Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Aktualne teme : Drnovšek Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. DonkeyHot
6.2.2006
Če to ni ironija...
Ko politik končno pride mal k pameti - ga razglasijo za norga! Narobe svet...
Zdi se jim nemogoče, da bi bil politik normalen, če si prizadeva za DOBRO namesto za KORISTNO. V tem zblojenem svetu res zgleda kot naivni klovn. Pa je res?

Drni for prezident!!!

2. OiBoy
7.2.2006
nekdo k trdi da kosovo pripada šiptarjem je navaden kreten ne pa pameten.

3. am
7.2.2006
>Če to ni ironija...
>Ko politik končno pride mal k pameti - ga razglasijo za norga! Narobe svet...
>Zdi se jim nemogoče, da bi bil politik normalen, če si prizadeva za DOBRO namesto za KORISTNO. V tem zblojenem svetu res zgleda kot naivni klovn. Pa je res?
>
>Drni for prezident!!!

ni v interesu vlade...

4. MattheusS
9.2.2006
>>Če to ni ironija...
>>Ko politik končno pride mal k pameti - ga razglasijo za norga! Narobe svet...
>>Zdi se jim nemogoče, da bi bil politik normalen, če si prizadeva za DOBRO namesto za KORISTNO. V tem zblojenem svetu res zgleda kot naivni klovn. Pa je res?
>>
>>Drni for prezident!!!
>
>ni v interesu vlade...

Res je. Vsakršno samostojno delovanje in neodvisnost od vlade jim gre zelo v nos.

MattheusS

5. am
24.2.2006
mislim, da se je zelo spremenil, vsaj upam tako. lahko, da se dela, lahko pa da je povsem drug. kokr sem ga poslusal na hribaru je zelo razsvetljeno deloval. ne vem, priporocu bi sicer previdnost ampak se naprej deloval v tej smeri.drugace pa vemo kam gre nasa politika-v neoliberalno kar mi ne deluje prevec fajn-jasno osredotocenje na irak zaradi nafte in lizanja riti americanom, kot pa na pomoc nekim sudancem.

6. skin69
24.2.2006
ej ttipo je tak k je ugotovu da ma raka, pa ga zdej mede- pomoje ga bi moral odstavt.
Tipo je dejansko reku da ne bo podpisal novega zakona o azilu, ceprav ga je parlament pravnomocno izglasoval-predsednik pa ubistvu sploh nima pravice podpisvat splosnih pravnih aktov ampak jih mora zgol razglasit. S tem je tipo skor povzrocu ustavno krizo. ni hotel upostevati volje parlamenta, ki je neposredni zastopnik ljudstva (kva a misl da je zdej ze diktator).
Pa tist z kosovom mi tud ni jasn..

7. OiBoy
24.2.2006
kr nej crkne od raka,hlapec šiptarjev

8. am
24.2.2006
zaradi ocitno velikega znanja, ki ga imas, me zanima kaj konkretno bi ti naredil glede tega vprasanja in kaj glede sudana?

9. skin69
24.2.2006
ej jst glede tega neb naredu nc (to pac ni nasa stvar). Kosovo je blo pa vedn srbsko pa se mi zdi mau bedno da potegne tipo z albanci namest z nasimi brati s katerimi imamo kr dost skupne zgodovine.
tale drnovsek pomoje mau prevec na svojo roko dela, po pa kej zajebe se pa opravicuje.

10. OiBoy
24.2.2006
kosovo bi mogl pripadat srbiji,šiptarje bi blo pa treba utišat alpa izgnt u albanijo,če bi še naprej sranja delal

11. am
24.2.2006
>kosovo bi mogl pripadat srbiji,šiptarje bi blo pa treba utišat alpa izgnt u albanijo,če bi še naprej sranja delal

tako kot je bla koroska vcasih nasa, tako kot je bla poganska vera vcasih nasa, tako kot je blo to vse od rimljanov, tako kot je blo to vse od longobardov, tako kot je blo to vse od italov, tako kot je blo to vse od neandretalca...in kaj zdej?

12. skin69
24.2.2006
Starih rimlanov pa neandertalca ni vec koroska bi pa morala bit nasa. To je sramota za avstrijo kar heider pocne z slovensko manjsino tam (npr. dvojezicni napisi).
Je prslo tam ze tko dalc da sm uzadnc vidu po televiziji enga starejsega gospoda k je znau slovensk pa je trdiu da on ni slovenc ampak vindisar.

13. OiBoy
24.2.2006
ja sam to se pa zdej dogaja,ne pa u cajtih starga rima,nevem koko bi blo teb ušeč,če bi npr. hrvatje zdej zasedl našo obalo pa začel tm klat folk pa pretepat pa maltreterat use k govorijo slovensk p zažigat slovenske bajte in cerkve?? najbl smešn pa žalostn je to da pač to na kosovu nobenga ne skrbi tok kokr razne vojne v iraku itd.

14. am
24.2.2006
>ej jst glede tega neb naredu nc (to pac ni nasa stvar). Kosovo je blo pa vedn srbsko pa se mi zdi mau bedno da potegne tipo z albanci namest z nasimi brati s katerimi imamo kr dost skupne zgodovine.
>tale drnovsek pomoje mau prevec na svojo roko dela, po pa kej zajebe se pa opravicuje.

ce ne bomo mi nardil tega, pa recimo, da eu tud ne, se odpreta dve moznosti. ali bodo tisti ljudje se naprej zveli v medsebojnem strahu in potencialnih novih vojnah ali pa situacija ostane taka kot je zdaj-malo manj kilava kot prva. nekdo se torej mora pobrigati za take zadeve. zakaj ne mi?dejmo americanom to prepustit-da bo spet vse izropano, kar se le da, ali pa da bo vse prepusceno milosti. sej je logicno, da je njena politika oprta predvsem na nafto za zadaj. kaj niso americani naklonjeni raznim militantnim drzavam oz oblastem?sudan, kongo?briga njih za tiste zivinorejce, tam je nafta. eu pa kot smo ze opazili je najbolj naklonjena birokraciji, s katero naredijo se tako dolgo zgodbo. pomoc je velika sicer, vendar se mi zdi ta jako neuspesna. sej si gradijo nove hise pa bloke pa "trgovske centre", sam ni tiste taprave infrastrukture. tako se pa zdaj to ze malo dolgo casa vlece. sej smo se pobral, samo nekdo se pa ni-dejmo pomagat. sej vem, nekateri ste prepricani, da najprej sebi potem pa se drugim. eni iz egoisticnega razloga edrugi pa, ker je to boljse. ampak ni. slovenija bo tako vedno boljsa od periferne bosne, kosova. tud z eu bodo ostale na strani.

15. am
24.2.2006
zakaj bi nadlajevali z vojnami...nej ostane kakor je in se iz tega gradi.

16. dylan
24.2.2006
>zakaj bi nadlajevali z vojnami...nej ostane kakor je in se iz tega gradi.
se strinjam

17. OiBoy
6.4.2006
hehe lepo d vidm d se nekdo tko lepo znasa nad mojimi posti.Hja kr se siptarjev tice nimajo kej za iskt na kosovu pa re kr cs, nism hlapec od nobenga sam povem to kr mislm ti bran sipce kokr cs sam pomsl od koga je blo kosovo in gdo tm zaziga cerkve in terorizira ljudi,sej to je ze itk normaln d so srbi vedn slabi krivi za use genocide,šiptarji pa nobenmu nikol niso hotl ane,srbi so se naselil na njihovo pokrajino in jim zacel tm zazigat bajte cez cs ane,itk srbi so usega krivi in usi k socustvujejo z njimi v bilo kasnem pogledu so cetniski hlapci.

18. Neznanec/ka
6.4.2006
>kr nej crkne od raka, hlapec šiptarjev
>
Wow, nivo je res najvišji pri nekaterih! Bravo, ti dragi moj, imaš veè desetletne izkušnje s konkretno politiko. Ti si bil predsednik predsedstva SFRJ, ti si bil 12let predsednik vlade rep. Slovenije, ti si sedaj trenutno predsednik rep. Slovenije in ti si trdno odloèen, da Kosovo ostane pod Srbijo in ti boš našel rešitev za status te pokrajine. Ti boš predlagal izgon Albancev in poskrbel boš, da se bodo Srbi ponovno naselili na Kosovem polju! Pa dobro, koliko si pa pol ti hlapec Srbov, èe je Drnovšek po tvoje hlapec Albancev? Si paè na drugi strani, si pa potem takem isti kot èlovek, ki ga grajaš! In seveda je tvoj plan glede problematike briljanten, konstruktiven in verjetno boš sam pobil vse Albance na Kosovo. Srbi se lahko nate zanesejo - Slovenec bo nadomestil Mladiæa. Zakaj bi Srbi sami prelivali kri. Saj ti si vojak in pragmatièni politik, prebrisan si in moder, pravièen, kajti od kod so se pa Albanci naenkrat vzeli na Kosovu. Kar naenkrat so postali veèinski narod v nekoè tako cvetoèi domovini srbskega naroda. Kot Slovenci v Karantaniji in Istri. Tudi te bomo naselili, da ugodimo pravici, saj je bila 1000letna zgodovina nepravièna. Tudi Indijancem v Severni in južni Ameriki bomo vrnili zemljo, ker je to tako preprosto. Saj imamo tebe. To bo šlo kot za šalo. Ti si borec za pravice. Sedanjost tebe ne zanima, ti si Preteklik. Poosebljen in devoten! Bravo! Konèno imamo rešitev glede Kosova, na tem forumu je, daj povej ime in priimek, da ti pošljem novinarje Direkta, da te dajo na prvo stran! Ti si upanje desnih zgodovinarjev in revizionistov, praviènikov. Ti si pravica, libra, ti si oèe vseh narodov. Tvoja preudarnost in modrost sta kljuè vseh kluèev. Tvoji komentarji so veè kot Da Vinci, Einstein in Mozart! To je art non plus ultra! Kip tebi, ki si podal sledeè komentar -
'kr nej crkne od raka, hlapec šiptarjev'.
Ta preprosta udarnost, lahko bi rekel primitivnost, ta sla po smrti predsednika rep. Slovenije, da umre za hudo boleznijo, le zato, ker je hlapec Albanskega naroda. Torej so oni njegovi gospodarji. Oni ukazujejo, on uboga. Master and servant! Ti si Masoch trpeèih narodov! Odreši nas! Tvoje komentarje v Alejo Slovenskim Velikanom na Trgu Republike v Ljubljani v zlato vkovane èrke s sledeèim komentarjem:
- kr nej crkne od raka, hlapec šiptarjev'. -

Moje mnenje: Drnovšek samo pravi resnico, to kar vsi vedo, a si noèejo priznati! Drnovšek ima jajca, ne pa vi 'idealisti' desni podrepniki Srbov in oskubljenih zeljnikov Histerja. Kako poetièen znam bit!
Lep sarkastièen pozdrav,
en Kobanc

19. skin69
6.4.2006
Ej zi neznanec pa tud zajebavas, sam pac bol prefinjeno.......pomojem bi u zivo ta debata tekla cist drugace (pisan format ma pac svoje omeitve)

Drugac pa nikjer nism zasledil da je ta forum namenjen zgol anarhistom al pa njihovim simpatizerjem-takoj ko nekdo izrazi mnenje s katerim se ne strinjate ga morte zacet jebat (porosti izrazu, ocitno ne dosegam vasih standardov verbalnega komuniciranja)

20. MattheusS
6.4.2006
>hehe lepo d vidm d se nekdo tko lepo znasa nad mojimi posti.Hja kr se siptarjev tice nimajo kej za iskt na kosovu pa re kr cs, nism hlapec od nobenga sam povem to kr mislm ti bran sipce kokr cs sam pomsl od koga je blo kosovo in gdo tm zaziga cerkve in terorizira ljudi,sej to je ze itk normaln d so srbi vedn slabi krivi za use genocide,šiptarji pa nobenmu nikol niso hotl ane,srbi so se naselil na njihovo pokrajino in jim zacel tm zazigat bajte cez cs ane,itk srbi so usega krivi in usi k socustvujejo z njimi v bilo kasnem pogledu so cetniski hlapci.

Nihce noce priznati, da je hlapec, ker je strah pred sooèenjem z resnico premoèan.

MattheusS

21. dylan
6.4.2006
ja sj smo ovce,sj ne morš drgaè prežvet....

22. OiBoy
6.4.2006
hehehe ja sej kokr vi anarhisti govorite da ste cist individualni pa tud nocte priznat da ubistvu tud usi sledite isti ideji v katero slepo vrjamete in si ubistvu tud niste tok razlièni od komunistov,fašistov in paè ostalih politiènih skupin ki jh tok prezirate.

nobeni sa pac noce priznat da je ovca;)

23. MattheusS
6.4.2006
>ja sej Milosevica je zdej itak pobral-pa se je koncno zmuznu haskemu sodiscu.

Zmuznu? Kako se mu je zmuznil, èe je že bil v njemu? Morda se je izmuznil kazni, toda treba je poèakati na uradno poroèilo o vzroku smrti. Vkolikor jaz razumem, je Miloševiè skozi ves proces sojenja moral se sooèati z fakti, ki so njegovo delo in ga je tudi to že deloma kaznovalo. A družba hoèe veè.

Kolikor sem jaz tukaj opazil.. je enKobanc tisti ki govori v svojem imenu, ostali pa branijo eden drugega in kot ovce želijo zašèititi èredo - okoli napadenega se zberejo in mu dajejo podporo - ne glede na to, èe ima prav ali ne. To so pravi kameradi! Nacionalistiène skupine bi bile ponosne na vašo topoumnost!

MattheusS

24. OiBoy
6.4.2006
sej vi tud en drucga podperate u debatah,topoumen si pa edino ti pa veèina anarhistov k ste vedn tok uzvišen nad drugimi pa ste par knjig prebral pa že mislte da veste use pa da mate edino vi prou,to seveda ne vela za use anarhiste k mam tud par prjatlov med anarhisti,sam za vs k kle pametujete po raznih forumih u svetu pa nikol noute nè spremenil.Pa povej na podlagi kaksnih izjav maš skina69 pa tud mene èe je to tud name letel za nacionalista pa desnièarja?Jst osebno sm proti rasizmu alpa raznim ekstremnim fanatiènim desnièarskim ideologijam pa tud nacionalist nisem.

25. skin69
6.4.2006
Lej biu sm sarkasticen-glede tega pa da je bilo samo sojenje kazen za miloševièa pa nebi reku, tipo se je itak sam norcuau iz sodisca pa se tm kr dobr meu. Sam je izjavu da niti najmanj ne obžaluje svojih dejanj. Vzrok smrti pa naj bi biu naraven... edini oèitki sodišèu so da ga le to ni pustilo na zdravljenje v rusijo (biu je bolan na srcu.)

U debati pa podpiram tistga s katerim se strinjam, glih tko k si ti zdej podpru kobanca. Pa ze miljonkrat sm reku da nism nacionalist pa tud desnièar ne. Pa se teb povem tko k kobancu ne pis tle stvari, k se mi jih nikol nebi upu povedat u obraz(to da sm po tvojem topoumen in pripadnikn neonacisticnih skupin namrec)

26. skin69
6.4.2006
Se opravièujem ce sem te kje osebno užalil ampak si ti tud mene. Kako pa ti veš kolk sm jst star pa kakšno izobrazbo mam, kakšno je moje preprièanje...? Res je da tvojih trditev nisem argumentiral, res pa je tudi da sem se z veèjim delom tud strinjal. Ampak ti si me takoj oznaèu za nestrpneža (verjetno zaradi mojega nika), in to me je spodbudilo da sm se tudi jaz zaèel neprimerno obnašati-èesar se sramujem.
Spoštujem da stojiš za svojimi preprièanji , ampak mislu sm da se me nebi upu žalit v obraz.........in mi govorit da sm neumen itd.

pozdrav

27. Neznanec/ka
6.4.2006
...Pa povej na podlagi kaksnih izjav maš skina69 pa tud mene èe je to tud name letel za nacionalista pa desnièarja?Jst osebno sm proti rasizmu alpa raznim ekstremnim fanatiènim desnièarskim ideologijam pa tud nacionalist nisem...

...svojih izjav sploh ne argumentiras, ampak teoritiziras o enih zadevah, ki si jih kr od nekje potegnu-pa to jemles za cisto in sveto resnico...

Poglej prejsne debate k sm jih meu naprimer z amom pa bos vidu kaj je to konstruktiven pogovor....

Haha! Izjava dosti pove o èloveku! In vse te stvari, ki jih kamerada OiBoy in skin69 izjavljata proti meni ravno drži zanju! Poglejta, se ne ukvarjata z vsebino mojega napisanega - takoj se pustim preprièati v vajin prav, èe bosta dobro argumentirala. Nikdar nisem trdil, da sem najpametnejši. A ni dovoljeno malo bolj kompleksno argumentirati? A se moramo vsi na vajin preprost nivo spravit, OiBoy in skin69, al je pa forum temu namenjen, da nekaj poveš s podlago, ne pa samo, naj crkne, hlapec in podobne! Zdaj mi pa povejta, kaj je tu konstruktivnega ? NIÈ! In še enkrat vama ponovim: NE BOJIM POVEDATI STVARI V OBRAZ ZA KATERIMI STOJIM! To mi oèitata, ker mislita, da sem tak 'heroj' za raèunalnikom kot vidva? Mislim, da slednje za vaju drži, od kod pa vama ta ideja, da se bojim svojih preprièanj? Me hoèeta na tak naèin degradirat... Vesta, sem malo starejši kot vidva in sem bil že dosti po svetu in imam verjetno malo višjo izobrazbo in širše obzorje. Mi je žal, da sem se tak stari bik (po domaèe) spravil pisati sem, ker je kot borba proti mlinom na veter. Za vaju upam, da sta se morda kanèek nauèila. Provokatorja sta pa vidva. By the way, Drnovška poznam malo bolje kot vidva in vidva sta ga napadala, oz. vsaj ene od vaju. Èe pa pol konstruktivno in na široko (tudi s sarkazmom) razgradim vajine puhlice, pol pa sta kot dva mamina sinèka užaljena, pa me žalita brez podlage. Jaz sem vajine komentaje šel skozi, kaj konstruktivnega ni bilo! Saj sta prava negativca, vse besedno demolirata. Pol pa mene hoèeta v vajin koš strpat, èeš, da nimam pojma kot vidva...

MatteusS, hvala, da vsaj obstajaš za protiutež in da misliš s svojo glavo. Ko bi bilo le veè takšnih kot ti.

Lepo pozdravljen,
en Kobanc

28. am
6.4.2006
ker imam zal podoben problem kot ga ima enkobanc (to so monologi in ne dialogi kot bi zelel) se ne nameravam vkljucevati posebej v ta pogovor, zato bi samo tole dodal...drnovsek za kar se zdaj bori je vredno vsakega spostovanja. clovek je na robu smrti, vendar pa se vseeno zaveda, da kar se dogaja s svetom ni ravno vredu. dobro, je delal napake, kaksne se mi niti ne da razmiljati, vendar pa je vazno kaksen je zdaj. cetudi dela to zaradi svoje prilubljenosti-PRAV. vsaj ne dela kar je delal milosevic recimo, ki se je imel za komunista oz. socialista, ceprav me njegova politika bolj spominja na nacionalsocialisticno. torej cetudi je to zaradi njegove priljubljenosti to nima kaj dosti pri tem, da je glavna poanta dokoncen mir na svetu (upam sicer, da ni tak). ok nekateri pravite kosovo je srbsko, hm kaj je vazno kaj je bilo prej tam oziroma kdo je bil prvi tam?potem vrnimo zemljo homo erectusu, ki se je "verjetno" prvi naselil v evropi. a dobro njega ni vec, torej je nasa!heh...po logiki vracanja tistemu ki je bil prvi bi torej prsli do tega, da se indijancem vrne ameriko, africanom pa vse kar so zdajsni belci zasedli v afriki. torej belci iz avstarlije mars nazaj v evropo, zemlja je od aburidžinov. nekaj je narobe s to filozofijo se ne strinjate? kar drnovsek zeli narediti je koncati mir na balkanu,tistemu polotoku, ki je, ce pogledate mal v solske ucbenike, napolnil kar veliko strani. a vi (kdorkoli ze to trdi) bi radi da je kosovo srbsko, kar pomeni se nadaljevanje nemiru na balkanu. drnovsek ne pravi da je kosovo od albancev, ker njegova politika ni ravno nacionalisticna, saj on deluje po demokraticnih nacelih (ki so RECIMO v tem primeru pravilne zaenkrat, da NE bo prislo do kaksnega novega milosevica tako iz srbskega kot albanskega prebivlastva). torej zelim povedati, da drnovsek ni naperjen proti nikomure, se vec, ponudil je celo zavarovanje srbske dediscine, da ja ne bo prislo do nesoglasij. vi bi pa radi kaj ce smem izvedeti?da gredo albanci nazaja kam?v albanijo?in smo spet tam...zacaran krog. kaj sploh torej hocem povedati se zdaj sprasuje vecina solskega dela portala...DA ZACNIMO NA NOVO BREZ ZGODOVINE!oh ne brez zgodovine, pa nasa je tako lepa, najbolsa ane?ze to da egoisticno mislimo samo na naso (katero zakljucimo ze v karantaniji ali tam nekje, ceprav so nase korenine cloveka-sepravi VSEH LJUDI-v afriki) ze razdvaja ljudi, kar posledicno pomeni neenakost in nadaljno agresijo. zato prosim nehajte z blatenjem po ljudeh ki zelijo, da se na svetu konca morija tako nad ljudmi, kot nad zivalmi in naravo...

am

29. am
6.4.2006
>hehehe ja sej kokr vi anarhisti govorite da ste cist individualni pa tud nocte priznat da ubistvu tud usi sledite isti ideji v katero slepo vrjamete in si ubistvu tud niste tok razlièni od komunistov,fašistov in paè ostalih politiènih skupin ki jh tok prezirate.
>
>nobeni sa pac noce priznat da je ovca;)

prosim prosim preberi si kaj da bos zakapiru anarhijo

30. OiBoy
6.4.2006
jst nisem govoru èist nè bol prot teb kokr ti prot men kobanc,pa kokr se mi zdi tud ti pišeš o stvareh k jih ne poznaš najbolš.Aja pa drgaè ne mislt da sm užaljen alpa kej k takih zadev na forumih itak ne jemljem tok resno da se loh pol tud užaljen èe mi gdo kej grdga napiše.Pa ne mi govort da se delm heroja pred raèunalnikom,jst se tko na forumih nkol na nobenga ne zaènem spraulat alpa žalt ker se m je to vedn zdel butast,pred raèunalnkom je loh usak pogumen,èe se pa zaène gdo name se bom pa odzval ane.

31. TV
22.4.2006
>hehehe ja sej kokr vi anarhisti govorite da ste cist individualni pa tud nocte priznat da ubistvu tud usi sledite isti ideji v katero slepo vrjamete in si ubistvu tud niste tok razlièni od komunistov,fašistov in paè ostalih politiènih skupin ki jh tok prezirate.
>
>nobeni sa pac noce priznat da je ovca;)

Anarhija je (med drugim) glih nasprotno. Nepripadnost.

32. Neznanec/ka
2.5.2006
ne pa ni!!!

33. TV
9.5.2006
Ja pa je!

34. Neznanec/ka
9.5.2006
ne noooo koko če ni

35. Neznanec/ka
9.5.2006
usi ste pripadniki iste ideje torej je pripadnost ane;)

36. Neznanec/ka
9.5.2006
Jaz sem čisto ne-anarhističen anarhist

Anarhist 88
:)

37. MattheusS
10.5.2006
>usi ste pripadniki iste ideje torej je pripadnost ane;)

Anarhizem ni samo ena ideja in poznavanje anarhizma ti pokaže mnogo opcij, idej.
Za vstvarjanje vtisa priporočam http://en.wikipedia.org/wiki/Anarchism

Sicer v angleščini, a z osnovnim znanjem se spozna različnost.

MattheusS

38. TV
11.5.2006
>usi ste pripadniki iste ideje torej je pripadnost ane;)

Kolikor tukaj berem so te ideje dokaj različne. In anarhija gradi na posamezniku, ki je edinstven. Kdor se pa bori za boljši svet pa menda še ni ovca, ane?

39. Neznanec/ka
11.5.2006
relativno kaj je bolši svet,tisti ki jih vi zmerjate z ovcami tud delajo to k dfelajo kr misljo da je tko prou.....jst ubistvu mislm da usak k se poistoveti z eno politično idejo in deologijo n pol misl da ma edini prou je na en nacin ovca

40. MattheusS
11.5.2006
>relativno kaj je bolši svet,tisti ki jih vi zmerjate z ovcami tud delajo to k dfelajo kr misljo da je tko prou.....jst ubistvu mislm da usak k se poistoveti z eno politično idejo in deologijo n pol misl da ma edini prou je na en nacin ovca

Se strinjam da slepo sledenje ideologiji je biti v čredi ovac. In se strinjam, da tudi "ovce" mislijo, da delajo prav. Prav tako tudi "ne-ovce" mislijo, da delajo prav. Dejstvo je, da ni neke enotne resnice, ni enega Prav. Zato lahko ljudje delajo povsem različne stvari, pa vedno delajo Prav. Vendar obstaja razlika med ovco in ne-ovco. Ovca misli, da to kar dela, je prav. A tako misli zato, ker mu ideologija, družba pravi da je to prav. Ne-ovca pa dela tisto, kar on sam misli da je prav in pride sam do tega spoznanja da je to dejanje pravo. Medtem ko ovca ta Prav zgolj pobere iz ideologije, družbe.

MattheusS

41. DonkeyHot
12.5.2006
>Vendar obstaja razlika med ovco in ne-ovco. Ovca misli, da to kar dela, je prav. A tako misli zato, ker mu ideologija, družba pravi da je to prav. Ne-ovca pa dela tisto, kar on sam misli da je prav in pride sam do tega spoznanja da je to dejanje pravo. Medtem ko ovca ta Prav zgolj pobere iz ideologije, družbe.

Na žalost se mi zdi da ni tko enostavno. Tud ovce so sveto prepričane, da so do svoje ideologije prišle po svoji pameti, ne pa zarad vpliva družbe.

42. MattheusS
12.5.2006

MattheusS: Ovca misli, da to kar dela, je prav. A tako misli zato, ker mu ideologija, družba pravi da je to prav.

DonkeyHot: Tud ovce so sveto prepričane, da so do svoje ideologije prišle po svoji pameti, ne pa zarad vpliva družbe.

Torej.. prva dela sta ista. Oba trdiva, da mislijo da to kar delajo je prav. Sicer ti uporabiš "prepričane", jaz pa "mislijo". Vendar gre za isto stvar, same zase mislijo/so prepričane da delajo prav.
Jaz nisem nikjer izključil, da one mislijo da so prišle po svoji pameti. Pravim, da so do tega prišle zaradi vpliva družbe, a nikjer ne rečem da one to vedo.

>A tako misli zato, ker mu ideologija, družba pravi da je to prav.
Nikjer ne rečem, da one to vedo.

>Medtem ko ovca ta Prav zgolj pobere iz ideologije, družbe.
Pobere, lahko tudi nezavedno.

Pravzaprav trdiva zelo podobno, tako da ne vem kaj tebe moti. Nikjer ne izključujem tvojega predvidevanja, pravzaprav sem imel v mislih isto kot ti, le tako jasno nisem zapisal.

MattheusS

43. am
15.5.2006
ma je sploh vazno ali si ovca ali ne??ce se boris za boljsi svet potem je vseeno ali sledis neki idelogiji ali ne.lahko da si le trgovec, ki prodajas sadje in nimas razvitega nekega posebnega misljenja o neki ideologiji, vendar pa podpiras vse kar je pozitivno. takih ljudi je veliko, v vasih glavah pa so ocitno predstavljeni kot ovce, zakaj?verjetno da zato ker sledijo nekomu, ceprav je od "voditelja" politika pozitivna za vse (skoda besed je sicer da omenim, da takega politika ni). iz tega vidika se ne strinjam z anarhijo, saj ljudje potrebujejo voditelje predvsem na lokalni ravni-kot so npr. razni poglavarji pri indijancih ali busmanih, kateri so do svojih ljudi pozitivni in se ne obnasajo kot nekaj vec ampak vodijo skupnost kot svojo druzino. ja tega tukaj ni, se strinjam, tukaj je pac totalna beda, ljudje politikom enako sledijo kot ovce, le da so ti totalni idioti. vendar ali so potem bedni tudi indijanci, ki kot ovce sledijo svojim poglavarjem?ne, ker so ena velika druzina. da si ovca se ne pomeni, da si zabit. da se boris za boljsi svet pomeni da se boris za mir in enakopravnost s pozitivnimi razmisljanji in dejanji. pozitivni svet ne sme biti gledan iz osebnega vidika, da bo tebi lepo, saj iz tega ratajo ze videne napacne idelogije za svet (fasizem, komunizem, nacizem....). kako se imenuje ta idelogija ni vazno, anarhija niti ni idelogija je le oblika sistema. o tem je tekla debata ze velikrat zato je ne bi spet zacenjal, zelim le povedati, da ce bo vsak imel svojo idelogijo in se ne bo zelel prepustiti neki drugi, ki je pozitivna, samo zato ker bi bil ovca, ne bomo prisli NIKAMOR. prosim locite med ovcami z dobrimi nameni in ovcami z egoisticnimi nameni.

44. MattheusS
15.5.2006
>ma je sploh vazno ali si ovca ali ne??ce se boris za boljsi svet potem je vseeno ali sledis neki idelogiji ali ne.lahko da si le trgovec, ki prodajas sadje in nimas razvitega nekega posebnega misljenja o neki ideologiji, vendar pa podpiras vse kar je pozitivno. takih ljudi je veliko, v vasih glavah pa so ocitno predstavljeni kot ovce, zakaj?verjetno da zato ker sledijo nekomu, ceprav je od "voditelja" politika pozitivna za vse (skoda besed je sicer da omenim, da takega politika ni).

Pri tej "biti-ovca" se gre ravno za to. Ali slediš neki ideologiji, morda neki drugi osebi, karizmi. V to rubriko spada tudi sledenje modnim smernicam, sledenje "klapi". In zakaj ne dela m razlik med tistimi ki delajo pozitivno in tistimi ki negativno? Ker v osnovi "biti-ovca" se gre zgolj za sledenje. Slediš- ne slediš. Ovca - ne-ovca. Človek, kot Osebnost, Jaz je edinstven. Zatorej ima vsak drugačne, edinstvene želje, potrebe. In ena ideologija, mišljenje, modni stil mu tega ne more zadovoljiti oziroma ga biti "njegovo", poosebljeno. Vsak mora slediti svojemu Jazu. Potemtakem lažje prenašam osebo, ki podvomi v vsako stvar, vse kritično premisle, nemalokrat zaradi minimalnih stvari provocira, vedno postavlja nova (včasih) nadležna vprašanja in morda celo zasede meni opozicijsko mesto. Kod antipol je oseba, ki sledi ideologiji, posluša voditelje oziroma tisto avtoriteto, se ji prilagaja in ji prilagaja svoje življenje in mišljenje, se obrača po vetru in se recimo, strinja z mano, zato ker se ji zdim "pameten", misli da imam prav.
In zakaj imam rajši nasprotnika(a ne-ovco) kot somišljenika(a ovco), ki sledi recimo kakšni "dobri ideologiji"?
Ponovno se vračam na temelj "biti-ovca", torej sledenje. Če danes ovca sledi dobri ideologiji, ki, recimo, govori o sožitju z naravo, spoštovanju in neizkoriščanju narave, sožitju z živalmi in humanem ravnanju z njimi, ... potem se ozrem v prihodnost in vidim. V prihodnosti bodo avtoritete, sistem, politiki govorili o ekologiji, nas prepričevali v ekološko ravnanje, torej v isto kot prejšnja "dobra ideologija". Ker verjamem, da bo kapital in sistem, enkrat zasedel to pozicijo. V imenu ekologije nam bodo vladali, prodajali ekološke izdelke in na račun vojn za rešitev Zemlje oni služili denar. Sistem se bo preobrazil, ker ne bo mogel živeti na nasprotni strani ekologije. Le tako bo ohranil konstantno maso volilcev in državljanov. Pa čeprav bo šlo za ekologijo in naravovarstvene namene, bodo nam vseeno vladali. Vseeno bodo služili oni, vseeno bodo oni bogati in mi revni, oni oblast in mi podložniki. In.. kaj se bo zgodilo z našo ovco? Sledila bo temu "eko-sistemu"! Ker bo prepričana, da sistem dela prav, mu bo sledila. "Sistem je vendar ekolog, on bo rešil naravo" si bo mislila, hkrati pa jim vsakič podeljevala v roke oblast, moč in jim dovolila nadaljne bogatenje na račun vseh nas. In na račun ekologije!
Torej gre se za pogled v prihodnost. Takrat bo naš večni dvomljivec in provokator ponovno podvomil v dobre namene oblasti, zahteval bo radikalnejše spremembe, spraševal bo za oblast nelagodna vprašanja, iz muhe bo delal slona. Takrat bo v tej poziciji kot smo mi. Spraševal se bo o pravičnosti ureditve, iskal rešitve, kritiziral!
Tu ni pomembno ali slediš pozitivni ali negativni ideologiji. Saj je vseeno, ko enkrat slediš si ovca. Ovca, katero lahko na račun "dobrih stvari" izkoristijo. Govorim "lahko", ker ni nujno. Je pa mogoče. A ko te izkoristijo, je prepozno. Takrat si v čredi in čreda želi iti dalje. Ne moreš se upreti toku, ti pluješ v nadaljne izkoriščanje.

Kot primer naj naveden primer "širjenja demokracije in svobode". Danes v imenu širjenja svobode umirajo ljudje. Čeprav gre za nadvse privlačno idejo( " o, prav je, da so vsi svobodni"), vemo, da je zadaj marsikaj. Ni bil sistem vedno tako naklonjen "širjenju svobode" in to poslanstvo ni tako zelo opeval. A on se je spremenil in preobrazba mu je uspela. Ljudje mu verjamejo, ker on " je dober, dela dobro, on je pozitiven. Sledimo mu še mi in bodimo dobri, sledimo pozitivni ideologiji".

MattheusS

45. am
15.5.2006
ni ravno tako, ker jaz ko govorim o pozitivni idelogiji (naj ostane pri tem imenu) imam v mislih tudi pozitivne politike, oziroma kot sem ze v prejsnem postu rekel, pozitivne "poglavarje", ki vodijo svojo skupnost kot eno veliko druzino. ti ljudje nimajo prav nic z danasnjimi politiki, ki vemo kaksni so, zato je sledenje njim sprejemljivo, cetudi si zato ovca. no kar ti govoris je tudi povsem logicno, le da pri tvojem sistemu ni ocitno nekih poglavarjev in je prisotna anrhija kot sistem. s tem bi se tudi strinjal do te mere ce bi povsod obstajale manjse skupnosti, kjer bi ljudje lahko delovali povsem samostonjo, kakor si ti rekel s svojim jazom. torej tisti, ki nekomu pozitivnemu sledi ne mora biti neka zanicevalna ovca. ali je ta clovek pozitiven je pa spet drugo vprasanje, niti si ne upam sprasevati ali sploh lahko preidemo na druzbo kakor jo imajo "primitivna" ljudstva, ki so zame "osnovna" in idealna druzba. matheuss:vec poti je, treba je le zbrati najbolj pozitivno, katera je to se ne vemo, zato pa smo tukaj da jo najdemo

46. TV
17.5.2006
Najprej morajo ljudje dozoret. Neuspešni poizkusi komunizma so lep dokaz, da stanje harmonije še ni možno.

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com