Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Anarhistične teme : korelacija punk - anarhizem Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. apolon
21.2.2005
Lep pozdrav vsem!
Zanima me, v kolikšni meri je prisotna korelacija med pojmoma punk in anarhija, anarhizem v Sloveniji?
Bi lahko za katere od SLO punkerjev (=glasbenih skupin) zagotovo trdili, da so anarhisti (delam namreč projektno nalogo iz sociologije in če bi mi kdo znanja poln entuziastični intelektualec odgovoril bi bil zelo hvalažen) ali so/oz. so bili tukaj prisotni le komercialni nameni ?
Odgovori so lahko zastavljeni tudi širše (splošna povezava punk/anarhizem).
Lp!

2. am
21.2.2005
glede starejsega punka je blo zelo velik na nekomrcialen nacin narjenega (80 leta), medtem ko v 90 mrgoli komercialnih bandov...seveda se vedno obstaja underground scena!
glede punksov in anarhije ti pa lahko povem da je velik punksov samo zarad imidza, hkrati pa jih je veliko tudi anarhistov!zdej spet nekaterim anarh-punksom gre predvsem zarad tega da probajo nekaj narest z drubo in anarhijo medtem ko gre drugim spet le za del njihove kulture in risanja grafitov-vendar pa zal kaj vec ne naredijo...

to je nekak moje mnenje, seveda bom zdej sprozu val kritik!

3. knofla
21.2.2005
če si anarhist, to še ne pomen, da morš bit na punk sceni, res pa je, da večina punk bendov v besedilih omenja anarhijo in se imajo za neke anarhopunkse - v resnici pa počnejo ravno nasprotno (ko vidjo da loh na ta način služjo ratajo pizde skomercializirane). ogabno kaj use vidš na koncertih - pevc nabit, da komi stoji al se ga pa z želetko reže po telesu in pol za tak šov nabijejo ceno koncerta..sj ni čudn, da smo v očeh družbe "gnil" izrodk človeštva..
ostane še mejhn procent bendov, k delajo na tem, da čim mn keša zmečejo v rt državi in širijo anarhistične ideje. primer tazga nažga benda je aktivna propaganda!

lp, knofla

4. am
21.2.2005
tocno tako

5. neznanka
21.2.2005
>res pa je, da večina punk bendov v besedilih omenja anarhijo in se imajo za neke anarhopunkse - v resnici pa počnejo ravno nasprotno (ko vidjo da loh na ta način služjo ratajo pizde skomercializirane).

verjem da taki bendi ne zasluzjo kej vec kt za povrnitev stroskov in ksn pir:)


6. neznanka
21.2.2005
>glede punksov in anarhije ti pa lahko povem da je velik punksov samo zarad imidza, hkrati pa jih je veliko tudi anarhistov

povj tvojo opredelitev anarhista oz "anarhista"

7. DROPtheWORLD
21.2.2005
aktivna propaganda

8. knofla
22.2.2005
>verjem da taki bendi ne zasluzjo kej vec kt za povrnitev stroskov in ksn pir:)

in s čim majo po tvoje tok preklet visoke stroške?

9. kontra
22.2.2005
>in s čim majo po tvoje tok preklet visoke stroške?
stroški niso visoki, plača pa se potni strošek + pijača + hrana in bendu se nudi prenočišče, če ga potrebuje. za bend is tujine te tako stane kakšnih 15-20 tisoč sit (če so ne-profitni). moraš tudi razumeti, da so nekateri bendi na turnejah in na kakšnem koncertu niti toliko ne dobijo, ponavadi pa morajo plačati še za najem kombija, kar stane najmanj 10 tisoč sit na dan. zato morajo igrati vsak dan in skoraj vedno imajo minus.

10. neznanka
22.2.2005
ikzekli:)

11. knofla
22.2.2005
>stroški niso visoki, plača pa se potni strošek + pijača + hrana in bendu se nudi prenočišče, če ga potrebuje. za bend is tujine te tako stane kakšnih 15-20 tisoč sit (če so ne-profitni). moraš tudi razumeti, da so nekateri bendi na turnejah in na kakšnem koncertu niti toliko ne dobijo, ponavadi pa morajo plačati še za najem kombija, kar stane najmanj 10 tisoč sit na dan. zato morajo igrati vsak dan in skoraj vedno imajo minus.

se strinjam, da bendom, ki se ne prodajajo založbam ne ostane več kot za kakšn pir (predvsm zato ker je njihova želja širt sporočilo in poberat keš). res pa me zanima ker od naših komercialnih bendov igra z izgubo..?!?

12. knofla
22.2.2005
>se strinjam, da bendom, ki se ne prodajajo založbam ne ostane več kot za kakšn pir (predvsm zato ker je njihova želja širt sporočilo in NE poberat keš). res pa me zanima ker od naših komercialnih bendov igra z izgubo..?!?

sam popravla, da ne bo pomote...

13. kontra
22.2.2005
> res pa me zanima ker od naših komercialnih bendov igra z izgubo..?!?
da ne bo pomote - kar sem napisala zgoraj velja za NEKOMERCIALNE BENDE, za komercialne so stevilke 10 krat večje! In nimajo izgub, ker itak prodajajo pred-vstopnice in če jih ne prodajo dovolj, ne naredijo koncerta. Je pa pri nas kar nekaj komercialnih bendov, ki zaslužijo zelo malo, to pa zato ker jih okrog obračajo meneðerji in ker jim je v prvi vrsti pomembna slava.

14. knofla
22.2.2005
sj debata je padla o komercialnih bendih, zato pa me zanima mnenje neznanke, ki je napisala, da takim bendom ostane le za kakšen pir. s tem se nikakor ne strinjam!

15. knofla
22.2.2005
>povj tvojo opredelitev anarhista oz "anarhista"

pa nam ti izrazi svojo opredelitev..

16. kontra
22.2.2005
ok, sem malo narobe razumela... pri nas sicer ni anarho skupin, ki so komercialne, je pa to pogost pojav v tujini, kjer so komercialne pesmi revolucionalne (ska-p, boikot itd.), seveda gre tukaj samo za zasluzek in ne idejo in se manj umetnost....

17. neznanka
23.2.2005
>sj debata je padla o komercialnih bendih, zato pa me zanima mnenje neznanke, ki je napisala, da takim bendom ostane le za kakšen pir. s tem se nikakor ne strinjam!

hmm jst sm mislila s tem predvsem slovenske garazne bende, ki pa nemorjo bit komercialni. kako je s tem v tujini pa nevem kaj dosti

18. neznanka
23.2.2005
>>povj tvojo opredelitev anarhista oz "anarhista"
>
>pa nam ti izrazi svojo opredelitev..

taprav anarhist (primer) zvi v gozdu, se prezivlja z lovom in nabiralnistvom, oblecen v koze, ne priznava drzave in mej le te (sicer sm tole zlo karikarizirala). anarhist nemore bit en zgolj zato ker ga popiva okol, hod na koncerte, nos nasitke z anarhijami, fura stil punksa in se ima za anarhista. tole je moje mnenje, ki ga ne vsiljujem nbenmu, povedala pa sem ga le zato ker me je kontra prosila:)

lp

19. Bitenc
23.2.2005
Blablabla......

20. kontra
23.2.2005
pozdrav! najprej samo to, da te nisem jaz prosila, ampak oseba s podobnim imenom (knofla), jaz imam oblikovano svoje mnenje o tem, kdo je zame anarhist in po mojem to ni le tisit, ki zivi v gozdu in se hrani z nabiralnistvom, ker tak človeka na žalost danes ne obstaja več. Pa tudi ni nujno, da je clovek, ki zivi v naravi, anarhist. Sej lahko je tudi fasist ali karkoli drugega in naravo zgolj izkorisca kot jo spostuje. Nenazadnje, tudi človek izhaja iz takšnega bitja, pa ni anarhist (vsaj večina ne).
Naj zaključim torej, da je lahko človek v vsakem sistemu anarhist ter seveda tudi v vsakem okolju. Ker tudi, če bi se hotel vrniti nazaj v naravo, bi ga tudi tam preganjali (privatna lastnina, multinacionalke, rezervati), pa tudi fizično bi težko preživel. Moje mnenje.

21. neznanka
23.2.2005
aja se opravicujem..sem na hitro pogledla in se mi je zdelo da pise kontra, no sej ni vazno. tvoje mnenje ane ;-)

22. fojba
24.2.2005
>pozdrav! najprej samo to, da te nisem jaz prosila, ampak oseba s podobnim imenom (knofla), jaz imam oblikovano svoje mnenje o tem, kdo je zame anarhist in po mojem to ni le tisit, ki zivi v gozdu in se hrani z nabiralnistvom, ker tak človeka na žalost danes ne obstaja več. Pa tudi ni nujno, da je clovek, ki zivi v naravi, anarhist. Sej lahko je tudi fasist ali karkoli drugega in naravo zgolj izkorisca kot jo spostuje. Nenazadnje, tudi človek izhaja iz takšnega bitja, pa ni anarhist (vsaj večina ne).
>Naj zaključim torej, da je lahko človek v vsakem sistemu anarhist ter seveda tudi v vsakem okolju. Ker tudi, če bi se hotel vrniti nazaj v naravo, bi ga tudi tam preganjali (privatna lastnina, multinacionalke, rezervati), pa tudi fizično bi težko preživel. Moje mnenje.



kakšno knjigo si preber o individualizmu.
po revoluciji se razvoj vrne nazaj. se pravi v gozd.

23. kontra
2.3.2005
ja, seveda, ampak pra-ljudje so živeli v skupnostih, ne sami.

24. fojba1
7.3.2005
se strinjam pa tudi ekstremin individualizem ni priporočljiv, kajti privede do psihičnih motnj. mislim pa da se dandanes človek premalo ukvarja sam s sabo. pa ne mislim da se moraš po cele dneve gledati v ogledalo in viseti pri kozmetičarki ali v solariju, ampak si je potrebno zastavljati vprašanja kot so: kdo si, kaj si in zakaj si. danes ljudje ne razmišljajo kaj dosti, v možgane jim oblast in pa kapitalisti vcepljajo kvazi politiko, ki navsezadnje ni več politika ampak farsa, in pa vsakodnevne reklame ki so zavajujoče in ne kreativne v de faktu. velja načelo bolj si butast bolj zažgeš. primer atomic harmonik, razne reklame za pralne praške in tunino, pa še en butelj kot je predsednik državnega zbora Cukjati ki ne pozna niti prvega člena slovenske ustave. no malo sem zašel. hočem reči da moraš najprej svoj individum
skreirati v pravi smeri, do tam pa prideš le če se ukvarjaš sam s sabo in ne kot vsi drugi , ki vidijo svet samo okoli sebe in ne v sebi. združevanja v razne idejne skupine in bilo kakšne organizacije pa stvar še poslabša. kajti tam se šele pokaže moč leaderske osebe ki je prej kot zaradi idej všeč sama sebi in želi zmeraj več. danes je človek bolj inteligenten kot v pra davnini pa isto živi v družbi s soljudmi. ampek danes je družba gnila in pokvarjena, zaslepljena.pohlepna,sovražna. skupine v pra davnini pa to niso bile. zato se je potrebmo zamisliti nad vprašanjem ali si sploh še človek ,ki razmišlja, ali si robot s katerim veliki brat upravlja in ga nadzoruje.

borba se nadaljuje

25. knofla
7.3.2005
danes je človek bolj inteligenten kot v pra davnini pa isto živi v družbi s soljudmi. ampek danes je družba gnila in pokvarjena, zaslepljena.pohlepna,sovražna. skupine v pra davnini pa to niso bile. zato se je potrebmo zamisliti nad vprašanjem ali si sploh še človek ,ki razmišlja, ali si robot s katerim veliki brat upravlja in ga nadzoruje.

na žalost nas je premal takih, k razmišlamo u to smer..res je, včasih so razna plemena živela v sožitju - razdelil so si delo in si med sabo pomagal, zadovoljile so jih mejhne stvari.dons pa se folk pobija zarad bogastva. res žalostn, mogoče bodo takrt, k bo vse posekan, k bo zrak še bl onesnažn in ne bo več pitne vode jedl dnar?!?
čez neki cajta bomo mogl še plačvt za zrak k ga dihamo.

lp

prodajati zemljo je tako kot prodajati zrak in vodo!

26. Neznanec/ka
12.3.2005
Vsi v črne obleke pa na polje delat, prasci lenobni.

Živel Pol Pot!

27. Neznanec/ka
14.3.2005
> skupine v pra davnini pa to niso bile.

Kako pa veš da niso bile?Dokaži.Po mojem so se tepli za hrano glihtko kot nekateri za denar....

28. Neznanec/ka
14.3.2005
> skupine v pra davnini pa to niso bile.

Kako pa veš da niso bili?Dokaži.Po moje so se glihtko tepli za hrano kot nekateri za denar...

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com