden od hipotetično možnih, ti pa si vse druge zanemaril (ker so zate pač preveč komplicirani, kot je napisal Bing)...


Če tebi še vedno ne potegne, naj te jaz razsvetlim: razlogi za kriminal se skrivajo v načinu človekovega razmišljanja, obnašanja, spoštovanja do tuje lastnine in ljudi, ter seveda tudi okolice v kateri odraščajo oziroma živijo. Veliko je odvisno tudi od vzgoje staršev in vpliva drugih vrstnikov. Nikoli pa nisem zagovarjal vaših teorij, da je za kriminal kriva država, ki po vašem mnenju premalo poskrbi za priseljence. Mislim, da večina današnjih priseljencev živi v zelo rožnatih pogojih. Saj se oblačijo v znamke, ki si jih pošten državljan ne bi mogel privoščiti. Poslušajo "turško" in rap glasbo, ki že po sami naravi slabo vpliva na človeka. Posebej na človeka z manj razvitimi možgani, če za primer vzamemo balkanskega priseljenca. Brez dvoma lahko trdim, da se v njihovih puhlih glavah plete le kriminal in uničevanje avtohtone kulture. Če našteta dejstva zanemariš, lahko sklepam, da so zate pač preveč komplicirana...

11. Kuki
13.12.2007
>To, da priseljenci zagrešijo največ kriminala, si nisem izmislil jaz, ampak je to dejstvo,

Če bi bolj pozorno bral, bi videl, da te tvoje trditve sploh nisem problematiziral. Nasprotno - sprejel sem jo kot veljavno premiso. In te opozoril, da iz nje pač ne moreš sklepati, da je kriva "krvoločna narava".

>Kaj pa ti veš kaj je šolski primer? Seveda ima to veliko veze s stališči in prepričanji,

Logična napaka v sklepanju nima niti najmanjše veze s stališči in prepričanji. 1+1 je vedno 2, ne glede na najina stališča. Obstaja znanstvena veda z imenom logika, ki se s temi rečni ukvarja že od Aristotela naprej. Tvoje zgornje sklepanje ima napako v logiki (iz A ne sledi nujno B), ne v stališčih.

>razlogi za kriminal se skrivajo v načinu človekovega razmišljanja, obnašanja, spoštovanja do tuje lastnine in ljudi, ter seveda tudi okolice v kateri odraščajo oziroma živijo. Veliko je odvisno tudi od vzgoje staršev in vpliva drugih vrstnikov

No vidiš, saj napredujeva. Zelo lepo! Če se razlogi za kriminal skrivajo v vsem kar si naštel, potem jih pač ne moreš zreducirati na naivno izjavo "so po naravi krvoločni". Se ti ne zdi?

>Saj se oblačijo v znamke, ki si jih pošten državljan ne bi mogel privoščiti. Poslušajo "turško" in rap glasbo, ki že po sami naravi slabo vpliva na človeka. Posebej na človeka z manj razvitimi možgani

Ajoj. Po kratkem preblisku razuma si zopet zagreznil in to globoko. Ja nič... na takem nivoju se je pač težko pogovarjati. Če si z leti tam okoli 12, se lahko čez 5 ali 7 let spet tipkava...

ps.: Pa da ne bo nesporazuma, naj še enkrat ponovim, da se tvojih stališč nisem niti dotaknil. Eno so stališča (ki ne morejo biti napačna, so kakršna pač so), nekaj čisto drugega pa je utemeljitev teh stališč oz. logično sklepanje - to je pa lahko napačno, kot 1+1 ni 3 (in kot iz zgornjega primera iz A NE sledi B).

12. Neznanec/ka
13.12.2007
Osebno me ne motijo ljudje, ki pridejo v Slovenijo z namenom, da bodo delali in spoštovali tukajšnje zakone. Ne glede na to, katerega porekla oziroma rase so. Vendar na žalost obstaja tudi drug plat kovanca. Priseljenci, ki mislijo, da jim je tuja država dolžna preživetje, ker so se "morali" zaradi vojnih ali kakšnih drugačnih razmer odseliti iz matične države. V nos mi gre predvsem zadnja generacija potomcev teh priseljencev, ki je rojena v Sloveniji. Saj sebe ne smatra za državljana Slovenije, ampak Srbije, Bosne, Albanije... Svoj nacionalizem ponosno razkrivajo na internetu in v javnosti, ter so nestrpni do vsega drugačnega od sebe, predvsem do avtohtonih prebivalcev. To generacijo imenujemo čefurji. To ni nikakršna žaljivka ali sovražni govor. Saj se slednji smatrajo za subkulturo imenovano čefur. Kaj počno čefurji ne bom razlagal, saj mislim, da to ve vsak Slovenec, ki se z ODPRTIMI očmi sprehaja po večjih mestih Slovenije. Grafitov, ki simbolizirajo južnjaški nacionalizem niti ne bom omenjal. Še manj pa plakatov, ki napovedujejo prihod "velikih" imen, kot je na primer Ceca, katera bi morala biti prepovedana. Tudi drugod po svetu razmere med mladino niso nič manj drugačne. Evropi pretijo ljudje tretjega sveta. So brezobzirni, nasilni in nestrpni do avtohtone kulture drugih dežel, katero v tem trenutku uničujejo.

13. Neznanec/ka
14.12.2007
>Res je, ljudje smo vsi krvavi pod kožo. Vendar se rase zelo razlikujejo po vedenjskih značilnostih.
In to ti da pravico do posloševanja zato ker ... ?

14. Neznanec/ka
14.12.2007
Metod Trobec in Silvo Plut sta ekstremna primera, ki se zgodita v Sloveniji enkrat na 20 ali 30 let. Kriminal, ki pa prihaja iz strani balkanskih priseljencev, je trenutno mnogo pogostejši, kot lahko vidite v zgornjih primerih. Da ne omenim tega, da sta bila Metod Trobec in Silvo Plut oba obsojena in sedela v zaporu, zato kar sta storila. Medtem, ko se nesojeni balkanski morilci prosto sprehajajo zunaj, ker je Slovenski sodni sisrem podkupljen iz strani balkanske mafije, ki pa ima v Ljubljani dokaj močan vpliv. Kdaj boste vi levičarji dojeli, da so za kriminal, ki ga je v Sloveniji vsak dan več, krivi priseljenci in njihovi potomci? Očitno vas mora res nek čefur s kolom po glavi, da se vam bodo vaše zaspane možganske celice premaknile v pravo smer. Sramota, da sploh živijo v Sloveniji taki ljudje kot ste vi, ali Kurnik, Lukšič, Štih... Kdaj boste odprli oči?

15. Kuki
14.12.2007
Pri tvojem pisanju je popolna odsotnost najosnovnejšega logičnega razmišljanja že kar presenetljiva. V skoraj vsakem drugem stavku trdiš, da je 1+1=3

Mala šola argumentacije:

Ti trdiš in sklepaš naslednje:
>A: "skoraj vsako gospodinjstvo v Srbiji ima strelno orožje"
>B: "iz tega logično sledi da so Srbi po naravi krvoločni in nasilni"

Tvoj sklep je napačen, zato ker:

1.obstajajo kategorije ljudi (zbiratelji, obvezni naborniki, prometni miličniki,...), ki imajo orožje, pa v povprečju ne izstopajo po zagrešenih zločinih in krvoločnosti. Torej NE drži nujno, da bi posedovanje orožja že dokazovalo krvoločnost in nasilje. Tvoje sklepanje je torej napačno.
Tvoj možni ugovor: točko 1. lahko spodbijaš, če pokažeš (recimo s statistiko), da vsaka kategorija lastnikov orožja dejansko je bolj krvoločne od povprečja.

2.obstaja vsaj nekaj možnih zunanjih razlogov, zakaj imajo srbi doma več orožja (npr: nedavna vojna, velika dostopnost orožja, tradicija, strah...). Torej geni niso edini možni razlog za razširjenost orožja. Torej je tvoje sklepanje tudi po tej plati napačno.
Možni ugovor: točko 2. lahko spodbijaš, če pokažeš (npr z zgodovinsko študijo), da razširjenost orožja ni bila nikoli odvisna od zunanjih okoliščin (npr. vojna), ampak vedno samo od genov (oz. "naravo" oz. raso).

3. praktično vsa prevladujoča sodobna znanost (biologija, psihologija, antropologija, družboslovje,..) soglasno trdi, da je vedenje pogojeno z zunanjimi vzroki (družbenimi, kulturnimi, vzgoja), ne pa z geni. Torej je tudi v tej točki tvoj sklep zmoten (res pa tukaj ne gre za logično napako, kot pri prvih dveh, ampak za pomankljivo izobrazbo)
Možni ugovor: točko 3. lahko spodbiješ, če dokažeš, da se sodobna znanost moti in da vedenje narekujejo geni (nekaj takih teorij je obstajalo, a so pri znanstvenem soočenju argumentov pogorele - torej ne boš imel lahke naloge)

>Vsakemu razumnemu človeku, bi to bilo logično

Kot rečeno, z logičnim sklepanjem imaš velike težave. Če bi bilo razmišljanje matematika, bi bil ti kot nekdo, ki hoče reševati formule, pa ne zna seštevati. Vem da ti to moje pisanje zgleda kot da se samo delam pametnega. Saj deloma se, priznam. Ampak logične napake na katere te opozarjam niso samo neko moje dlakocepstvo. O kompleksnih stvareh se preprosto ne da pogovarjati, če ne spoštuješ osnovnih zakonov logike. Tvoja dokazovanja so (če malo pretiravam) skoraj vedno v stilu: "ker je trava zelena, je zato logično da je zemlja okrogla". Sorry, ampak tako pač ne gre.

16. Neznanec/ka
14.12.2007
>>Res je, ljudje smo vsi krvavi pod kožo. Vendar se rase zelo razlikujejo po vedenjskih značilnostih.
>In to ti da pravico do posloševanja zato ker ... ?

Kaj si ti slep ali neumen? Ali kar oboje? Rase se razlikujejo ne samo po zunanjosti, ampak tudi po vedenjskih značilnostih. Kaj praviš na dejstvo, da ima skoraj vsako gospodinjstvo v Srbiji, doma strelno orožje? Upravičeno lahko rečem, da so tamkajšnji Srbi po naravi krvoločni in nasilni. Vsakemu razumnemu človeku, bi to bilo logično. Tako kot se Slovenci po vedenjskih značilnostih razlikujemo od Afričanov ali katerega koli drugega naroda. Naslednjič raje malo bolj poslušaj pri urah biologije in zgodovine.

17. Neznanec/ka
15.12.2007
Ah, spet klepanje železja v nedogled.

Tisti trije umori so bili delo pripadnikov neke skupine/skupin, medtem ko je bil Plut posameznik. Temeljna razlika, ki jo nekateri nočejo videti in še naprej zagovarjajo dejanja teh skupin ter jih skušajo prikazati kot "uboge marginalce".

18. Neznanec/ka
17.12.2007
>Kaj si ti slep ali neumen? Ali kar oboje? Rase se razlikujejo ne samo po zunanjosti, ampak tudi po vedenjskih značilnostih. Kaj praviš na dejstvo, da ima skoraj vsako gospodinjstvo v Srbiji, doma strelno orožje? Upravičeno lahko rečem, da so tamkajšnji Srbi po naravi krvoločni in nasilni. Vsakemu razumnemu človeku, bi to bilo logično. Tako kot se Slovenci po vedenjskih značilnostih razlikujemo od Afričanov ali katerega koli drugega naroda. Naslednjič raje malo bolj poslušaj pri urah biologije in zgodovine.
Mislim da si ti tisti ki je slep, poleg tega pa imaš še zelo omejeno razmišljanje o soljudeh. Posploševanje je znak zaprtomiselnosti in arogance, ničesar ne gre metati v isti koš. A kapiraš, primitivno je ustvarjanje mnenj (sploh takih negativnih) samo glede na narodnost. Ljudje smo si različni, in za moje pojme je pol kurca vredno kakšne barve kože si in iz kje si, še zmeraj si človek. In človek ki ne spoštuje sočloveka ni človek ampak tepec. Malo se zamisli nad sabo.

19. Neznanec/ka
17.12.2007
Vsi smo ljudje, vsi smo ljudje.... bla bla bla bla. Vsi smo različni in če se te različnosti ne upošteva (rasna segregacija) je to nastop proti sami logiki biologije.

20. Neznanec/ka
18.12.2007
>Pri tvojem pisanju je popolna odsotnost najosnovnejšega logičnega razmišljanja že kar presenetljiva. V skoraj vsakem drugem stavku trdiš, da je 1+1=3
Skor sem crknu od smeha ko sem tole prebral.

21. Neznanec/ka
18.12.2007
Sarhljivo odkritje (73,4% iskanih kriminalcev se ni rodilo v Sloveniji):

http://www.tu-je.si/index.php?id=255

22. Neznanec/ka
18.12.2007
>Sarhljivo odkritje (73,4% iskanih kriminalcev se ni rodilo v Sloveniji):
>
>http://www.tu-je.si/index.php?id=255


Za ljudi, ki razmišljajo kot jaz, slednja raziskava ni nič novega. Škoda, ker si zraven objavil še povezavo spletne strani, kateri anarhisti ne verjamejo čisto nič.

23. Neznanec/ka
19.12.2007
In kaj ni za verjeti? GOLIM DEJSTVOM!!!???? Da majhen delež ljudi v SLoveniji predstavalja ogromno večino kriminalcev??

24. Neznanec/ka
16.9.2008
a mi lahko samo nekdo prosim razloži kdo bi zdaj priseljence iztrebljal...ob enem bi jih vsi po drugi strani pa noben...prosim az jasen odgovor

25. carpathian
16.9.2008
>a mi lahko samo nekdo prosim razloži kdo bi zdaj priseljence iztrebljal...ob enem bi jih vsi po drugi strani pa noben...prosim az jasen odgovor

ker naci skini ne poznajo pravega vzroka njihove bede izživljajo svoje frustracije nad priseljenci.lažje je podret 3 čefurje kot sistem ;)

26. Neznanec/ka
17.9.2008
>>a mi lahko samo nekdo prosim razloži kdo bi zdaj priseljence iztrebljal...ob enem bi jih vsi po drugi strani pa noben...prosim az jasen odgovor
>
>ker naci skini ne poznajo pravega vzroka njihove bede izživljajo svoje frustracije nad priseljenci.lažje je podret 3 čefurje kot sistem ;)

ka pa 300.000 čefurjev?

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com