Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Aktualne teme : humanitarne ustanove Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. Bitenc
10.5.2005
pozdrav
Zadnje čase je bilo veliko afer okoli Rdečega križa-humanitarne ustanove, zaradi denarja, ker so nevem kaj vse financirali z njim. Res da nisem nikoli veliko daroval njim, vendar sem vseeno izgubil zaupanje v njih. Ti jim daš denar, za revne v tretjem svetu oni pa.... Nato so zdaj še odstavili direktorja, ki je baje kradel, in ta si je sam uredil odpravnino 11 milijonov tolarjev!! Pa že sedaj so imeli vsi vodilni milijonske plače!
Moje mnenje je, da bi morali imeti tisti ki delajo v takih ustanovah povprečno slovensko plačo, saj naj bi z denarjem pomagali drugim ne pa sebi.
adios, bitnc

2. am
10.5.2005
mislim da je o tem debilno govort ker je ze samo po sebi logicno kaj humanitarne ustanove delajo oziroma ocitno ne delajo...

ocitno je direktor tako dobro in veliko delal da je dubu tako odpravnino...

...kaj je pa res je pa druga zgodba!

3. kontra
10.5.2005
Pozdrav
Z skoraj vsemi takimi organizacijami je tako, ker v njih delajo ljudje za denar in ne za idejo. tipičen primer je recimo Greenpeace, za katerega se ve, da je izgubil svoj smisel po tem, ko so začeli plačevati svoje delavce, da so nosili transparente in delali tudi bolj konkretne akcije - samo za denar. Naj samo omenim, da so bili na zadnjih študentskih demonstracijah v lj. študentje, ki so nosili transparente, plačani 1000sit/uro. Enako je z zavetišči za živali, med katerimi samo poteka bolj za boljši finančni položaj, večkrat na račun živali (primer Milene Močivnik). Sej bomo čez 10let izvedeli, kam je šel ves denar za žrtve cunamija.
Zato enostavno ne zaupaj tem pizdarijam, dokler jih dobro ne poznaš in če kaj daruješ, ne daruj denarja, ker veš, da lahko ne bo prišel v prave roke. Na žalost je tako, denar pokvari ljudi. daruješ pa lahko recimo obleke, igrače, hrano itd., tega bogati direktorji pravgotovo ne bodo vzeli domov...

4. neznanka
12.5.2005
baje da Unicef za dejansko pomoč le 30% nabrabega denarja;
(z ostalimi 70% se pa po riti božajo)

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com