Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Anarhistične teme : Izvor diktatur Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. sunar
5.8.2005
Vsaka diktatura je nevrotičen pojav. Začne se seveda v družini/družbi. Vzrok je zatiranje sposobnosti za zadovoljstvo z namenom lažjega manipuliranja. Drugače povedano: starši prepovedujejo spolno zadovoljevanje svojim otrokom in jim s tem vcepljajo strah pred zadovoljstvom, srečo, zdravjem, naravnostjo z namenom lažjega obvladovanja in izkoriščanja otrok za prisilno delo. Iz žrebcev in bikov ustvarjajo vole. Isto velja za širšo družbo, ki po istem modelu uzpostavlja diktaturo.
Autoritarna družina=autoritarna družba. /Patriarhalna družina=družbena diktatura.
Sicer pa -ker se mi ne da pisati na dolgo in široko - preberite si Funkcija Orgazma by Wilhelm Reich....Še marsikaj zanimivega boste zvedeli. In potem se bomo pogovorili o vsem tem. Komentarje prosim-čimveč-tem bolje! čao

2. neznanka
6.8.2005
meni ni nihče prepovedoval spolnega zadovoljevanja :)

3. sunar
8.8.2005
Govorim o naši avtoritarni patriarhalni družbi, svetovnem sistemu, ki bazira na ne-zadovoljstvu, na nesposobnosti doseganja zadovoljstva, s preusmerjanjem spolne življenske energije v neurotične "nadomestke" - od narkomanije do kapitalizma-prisilnega dela namesto ustvarjalnega, zadovoljnega dela....Govorim o tem, da se ta proces, proti kateremu smo anarhisti, začne v družini, v zgodnjem otroštvu....s tem, da starši prenašajo neurotični vzorec življenja na svoje mladiče-kar je DRUŽBENO dogajanje, družbeni sistem...saj je vsak posameznik član družbe, vsaka družina član družbe, njen del...Ta neurotični vzorec propagirajo religije in država/e kot edino pravilni, splošnoveljavni in odrešilni...))) - Izkoriščanje človeka po človeku!
P.S. -če je res, kar praviš, imaš neverjetno srečo..))))), nekako takšno, kot tistzi, ki zadene sedmico na lotu- takole enih 300, 400 ali 500 miljončkov!!!!!
...No, če ti niso starši prepovedovali, ti je pa šola...kajti tudi šola-tako kot družina in država je vključena in podpira ta sistem, saj deluje po njem...)lp9

4. Neznanec/ka
22.8.2005
>Govorim o naši avtoritarni patriarhalni družbi, svetovnem sistemu, ki bazira na ne-zadovoljstvu, na nesposobnosti doseganja zadovoljstva, s preusmerjanjem spolne življenske energije v neurotične "nadomestke" - od narkomanije do kapitalizma-prisilnega dela namesto ustvarjalnega, zadovoljnega dela....Govorim o tem, da se ta proces, proti kateremu smo anarhisti, začne v družini, v zgodnjem otroštvu....s tem, da starši prenašajo neurotični vzorec življenja na svoje mladiče-kar je DRUŽBENO dogajanje, družbeni sistem...saj je vsak posameznik član družbe, vsaka družina član družbe, njen del...Ta neurotični vzorec propagirajo religije in država/e kot edino pravilni, splošnoveljavni in odrešilni...))) - Izkoriščanje človeka po človeku!
>P.S. -če je res, kar praviš, imaš neverjetno srečo..))))), nekako takšno, kot tistzi, ki zadene sedmico na lotu- takole enih 300, 400 ali 500 miljončkov!!!!!
>...No, če ti niso starši prepovedovali, ti je pa šola...kajti tudi šola-tako kot družina in država je vključena in podpira ta sistem, saj deluje po njem...)lp9

Si ti zadnje stoletje prezivel v luknji? Pred dobrimi 100 leti je tole se kolikor-toliko drzalo, kaj dosti kasneje pa ne vec.
Ze ves, da imamo stroj, ki leti?

5. sunar
23.8.2005
zadnjič sem bil - a, že -na obisku na zemlji pred sto leti:))) ampak od takrat se ni kaj bistveno spremenilo:::)
A , da imate stroj, ki leti' Hm, a s človekom ali brez? js mam pa takga, ki gre na mineštro:)))))
pa sam po tleh!
Diktatura družbe, družbene ureditve ali oblastnikov - politikov vseh barv ali sistemov...to traja že nekaj tisočletij, v katerih se niti družba niti človek, človeštvo ni kaj bistveno spremenilo....

6. Neznanec/ka
23.8.2005
>Diktatura družbe, družbene ureditve ali oblastnikov - politikov vseh barv ali sistemov...to traja že nekaj tisočletij, v katerih se niti družba niti človek, človeštvo ni kaj bistveno spremenilo....

Razen mogoce tega, da bi te ponekod pred ~150 leti, ponekod pa se pred 20 leti, za take besede bodisi zaprli, bodisi izgnali, bodisi usmrtili. Dandanasnji pa lahko to mirno govoris, brez strahu pred, heh, diktaturo.

Nobene spremembe, res ne... To nista droida, ki ju iscete..

7. sunar
24.8.2005
Da bi me skurli pred 150 leti, pa še pred 20 ponekod??? Tudi sedaj in še v bodoče ponekod...( V pakistanu te ubijejo zaradi krivoverstva - recimo, če zakuriš kuran...
Ampak pustimo druge dežele - ostanimo pri deželici pod Alpami!
z vsakim nakupom plačaš davek-če to hočeš ali ne. Prav tako nimaš nobenega nadzora nad tem, kaj se bo s tvojim denarjem kupovalo-orožje za streljat iračane ali gradnja hiš za brezdomce...
Voliš državnike, nimaš pa nobenega vpliva na njihove odločitve...
Tudi poleti v najhujši vročini si ne moreš privoščiti nudizma-beri: naravnega sprehoda, posedanja, tekanja po mestu...Le zakaj ne, če pa smo vsi nagi pod obleko?!)))
Za delo, ki ga opraviš, ne določaš cene, ampak ti jo postavijo drugi...pa naj je prav ali ne...
Hočeš jesti normalno, zdravo hrano, pa te v vseh trgovinah futrajo z nezdravo predelanimi "živili"...da nekdo krepko služi na račun tvojega zdravja...
...še kaj se najde....
tudi diktatura je postala bolj diplomatska...in se skriva za lepim videzom "demokracije"...
da ne govorim o demokratičnosti vojne...)));)

8. Neznanec/ka
24.8.2005
>Da bi me skurli pred 150 leti, pa še pred 20 ponekod??? Tudi sedaj in še v bodoče ponekod...( V pakistanu te ubijejo zaradi krivoverstva - recimo, če zakuriš kuran...
>Ampak pustimo druge dežele - ostanimo pri deželici pod Alpami!

No, torej je ponekod le bil napredek in ti to ves.

>z vsakim nakupom plačaš davek-če to hočeš ali ne. Prav tako nimaš nobenega nadzora nad tem, kaj se bo s tvojim denarjem kupovalo-orožje za streljat iračane ali gradnja hiš za brezdomce...

Kako da ne? Volis ljudi, ki se potem odlocajo za to, kam bo sel denar. Ce ti to ni dovolj, lahko kandidiras sam in ce bos preprical dovolj ljudi, bos odlocal ti.

>Voliš državnike, nimaš pa nobenega vpliva na njihove odločitve...

Kako ne? Drzavniki bodo podpirali take stvari, ki jim bodo omogocile ponovno izvolitev -> ergo, voljo ljudstva. Ne vedno in povsod, toda tudi volja ljudstva ni vedno in povsod pravilna.

>Tudi poleti v najhujši vročini si ne moreš privoščiti nudizma-beri: naravnega sprehoda, posedanja, tekanja po mestu...Le zakaj ne, če pa smo vsi nagi pod obleko?!)))

Kako ne? Na za to namenjenem javnem prostoru lahko.

>Za delo, ki ga opraviš, ne določaš cene, ampak ti jo postavijo drugi...pa naj je prav ali ne...

Laz. Sam postavis ceno, za katero bos delal. Stvar tistega, ki te bo placal pa je, ali je to ceno pripravljen tudi placati.

>Hočeš jesti normalno, zdravo hrano, pa te v vseh trgovinah futrajo z nezdravo predelanimi "živili"...da nekdo krepko služi na račun tvojega zdravja...

Najbolj se sluzi na racun "bio" - t.j. nepredelane - hrane.

>tudi diktatura je postala bolj diplomatska...in se skriva za lepim videzom "demokracije"...

Nekaterim res ni pomoci :)

>da ne govorim o demokratičnosti vojne...)));)

Ah, pa sem ze mislil, da ti je do sprememb. Kako utopicno. V Afganistanu, ki je edina vojna v katero smo vpleteni, smo zato, da smo zrusili se veliko hujsi sistem, ki bi tebe usmrtil zgolj zato, ker ne bi hotel lizati podplatov velikim duhovnikom. Ampak ne, ti gres to obrekovati. Prokleti hinavec =)
Damned if you do, damned if you don't. Ni cudno da levice na splosno nihce vec ne jemlje resno.

9. sunar
25.8.2005
Glavno, da smo že tako daleč, da anarhije še rabimo ne več;))), ker se nam že tako dobro godi in imamo perfekt sistem))))
vse se spreminja....
ah, ja, tudi tisti režim v afghanistanu bi ne imel take moči, če ne bi imel orožja in denarja z zahoda...))))

10. Neznanec/ka
25.8.2005
>Glavno, da smo že tako daleč, da anarhije še rabimo ne več;))), ker se nam že tako dobro godi in imamo perfekt sistem))))

Saj je nikoli nismo potrebovali :) Nekoc in deloma se zdaj je pogojno uporabna, da nam kaze kaksni naj bi bili. Postavlja neke vrste nedosegljiv standard, za katerega uresnicitev bi se moral vsak clovek boriti na osebnem nivoju - boljsati sebe. Takih doktrin imamo se kar precej in anarhija ni ne edinstvena, ne kaj posebej kreativna. Je samo manj pomemben, a ne nepomemben, delcek celote.

>ah, ja, tudi tisti režim v afghanistanu bi ne imel take moči, če ne bi imel orožja in denarja z zahoda...))))

Pokazi, da ga je imel =) Zahod, ki je Talibe imel za nelegalne upornike, da jih je podpiral? Eni ste mi res za luno =))

11. DonkeyHot
26.8.2005
>Pokazi, da ga je imel =) Zahod, ki je Talibe imel za nelegalne upornike, da jih je podpiral? Eni ste mi res za luno =))

Mal si preberi o tem kaj se je dogajalo v Avganistanu v 80-tih. O tem, kdo je takrat zregrutiral najbolj prfuknene mudzahedine iz celga arabskega sveta, jim nakupu orozje in jih izvezbal za boj proti rusom. Iz tega gnoja je zrastu talibanski rezim, ki je pozneje prevzel oblast.

O tem, kdo je boljsi, muslimanski fanatiki ali komunisti, lahko debatiramo. Da pa je zahod podpiral Osamo in njegove, je pa dejstvo do kterga lahko pride vsak ki se mu ljubi prebrat se kaj vec od reklam pa sportnih rezultatov.

12. DonkeyHot
26.8.2005
>Laz. Sam postavis ceno, za katero bos delal. Stvar tistega, ki te bo placal pa je, ali je to ceno pripravljen tudi placati.

Ergo -> cene si ne postavljas sam, ampak ti jo postavljajo tisti, ki te placujejo.

Ti jo moras sprejeti, drugace crknes od lakote. Kapitalistu pa ni mus sprejeti tvoje, ker ima vedno dosti takih, ki bi delali za koscek kruha. To ni posten kompromis, ker je ena stran potisnjena ob zid in ga MORA sprejeti. To je tudi razlog, zakaj je ohranjanje revscine (magari v tretjem svetu) v interesu kapitalizma.

13. Neznanec/ka
26.8.2005
>Mal si preberi o tem kaj se je dogajalo v Avganistanu v 80-tih. O tem, kdo je takrat zregrutiral najbolj prfuknene mudzahedine iz celga arabskega sveta, jim nakupu orozje in jih izvezbal za boj proti rusom. Iz tega gnoja je zrastu talibanski rezim, ki je pozneje prevzel oblast.

Nasvet: Indymedia ima vec zveze z Gospodarjem prstanov kot z realnim svetom.

14. Neznanec/ka
26.8.2005
>Ergo -> cene si ne postavljas sam, ampak ti jo postavljajo tisti, ki te placujejo.
>Ti jo moras sprejeti, drugace crknes od lakote.

Ni res. Lahko gres delat drugam.

>Kapitalistu pa ni mus sprejeti tvoje, ker ima vedno dosti takih, ki bi delali za koscek kruha. To ni posten kompromis, ker je ena stran potisnjena ob zid in ga MORA sprejeti. To je tudi razlog, zakaj je ohranjanje revscine (magari v tretjem svetu) v interesu kapitalizma.

To deloma drzi za nekvalificirana dela - cistilke, pometaci in tako naprej. Za kvalificirana dela in takih je v modernem gospodarstvu vsaj 90% velja drugace - tam namrec ni vseeno kdo dela delo, ker marsikdo dela ne bo sposoben dobro opraviti.
Drzi deloma zato, ker ocitno nimas vec mas ljudi, ki bi bili pripravljeni delati "za koscek kruha".
Ce bi imel kaj pojma kako podjetja najemajo ljudi bi ugotovil, da ne iscejo najcenejsih kadrov, temvec najboljse. Ce bi potem se potegnil glavo iz riti nekaterih radikalnih neomarksistov bi se ugotovil, da je podjetjem zelo v interesu ohraniti ljudi, ki dobro delajo in da se pogosto dogaja, da delavec sam menja podjetje, ker mu drugje ponudijo vec.
Kako si ze rekel..? Da se to ne dogaja..? Kaj moras storiti z glavo zdaj ves.

Naslednja stvar, ki jo bos privlekel iz anusa je tretji svet in "vzdrzevanje revscine". Ce kapitalizem vzdrzuje revscino v tretjem svetu to pomeni, da scasoma nekapitalisticne drzave prehitijo svoje kapitalisticne sosede.
Navedi mi en sam tak primer. Niti ni treba, da pokazez trend, ker vem, da bos kazal na grde "gospodarske blokade ZDA" in podobne neumnosti. Pokazi mi en sam primer, ko je nekapitalisticna drzava tretjega sveta s primerljivim potencialom prehitela kapitalisticno sosedo. Obratno imamo kar veliko primerov, to je jasno.

Ko bos ze ravno na tem, razmisli zakaj je tako in kaj to pomeni za kapitalizem v tretjem svetu.

15. Neznanec/ka
26.8.2005
>Da pa je zahod podpiral Osamo in njegove, je pa dejstvo do kterga lahko pride vsak ki se mu ljubi prebrat se kaj vec od reklam pa sportnih rezultatov.

Ce bi bral kaj vec od propagandnih clankov bi ugotovil, da podpora CIE Osami ni razjasnena. Po domace povedano - ne vedo, ampak namenoma mu niso poslali nicesar.

16. DonkeyHot
1.9.2005
>Ni res. Lahko gres delat drugam.

Kam, na luno?

>To deloma drzi za nekvalificirana dela - cistilke, pometaci in tako naprej. Za kvalificirana dela in takih je v modernem gospodarstvu vsaj 90% velja drugace - tam namrec ni vseeno kdo dela delo, ker

A pol med tistimi ki majo vsaj srednjo šolo sploh ni brezposelnosti, oz. so brezposelni sam tisti ki se jim ne ljubi delat? Res me zanima v kterem paralelnem svetu ti žviš.

>Drzi deloma zato, ker ocitno nimas vec mas ljudi, ki bi bili pripravljeni delati "za koscek kruha".
>Ce bi imel kaj pojma kako podjetja najemajo ljudi bi ugotovil, da ne iscejo najcenejsih kadrov, temvec najboljse.

Če bi bil ti sposoben odpreti oči in pogledati še kaj več razen svojga ozkega ekonomskega-al-karkoli-si-že področja, bi videl, da velja ravno nasprotno. Pri tisti delovni sili, ki je najbolj številna, podjetja ne iščejo najboljših (ker na tem področju razlika med povprečnim in dobrim niti ni tko opazna) ampak točno najcenejše kadre.

>Naslednja stvar, ki jo bos privlekel iz anusa je tretji svet in "vzdrzevanje revscine". Ce kapitalizem vzdrzuje revscino v tretjem svetu to pomeni, da scasoma nekapitalisticne drzave prehitijo svoje kapitalisticne sosede.
>Navedi mi en sam tak primer.

Bluziš brezveze. Kapitalizem ravno (tudi) zaradi vzrževanja revščine v tretjem svetu tako lepo napreduje.

>Niti ni treba, da pokazez trend, ker vem, da bos kazal na grde "gospodarske blokade ZDA" in podobne neumnosti. Pokazi mi en sam primer, ko je nekapitalisticna drzava tretjega sveta s primerljivim potencialom prehitela kapitalisticno sosedo. Obratno imamo kar veliko primerov, to je jasno.

Normalno da bom pokazal točno na to. Ob vseh pizdarihah, ki jih je največja svetovna sila celega pol stoletja delala svoji sosedi, je pravo ČUDO, da kubanci sploh še obstajajo.

17. Neznanec/ka
1.9.2005
>A pol med tistimi ki majo vsaj srednjo šolo sploh ni brezposelnosti, oz. so brezposelni sam tisti ki se jim ne ljubi delat? Res me zanima v kterem paralelnem svetu ti žviš.

To ne, ampak umirajo pa tudi ne od lakote, ker bi bilo dnevno placilo "skorja kruha".

>Če bi bil ti sposoben odpreti oči in pogledati še kaj več razen svojga ozkega ekonomskega-al-karkoli-si-že področja, bi videl, da velja ravno nasprotno. Pri tisti delovni sili, ki je najbolj številna, podjetja ne iščejo najboljših (ker na tem področju razlika med povprečnim in dobrim niti ni tko opazna) ampak točno najcenejše kadre.

Predlagaj alternativo. Placilo ne glede na izobrazbo in produktivnost?

>Bluziš brezveze. Kapitalizem ravno (tudi) zaradi vzrževanja revščine v tretjem svetu tako lepo napreduje.

Dokazi.

>Normalno da bom pokazal točno na to. Ob vseh pizdarihah, ki jih je največja svetovna sila celega pol stoletja delala svoji sosedi, je pravo ČUDO, da kubanci sploh še obstajajo.

Kaksne pizdarije jim delajo? Nekoc, pred dobrimi 40 leti, so podprli domace disidente. Pred toliko casa so skoraj sli korak naprej, zaradi jedrskega orozja.
Se kaj drugega? Ne trgujejo z njimi. To so v zadnjih 40 letih vse "pizdarije" ki jim jih zganjajo.

18. sunar
2.9.2005
v "tvojih" zda bogati ne plačujejo davkov, ki so si jih sami izmislili za reveže, reveži pa jih plačujejo...zdravstveni sistem....če imaš denar, boš lahko ozdravel, če zboliš, če si revež pa crkni....
obrestna mera)))to je pa super: od neke vsote, ki bi bila naložena v banko pred 2000leti, bi bile sedaj obresti za kroglo zlata, večjo kot zemlja...
iz j.amerike: hacienderosi so vedno prepričevali svoje delavce, da ti ne morejo brez njih....torej so jih reveži(deklacvci izkoriščali....))))..........

19. Neznanec/ka
2.9.2005
>v "tvojih" zda bogati ne plačujejo davkov, ki so si jih sami izmislili za reveže, reveži pa jih plačujejo

Kaksnih mojih ZDA? Nisem iz tam in nocem tja. Zakaj se obesas na sterotipe?

Preostali del posta je, milo receno, laz. Poisci podatke o tem, kdo placa koliko davkov in nam povej po pravici kaj si nasel. Uporabljaj strani, kjer ti dejansko podajo stevilke in citirajo vire, ker raznih kolumn na Indymedia in podobnih trobilih ni za jemati resno.

20. sunar
6.9.2005
>>v "tvojih" zda bogati ne plačujejo davkov, ki so si jih sami izmislili za reveže, reveži pa jih plačujejo
>
>Kaksnih mojih ZDA? Nisem iz tam in nocem tja. Zakaj se obesas na sterotipe?
>
>Preostali del posta je, milo receno, laz. Poisci podatke o tem, kdo placa koliko davkov in nam povej po pravici kaj si nasel. Uporabljaj strani, kjer ti dejansko podajo stevilke in citirajo vire, ker raznih kolumn na Indymedia in podobnih trobilih ni za jemati resno.
tvojih -sem dal med navednice! Dragi neznanec, ne berem Indymedia, od tebe sem sploh izvedel za ta naslov-torej jih kvečjemu ti bereš...
ne bom ti citiral številk iz zelo preprostega razloga, ki si ga dobro preberi in še bolje premisli: S številkami-njihovim obračanjem- lahko "dokažeš" marsikaj, pravzaprav kar sam hočeš, recimo dobiček ali izgubi. ampak ta svet, takšen kot je v številkah "idealen2 gre realno k vragu, pa če ti to tvoje številke povedo ali ne, ker so te "tvoje "(sori) številke čisto nekaj drugega kot real life in zaradi tega neskladja med navidezno vrednostjo številk in realnim stanjem ob povdarjanju ekonomskih in ne vem še kakšnih izračunov , njihovemu vrednotenju je ta svet nor, pa če to vidiš ali ne. sicer so pa menda znanstveniki izračunali tudi, da čmrlj sploh ne more leteti.......bzzz

21. Neznanec/ka
6.9.2005
>tvojih -sem dal med navednice! Dragi neznanec, ne berem Indymedia, od tebe sem sploh izvedel za ta naslov-torej jih kvečjemu ti bereš...

Jap, ceprav bolj redko. KCNA (www.kcna.co.jp) mi je veliko bolj pri srcu, saj skoraj ne mine dan, da se jim ne nasmejem do solz.

>ne bom ti citiral številk iz zelo preprostega razloga, ki si ga dobro preberi in še bolje premisli: S številkami-njihovim obračanjem- lahko "dokažeš" marsikaj, pravzaprav kar sam hočeš, recimo dobiček ali izgubi. ampak ta svet, takšen kot je v številkah "idealen2 gre realno k vragu, pa če ti to tvoje številke povedo ali ne, ker so te "tvoje "(sori) številke čisto nekaj drugega kot real life in zaradi tega neskladja med navidezno vrednostjo številk in realnim stanjem ob povdarjanju ekonomskih in ne vem še kakšnih izračunov , njihovemu vrednotenju je ta svet nor, pa če to vidiš ali ne. sicer so pa menda znanstveniki izračunali tudi, da čmrlj sploh ne more leteti.......bzzz

Torej sem ti primoran verjeti na besedo. Zakaj ze? S kaksnim razlogom? Ker imas prav, ceprav tega ne mores dokazati?
=))))

Toliko v premislek, ce si ga sposoben: 20% najbogatejsih v ZDA placajo 92% zveznih davkov. Spodnjih 20% dobi iz davkov vec, kot jih placa (in v to je vstet davek od prometa proizvodov). Od kje torej, da revni placujejo davke, bogati pa dobivajo iz njih izplacila? Bi rekel, da je tocno obratno.
A kaj so vam, neomarksistom, dejstva? =) Toaletni papir, kajne? =))

22. sunar
7.9.2005
Ravno v tem je problem. v številkah in s številkami(ki jim edinim verjameš-četudi jih še vedno pišejo ljudje))) je matematično vse v redu....;) dobički laufajo, revolucije še ni na vidiku...)))))

23. Neznanec/ka
7.9.2005
>Ravno v tem je problem. v številkah in s številkami(ki jim edinim verjameš-četudi jih še vedno pišejo ljudje))) je matematično vse v redu....;) dobički laufajo, revolucije še ni na vidiku...)))))

Verjamem lahko ali stevilkam ali pa trditvam, ki jih dajejo neidelna bitja. Ce bi te tvoje trditve izrekel Bog, bi jim se lahko verjel, ceprav sem angostik. Tako pa imam na izbiro ali cloveka, ki lahko dokaze kar govori in cloveka, ki pravi, da se njegovih trditev ne da dokazati.
Po kaksni logiki naj torej verjamem samopriznanemu sarlatanu?

24. sunar
9.9.2005
Govoriva v različnih jezikih...V podjetju sta delala čistilka in direktor, njuna povprečna plača je bila 100000sit, ...
lahko dokažeš, kar sam hočeš, nikoli pa tistega, kar je res!!! V tem je ta fora-kajti za nekaj dokazat mora drugi biti pripravljen verjet!!!! Sploh s tem prikazovanjem ekonomskih dobičkov je problem, ker matematično zasenčijo druge vidike življenja...!!!Ravno sla po dobičku izvira iz zasužnjenosti, pa se tega tisti pohlepnež sploh ne zaveda!!! In si domišlja, da gre vse prav..ker mu številke tako pravijo..ne zna pa pogledati v oči!...

25. Neznanec/ka
9.9.2005
>Govoriva v različnih jezikih...V podjetju sta delala čistilka in direktor, njuna povprečna plača je bila 100000sit, ...

Ne bodi no smesen =) Po tej logiki bi bila denimo placa direktorja 200 000 SIT, cistilka pa bi bila suznja =)
Res je, cistilke imajo tezje zivljenje kot direktorji. Vendar je to zato, ker so se tako same odlocile in ker imajo take sposonosti.
Svet rabi tudi cistilke.

Poleg kritike, morda utemeljene morda ne, nisi podal se nobene moznosti, kako bi lahko te "nepravice" resili in jih popravili. Dokler ne das tega si odlicen puhalnik za listje zaradi vsega tega vrocega zraka, sicer pa povsem neuporaben.

>lahko dokažeš, kar sam hočeš, nikoli pa tistega, kar je res!!! V tem je ta fora-kajti za nekaj dokazat mora drugi biti pripravljen verjet!!!!

V imenu Karla in Marksa in Svetega Komunizma, Amen.

Kaj nismo z verskim fanatizmom in slepo vero v dogmo ze opravili?

26. sunar
12.9.2005
nekateri sprejemajo moč argumentov za dokaz, nekateri sprejemajo argument moči...))))...
dogme?:))) haha, ena takih je, da brez oblasti ne bi mogli preživet, ker bi nastal kaos...)
konkretni predlogi? hm, najprej predlagam, da si še enkrat prebereš naslov...))) in rečeš kakšno na to temo..)))! ...če imaš kaj povedat..)

27. Neznanec/ka
12.9.2005
>nekateri sprejemajo moč argumentov za dokaz, nekateri sprejemajo argument moči...))))...

Kaj od tega pa si ti? Sprejemas moc?
Klasicno levicarsko izmikanje povedanemu. Nasprotnik ti poda dokaze, da se motis in ti se izmaknes z enovrsticnico nevredno elektronov potrebnih za njeno shranjevanje.

>dogme?:))) haha, ena takih je, da brez oblasti ne bi mogli preživet, ker bi nastal kaos...)

New Orleans to kar nazorno demonstriral. Empiricna izkusnja ni dogma.

>konkretni predlogi? hm, najprej predlagam, da si še enkrat prebereš naslov...))) in rečeš kakšno na to temo..)))! ...če imaš kaj povedat..)

Spet se izmikas, ker ves, da ne mores povedati zeljenega. To je klasicna taktika levice, kritiziraj, kritiziraj, kritiziraj, ni vazno kaj, ni vazno kako, vazno je, da se ne strinja z nami. Alternative ne ponujas, ker je nimas in ti ni pomembna, vazen je negativizem, ker z njim nase pritegnes pozornost in obozevanje preprostih mnozic.
Chomsky je premeten, kajne? Ta metoda je ena izmed redkih stvari, ki jih res mojstrsko obvlada. Z njo si je na racun lahkovernezev prigrabil denar in pozornost in postal legenda. Lahkovernezi ga castijo in ne bodo ugotovijo, da je se veliko slabsi od tegega, po cem pljuva.
Zasluzil je na racun kritike kapitalizma in svobode govora. Ce to ni hinavec potem ne vem kdo je.

28. sunar
14.9.2005
In kako bi imenoval sedanje dogajanje v nju orliansu?
Anarhija/diktatura/kaos?

29. Neznanec/ka
15.9.2005
>In kako bi imenoval sedanje dogajanje v nju orliansu?
>Anarhija/diktatura/kaos?

Anarhija je odsotnost organizirane oblasti. V New Orleansu so imeli anarhijo in kaos in so bili prisiljeni vzpostaviti diktaturo, da so zatrli plenilske tolpe.

Mimogrede, nisi se povedal alternative glede tistih gospodarskih vprasanj. Zakaj ne? Se bojis podati kako mnenje, ki ni zgolj kritika?

30. sunar
16.9.2005
Kot tudi ti nisi še nič povedal o izvoru diktatur in pravzaprav tega sploh še nisi komentiral, čeprav si sicer skoraj vsako mojo drugo besedo. Torej? Al jaz ne vem nič o gospodarskih vprašanjih in jih zato raje ne komentiram in ti ne veš nič o izvorih diktatur in jih zato raje ne komentiraš ali pa obratno;)))) Ampak replicirat si začel ti meni, ne jaz tebi!;) Še ena možnost-diktature ne poznaš iz lastne izkušnje (gnoza-verjameš samo temu, kar si sam doživel) in je zato enostavno ne priznavaš....čeprav jo je doživelo in jo še doživlja vsepovsod po svetu -slo ni izjema-na milijone in milijarde ljudi, med katerimi pa tebe očitno ni, srečko!!????In zato ne veš nič o tem in nočeš vedeti in enostavno ne priznaš, da kaj takega obstaja-razen morda pod kakšnim čisto drugim in drugačnim imenom????

31. Neznanec/ka
16.9.2005
>Kot tudi ti nisi še nič povedal o izvoru diktatur in pravzaprav tega sploh še nisi komentiral, čeprav si sicer skoraj vsako mojo drugo besedo. Torej? Al jaz ne vem nič o gospodarskih vprašanjih in jih zato raje ne komentiram

Aha, torej priznavas, da o gospodarskih vprasanjih nimas pojma. OK. To smo sicer ze vedeli, toda lepo je videti vsaj enega resnicoljubnega levicarja. Verjetno imate status zascitene vrste.
Nikoli me ni nihce povprasal o nastanku diktatur, ali?

>Ampak replicirat si začel ti meni, ne jaz tebi!;)

Cccc. Kaj ima to veze s tem, da nisi sposoben braniti svojih stalisc?

32. Neznanec/ka
20.9.2005
>Vsaka diktatura je nevrotičen pojav. Začne se seveda v družini/družbi. Vzrok je zatiranje sposobnosti za zadovoljstvo z namenom lažjega manipuliranja. Drugače povedano: starši prepovedujejo spolno zadovoljevanje svojim otrokom in jim s tem vcepljajo strah pred zadovoljstvom, srečo, zdravjem, naravnostjo z namenom lažjega obvladovanja in izkoriščanja otrok za prisilno delo. Iz žrebcev in bikov ustvarjajo vole. Isto velja za širšo družbo, ki po istem modelu uzpostavlja diktaturo.
>Autoritarna družina=autoritarna družba. /Patriarhalna družina=družbena diktatura.
>Sicer pa -ker se mi ne da pisati na dolgo in široko - preberite si Funkcija Orgazma by Wilhelm Reich....Še marsikaj zanimivega boste zvedeli. In potem se bomo pogovorili o vsem tem. Komentarje prosim-čimveč-tem bolje! čao

Hierarhije, med drugim tudi raznovrstne diktature in patriarhalne in amazonske in špartanske družbe so vezane na več stvari: najprej imamo tukaj funkcionalnost vodenja in sledenja avtoriteti- na tej osnovi namreč temelji nek družben red. Potem imamo tukaj seveda neke genetske predispozicije in druge osebnostne vzgibe. Dejstvo pač je, da imamo genetiko primatov in zanje je določena agresivnost in želja po uveljavljanju pravillo. Seveda pa poleg teh vzgibov obstajajo tudi socialnost, solidarnost in tako naprej. Težava je, ko podremo ravnovesje in takrat prihaja do raznoraznih ekscesov.

33. kuga
20.9.2005
nestoj glumit...ker dt neumni

34. sunar
29.9.2005
>>Vsaka diktatura je nevrotičen pojav. Začne se seveda v družini/družbi. Vzrok je zatiranje sposobnosti za zadovoljstvo z namenom lažjega manipuliranja. Drugače povedano: starši prepovedujejo spolno zadovoljevanje svojim otrokom in jim s tem vcepljajo strah pred zadovoljstvom, srečo, zdravjem, naravnostjo z namenom lažjega obvladovanja in izkoriščanja otrok za prisilno delo. Iz žrebcev in bikov ustvarjajo vole. Isto velja za širšo družbo, ki po istem modelu uzpostavlja diktaturo.
>>Autoritarna družina=autoritarna družba. /Patriarhalna družina=družbena diktatura.
>>Sicer pa -ker se mi ne da pisati na dolgo in široko - preberite si Funkcija Orgazma by Wilhelm Reich....Še marsikaj zanimivega boste zvedeli. In potem se bomo pogovorili o vsem tem. Komentarje prosim-čimveč-tem bolje! čao
>
>Hierarhije, med drugim tudi raznovrstne diktature in patriarhalne in amazonske in špartanske družbe so vezane na več stvari: najprej imamo tukaj funkcionalnost vodenja in sledenja avtoriteti- na tej osnovi namreč temelji nek družben red. Potem imamo tukaj seveda neke genetske predispozicije in druge osebnostne vzgibe. Dejstvo pač je, da imamo genetiko primatov in zanje je določena agresivnost in želja po uveljavljanju pravillo. Seveda pa poleg teh vzgibov obstajajo tudi socialnost, solidarnost in tako naprej. Težava je, ko podremo ravnovesje in takrat prihaja do raznoraznih ekscesov.
Težava je, ker je to ravnovesje že davno podrto in ga nismo v stanju popravit! Stvar je v tem: v večini posameznikov današnje družbe(kot že tolikih prej) je to ravnovesje porušeno. Zato reševanje na samo osebni ravni ne zadostuje, treba je politične, splošno družbene rešitve. Ampak koliko pa je stremljenja k temu cilju med konkretno slovenskimi politiki ali v slovenski politiki??? Nič, nula, zero, 0.Kdo se resničnih problemov sploh zaveda? Politiki živijo previsoko nad življenjem, da bi sploh zaznavali kaj se resnično dogaja...in dvomim, da katerega sploh briga za to-dokler njegova partija zmaguje...in če ne, dokler njegova partija ne pride na oblast...;))))))

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com