Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Aktualne teme : Antifa festival Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. kontra
15.4.2005
30.4. bo v Gali Hali 6.antifa festival, z bendi:
Bakka-yaro (hc,lj), Protest mozga (Labin), Barflies (oi, Kr), Miasma (Labin), Homo Homini Lupus (crust, Pula). Izjava:

V soboto, 30. aprila 2005 se bo v Gala Hali na Metelkovi znova zgodil tradicionalni kulturno-politični festival ANTIFA, tokrat šesti po vrsti. Nastopilo bo pet politično angažiranih glasbenih skupin iz Slovenije in Hrvaške, na voljo bo pa bo tudi material različnih DIY-noprofit distribucij.
Tudi letošnji festival bo v znamenju opozarjanja na problem fašizma, ki se v različnih oblikah in v različnih razmerah pojavlja vedno in povsod - pa naj gre za ksenofobijo, seksistično obravnavanje nasprotnega spola, policijsko nasilje, za nasilje obritoglavcev, odklonilen odnos do ljudi drugih ras in religij, za kapitalistično izkoriščanje, za spodbujanje nacionalizma in vojne, vsiljevanje pokorščine, zatiranje svobode ali pa za kaj povsem drugega.
Zavzemamo se za družbo, ki bo zgradila alternativo obstoječi, za skupnost, ki bo solidarna in strpna, humana in pravična.
Festival je luč življenja ugledal daljnega leta 1999. Iniciativa za organizacijo se je porodila zaradi potrebe po ojačanju antifašističnega gibanja in predvsem kot reakcija na naraščajoč pojav različnih oblik nestrpnosti v družbi. Festival je bil tudi reakcija na porast uličnega nasilja neonazi skinhead skupin nad vsemi "drugačnimi" ljudmi. AntiFa je (prav tako tudi sam festival) del mednarodne antifašistične mreže, ki promovira strpnost, solidarnost, pomoč in sodelovanje med vsemi ljudmi ter se zavzema za opustitev vseh meja med ljudmi, narodi, rasami, kulturami, spoli in razredi.
p.s. na dan festivala poskušajmo ostati v čimmanjših konfliktih, pazite nase!

2. neznanka
17.4.2005
V novi gorici baje italjanski fašisti ful provocirajo: obešajo fašistične zastave, majo demonstracije med katerimi pojejo fašistične pesmi...lahk bi raj šli enkrt tja pa jim pokazal vraga ko pa da pišete okrog po forumih in zidovih (s čimer seveda ni nič narobe). mogoč boste rekli da je to nasilje. ampak kaj to pa ni nasilje, da so italjani že požgal par slovenskih šol v italiji in da sploh ne upoštevajo zakona glede slovenske manjšine pa da Finni "prefarban" fašist širi nesramne laži glede fojb (navaja desetkrat večje število žrtev dejanskega, s čimer poskuša čimbolj očrniti socializem, opravičiti fašizem kot upor proti le temu in zanikati vlogo italjanskih fašistov kot agresorjev v 2.sv vojni). nasploh je zaskrbljujoča velika priljubljenost Finnijeve stranke (ki je bila še do nedavnega odkrito fašistična) v Italiji saj dokazuje vedno večji vpliv skrajno desničarskih idej v italiji (te pa se širijo tudi po ostali Evropi in sploh vsem zahodnem svetu). no v glavnem hotela sem povedati naslednje: zakaj protestirate proti nekem fiktivnem nedefiniranem fašizmu (ali povsem marginalnem - kot so naprimer poulični neonacisti), ko pa se ponekod precej jasno, drugje pa vsaj prikrito (naša ljubljena vlada...) kaže celo v visoki politiki. "boj" dveh skupin najstnikov od katerih veliko večino žene želja po pripadnosti pa se mi zdi milo rečeno neumen.

sicer se pa vidimo na koncertu. Lp

3. kontra
17.4.2005
seveda se strinjam s tabo, je pa žalostna stran ta, da je pri nas zanimanje za "pravi" aktivizem dokaj upadel, govorim za lokalne skupine v Ljubljani. Zato je potrebna recimo v Gorici lokalna iniciativa, ki na grobo organizira npr.protest, mi pa zraven sodelujemo. Ne moremo pa mi organizirat take akcije v mestu, ki ga niti dobro ne poznamo. Torej, ce uspes podvizati lokalce, da se zorganizirajo, pridemo z veseljem sodelovati.

4. neznanka
17.4.2005
tudi jaz nisem iz ng in ne morem zorganizirati lokalcev, ki jih niti ne poznam

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com