Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Anarhistične teme : neznanec Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. Neznanec/ka
5.12.2006
Matheuss-a ti zanikaš da so se strojanovi ukvarjali z kriminalom?? Sam tko me zanima

2. MattheusS
6.12.2006
>Matheuss-a ti zanikaš da so se strojanovi ukvarjali z kriminalom?? Sam tko me zanima

Ne zanikam. O tem preprosto ne morem soditi, ker nimam dokazov. Ne za ne proti.
In navsezadnje, ne glede na to, kaksne zlocine so zagresili, so ljudje. In da vas spomnim, v tej drzavi je oseba nedolzna, dokler se ji ne dokaze nasprotnega. In tozilec mora dokazati njeno krivdo, ne pa oseba svoje nedolznosti.

MattheusS

3. Neznanec/ka
7.12.2006
>In navsezadnje, ne glede na to, kaksne zlocine so zagresili, so ljudje. In da vas spomnim, v tej drzavi je oseba nedolzna, dokler se ji ne dokaze nasprotnega. In tozilec mora dokazati njeno krivdo, ne pa oseba svoje nedolznosti.

Heh, spet en ki meša ustavo z zakoni.

Ustava omejuje vlado, ne državljanov. Če jaz rečem, da je Mirko Strojan kriv tega in tega je to moja stvar, ne tvoja in tudi ne njegova. Če s tem ravno ne pretiravam bo pri tem tudi ostalo.

Tvoj argument velja le v primeru, če bi jih lepo dali na Povšetovo za nedoločen čas. Ker se to ni zgodilo tu nimaš argumenta.

4. Neznanec/ka
8.1.2007
Dej mattheusS prosim razloži mi zakaj ti in tebi podobni zagovrjate cigane??? Prosim obrazloži mi to!!! Sicer pa ne vem zakaj napis "tudi romi smo ljudje" (grafit v Ljubljani) s tem ste napisali "tudi ljudje smo ljudje" v čemer ni pomena. Zakaj ne morate normalno uporabljati besedo cigan, ki je mnogo lepša kot rom. S tem, ko izgovoriš rom žališ samega sebe. Mar si ti mattheusS nečlovek? Pričakujem odgovor.

Pa lep pozdrav

5. MattheusS
9.1.2007
>Dej mattheusS prosim razloži mi zakaj ti in tebi podobni zagovrjate cigane??? Prosim obrazloži mi to!!! Sicer pa ne vem zakaj napis "tudi romi smo ljudje" (grafit v Ljubljani) s tem ste napisali "tudi ljudje smo ljudje" v čemer ni pomena. Zakaj ne morate normalno uporabljati besedo cigan, ki je mnogo lepša kot rom. S tem, ko izgovoriš rom žališ samega sebe. Mar si ti mattheusS nečlovek? Pričakujem odgovor.
>
>Pa lep pozdrav

Jaz osebno zagovarjam pravico in solidarnost. Nikoli iz principa ne zagovarjam Romov, kot tudi Slovencev ne bom.Nikoli.
V konkretnem primeru družine Strojan je vsekakor bilo narejenega mnogo napačnega. Verjetno z obeh strani. A če govorimo o dogajanju v zadnjem času, je bilo veliko več napak in zame nesprejemljivih stvari narejenih s strani države in "civilov".

Ne vem, zakaj me vključuješ med tiste, ki so napisali ta grafit. Jaz osebno ga nisem. Zakaj so ga napisali, vprašaj avtorje.
Moja razlaga je, da se je v mnogih primerih dogajalo, da Romi niso bili smatrani kot ljudje in se je do njih obnašalo izrazito nečloveško. Seveda je to le moje mnenje.

Glede poimenovanja pa:
8.aprila leta 1971, na prvem svetovnem kongresu Romov v Londonu, so se Cigani zaradi slabšalne rabe te besede(v slovenščini je beseda "ciganiti" sinonim za goljufati) preimenovali v Rome.
Razlag in načinov za poimenovanje romske skupnosti pa je veliko. Beseda rom, ki pomeni človek, je danes edini pravi izraz za poimenovanje romskega ljudstva, v večjem delu kontinentalne Evrope so Romi poznani kot Ciganii, v angleškem jeziku pa uporabljajo besedo gypsy(gipsy).
Slovar slovenskega knjižnega jezika vključuje samo geslo cigan(z malo začetnico), ki ga označuje kot "pripadnika iz Indije priseljenega ljudstva, navadno brez stalnega prebivališča", v iztržkih pa so navedeni le primeri, ki negativno označujejo to besedo. Slovenski pravopis iz leta 2001 pa vključuje gesli cigan z razlago zvit, malopriden človek in Cigan, kjer navede le nadrejeno sopomenko Rom.
(vir:Kažin Primorski študentski univerzitetni časopis, december 06)

Sam uporabljam besedo Rom, ker spoštujem njihovo odločitev.
Boš ti tudi za druga imena, ki bi te morebiti žalila, uporabljal druge besede. Samo poglej si malce pomen različnih imen in ugotovil boš, da tudi kdaj ko kličeš prijatelja po imenu, nevede žališ sebe. [ moje ime na primer pomeni "božje darilo", pa se ni še nihče spotaknil ob to in me pričel klicati drugače.].

MattheusS

6. Neznanec/ka
22.1.2007
>>Matheuss-a ti zanikaš da so se strojanovi ukvarjali z kriminalom?? Sam tko me zanima
>
>Ne zanikam. O tem preprosto ne morem soditi, ker nimam dokazov. Ne za ne proti.
>In navsezadnje, ne glede na to, kaksne zlocine so zagresili, so ljudje. In da vas spomnim, v tej drzavi je oseba nedolzna, dokler se ji ne dokaze nasprotnega. In tozilec mora dokazati njeno krivdo, ne pa oseba svoje nedolznosti.
>
>MattheusS


isto bi lahko rekel za holokavst ali katerekoli druge poboje in zlocin. ce nimas dokazov, trdnih pricanj pa ce ne mores verjeti kajne, ampak potem vidis nekaj solzavih, subjektivnih zgodovinskih filmov in ves kaj je prav in kaj ne. odrastite,

7. Delacroix
14.2.2007
>isto bi lahko rekel za holokavst ali katerekoli druge poboje in zlocin. ce nimas dokazov, trdnih pricanj pa ce ne mores verjeti kajne, ampak potem vidis nekaj solzavih, subjektivnih zgodovinskih filmov in ves kaj je prav in kaj ne. odrastite,

A krematoriji v Dachau so bli v resnic botanični vrtovi ?????????????????

8. Neznanec/ka
14.2.2007
Ja , itak, pa tut moj dedek je pršu domov težek okol 40 kg, ker je šel v ene toplice hujšat.

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com