Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Anarhistične teme : Anarhisti, kaj imate proti Che Guevari? Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. Neznanec/ka
1.6.2006
Vprašanje za anarhiste in libertarce, razni jebivetri ki ponavadi provocirate se vsaj tokrat prosim vzdržite bedastih komentarjev.

2. Neznanec/ka
1.6.2006
Skomercializiran kripto-idealist, idol uporniske maldine, ko sploh ne ve, kaj se gre pravzaprav.

Boljsevik

3. Neznanec/ka
1.6.2006
che guevara
živel salin

4. Neznanec/ka
3.6.2006
Meni je pa Che Guevara všeč, predvsem našitki s Che Guevaro, ki jih vestno zbiram (že uporabljene:)

Anarhist88

5. am
3.6.2006
>Skomercializiran kripto-idealist, idol uporniske maldine, ko sploh ne ve, kaj se gre pravzaprav.
>
>Boljsevik


nekako tako, vendar ne pozabi, da so tudi ljudje, ki resnično verjamejo v njegove ideje in delovanja.

ne vem od kje ideja, da anarhisti sovražijo che-ja...očitno si spoznal dva anarhista, ki imata tako mnenje in potem posplošil to na vse.

?

6. Neznanec/ka
4.6.2006
>Meni je pa Che Guevara všeč, predvsem našitki s Che Guevaro, ki jih vestno zbiram (že uporabljene:)
>
>Anarhist88

Poleg tega da zbiram rabljene kljukaste in runske krize, si poberem tudi kozo, na kateri so tatooji.

Boljsevik

7. Neznanec/ka
4.6.2006
>Poleg tega da zbiram rabljene kljukaste in runske krize, si poberem tudi kozo, na kateri so tatooji.
>
>Boljsevik

To je anarhistični portal ne boljševiški tako da ne vem kaj iščeš tukaj totalitarna zalega?

P.S. menda ne misliš, da dreade in irokeze nosim domov :)

Anarhist88
:)

8. Neznanec/ka
4.6.2006
>>Poleg tega da zbiram rabljene kljukaste in runske krize, si poberem tudi kozo, na kateri so tatooji.
>>
>>Boljsevik
>
>To je anarhistični portal ne boljševiški tako da ne vem kaj iščeš tukaj totalitarna zalega?
>
>P.S. menda ne misliš, da dreade in irokeze nosim domov :)
>
>Anarhist88
>:)

Ja, no, v pubertetniskih cajtih smo drede in irokeze enostavno brili in jih pustil tam na tleh...ti meni totalitarna zalega? Nekdo ki se podpisuje z 88 bi moral biti glede tega kar tiho...

Boljsevik

9. Neznanec/ka
4.6.2006
Kaj pa so to runski križi Boljsevik?

10. Neznanec/ka
4.6.2006
>Kaj pa so to runski križi Boljsevik?

Peterokrake zvezde s šestimi kraki:)))

Anarhist88
:)

11. dylan
11.6.2006
js prot cheju nimam nč sam mi gre pa na kurac to k kr ene pičke nosjo majco k je gor che in pol ji prbijm aha ti je komunizm ušeč pa hočm u debato mal past pa me guna čudn poglea pa ji rečm guevara pa to...pa guna kdo je pa to?mislm pizda take bi pa mogl sam nekam poslt

12. Neznanec/ka
11.6.2006
Prot Cheju nimam prov nč, nimnam glih negativnih misli o njem..ne bi pa nosila majce s posobo katerekoli osebnosti, bilo Ernesto al pa Adolf k so mi taki kulti osebnosti krneki. Sam ne vem pa , kako je lahko izgovor, da koga kao ne maraš, to da je "skomercializiran", kaj je pa un kriv če so par 10 let po njega smrti začel nekateri tržit njegovo faco pa jo nosit na majci...

13. am
13.6.2006
sele zdele sem opazil, da je boljsevik malo zamesal med osebo che, njegovo idelogijo, politiko ali karkoli ze in ikono che

14. am
22.6.2006
Che je zakon, ko mi bo dala mami žepnino si bom šel takoj kupit majco.

15. a-m
25.6.2006
jst tut

16. Neznanec/ka
8.1.2007
>Che je zakon, ko mi bo dala mami žepnino si bom šel takoj kupit majco.

Prosim obrazloži mi kaj je tako super na Cheju? To, da je bil državni upornik in morilec? Da ne dodam še česa. Vsak, ki nosi majico z njegovo podobo, bi ga morali zapreti. Tako kot bi morali tudi prepovedati nasploh njega prodajati. Che je hvala bogu že mrtev. Tako zdaj pa se pobite med sabo.

Pa lep pozdrav

17. Neznanec/ka
8.1.2007
Pa ti res ne razumeš ironije??

18. Neznanec/ka
9.1.2007
>Pa ti res ne razumeš ironije??

Ne žal te ne razumem, kaj si hotel s tem povedat. Che je navaden morilec, ki je na silo hotel po njegovo spremeniti svet. Na njem ne vidim nič dobrega. In ste vsi, ki se za njega zavzemate enaki kot privrženci nacizma.

Pa lep pozdrav

19. Neznanec/ka
10.1.2007
>Che je zakon, ko mi bo dala mami žepnino si bom šel takoj kupit majco.

A res??? Jest pa majco od Hitlerja, takoj ko tebi raztrgam tvojo od Che-ja.

20. Slovan
16.1.2007
Nevem česa krivite chea. Morda tega, da se je zavzel za svoj narod v takratnem krutem času.

21. Neznanec/ka
22.1.2007
>Nevem česa krivite chea. Morda tega, da se je zavzel za svoj narod v takratnem krutem času.


Kaj ni isto storil tudi Hitler?

22. Špela
6.2.2007
mislm pa kaj je z vami? a ste vi čist nenormalni al ste sam neizobraženi okol tega?
Američani so prvi začel ker so bli pač ljubosumni da Kuba ni šla k njim. Oni so začel upor proti Kubi. Batista je imel takrat režim. Castro in Che sta se uprla in ga premagala. Pol sta šla pa še proti Američanom.
Kr se tiče pa Hitlerja in primerjave s Che Guevaro...Hitler je neki vidu na židig pa tega tm sploh ni blo. Vse je blo samo v njegovi glavi medtem ko se je Che zavzel za ljudstvo, saj je Batistov režim onesposabljal ljudi. Židi so pa čist drug primer. Tko da ne mi s takimi prosm. Ker sploh ne veste kaj govorite.

23. Neznanec/ka
6.2.2007
Lej v principu NAJ bi se strinjau s tabo-žal pa čakam bolše čase tega foruma. Se pravi argumente temelječe na trdih dejstvih ne pa na domišljiji srednješolčev (z polno ritjo vsega) ter citati iz njihovih učbenikov:)

24. Špela
7.2.2007
hhh ja samo za takšne in drugačne citate iz učbenikov niso sami krivi ;)

25. Neznanec/ka
11.2.2007
Ja,ponavadi je citat iz učbenika bolj relevanten, kot zgolj neko mnenje nekoga, oblikovano na podlagi kdo ve česa..nekje je pač zadevo treba prebrat..zdej, če je nekje zapisano, pa pač ni v učbeniku, pa tudi ne pomeni, da je sveta resnica samo zaradi tega ane?

26. Spelaa
11.2.2007
ja sveta resnica ni nikol. pa četud jo sam papež trdi.

27. Neznanec/ka
11.2.2007
se strinjam sam srednješolski učbeniki socilologije pa tud niso ključ za razumevanje vesolja:))

28. neznanka
11.2.2007
>mislm pa kaj je z vami? a ste vi čist nenormalni al ste sam neizobraženi okol tega?
>Američani so prvi začel ker so bli pač ljubosumni da Kuba ni šla k njim. Oni so začel upor proti Kubi. Batista je imel takrat režim. Castro in Che sta se uprla in ga premagala. Pol sta šla pa še proti Američanom.
>Kr se tiče pa Hitlerja in primerjave s Che Guevaro...Hitler je neki vidu na židig pa tega tm sploh ni blo. Vse je blo samo v njegovi glavi medtem ko se je Che zavzel za ljudstvo, saj je Batistov režim onesposabljal ljudi. Židi so pa čist drug primer. Tko da ne mi s takimi prosm. Ker sploh ne veste kaj govorite.


Pa kljub temu je pobil ogromno nedolžnih ljudi

29. Spelaa
13.2.2007
Če mislš Hitlerja to že itaq usi vemo da je sam nedolžne pobiju. Brez razloga. no ja je meu razlog ampak ta razlog je obstajal samo v njegovi glavi, ker Židi res niso bli nč krivi razn tega, da so bili dobri bankirji in so znali upravlati z denarjem.Če pa misliš Che-ja je pa pobijal večinoma use, ki so se uprili proti njemu- torej: Batistove uslužbence, ameriške vojake,...pa imel je način gverilskega bojevanja. NI pa usiljeval svojega prepričanja tako kot ga je Hitler.

30. Spelaa
13.2.2007
Che se je boril za ljudstvo in ni deloval proti njemu. takrat je bla to najboljša rešitev na Kubi. Danes pa pač ne več.

31. Neznanec/ka
13.2.2007
Upor proti batistovem režimu ter ekonomskem in političnem izkoriščanju z strani ZDA se je začel kot gibanje za osvoboditev in ni imel nikakeršnega političnega programa-do tukaj vse lepo in prav. Po zmagi kastrovih čet pa je Amerika uvedla embargo Kubi-le ta se je bila prisiljena povezati z sovjetsko zvezo ter se zavezala sprejemati njene politične direktive.
Šele sedaj je Kuba postala zares komunistična država-pričeli so se režirani politični procesi, aretacije in likvidacije½nasprotnikov ljudstva½...ter vse zabavne stvari, ki so nam znane iz dobe sovjetskega komunizma.
Kuba je postala totalitaristična država z diktatorjem Fidelom Kastrom na čelu pod okriljem CCCP.
-Hmmm to nam je pa od nekje znano-Kuba z diktatorjem Fulgenciom Batisto načelu pod okriljem ZDA ;) . Kot bi rekla moja mama-prišli so z dežja pod kap.

Pa še nekaj o Cheju-Čegeuara ni bil posbebno močan politični akter-biu je predvsem za v propagandne namene medijsko ustvarjena osebnost ki še še par desetletji po svoji smrti spravlja ob pamet na milione najstnic po celem svetu:))))

Pa ne me narobe razumet-ne podpiram Batistovega in podobnih fašistoidnih režimov-nasprotno!!!-na živce mi gre samo idealiliziranje domnevnih borcev za svobodo in pravičnost-kot sta Stalin, Mao, Kasto...

32. Delacroix
14.2.2007
Anarhisti se s Che Guevaro ne strinjajo glede samega procesa revolucije, tj. za anarhiste cilj revolucionarnega procesa ni prevzem oblastni, ki se potem uporabi za obseganje vseh družbenih instanc, odpravo privatne lastnine kapitala, zemlje, obrambo pred kontrarevolucije... cilj revolucionarnega procesa je odprava oblasti same in vzpostavitev samoupravnih lokalnih skupnosti, ki imajo proizvajalna sredstva v skupni rabi.

33. Neznanec/ka
18.2.2007
>Upor proti batistovem režimu ter ekonomskem in političnem izkoriščanju z strani ZDA se je začel kot gibanje za osvoboditev in ni imel nikakeršnega političnega programa-do tukaj vse lepo in prav. Po zmagi kastrovih čet pa je Amerika uvedla embargo Kubi-le ta se je bila prisiljena povezati z sovjetsko zvezo ter se zavezala sprejemati njene politične direktive.
> Šele sedaj je Kuba postala zares komunistična država-pričeli so se režirani politični procesi, aretacije in likvidacije½nasprotnikov ljudstva½...ter vse zabavne stvari, ki so nam znane iz dobe sovjetskega komunizma.
>Kuba je postala totalitaristična država z diktatorjem Fidelom Kastrom na čelu pod okriljem CCCP.
>-Hmmm to nam je pa od nekje znano-Kuba z diktatorjem Fulgenciom Batisto načelu pod okriljem ZDA ;) . Kot bi rekla moja mama-prišli so z dežja pod kap.
>
>Pa še nekaj o Cheju-Čegeuara ni bil posbebno močan politični akter-biu je predvsem za v propagandne namene medijsko ustvarjena osebnost ki še še par desetletji po svoji smrti spravlja ob pamet na milione najstnic po celem svetu:))))
>
>Pa ne me narobe razumet-ne podpiram Batistovega in podobnih fašistoidnih režimov-nasprotno!!!-na živce mi gre samo idealiliziranje domnevnih borcev za svobodo in pravičnost-kot sta Stalin, Mao, Kasto...

Stalin in Mao pa nimata nobene veze s Castrom.

Boljševik

34. Neznanec/ka
6.3.2007
>Meni je pa Che Guevara všeč, predvsem našitki s Che Guevaro, ki jih vestno zbiram (že uporabljene:)
>
>Anarhist88
se strinjam

35. Neznanec/ka
6.3.2007
>>Che je zakon, ko mi bo dala mami žepnino si bom šel takoj kupit majco.
>
>Prosim obrazloži mi kaj je tako super na Cheju? To, da je bil državni upornik in morilec? Da ne dodam še česa. Vsak, ki nosi majico z njegovo podobo, bi ga morali zapreti. Tako kot bi morali tudi prepovedati nasploh njega prodajati. Che je hvala bogu že mrtev. Tako zdaj pa se pobite med sabo.
>
>Pa lep pozdrav
mene še niso zaprl:P

36. Jugoslovan
22.3.2007
Che je pravi človel.
Žal ni SLOVAN!!!!!!!!!!!!

37. rokvsdeath
22.3.2007
Che Guevara ni nikoli obstajal.

38. leelo
24.3.2007
>Che Guevara ni nikoli obstajal.
hm?

39. _nina_
26.3.2007
che je prou zakon....mislm halo tisga k njegovo majco nos zapret....mislm d smo u svobodni deželi....

40. Jugoslovan
27.3.2007
Ko boš zvedla kaj je svoboda, govori o njej ter povej še meni kaj o njej!!!!!!!

41. WNS
17.4.2007
KVA SE VI SPLOH TOK LEPTE NA CHE??KVA SPLOH VIDTE NA TEM... A HOČTE LEST KUBANCEM V RIT!

42. mjaw
24.9.2007
prej ko pišete o Che Guevari se malo pozanimajte kaj je sploh bil,zakaj vse se je boril.Preberte kaj po knjigah ali poglejte kšn dokumentarec..jst sm gledu enga zlo dobrega na slo.kanalu in druge iz drugih držav.Zanimajte se za stvari čene jih ne boste nikoli razumeli.

meni osebno legenda.... iz medicinca postal heroj in vzpodbuditelj revolucij.

43. Neznanec/ka
25.9.2007
>che je prou zakon....mislm halo tisga k njegovo majco nos zapret....mislm d smo u svobodni deželi....


Potem lahko vsak nosi tudi majico s Hitlerjem, če smo po tvojem mnenju v svobodni državi? Kar se pa tiče Che Guevare pa res ne vem zakaj je vsem všeč skrajno levičarski morilec, ki ni imel boljšega dela kot pobijati ljudi nasprotnih mnenj. Sicer pa Che je mrtev, prebolite ga.

44. Neznanec/ka
25.9.2007
>>che je prou zakon....mislm halo tisga k njegovo majco nos zapret....mislm d smo u svobodni deželi....
>
>
>Potem lahko vsak nosi tudi majico s Hitlerjem, če smo po tvojem mnenju v svobodni državi? Kar se pa tiče Che Guevare pa res ne vem zakaj je vsem všeč skrajno levičarski morilec, ki ni imel boljšega dela kot pobijati ljudi nasprotnih mnenj. Sicer pa Che je mrtev, prebolite ga.

Jaz pa nevem zakaj je nekaterim tako blazno všeč skrajni desničarski morilec dolfi, ki ima na svojih rokah tudi SLOVENSKO kri??!

45. boni
25.9.2007
>>>>>>Jaz pa nevem zakaj je nekaterim tako blazno všeč skrajni desničarski morilec dolfi, ki ima na svojih rokah tudi SLOVENSKO kri??!
Poleg tega pa še popoln psihopat.

46. Neznanec/ka
26.9.2007
>Poleg tega pa še popoln psihopat.


In kdo si ti, da lahko sodiš o tem kdo je psihopat in kdo ne? Očitno zares rad provociraš.


>Jaz pa nevem zakaj je nekaterim tako blazno všeč skrajni desničarski morilec dolfi, ki ima na svojih rokah tudi SLOVENSKO kri??!


Nisem rekel, da mi je Hitler všeč ampak sem samo navedel primer, da te v naši namišljeno svobodni državi zaprejo, če nosiš majico s Hitlerjevimi simboli. Je to za vas svobodna država?

47. Neznanec/ka
26.9.2007
>Nisem rekel, da mi je Hitler všeč ampak sem samo navedel primer, da te v naši namišljeno svobodni državi zaprejo, če nosiš majico s Hitlerjevimi simboli. Je to za vas svobodna država?

Nihče te nebo zaprl če boš nosil njegov simbol, ne pretiravaj

48. Neznanec/ka
26.9.2007
>Nihče te nebo zaprl če boš nosil njegov simbol, ne pretiravaj


Pred nekaj dnevi sem se pogovarjal z dvema policajema na Metelkovi. Mimo je šel fant, ki je imel na majici komunistični simbol. Policaja sem vprašal, če je majica s takšim simbolom dovoljena. On je le skomignil z glavo in rekel, da je to le majica. Vprašal sem ga kaj storijo, če vidijo koga z nacistično svastiko na majici. Drugi policaj je odgovoril, da bi ga zaprli, ker naj bi s takšno majico širil nestrpnost do ljudi, ki so bili žrtev nacističnega nasilja. Po tem sodeč pravni sistem prikrito zagovarja komunizem. Jaz Hitlerja le primerjam s Che Guevaro, saj sta si bila precej podobna. Oba sta se zavzela za svoj narod, ko jih je ta potrebaval. Oba sta pobijala ljudi nasprotnega mišlenja. Le ena razlika je med njima. Hitler je drugo svetovno vojno zares začel, Che Guevara pa je o tretji svetovni vojni le razmišljal, saj so ga k sreči prej ustrelili.

49. mjaw
26.9.2007
ma kaj bluzite folk v prazno.Ha ha prav smešni ste.nimaste pojma,nepoznate stvari ki so se dogajale, ne poznate che guevare ....adijo

Che je odjebu kubo in se šel borit drugam z drugimi narodi in ljudmi-afrika.
Hitler tudi ni bil tako napačen kot ga hočejo vsem predstavit,kaj pa je bush,tito,stalin,. Napačni so ljudje ki so pod njimi in ki vodijo vse skupaj.-na kratko

50. mjaw
26.9.2007
aja ..policaji nimajo pojma ,še sami nepoznajo zakonov.Komot bi potem lahko zaprli tudi tistega ki nosi srp in kladivo ali pa burko :D JOKE in malo zares.

51. redredred
4.7.2008
On black people:

"The Negro is indolent and a dreamer, spending his meager wage on frivolity and drink; the European has a tradition of work and saving." (Guevara in his Motorcycle Diaries, on black Venezuelans he encountered during his legendary travels.)

52. Neznanec/ka
4.7.2008
Che Guevara je borec za pravice kubancev. Boril se je proti ameriskem vladanju na Kubi. Že kot otrok je veliko vedel o trenutnih razmerah in politiki. Že kot 15 letni fant je organiziral razne govore in protesne shode ki so pocasi prehajali v revolucijo. Ni bil pripadnid vojn in nasilja ampak drugace odbiti odpor proti americanom ni šlo kot z krvavo revolucijo. Edino tok me moti kot anahista. Anarhisti nismo pripadniki nasilja kot NS. Zelo pa spoštujemo njegove zamisli. Bil je zelo liberalno usmerjen z dobrimi zamisli za prihodnost. Z svojimi zamisli je bil zalo nevaren ameriski "demokraciji" zato so ga ubila pripadniki CIA. Tako kot se nakatere svetovne mislece. (Gandhi)

53. Neznanec/ka
4.7.2008
Niste pripadniki nasilja? Definiraj nasilje.
To da razbijaš enotnost svoje etnične skupine in da se veseliš dekadence in propada družbe kjer so ljudje razdeljeni po določenih skupinah glede na raso in etničnost ter kulturo in religijo je ravno najhujše nasilje ki si ga človek lahko zamisli.

54. Neznanec/ka
5.7.2008
>Niste pripadniki nasilja? Definiraj nasilje.
>To da razbijaš enotnost svoje etnične skupine in da se veseliš dekadence in propada družbe kjer so ljudje razdeljeni po določenih skupinah glede na raso in etničnost ter kulturo in religijo je ravno najhujše nasilje ki si ga človek lahko zamisli<


Ne enaci anarhiste z antfi-fa. Pravi anrhisti se borimo za mir na svetu in da bi vsi ziveli v sozitju. Pri vasi ideologiji pa vse sloni na nasilju posredoma redu. Kot sem rekel podpiram nekaj zamisli ampak ne podpiram nekaj dejanj. Ko pa govioris o razdeljenosti po skupinah, oprosti to delate samo vi ki locujete ljudi po rasi veri narodnosti. Vaša omejenost je vas velik problem, to bos ugotovil na koncu kot je ugotovil vaš samomorilski vodja

55. carpathian
7.7.2008
te fore z "follow the leader","samomorilskim vodjo" in podobnimi mi gredo že malo na živce. pač,človek se ni zlomil temveč je ostal zvest svojim načelom do konca. svojim podloženim je dal vedeti kaj storiti - bolje da se ubijejo kot da o njih odloča "manjvreden in rasno neustrezen" človek. sicer je pa nacistična ideologija povsem zgrešena.
kar se tiče razbijanja etičnih,kulturnih in religioznih skupin,te so vse ustvarjene umetno. umetno je tudi preprečevati mešanje ras,to je poiskušal hitler s svojim strojem in nikakor se mu ni izšlo. anarhija je po chomskem (čist na kratko) definirana kot "združevanje ljudi glede na interese", ne pa na rasnih in umetnih podlagah.
che guevara je pa razred zase. človek,ki ga zgodovina zaradi njegovega delovanja lahko označuje na različne načine - vsak po svoje,kakor njemu ustreza. zame je to pač zelo uspešen borec za pravice ljudi,boril se je proti oblasti in zmagal. zgodilo pa se je to kar Orwel govori v svoji Živalski farmi. Castro je kot junak revolucije prevzel zasluge za zmago in se dvignil nad ljudstvo kot borec za svodobo.v bistvu pa se je spremenil v novega despota,tirana,diktatorja...cheju je ponujal stolček,le-ta pa je raje odšel širit revolucijo in pomagati ljudem v ostalih kriznih državah - venezuela,bolivija...

56. Neznanec/ka
7.7.2008
te fore z "follow the leader","samomorilskim vodjo" in podobnimi mi gredo že malo na živce. pač,človek se ni zlomil temveč je ostal zvest svojim načelom do konca. svojim podloženim je dal vedeti kaj storiti - bolje da se ubijejo kot da o njih odloča "manjvreden in rasno neustrezen" človek. sicer je pa nacistična ideologija povsem zgrešena.
>kar se tiče razbijanja etičnih,kulturnih in religioznih skupin,te so vse ustvarjene umetno. umetno je tudi preprečevati mešanje ras,to je poiskušal hitler s svojim strojem in nikakor se mu ni izšlo. anarhija je po chomskem (čist na kratko) definirana kot "združevanje ljudi glede na interese", ne pa na rasnih in umetnih podlagah.
>che guevara je pa razred zase. človek,ki ga zgodovina zaradi njegovega delovanja lahko označuje na različne načine - vsak po svoje,kakor njemu ustreza. zame je to pač zelo uspešen borec za pravice ljudi,boril se je proti oblasti in zmagal. zgodilo pa se je to kar Orwel govori v svoji Živalski farmi. Castro je kot junak revolucije prevzel zasluge za zmago in se dvignil nad ljudstvo kot borec za svodobo.v bistvu pa se je spremenil v novega despota,tirana,diktatorja...cheju je ponujal stolček,>le-ta pa je raje odšel širit revolucijo in pomagati ljudem v ostalih kriznih državah - venezuela,bolivija...<

Zaradi širjenja je dobil tudi 9g svinca v glavo. Če bi ostal v Kubi, bi bil mogoce danes še živ.

57. carpathian
8.7.2008
revolucionarjev ki so se skrivali na Sierra nevemkaj je blo 81. poznaš še koga drugega kot fidela in raula castra,ter che-ja? če che ne bi širil revolucije bi se lahko dans o njem pogovarjal tko kot o ostalih 78-ih. ena cifra več. on je meu med ljudmi tak status kot ga ima za nas anarhiste carlo giuliani,če razumeš....

58. Neznanec/ka
8.7.2008
revolucionarjev ki so se skrivali na Sierra nevemkaj je blo 81. poznaš še koga drugega kot fidela in raula castra,ter che-ja? če che ne bi širil revolucije bi se lahko dans o njem pogovarjal tko kot o ostalih 78-ih. ena cifra več. on je meu med ljudmi tak status kot ga ima >za nas anarhiste carlo giuliani,če razumeš....<

carlo giuliani je bil ubit zaradi prevelikega izpostavljanja in provociranja italjanske policije. Kajti sodeč po posnetkih in slikah je sam stopil do policije in jim je začel groziti. Grozno je kar se je zgodilo, ampak v tistem trenutku ni razmišljav kaj se lahko zgodi. Ostali aktivisti so se takrat že začeli umikati. Nepremišljeno dejanje. Enako kot Che. Ostal bi na Kubi ter bi biu zaščiten. Seveda je vedel kaj bo Castro naredil iz tega (diktatura). Che-ja pa ne moreš primerjati vsaj po statusu z Carlo-tam. Drugacni casi drugacne razmere... če razumes

59. carpathian
9.7.2008
primerjava mogoče res ni najboljša...ampak che je moral s kube,smrt gor ali dol. lepo se vidi,fidel se je boril zase,che se je boril za ljudi. in ne vem zakaj njegovo smrt označujete kot poraz - kdor je za svoj cilj (pravičen seveda) pripravljen umreti je zame zmagovalec.

60. Neznanec/ka
10.7.2008
>primerjava mogoče res ni najboljša...ampak che je moral s kube,smrt gor ali dol. lepo se vidi,fidel se je boril zase,che se je boril za ljudi. in ne vem zakaj njegovo smrt označujete kot poraz - kdor je za svoj cilj (pravičen seveda) pripravljen umreti je zame zmagovalec.<

Potem bolje da primerjas fidela z titom, che-ja pa z partizani. Kako indentično kajneda? Tukaj se vidi beda in diktatorstvo komunizma....

61. Miss
29.9.2008
>Potem bolje da primerjas fidela z titom, che-ja pa z partizani. Kako indentično kajneda? Tukaj se vidi beda in diktatorstvo komunizma....<


I must agree!

62. Neznanec/ka
3.10.2008
kaj pa to, da je bil morilc ni vredno omembe?

63. carpathian
4.10.2008
Why do we
kill people
who killed people
to show people
that killing people
is wrong?

64. doris94
31.7.2010
>>Che Guevara ni nikoli obstajal.
>hm?
as normaln ti??

65. doris94
31.7.2010
>Pa ti res ne razumeš ironije??

mislm..ti si zihr bolan kristjan al neki ko nima pojma lej..pizda hoto je narest revolucijo ki je v sloveniji tut vedno bol potrebna..pojma nimaš
lej je pač jih pobil par sam jih je zihr z namenom ne pa kr tk..+ to kaj praviš na to da se je dotikal z golo roko ljudi oblelih z gobavstjo???
kaj praviš nato?? bi si ti upal?
ne navadn pussy si ko se ti sanja ne zaka se je šlo

66. Neznanec/ka
2.8.2010
>>Pa ti res ne razumeš ironije??
>
>mislm..ti si zihr bolan kristjan al neki ko nima pojma lej..pizda hoto je narest revolucijo ki je v sloveniji tut vedno bol potrebna..pojma nimaš
>lej je pač jih pobil par sam jih je zihr z namenom ne pa kr tk..+ to kaj praviš na to da se je dotikal z golo roko ljudi oblelih z gobavstjo???
>kaj praviš nato?? bi si ti upal?
>ne navadn pussy si ko se ti sanja ne zaka se je šlo

aha potem je pobijanje ok če je cilj dober? sicer jst nisem nek človekoljub, mam raje vse druge živalske oblike ampak vseeno mi je tole zgrešeno. to je logika vseh tiranov v zgodovini človeštva. pust ti filme k ti vso stvar tok romantično in herojsko prikažejo. tip je bil morilc in če bi mel večjo moč bi se verjetno prelevil v stalina...

revolucija je že ok stvar ampak se je ne da doseč nasilno, ker potem je sprememba ponavadi še slabša kot prejšnje stanje. al si predstavljaš to tko, da bi najprej vse k nasprotujejo pobil in potem bi ljudje "srečno živel v boljši družbi"?

edina alternativa je počasno spreminjanje posameznikovih vidikov in norm, rušenje preprek v človeških glavah in posledično počasno spreminjanje cele družbe. vem da so stvari zdej močno shitty in da se zdi da gre vse na slabše, ampak zgodovinsko gledano smo pa kar daleč prišli ane? inkvizicija, sužnjelastništvo...

67. Neznanec/ka
2.8.2010
+ to kaj praviš na to da se je dotikal z golo roko ljudi oblelih z gobavstjo???
>kaj praviš nato?? bi si ti upal?
>ne navadn pussy si ko se ti sanja ne zaka se je šlo

hahaha tok neumnega argumenta pa še ne :D

Sm v prejsnjem postu pozabla odgovort na tole cvetko. Bi si jih upala dotikat. Tko kot vsak drug človek, ki premore vsaj mal splošne razgledanosti. bakterije ki povzroča gobavost se ne da dobit z dotikom in ni niti spolno prenosljiva.

tko da nč ne bit paranoičn/a in kr mirno sexaj z gobavci. iglo mej pa le svojo :D

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com