Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Anarhistične teme : NESMISELNI PORTAL Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. Neznanec/ka
5.6.2007
Vprašanje za vse zagovornike anarhizma tukaj.

1. Nahajamo se na anarhističnem portalu vendar useeno je poln pravil. Zakaj je udiranje v ta portal prepovedan, saj ljudje ki so ga naredil očitno ne marajo pravil...

Recimo da je dovoljeno udreti vanj. Gremo trenirat?

2. Če ste anarhisti zakaj so gesla potrebna za registracijo?
Naj usak pač napiše ime, tekst in SUBMIT.

3. Tudi sama stran je UREJENA ... zanimivo če je to stran delal anarhist.


lp

2. Neznanec/ka
6.6.2007
Še nekdo ki ne pozna teme, o kateri hoče govort..mal si pomešu anarhijo, anarhizem, kaos pa najbrž še kej..mineštre so sicer fajn, samo ne v tem primeru...mal se pouči, potem lahko naprej debatiraš..
Drugače se pa človek z naslovom te teme lahko povsem strinja, vendar iz drugih razlogov- meni se tole namreč vse bolj dozdeva kot en neo-naci forum, kjer se v peskovniku slinijo eni prepotentni primitivni najstniki, se menijo koga e treba pobit, iztrebit, pretepst in še kaj,..čeprav imajo en kup njim namenjenih forumov..tko da brezveze.

3. TTT
7.6.2007
>Še nekdo ki ne pozna teme, o kateri hoče govort..mal si pomešu anarhijo, anarhizem, kaos pa najbrž še kej..mineštre so sicer fajn, samo ne v tem primeru...mal se pouči, potem lahko naprej debatiraš..
>Drugače se pa človek z naslovom te teme lahko povsem strinja, vendar iz drugih razlogov- meni se tole namreč vse bolj dozdeva kot en neo-naci forum, kjer se v peskovniku slinijo eni prepotentni primitivni najstniki, se menijo koga e treba pobit, iztrebit, pretepst in še kaj,..čeprav imajo en kup njim namenjenih forumov..tko da brezveze.



se strinjam s tabo

4. realistka
10.6.2007
>>Še nekdo ki ne pozna teme, o kateri hoče govort..mal si pomešu anarhijo, anarhizem, kaos pa najbrž še kej..mineštre so sicer fajn, samo ne v tem primeru...mal se pouči, potem lahko naprej debatiraš..
>>Drugače se pa človek z naslovom te teme lahko povsem strinja, vendar iz drugih razlogov- meni se tole namreč vse bolj dozdeva kot en neo-naci forum, kjer se v peskovniku slinijo eni prepotentni primitivni najstniki, se menijo koga e treba pobit, iztrebit, pretepst in še kaj,..čeprav imajo en kup njim namenjenih forumov..tko da brezveze.
>
>
>
>se strinjam s tabo
Tudi jaz se strijnam, le kje so anarhisti..?' Še niso stuhtali odgovora.Mogoče pa so se le zamislili!!!

5. burek
11.6.2007
>1. Nahajamo se na anarhističnem portalu vendar useeno je poln pravil. Zakaj je udiranje v ta portal prepovedan, saj ljudje ki so ga naredil očitno ne marajo pravil...

Anarhija ni isto kot kaos. Anarhija IMA pravila. Samo da ti jih noben s silo ne vsiljuje. Preberi si Mala Sola Anarhizma na tem portalu, pol se pa lahko resno pogovarjamo naprej.

>2. Če ste anarhisti zakaj so gesla potrebna za registracijo?
>Naj usak pač napiše ime, tekst in SUBMIT.

Kot ze receno, anarhizem NE ZAVRACA pravil. Zavraca samo nasilneze kot so razni Bushi in Osame bin ladni, ki s surovo silo drugim vsiljujejo SVOJO voljo. Pravila v anarhizmu ne slonijo na surovi moci, ampak na zdravi pameti in medsebojnem spostovanju. Zdrava pamet in medsebojno spostovanje pa narekujeta, da se registriras in tako rezerviras svoje ime, da ne prihaja do nesporazumov.

>3. Tudi sama stran je UREJENA ... zanimivo če je to stran delal anarhist.

Ena od definicij anarhizma: anarhizem je urejenost brez prisile.

6. realistka
11.6.2007
>>1. Nahajamo se na anarhističnem portalu vendar useeno je poln pravil. Zakaj je udiranje v ta portal prepovedan, saj ljudje ki so ga naredil očitno ne marajo pravil...
>
>Anarhija ni isto kot kaos. Anarhija IMA pravila. Samo da ti jih noben s silo ne vsiljuje. Preberi si Mala Sola Anarhizma na tem portalu, pol se pa lahko resno pogovarjamo naprej.
>
>>2. Če ste anarhisti zakaj so gesla potrebna za registracijo?
>>Naj usak pač napiše ime, tekst in SUBMIT.
>
>Kot ze receno, anarhizem NE ZAVRACA pravil. Zavraca samo nasilneze kot so razni Bushi in Osame bin ladni, ki s surovo silo drugim vsiljujejo SVOJO voljo. Pravila v anarhizmu ne slonijo na surovi moci, ampak na zdravi pameti in medsebojnem spostovanju. Zdrava pamet in medsebojno spostovanje pa narekujeta, da se registriras in tako rezerviras svoje ime, da ne prihaja do nesporazumov.
>
>>3. Tudi sama stran je UREJENA ... zanimivo če je to stran delal anarhist.
>
>Ena od definicij anarhizma: anarhizem je urejenost brez prisile.
Za urejenost brez prisile bi morali biti vsi svetniki ali bosi menihi. Preberite si vaše komentarje... Sicer so pa nas že v socializmu vzgajali za čas, ko bo prišel komunizem, v katerem se bo cedilo mleko in med, vsak bo imel vse kar bo potreboval, vsi enaki, vsi enakopravni... In kaj se je zgodilo potem? Jugoslovani smo se množično podajali v Trst po prašek,čevlje, kavbojke... Država, je bankrotirala.Povej mi še kako boš zagotovil, da bomo imeli vsi enake želje? S tem bi se mogoče približali utopiji..

7. burek
12.6.2007
>Za urejenost brez prisile bi morali biti vsi svetniki ali bosi menihi. Preberite si vaše komentarje... Sicer so pa nas že v socializmu vzgajali za čas, ko bo prišel komunizem, v katerem se bo cedilo mleko in med, vsak bo imel vse kar bo potreboval, vsi enaki, vsi enakopravni... In kaj se je zgodilo potem? Jugoslovani smo se množično podajali v Trst po prašek,čevlje, kavbojke... Država, je bankrotirala.Povej mi še kako boš zagotovil, da bomo imeli vsi enake želje? S tem bi se mogoče približali utopiji..

Razlika med socializmom in anarhizmom je v tem, da je hotel socializem vzgajati s silo. Kar je privedlo do diktature. Anarhisti pa to strogo zavracamo. Nobenega ne bi hoteli na silo prevzgajati. Anarhija ti ne nalaga nobenih novih obvez, ampak te samo osvobodi od nekaterih obstojecih. Kako bi to lahko slo v praksi? Tako, da bi zaceli lepo pocasi in postopoma ukinjati nekatere najbolj posiljujoce zakone (npr: obvezno vojsko - to smo hvalabogu ukinili in se lepo obnese!) Ce bi se tako pridobljena svoboda izkazala za dobro, bi nadaljevali v isti smeri, drugace pac ne.

8. Neznanec/ka
12.6.2007
S tem postopnim ukinjanjem zakonov bi ogrozili načelo demokratičnosti ter suverenosti naroda, kar bi spet nujno privedlo do takšne ali drugačne oblike diktature. Pravne akte namreč sprejema predstavnbiško telo, ki je izvoljeno s strani naroda.

Da ne govorim o vpilvih takšnega nasilnega poseganja v ureditev družbe na stabilnost le te. Vsak še najmanjši poseg v sistemsko ureditev za sabo potegne neskončno posledic (sploh v naši visoko diferencirani družbi), kar lako pivede do raznovrstnih nepredvidljivih sprememb.

9. burek
14.6.2007
Lahko razlozis, zakaj bi bilo po tvoje ukinjanje zakonov bolj nasilno od vzpostavljanja le teh? Meni se zdi, da je uvedba nekega zakona (tj. prepovedi) zagotovo bolj nasilno dejanje od ukinitve neke prisile.

Kot primer ukinitve posiljujocega zakona sem dal ukinitev obveznega sluzenja vojske. Kaj je bilo tu nasilnega?

10. Neznanec/ka
14.6.2007
Sej nisem govoru o nasilju in o vzpostavljanju ampak zgol o ogrožanju vrednote demokracije, suverenosti ter o nepredvidljivih posledicak, ki jih lahko ima samovoljno poseganje v normativno strukturo.

Drugače je pa namen zakonskega urejanja ubistvu utrjevanje neke že vspostavljene morale ter normativnega konsenza v družbi. Zakonske norme ki se ne skladajo z moralo družbe ponavadi propadejo oz. niso izvrševane ter postanejo same sebi v namen. Tako vidimo da zakonodaja ubistvu samo formalno ¨overovi¨ družbene neformalne norme ter zapovedi-tako se mi vzpostavljnje zakonskega urejanja ne zdi prisilno, če pa se že pojavi norma, ki nasprotuje naši morali se, kot je že prej napisano, v praksi ne bo izvrševala in bo propadla.

11. DonkeyHot
18.6.2007
>Povej mi še kako boš zagotovil, da bomo imeli vsi enake želje? S tem bi se mogoče približali utopiji..

Glede tvoje pripombe, da bi v anarhiji morali imeti vsi enake želje... RAVNO NASPROTNO! Kapitalizem je tisti, ki od vseh znanih ureditev daleč najbolj vsiljuje vsem ljudem enake želje. Sicer ne vedno s prisilo (čeprav tudi), ampak na bolj prefinjene načine (mediji, reklame, vzgojni in izobraževalni zavodi,...).

Ko prideš do starosti, ko bi lahko začel razmišljat s svojo glavo, si že skoraj do konca indoktriniran s potrošniško kapitalističnimi pogledi na svet. Želiš si sam še dražji avto od soseda in službo ki ti bo prinesla dost denarja (ne pa recimo službo, ki bi zadovoljila tvoje resnične želje, ki jih zaradi opranih možganov sploh več ne poznaš!).

Anarhija je ravno nasprotna od tega kar si ti zmotno predstavljaš: odpraviti hoče prisilo, da bi omogočila uveljavljanje različnih želja. Seveda v določenih mejah, da ne bo nesporazuma!!! Meje in omejitve so danes preozke, povrh vsega pa še skrajno krivične, nepoštene in naravnane izkoriščevalsko.

12. Neznanec/ka
18.6.2007
sam to bom pripomnu: anarhija kakor vi razlagate je cisto neki druzgo oz od zacetne ideje in nehite zdej neki brezveze folku ubijat kr neki drzuzga vi ste tisti ki rabite potrebu in kar vsi vsa prisiljuje ja no kje ze ok ni policiji ni nekoga ki bi ti medijsko pral mozgane kaj mislis da smo ljudje nevem kot stroji ki se nastima in bi vsi u miru zivel ne clovek ima v genih da se bojejuje kar je tut ciklus narave in skos bodo bile vojne in klanja zato k clovek je potreben tega zato pa se danes dogajajo pretepi klanja na ulcah sami neki protsti izgredi ker folk rab vojno in pol sploh nebi prislo do tega in eno vodjo folk so ovce in vedno bodo bile ovce ker zmerj cakajo nekoga ki jim bo neki povedu in tisto kar je najblos za tist trenuteg ga bojo vsi unga podprl pozneje pa prepluval..nebranim kapitalizma da me nebi kdo narobe razumel ampak kapitalizem se bo sam unicil prej ali slej...ce pa pogledamo v zgodovino ker sistem je najdl prezivel: monarhizem oz monarhija tuki so je bilo vse zivo seveda od vladarja odvisn toda sistem oz ta nacin delovanja drzav je najdl casa obstaju in po eni strani je tudi dober sistem seveda kakor za kerega seveda da nebote narobe razmel ka jst samo delno podperam drugace imamo pa kle se sisteme kot so komunizem ali pa sami socializem ki sta se sama dva unicla, in se dosti drugih ki se tako ali drugace niso obnesli razen nacional-socializma ki je bil s stranjo vojne unicen v nemciji in ni nikol sam propadu, drugace je fasizem ki se lih v spaniji npr ni najbolj obnesu in se je tam sistem spremenil...demokracija je dobra stvar toda finta da v svetu ni prave demokracije in tut ce bi bila se najdejo stvari ki ima tako en kakor drug pravice ko se "udarjo"...no ja to je bila nekak moja pripomba in tudi anarhija v kermu koli pogledu je utopija...!
lp

13. boni
21.9.2007
>>>Razlika med socializmom in anarhizmom je v tem, da je hotel socializem vzgajati s silo. Kar je privedlo do diktature. Anarhisti pa to strogo zavracamo. Nobenega ne bi hoteli na silo prevzgajati. Anarhija ti ne nalaga nobenih novih obvez, ampak te samo osvobodi od nekaterih obstojecih. Kako bi to lahko slo v praksi? Tako, da bi zaceli lepo pocasi in postopoma ukinjati nekatere najbolj posiljujoce zakone (npr: obvezno vojsko - to smo hvalabogu ukinili in se lepo obnese!) Ce bi se tako pridobljena svoboda izkazala za dobro, bi nadaljevali v isti smeri, drugace pac ne.

Lepo in prav, a v anarhiji ne bi smelo biti niti neobvezne vojske, kvečjemu privatne, če si bi jo kdo zaželel.

14. Neznanec/ka
22.9.2007
>Lepo in prav, a v anarhiji ne bi smelo biti niti neobvezne vojske, kvečjemu privatne, če si bi jo kdo zaželel.

S tem se absolutno strinjam. Potem bi si vsi patrioti zaželeli svojo privatno vojsko in bi naredili red. Anarhija je tako nujen prehod iz trenutnega stanja v normalno stanje nacionalne države.

Anarhist88

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com