Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Aktualne teme : Iran Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. Neznanec/ka
4.11.2007
Američani že nekaj mesecev forsirajo napadalno retoriko do Irana, ki zelo spominja na zgodbo o začetku vojne v Iraku. To sicer ni nič čudnega, saj smo ameriške agresivnosti že navajeni. Je pa zelo problematično, da svet to sprejema veliko bolj mlačno kot v primeru Iraka. Pred napadom na Irak so mnoge države glasno nasprotovale, bile so demonstracije, zdaj pa nič. Kot da bi se vsi vdali v usodo in priznali Busha kot mafijskega dona, ki mu vsi samo kimajo in se mu ne upa nihče postaviti po robu.

Alojz

2. Neznanec/ka
4.11.2007
Res ne razumem kaj se vseh vas tako tičejo problemi Iraka, irana in ostalih podobnih držav. Mar nimamo Slovenci dovolj revnih družin , ki potrebujejo pomoč? Kaj, če bi namenili več pozornosti lastni državi kot pa, da vse bolj skrbi Afrika ali večne vojne v Iraku.

3. DonkeyHot
4.11.2007
>Res ne razumem kaj se vseh vas tako tičejo problemi Iraka, irana in ostalih

Potem pač ne razumeš, kaj pomenijo pojmi solidarnost in sočutje. Ne razumeš, al pa nočeš razumet, da tudi vsem drugim ljudem, ne glede na raso ali kontinent, pripadajo iste osnovne pravice, kot si jih ti lastiš. Če so jim kratene, če se jim godi krivica, se z njimi solidariziramo in jim hočemo pomagat. Tisti, ki se jim godijo najhujše krivice, ki jim celo grozi smrt, so pač daleč najbolj potrebni solidarnosti in pomoči.

To niti slučajno ne pomeni da me problemi revnih Slovencev ne zanimajo. Solidarnosti ne moreš meriti po ali-ali metodi, kot to dela Bush, ko pravi ALI si z nami, ALI pa proti nam. Svet ni črno bel.

4. Neznanec/ka
5.11.2007
Kaj pa, če bi prvo poskrbeli za naš narod in vsaj delno odpravili revščino in se šele potem konkretno posvetili drugim državam? Vendar, če mene vprašate se s slednjim ne bi strinjal, saj so ljudje v Iraku, Iranu ali Afganistanu že po naravi podvrženi večnim vojnam katerim ni konca. Zakaj bi potem še mi drezali v osje gnezdo? Na koncu dobi še Slovenec občutek, da je v lastni državi vreden manj kot pa recimo nek Iračan. Tudi tukaj smo ljudje izpostavljeni konstantni smrtni nevarnosti. Le poglej kaj se je zgodilo pred Globalom. Boš trdil, da smo Slovenci varni v lastni državi?

5. DonkeyHot
5.11.2007
>Kaj pa, če bi prvo poskrbeli za naš narod in vsaj delno odpravili revščino in se šele potem konkretno posvetili drugim državam?

Kaj pa, če bi najprej raje pomagal tistim, ki jim gre najbolj za nohte?

6. Neznanec/ka
5.11.2007
>saj so ljudje v Iraku, Iranu ali Afganistanu že po naravi podvrženi večnim vojnam katerim ni konca.

Zamisli se malo nad to izjavo, in si poskusi odgovoriti, kako je bil recimo triletni Salim Shehab "po naravi" nagnjen k temu, da so ga ubile ameriške bombe?

alojz

7. Neznanec/ka
5.11.2007
Nima veze ali je tvojega izmišljenega dečka ubila ameriška ali pa iračanska bomba. Morda pa je ta bomba ubila bodočega terorista, nikoli ne veš. Vojna nima smisla, Amerika pa dreza v osje gnezde. Tudi ljudem v Sloveniji gre praktično za nohte. Veliko jih ostane na cesti zaradi trdorsrčnih kapitalistov, ki Slovenska podjetja prodajajo tujcem. Ali pa podjetja preprosto propadejo in gre denar zopet v mošnjo slednjih kapitalistov. Zaenkrat Slovenci še ne umiramo zaradi lakote, lahko pa se kmalu pripeti kaj takega, če bo nekaterim še vedno pomembnejši Irak, Iran ali Afganistan, katerega poznajo le iz televezijskih ekranov.

8. Kuki
5.11.2007
>saj so ljudje v Iraku, Iranu ali Afganistanu že po naravi podvrženi večnim vojnam katerim ni konca. Zakaj bi potem še mi drezali v osje gnezdo?

Kaj takega lahko izjavi samo popoln nevednez, ki se mu ne sanja o dogajanju po svetu. Vojne se ne zgodijo same od sebe, niti ne padejo z neba, ampak imajo svoje vzroke, ki jih je mogoce spoznati, mogoce jih je analizirati. Kar pa zahteva cas in uporabo sivih celic.

Ne rabis pa biti noben doktor znanosti, da bi dojel, da razlogi vojn na bliznjem vzhodu niso toliko v arabcih, ampak dosti bolj v gospodarsko politicnih interesih zahoda.

Seveda se je pa veliko bolj enostavno obesati na poenostavljene in stereotipne razlage, ki ti dajejo vtis, da je svet blazno preprost, ti pa blazno pameten, ker ga brez posebnega truda razumes.

9. Neznanec/ka
5.11.2007
Seveda je spet najlažje s prstom pokazati na evropejca ali v tem primeru američana. Čudno zakaj se nismo Evropske države že pobile med sabo? Logično je, da je večina vseh trenutnih vojn na območju Iraka ali Irana povezana z versko fanatiko in terorizmom, ki grozi vsem nam. Še nekaj mi ni jasno, zakaj se sploh na anarhističnem portalu toliko ukvarjate z Irakom ali Iranom? Ne govorite mi o sočutju, ker jaz ga do verskih fanatikov in psihopatskih teroristov enostavnoma nimam.

10. Neznanec/ka
5.11.2007
>Logično je, da je večina vseh trenutnih vojn na območju Iraka ali Irana povezana z versko fanatiko in terorizmom

Irak je bil pred dobrimi 20 leti dokaj moderna posvetna država, z jasno ločitvijo države in cerkve. O kakih verskih fanatikih ni bilo tam ne duha ne sluha. Tudi ko so jih američani pozneje nahujskali v vojno z Iranom, ki jim je šel v nos, še vedno ni bilo tam nobenih verskih fanatikov. In ko so jim pred štirimi leti američani po glavah začeli metati bombe, še vedno ni bilo nobenih verskih fanatikov. Res je bil Sadam, ki je bil morilski diktator, ni pa bilo verskih fanatikov. Tako da ne govori na pamet če ne poznaš stvari.

>Ne govorite mi o sočutju, ker jaz ga do verskih fanatikov in psihopatskih teroristov enostavnoma nimam.

Kdo pa govori o njih? To je tako, kot če bi rekel da so Slovenci psihopatski morilci, ker je bil Silvo Plut Slovenec.

Alojz

11. DonkeyHot
6.11.2007
>Morda pa je ta bomba ubila bodočega terorista, nikoli ne veš.

Morda je pa tudi varnostnik pred Globalom ubil bodočega Silva Pluta, nikoli ne veš.

Res brilijantno razmišljanje.

12. Neznanec/ka
6.11.2007
Res je, da vojne niso moje področje in najbrž tako kot vi tudi jaz nisem vseved. Moti pa me, da na Slovenski nacionalni televiziji dajejo prednost deogodkom na območju Afganistana ali Iraka. Vsak dan poslušam o novih terorističnih oziroma samomorilskih napadih. Kakor, da se nič drugega ne dogaja po svetu. Sit sem že takih novic in lahko rečem, da so ljudje tam že po naravi podvrženi večnim vojnam in verski skrajnosti. Lep primer verske skrajnosti je bila omenjena karikatura, zaradi katere so primitivni muslimani zagnali vik in krik. Torej lahko upravičeno rečem, da džamije oziroma mošeje na našem ozemlju nočem in si želim novic, ki bodo poročale predvsem o dogajanju po Sloveniji, kateri glavni nacionalni mediji posvečajo premalo pozornosti. Vedno sem bil mnenja, da je treba prvo pomesti pred svojim pragom in še šele potem ukvarjati s sosedovim.

13. DonkeyHot
7.11.2007
>Vedno sem bil mnenja, da je treba prvo pomesti pred svojim pragom in še šele potem ukvarjati s sosedovim.

Kot ti je že en prej poskusu razložit, so vojne na bližnjem vzhodu še kako povezane z zahodom, katerega del smo tudi mi. Slovenija je bila med državami, ki so podprle američane pri napadu na irak. Ti pa tu zdaj govoris da je kriva neka narava arabcev in podvrženost vojni. Taka izjava bi lahko bla smešna, če ne bi bila cinična in kruta.

Nekateri se toliko ukvarjamo z Irakom in Iranom in drugimi državami zato, ker nam ni vseeno, kaj naši voditelji počnejo v NAŠEM imenu.

Ja, slabe ževljenjske razmere nekaterih slovencev so velik problem, ki ga je treba reševati, in če ga ti rešuješ imaš vso mojo podporo. Ne more pa biti to razlog, da bi bil slep in gluh za vse druge pizdarije, ki jih povzročamo drugim ljudem, ki mogoče niso slovenci.

Slovenec, ki mu je vseeno za nedolžne žrtve med neslovenci, naj ne pričakuje, da bo njemu kdo pomagal. Če se tebi jebe za druge, se bo tudi drugim za tebe. V takem svetu pa ne bi rad živel. Ti bi?

14. gog
7.11.2007
>Res je, da vojne niso moje področje in najbrž tako kot vi tudi jaz nisem vseved. Moti pa me,...

S skoraj nobenim tvojim stavkom se ne strinjam, moram ti pa nekaj priznati. Si eden redkih nacionalistov, ki se zna normalno kulturno pogovarjat z drugačemislečimi.

lp,
gog

15. Neznanec/ka
7.11.2007
Nikoli nisem rekel, da ne želim pomagati drugim ljudem, ki so tudi potrebni pomoči. Ampak dejstvo je, da bi morala država prvo poskrbeti za svoje državljane in šele potem za druge države, ki so potrebne pomoči. Dvomim, da ima Slovenija veliko pri tem kar se dogaja v Iraku ali Iranu. Bom pa komentiral Drnovškovo zapravljanje za Darfur. Vprašajte se kaj so oni nam dali, da smo jim mi dolžni pomagati? Mislim, da smo belci sami naredili Afričane revne in nemočne in jim sedaj le škodimo, ko se toliko ukvarjamo z njimi. Prav tako je z Irakom ali Iranom. Nikoli pa nisem rekel, da ni Amerika nič kriva za vojne na teh območjih. Lepo, da me niste oklicali za nacista, ampak nacionalista. Vedno sem bil mnenja "raje malo svojega, kot veliko tujega".

16. Neznanec/ka
7.11.2007
Prvo kot prvo razjasnite pojem nacional-socializem; to je tako kot bi rekel da so vsi komunisti rusofili ali pa kar judofili, saj so bili glavni idejni nosilci komunizma in nasploh marksizma ravno židje.

Kot drugo, Belci niso naredili Črnce revne. Črnci živijo oz. so živeli na isti razvojni stopnji več kot tisoč let, medtem ko so se ostale rase razvijale. Tako da se sploh ne gre čuditi, da so v podrejenem položaju; tak je pač zakon narave, močnejši zmaga.
Samo poglejte kaj se je dogajalo po dekolonizaciiji Afrike; tiste države, ki so jih beli kolonizatorji zapustili so zdaj dobesedno v dreku in krvi. Sploh Južna Afrika je dober primer, kjer je na čelu države bivši črnski terorist, država pa je preplavljena s kriminalom in revščino. Apartheid je bila rasna delitev, ne pa negativna rasna diskriminacija.

17. Kuki
8.11.2007
>saj so bili glavni idejni nosilci komunizma in nasploh marksizma ravno židje.

Aja? In kdo so ti zidovski nosilci komunizma? Jih znas nasteti? Zelo mocno dvomim.

Ker gre pac za dobro znano propagandno finto, ki si jo je izmislil Goebels, da bi upravicil gonjo poti zidom. Komunizem (oz. stalin) je med nemci v 30ih ze bil na zelo slabem glasu, zato je goebelsova propagandna masinerija izumila mit o zidovski zaroti, ki stoji v ozadju komunizma in ki ima za cilj unicenje nemcije. Nemski mediji so v tistem casu vedno, brez izjeme, ko so omenjali komunizem, zraven dopisali se "in zidovstvo". Seveda brez najmanjse realne podlage, hoteli so le ocrniti zide. Taksno povezovanje zidovstva in komunizma se je po sporazumu hitler-stalin v trenutku koncalo, po hitlerjevem napadu na rusijo pa se je prav tako v trenutku vrnilo nazaj v medije.

Tega ti seveda ne pisem zato, ker bi se mi zdelo pomembno, kdo so idejni vodje komunizma (tudi ti si to res samo bezno omenil), pac pa zato, da ti pokazem, iz kako skrajno nezanesljivih virov crpas svoje "znanje", na katerem potem gradis prepricanja in nazore.

18. Srka1337
8.11.2007
>>saj so bili glavni idejni nosilci komunizma in nasploh marksizma ravno židje.
>
>Aja? In kdo so ti zidovski nosilci komunizma? Jih znas nasteti? Zelo mocno dvomim.
>
>Ker gre pac za dobro znano propagandno finto, ki si jo je izmislil Goebels, da bi upravicil gonjo poti zidom. Komunizem (oz. stalin) je med nemci v 30ih ze bil na zelo slabem glasu, zato je goebelsova propagandna masinerija izumila mit o zidovski zaroti, ki stoji v ozadju komunizma in ki ima za cilj unicenje nemcije. Nemski mediji so v tistem casu vedno, brez izjeme, ko so omenjali komunizem, zraven dopisali se "in zidovstvo". Seveda brez najmanjse realne podlage, hoteli so le ocrniti zide. Taksno povezovanje zidovstva in komunizma se je po sporazumu hitler-stalin v trenutku koncalo, po hitlerjevem napadu na rusijo pa se je prav tako v trenutku vrnilo nazaj v medije.
>
>Tega ti seveda ne pisem zato, ker bi se mi zdelo pomembno, kdo so idejni vodje komunizma (tudi ti si to res samo bezno omenil), pac pa zato, da ti pokazem, iz kako skrajno nezanesljivih virov crpas svoje "znanje", na katerem potem gradis prepricanja in nazore.

no ja vse kar je povedu je čist res=) sam za to niso krivi nemci nasplošno ampak nemški politiki...to je sama golazn v vseh državah...ne sam v nemčiji...

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com