Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Aktualne teme : Dijaški dom Cerkno Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. MattheusS
16.2.2006
Pozdravljeni!

Kmalu bo izsel marcevski izvod mesecnega "informatorja", ki ga izdaja Cerkljanski mladinski alternativni klub.
Zaradi situacije v katero je pahnjen velik del cerkljanskih kulturnih ustvarjalcev in organizatorjev kulturnih ter vzgojno izobrazevalnih programov, vam ponujamo da prispevate k razjasnitvi vloge, ki jo ima kultura in njen zdrav razvoj na druzbo.

Natančneje:
Obcina je zacela z obnovo mogocne stavbe, ki so jo pred priblizno sestimi leti zacela naseljevati (z odobritvijo zupana - Hvala!) razna mladinska in kulturna drustva in zdruzenja, ustvarjalci vseh mogocih umetnostnih zvrsti. Vsa ta leta smo se tako mi, kot obcinska oblast zavedali prihajajoce obnove. Dejstvo da v tem casu ni uspelo niti njim, niti nam, najti !!ustrezne!! nadomestne prostore, je dokaz nezadostnega sodelovanja med nami in obcino.
Spuscanje v podrobnosti situacije bom opustil, saj je prekompleksna in vidna v vecini slovenskih krajev. Poleg tega pa je nas namen razloziti bralcem vlogo, ki jo ima razvoj predvsem alternativne in mladinske kulture, za sirsi druzbeni prostor.

Zato potrebujemo prispevke (V kakrsni koli obliki. Vazno je le, da se bo dalo natisniti), ki bi na podlagi razlicnih izkusenj in pogledov razjasnili, zakaj je oblast dolzna omogocati razvoj samoorganizirane kulture (ce sploh je oblast komu kaj dolzna).

Ker moramo na situacijo cim prej odreagirati, je potrebno poslati prispevke do 23. 2. na simon.hudolin.salchi@gmail.com


Na svidenje!

Cerkljanski mladinski alternativni klub

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com