Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Aktualne teme : Kaj menite o Janševi vladi? Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. Neznanec/ka
20.9.2005
Je vsaka vlada za anarhiste enako neprimerna ali kako drugače? Upoštevate tudi kakšne njanse in katere?

2. Neznanec/ka
20.1.2006
Slabse vlade človek ne more postavit , saj si ne zeli smrti naroda!

3. am
22.1.2006
nekatere reforme se mi zdijo smiselne, nekatere ne

4. MattheusS
22.1.2006
>nekatere reforme se mi zdijo smiselne, nekatere ne

Že izjavljena teza: Kapitalizma se ne da reformirati.

MattheusS

5. dreament
22.1.2006
njen problem je v tem, da ne zna neukim razložiti svojih reform.

6. buba
23.1.2006
Ker anarhija ni družbeni ( državni) sistem "per se", ampak je samo konglomerat, neodvisnih in svobodnih posameznikov, je vsaka vlada nesprejemljiva -- bodisi leva , desna ali sredinska.Razmišljanje , da je anarhija leva "filozofija", je seveda zgrešeno.Sicer pa --- če bi volitve lahko kaj spremenile, bi jih že davno prepovedal...

7. MattheusS
23.1.2006
>njen problem je v tem, da ne zna neukim razložiti svojih reform.

Potem je večina slovenskih ekonomistov neukih. Ker se ne strinjajo z reformami.

buba se strinjam.

MattheusS

8. kontra
23.1.2006
Popolnoma jasno je, da nas reforme peljejo v še globji kapitalizem in da bodo razlike med bogatimi in revnimi še globlje. Janševa vlada je konzervativna ljudska desnica, ki je taktično spravila sistem v svoje roke: najstrožji policijski zakoni, obdavčenje študentskega dela, podražitev zdravstvenega zavarovanja, davčne reforme... in temu še zdaleč ni konec. Pa še v Irak poslati par vojakov za piko na i. Največji podporniki vlade so korumptivni mediji (recimo Žurnal), ki reklamirajo te ideje (da o RTV-slo zakonu ne govorim).
Sicer pa so vse vlade slabe, o tem ni dvoma. Demokracija je dobila popolnoma drugačen pomen, stari Grki so na smrt obsodili vladarje, ki so lagali ljudstvu, danes pa še vsak otrok ve, da politiki lažejo. In še vedno ljudje verjamejo v ta kurčev sistem in podpirajo to sranje.

9. dreament
24.1.2006
>>njen problem je v tem, da ne zna neukim razložiti svojih reform.
>
>Potem je večina slovenskih ekonomistov neukih. Ker se ne strinjajo z reformami.
>
>buba se strinjam.
>
>MattheusS


in od kod tebi ta informacija?

sicer pa je poskus demantiranja čisto vsake moje izjave, naravnost otročji.

10. dreament
24.1.2006
>Popolnoma jasno je, da nas reforme peljejo v še globji kapitalizem in da bodo razlike med bogatimi in revnimi še globlje.

in kje so v sloveniji te bajne razlike med bogaitmi in revnimi?
reforme so pravzaprav nujne.. glede na to, da naša ekonomija praktično stagnira že zadnjih deset let.


>Janševa vlada je konzervativna ljudska desnica, ki je taktično spravila sistem v svoje roke: najstrožji policijski zakoni, obdavčenje študentskega dela, podražitev zdravstvenega zavarovanja, davčne reforme... in temu še zdaleč ni konec.

študentsko delo bi se obdavčilo ne glede na vlado.

11. MattheusS
24.1.2006
>njen problem je v tem, da ne zna neukim razložiti svojih reform.

>Potem je večina slovenskih ekonomistov neukih. Ker se ne strinjajo z reformami.

>buba se strinjam.

>MattheusS


>in od kod tebi ta informacija?

Če imaš v mislih glede neukih ekonomistom, samo poglej arhiv televizijskih oddaj, časnikov, revij,.. in jasno ti bo, da večina te reforme ne sprejema. Razen Mrkaiæa in Damijana(s svojim večinoma mladim zaledjem). A tile že spadajo pod vlado in ne med "ostale ekonomiste".


>sicer pa je poskus demantiranja čisto vsake moje izjave, naravnost otročji.

Vsakdo ima svoje mnenje in menda imam pravico do izražanja mojega mnenja. Če ti to imenuješ "poskus demantiranja", potem v redu. Tudi jaz imam pravico tiskalnik preimenovati v fižol.


>in kje so v sloveniji te bajne razlike med bogaitmi in revnimi?
reforme so pravzaprav nujne.. glede na to, da naša ekonomija praktično stagnira že zadnjih deset let.

Sicer morda ni takih razlik kot drugot po svetu, a razlike so. In stvar se stopnjuje. In, kot napovedujejo reforme, se bo še stopnjevala.
Ekonomija se razvija. Reforme so potrebne, a ne take kot jih pripravlja vlada.

MattheusS

12. buba
24.1.2006
Kar se tiče "reform" --- kakršnekoli reforme, ki ne temeljijo na zmanjšani javni porabi in na uravnoteženju državnega buðeta so prekladanje megle iz žakla v žakelj. Ker imamo drago državo, imamo visoke davke, ker imamo visoke davke smo nekonkurenčni, vse druge variacije so samo to -- variacije namreč...Vsekakor , pa bi resen premislek o "napredku, prioritetah in strategiji, tukaj zelo pomagal . Medtem, ko naša kura počne ravno obratno. Najprej bo skočila, potem pa rekla HOP...

13. MattheusS
26.1.2006
>Ker imamo drago državo, imamo visoke davke, ker imamo visoke davke smo nekonkurenčni,...

In kako potem razlagaš Švedsko, kot uspešno državo z visokim standardom, visokimi davki, visokimi cenami hrane,...?

MattheusS

14. buba
27.1.2006
Eh Mattheuss --- bistvena postavka je dobicek -- bistvo vse reforme je ravno, porazdeljevanje dobicka -- Svedska, ga porazeljuje priblizno tako kot sedaj Slovenija -- seveda je vsega nekaj vec -- ker je pac BDP precej vecji -- da pa bomo imeli drago drzavo smo vedeli ze pri osamosvajanju -- in seveda gospodarstvo sploh ni tako zelo v smornu -- problem je samo, da daje pramajhne dobicke -- logika kapitala je pac trda...

15. MattheusS
27.1.2006
>Eh Mattheuss --- bistvena postavka je dobicek -- bistvo vse reforme je ravno, porazdeljevanje dobicka -- Svedska, ga porazeljuje priblizno tako kot sedaj Slovenija -- seveda je vsega nekaj vec -- ker je pac BDP precej vecji -- da pa bomo imeli drago drzavo smo vedeli ze pri osamosvajanju -- in seveda gospodarstvo sploh ni tako zelo v smornu -- problem je samo, da daje pramajhne dobicke -- logika kapitala je pac trda...

Že že.. vendar če si rekel da smo zaradi visokih davkov nekonkurenčni, zakaj je potem Švedska lahko konkurečna. Pa se, kot si rekel ti, od Slovenije ne razlikuje zelo(v porazdeljevanju dobička).

Gospodarstvo daje dovolj dobička za vse. A oblast in kapitalisti, torej tisti ki imajo družbeno moč denar kopičijo pri sebi. To ustvarja reveže.
Sedaj oblast želi spremeniti način gospodarjenja, z izgovorom rešiti gospodarstvo, a s tem želi le več denarja zase --> še več revežev.

MattheusS

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com