Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Aktualne teme : Smrt Papeža Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. Neznanec/ka
9.4.2005
Zanima me, kaj Papeževa smrt pomeni Vam.
Sama nisem katoličanka, sem ateistka pravzaprav, vendar je v meni to pustilo določen zaznamek..Ne bolečino, pač pa..nekaj. Pa sploh ne zato, ker je umrl kdor pač je, pač pa me prikazovanje na tv ni moglo pustiti ravnodušne. Vsa tista žalost.. Zelo ne maram smrti.

2. am
10.4.2005
ce gledam nanga kot cloveka in ne na nekega vladarja mislm da je naredu par dobrih stvari, posebej ker se je zelel zblizati z ostalimi verami...skoda edin ker je ostal za ene stvari prevec konzervativen.
drgac me pa njegova smrt ni kej prevec pretesla ker je bil ze tok star, pa itak mam smrt za naravno stvar in ne neki na kar je treba bit zalosten...

3. kontra
10.4.2005
> Pa sploh ne zato, ker je umrl kdor pač je, pač pa me prikazovanje na tv ni moglo pustiti ravnodušne. Vsa tista žalost..
tukaj vidiš jasen prikaz medijske manipulacije, s katero bodo verjetno dosegli, da bo več ljudi postalo vernih. glej, meni papež prav nič ne pomeni, in sicer zato, ker ga ne poznam in ker ne morem verjeti, da je dober človek samo zato, ker ga tako prikazujejo v javnosti. človek, ki živi v razkošju in zavestno opazuje revščino in bedo okoli sebe, je zame egoist. To je vse, kar lahko trdim o njemu. Kdo sploh lahko trdi, da so že tisti njegovi govori res njegovi, bolj je verjetno, da je samo lutka v rokah institucije - Cerkve.
Poleg tega pa, če si žalostna zaradi njegove smrti, pa lahko vsakdan žaluješ za 15.000 otroci v tretjem svetu, ki umirajo zaradi nepravične razdelitve dobrin in še dodatnih nešteto, ki vsakdan umirajo zaradi vojn. On je vsaj umrl od starosti, to je danes velik privilegij.

4. kontra
10.4.2005
še nekaj - 35.000 živali umre vsako leto v Evropi samo za testiranje kozmetičnih proizvodov!!!

5. Neznanec/ka
10.4.2005
Vse to vem;)

Kot tudi vem, da je vse skupaj samo medijska mannipulacija-pri tistem vzdušju me jim je res uspelo zamoriti:)

Vendar toliko, da sem šla stran od tv-ja, nisem pa šla v cerkev;)

6. Neznanec/ka
10.4.2005
Največji nesmisel se meni glede vsega tega cirkusa okoli papeževe smrti zdi to, da kot pravi rimokatolik človek ne bi smel delati cele kolobocije okrog smrti same, kaj šele glede tistega kadavra, okrog katerega so se zgrinjali kot eni mrhovinarji, kajti po katoliški dogmi naj bi bila duša tisto bistvo, ne pa telo, duša je itak šla v nebesa, torej bi se mogli veseliti, ne pa bit žalostni. Pa un škof al nevemkdo že, ki je deloval v Srbiji, je zadnjič baje dobro po radiju povedal, da se je rimokatoliška religija že res preveč oddaljila od evangelija( gojenje nekega kulta osebnosti, ko pa bi moral bit bog "taglaven", ne pa nekdo, ki je njegov namestnik-kar pa tudi itak ni del nauka te vere...).
Pa da ostanem zvesta malo še tej temi..meni osebno je tale papeževa smrt zamorila edino zato, ker je odpadlo par dobrih filmov ipd po TV zaradi žalovanja pa ker moram povsod gledat neke slike tistega trupla..dobro da so ga zdaj že pokopali...sicer mi je bil pa kot papež še kar všeč, če že mora bit..lahko bi bil dosti bolj "zatežen"

7. Neznanec/ka
10.4.2005
sej bo pa naslednji zatezen.
ceprov upam da bo crnc (mal se svinjsko slis) ker se bo marsikaj porusilo...ala kokr vem je fasizem zelo navezan na krscanstvo in da bi bil crnc papez...no sej si predstavljate!!

8. neznanka
10.4.2005
meni je vseeno. clovek kot vsak drug. ljudje ves čas umirajo in me ne gane če delajo tšno sranje okol njega. tud on mi s svojimi idejami ni bil kej všeč. nej ženske ostanejo u kuhni, prot homoseksualcem, prot splavu..
ta komercialna poteza se mi zdi pa svinjska. zaslužit čimveč s smrtjo človeka. bad :/

9. am
11.4.2005
>meni je vseeno. clovek kot vsak drug. ljudje ves čas umirajo in me ne gane če delajo tšno sranje okol njega. tud on mi s svojimi idejami ni bil kej všeč. nej ženske ostanejo u kuhni, prot homoseksualcem, prot splavu..
>ta komercialna poteza se mi zdi pa svinjska. zaslužit čimveč s smrtjo človeka. bad :/

so zracunal da so verniki rimu pustil 200.000.000 evrov-nekdo je res fajn zasluzu

10. sunar
12.4.2005
>Največji nesmisel se meni glede vsega tega cirkusa okoli papeževe smrti zdi to, da kot pravi rimokatolik človek ne bi smel delati cele kolobocije okrog smrti same, kaj šele glede tistega kadavra, okrog katerega so se zgrinjali kot eni mrhovinarji, kajti po katoliški dogmi naj bi bila duša tisto bistvo, ne pa telo, duša je itak šla v nebesa, torej bi se mogli veseliti, ne pa bit žalostni. Pa un škof al nevemkdo že, ki je deloval v Srbiji, je zadnjič baje dobro po radiju povedal, da se je rimokatoliška religija že res preveč oddaljila od evangelija( gojenje nekega kulta osebnosti, ko pa bi moral bit bog "taglaven", ne pa nekdo, ki je njegov namestnik-kar pa tudi itak ni del nauka te vere...).
>Pa da ostanem zvesta malo še tej temi..meni osebno je tale papeževa smrt zamorila edino zato, ker je odpadlo par dobrih filmov ipd po TV zaradi žalovanja pa ker moram povsod gledat neke slike tistega trupla..dobro da so ga zdaj že pokopali...sicer mi je bil pa kot papež še kar všeč, če že mora bit..lahko bi bil dosti bolj "zatežen"
Se strinjam s tem, da je papež kultna oseba, saj dejansko je nadomestek Jezusa, ki je spet nadomestek Boga....Torej je papež namesto Boga. Živeli! Človek namesto boga-hm, glej no, kaj v resnici uči krščanstvo (pa ne samo krščanstvo!) - dejansko isto kot komunizem...hehehehe človek z pravicami boga!!!!!! seveda ne vsak, ampak samo naš, pa še na dovolj visokem (političnem )položaju mora biti.....Porka malora, a vas to na kej spominja????? zato pa -ŽIVELA ANARHIJA!!!!!!!

11. myrta
13.4.2005
pac clowk ko clowk..pac umru je..ne rab tle
cew tadn sam njega kazt po TV-ju..
pac je naredu par dorih stwari sam..useen..

pa ce neb blo njega bi td jugoslawja wec casa obstajala..
mejbi ne se zdj sam..ah.. :/
**TITO**

12. sunar
13.4.2005
>**TITO**
jebagati, pa kej maste s tem titotom, k je že 30 let pd zemlo! a ga taku pogrešate-pa še vidl ga niste nkol, kej šele živel pod njim!VELIKI SERATORko vsi drugi veliki seratori!(((

13. LJ_SP
13.4.2005
Ja sam res,jebo vas tito.

14. Slovenija28
14.4.2005
>še nekaj - 35.000 živali umre vsako leto v Evropi samo za testiranje kozmetičnih proizvodov!!!

Ne morš primerjat miši al pa podgane s papežem.

15. am
14.4.2005
mislila je da se nihce ne spomni na te zivali...

16. am
14.4.2005
oziroma zelela je povedati da se nihce ne spomni na njih

17. am
14.4.2005
oziroma zelela je povedati da se nihce ne spomni na njih

18. sunar
14.4.2005
>>še nekaj - 35.000 živali umre vsako leto v Evropi samo za testiranje kozmetičnih proizvodov!!!
>
>Ne morš primerjat miši al pa podgane s papežem.
S stališča Boga-božjega zakona, ki je zapisan v naravi-greatest quran-lahko:oba končata pod zemljo in se spremenita v hrano za mikroorganizme, črve, deževnike, hrošče, ki ustvarjajo hrano za rastline, s katerimi se hrani tudi človek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

19. Neznanec/ka
14.4.2005
>Ne morš primerjat miši al pa podgane s papežem.

Hehe, še ena nacistična krščanarska rit :))

20. am
20.4.2005
kaj bi se zgodilo ce bi za papeza izvolili crnca?

21. Neznanec/ka
21.4.2005
Ja nič se nebi zgdoilo. Bilo bi veliko odobravanja, verjamem pa da tudi zelo veliko negodovanja.

22. am
21.4.2005
predvsem negodovanja...glede na to da je blo ze zdej ker so nemca zbral!

23. Neznanec/ka
22.4.2005
Da bi bil revež še črn.. :)))))

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com