Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Anarhistične teme : Filmčki o anarhizmu Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. Neznanec/ka
29.11.2005
Živjo, s sošolci delamo seminarsko nalogo o anarhizmu, pa bi nam za popestritev predstavitve zelo prav prišel kakšen kratek filmček o anarhizmu ki se ga da najti na internetu.bili bi zelo hvaležni za kakšen predlog!

2. MattheusS
4.12.2005
Jaz ne vem za noben filmček o anarhizmu. Verjetno je tudi teško predstaviti anarhijo v kratkem filmu, ker vseeno gre za veliko in široko področje.

Lahko pa pokažete kakšen film, ki prikazuje zdajšni sistem in ki kot rešitev podaja anarhijo. A to ne bi bil filmček, ampak film, kar verjetno ni primerno za šolsko predstavitev. Sicer pa nasploh ne vem koliko so šolniki zadovoljni z propagiranjem anarhije.

MattheusS

3. S_A_S
4.12.2005
strinjam se z tem da je mogoče anarhijo težko predstaviti v filmčku. No mediji prikazujejo anarhijo in anarhiste samo kot kaos..kar sploh ni res!
no tko bom reku eni profesorji so fajn in nimajo nobenih predsodkov,kar se tiče mišljenja,oblačenja....kar se mi zdi tudi prav! nekateri profesorji so pa zelo občutljivi...narobe se mi zdi ker ne sprejemajo učenca zaradi različnega mišljenja,oblačenja...saj drugačnost je svoboda! To so največkrat profesorji ki so zelo naklonjeni zdajšni vladi...vsaj v mojem primeru je tako.....namesto da bi nas profesorica učila .....nam razlaga politiko in napeljuje samo na stranke SDS in Nsi....kar nam gre že vsem na k****! In ko ji omenimo zakaj nam cepi v glavo samo to plat politike....nam reče da to ni res , da ona more biti do nas nevtralna....samo da ona nam razkriva drugo plat politike...
Dobro malo sem zašel izven teme,pa upam da boste dobro predstavli vaš projekt v šoli!

LP

4. MattheusS
4.12.2005

Je povsem logično, da šola anarhijo predstavlja kot nekaj slabega. Poslušati šolo o anarhiji, je kot da bi poslušal na tržnici prodajalca radiča, ki te hoče prepričati, da je njegov radič najboljši. Ko pa se razgledaš po tržnici, pa uvidiš, da imajo druge stojnice boljši radič.

Resda nekateri učitelji dopuščajo lastno mnenje, so pa tudi taki ki ne prenesejo kritike njihovega mnenja.

MattheusS

5. Neznanec/ka
6.12.2005
Probi poiskat kaj o Spaniji 1936, oz. o Spanski drzavljanski vojni ali o CNT. Namrec, ta dogodek je eden izmed najvecijih manifestacij anarhizma v praksi.
Probi poiskat na spletni strani spanskega anarhisticnega sindikata CNT ali pa pisi Mednarodnemu delavskemu zdruzenju (International workers association - IWA) da ti kaj posljejo.
Vasa pobuda (seminarska) je hvale vredna. Ce anarhizem predstavis kot teorijo in ne kot nasilje zaradi nasilja ali kot modno muho jeznih mladcev, bo to zelo kvalitetno. In brez skrbi, tisti, ki bodo seminarsko poslusali ali brali bodo razumeli za kaj gre.

6. dreament
27.12.2005
>strinjam se z tem da je mogoče anarhijo težko predstaviti v filmčku. No mediji prikazujejo anarhijo in anarhiste samo kot kaos..kar sploh ni res!
>no tko bom reku eni profesorji so fajn in nimajo nobenih predsodkov,kar se tiče mišljenja,oblačenja....kar se mi zdi tudi prav! nekateri profesorji so pa zelo občutljivi...narobe se mi zdi ker ne sprejemajo učenca zaradi različnega mišljenja,oblačenja...saj drugačnost je svoboda! To so največkrat profesorji ki so zelo naklonjeni zdajšni vladi...vsaj v mojem primeru je tako.....namesto da bi nas profesorica učila .....nam razlaga politiko in napeljuje samo na stranke SDS in Nsi....kar nam gre že vsem na k****! In ko ji omenimo zakaj nam cepi v glavo samo to plat politike....nam reče da to ni res , da ona more biti do nas nevtralna....samo da ona nam razkriva drugo plat politike...
>Dobro malo sem zašel izven teme,pa upam da boste dobro predstavli vaš projekt v šoli!
>
>LP


surprise, surprise; tudi učitelji so le ljudje :o

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com