Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Anarhistične teme : WEB against SCHOOL! Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. Neznanec/ka
15.2.2005
MREZA IN PIRAMIDA
(ali seznam strasnih pedagoskih zlocinov prof. Spleta)

Posast hodi po svetovnem solstvu. Posast po imenu prof. Splet. Pred njim trepetata ameriska uciteljica in ruski ravnateli. Ze ob omembi njegove strasne kratice WWW se ponecedita v hlace japonski profesor in avstralski asistent. Proti njemu se nemocno borijo francoski policaji, spanske socialne delavke, nemski solski varnostniki, italijanski solski kateheti, angleske solske psihologinje in svicarski solski zdravniki.

Pred nekaj leti se je ta pogoltni Zmaj, prof. Splet preko gora priplazil tudi v naso lepo dolino sv. Florijana. Tiho in zahrbtno je razprostrl svojo podtalno mrezo do zadnje hribovske vasice. Potem pa je pricel s svojim unicujocim delovanjem. In od takrat gre v nasem solskem sistemu vse narobe!

Spodnji seznam je druzbenokoristno delo zavedne, izgrajene, sposobne in predvsem skromne mlade uciteljice z 30 (skoraj bi lahko rekla 54) leti solske prakse, ki se zgraza nad brezbriznostjo in celo pozitivno naravnanostjo do tega ostudnega pedagoskega Vsiljivca, ki ju opaza pri vecini (se mlajsih) stanovskih kolegic. Kaksna zmota! Sledeci seznam naj odpre njihove kratkovidne kokosje oci (in pa oci celotne javnosti) za resnico kaksno strupeno in izdajalsko kaco pravzaprav gojijo na prsih...

PETINDVAJSET RESNIC O PROF. SPLETU

1) Nima ustrezne pedagosko fakultetne izobrazbe. Je torej samouk in sarlatan!
2) Ne poucuje po predpisanih drzavnih ucbenikih. Je torej protidrzavni element!
3) Ne poucuje v za to namenjeni ograjeni javni hisi imenovani sola. Je torej pedagoski potepuh in klosar!
4) Njegovo solanje ni brezplacno. Treba mu je placati opremo in impulze. Iz lastnega, ne iz davkoplacevalskega zepa!
5) Njegovo solanje ni obvezno. V svoj razred sprejema samo prostovoljce. Ce bo slo tako naprej, se bo na koncu se drzavna armada spremenila v ljubiteljsko prostovoljno teritorialno obrambo!
6) Ne drzi se uradnega ucnega nacrta. Ucencem prepusca iniciativo pri izbiri ucne snovi. Kot da mulci vedo bolje od drzave, kaj je dobro zanje!
7) Je vsestransko politicno nekorekten. Poucuje tudi pornografske, nasilne, anarhisticne in veroucne vsebine.
8) Premalo skrbi za varnost svojih ucencev. Solidne solske varnostnike in kamere nadomesca z nekaksnimi smesnimi in neucinkovitimi druzinskimi filtri.
9) Svoje ucence na vsakem koraku (oz. kliku) zasipa z ekonomsko propagando. V postenih klasicnih solah se kaj takega ne bi moglo dogajati. Saj vendar nismo ustanova za spodbujanje pasivne potrosnje in raznovrstnih odvisnosti! Nasa naloga je da iz otrok izgradimo samostojne in vsestransko aktivne osebnosti, ki bodo znale dati kaj od sebe, ne samo vase!
10) Ne uposteva solskega urnika in dnevnega pedago-ritma. Prekomerno se prilagaja zeljam ze tako razvajenih ucencev. Ena solska ura pri njem lahko traja pet minut ali pa pet dni. Zvonec? Ta nepogresljivi izobrazevalni pripomocek nesramno uvrsca na stran www. pasjadresura. de.
11) Ne uposteva solskega koledarja in letnega pedago-ritma. Radoznalega ucenca je pripravljen v petih mesecih nauciti vso snov, ki bi jo moral po pravilih v soli preglodavati celo leto!
12) Ne uposteva stopenjske razvojne psihologije. Ze desetletnega ucenca je pripravljen posiljevati s srednjesolsko matematiko in astronomijo, ce se wunderkind s tem le strinja in ga ne izklopi.
13) Krsi solski kartelni sporazum o vezani prodaji predmetov. Z ucencem je pripravljen razpravljati o univerzitetni fiziki, ceprav le-ta nima pojma niti o osnovnosolski zgodovini.
14) Svoje ucence samo poucuje, ne pa tudi ocenjuje. Nesramno ignorira zlato orientalsko pravilo pedagoske avtoritete: Kadija te tuzi, kadija ti sudi!
15) Svojih ucencev ne locuje v razrede, kot je normalno. Obvezne razredno-identifikacijske nalepke (6a, 7b, 8c...) pri njem ne obstajajo. Vsakdo se lahko pridruzi katerikoli ucni skupini, ne glede na to ali je elitno nadarjen, povprecen ali umsko zaostal in/ali ne glede na svoje socialno razredno poreklo. Ce pa mu druzba ni vsec, se lahko kadarkoli preklopi in si poisce drugo ucno skupino. (Zaradi svojih dobrih zivcev in vzgojenega cuta za dostojnost bom, ne glede na zgoraj povedano, tudi v nadaljevanju razprave uporabljala izraz razred prof. Spleta ne pa, kar bi bilo vsebinsko ustreznejse, izobrazevalna gverilska banda prof. Spleta.)
16) Svojih ucencev ne rangira po povprecnih ocenah (glej tudi tocki 13 in 14) in nivojih in jih ne selekcionira za boljse in slabse srednje sole ter za visjeplastne in nizjeplastne poklice. S tem zanemarja svojo pedagosko vlogo arhitekta in varuha primerne piramidaste socialne ureditve, miru, reda in dela.
17) Ce zazna povecano povprecno ucno motivacijo in sposobnost v svojem razredu, sploh ne napihne letnega ucnega nacrta in ne navije testnih kriterijev (Glej tudi tocki 6 in 14), da bi nevtraliziral udarec, zavlekel pouk do junija in v redovalnici ohranil normalno Gaussovo krivuljo (Glej tudi tocki 11 in 16). Ce bi bilo po njegovo, bi se lahko vsi otroci ucili vedno hitreje in ucinkoviteje in dosegli doktorate ze pri petnajstih letih. Kje pa bi nasli dovolj dezurnih ljudskih milicnikov, da bi nadzorovali vse te sumljive mlade intelektualce, a?! (Okej, to sem malo zakomplicirala z navajanjem link... ehm, hocem reci: referencne literature... ampak, da si ne bi drznili preskociti te tocke, ces da je nerazumljiva, in brati naprej! Ta tocka bo gotovo na maturi!)
18) Ne daje domacih nalog. Njegovim ucencem po pouku ostane dovolj prostega casa za sport, glasbo, hobije, gospodinjstvo, pomoc starsem-kulakom na kmetiji, fusarsko elektrotehnicno obrt, samostojno spletno podjetnistvo, trgovino s piratskimi sploscenkami, prijateljstvo, ljubezen, dvigovanje nacionalne rodnosti in podobne neizgovorljive lumparije!
19) Ne zna se uspesno spoprijeti z nemirom in nedisciplino v razredu. Svojim ucencem daje prevec ne-odvisnosti. Pri njem lahko vsak ucenec pove kar hoce, ce hoce tudi anonimno. Klepetanje je povsem dovoljeno in celo spodbujano.
20) Ucencem daje moznost, da se medsebojno poucujejo in instruirajo, tudi ce nimajo ustrezne petletne pedagoske izobrazbe. S tem ustvarja masovno nelojalno konkurenco postenim poklicnim pedagogom.
21) Vsakega svojega ucenca pride poucevat na dom, pa cetudi je ta dom lesena pionirska brunarica sredi divjine. Tako zavira pozitivno progresivno urbanizacijo in racionalno centralizacijo drzave. ( Uh, kako po kardeljansko sem to zapisala! Odpustite stari uciteljici, ce jo spomin vcasih zanese v romanticne case srecne mladosti, ko je tovariski poklic se nekaj veljal in je svetla prihodnost se zarela pred nami kot vzhajajoce rdece sonce. Smrc... Hlip... Ueeee... Tite, dragec, zakaj te ni vec?! Ti si znal ohranjati mir v razredu! O, ja! ) A bomo spet narod kmetavzarskih Kekcev, Rozletov in podobnih hribcev pika si?!
22) Ne spostuje uradne in edino prave pedagokratske hierarhije in njenih dostojanstvenikov. Poln je srhljivo nekorektnih vicev o uciteljicah, profesorjih, ravnateljih, dekanih, rektorjih in celo solskih ministrih in njihovih sekretarjih!
23) Aktivno ovira normalno delovanje drzavnega solstva. Solarjem omogoca skupinsko pisanje domacih nalog, izmenjavo plonk zapiskov in povzetkov snovi, nacrtovanje kolektivnega dopusta sredi tedna in objavljanje takih mnenj o soli, da si jih tukaj sploh ne upam zapisati v strahu, da mi od vsega nezaslisanega ne pregori tipkovnica.
24) Se huje! Nasim solarjem (namesto, da bi jih drzal varno zaprte v solski stavbi) omogoca enostavno obcevanje s tujimi solarji s celega sveta in spoznavanje tujih solskih sistemov (na primer svedskega). Razgledanost pa vodi v primerjanje, le-to pa v zivcnost. A se sploh zavedate, kako tezko je krotiti poln razred zivcnih ucencev?! A?! A se zavedate?!
25) Ampak vse to so samo nedolzni disciplinski prestopki v primerjavi z njegovim najvecjim in najstrasnejsim zlocinom! Ta je tako srhljiv in dlakojezen, da si ga nisem upala zapisati vse do sedaj. A zdaj je prisel cas, (Ah, prsti, ne drhtite!) da izdam se najbolj neizrekljivo grozodejstvo obtozenega kriminalca... pripravljeni... primite se za klopi... Prof. Splet pripusca svoje ucence k pouku V CEVLJIH!!!!!...DA, PRAV STE PREBRALI: V PRAVIH CEVLJIH S TRDIMI PODPLATI!!!!!... OD NJIH SPLOH NE ZAHTEVA, DA SE V GARDEROBI PREOBUJEJO V SPODOBNE MEHKE SOLSKE COPATKE (TISTE LEPE, CRNE, PLASTICNE, BALETNE ZA ENOLETNO UPORABO IN NA RACUN STARSEV)!!!!!! ...A SE SPLOH ZAVEDATE KAJ TO POMENI?????!!!!!... SI PREDSTAVLJATE, KAJ BI SE ZGODILO, CE BI KAJ TAKEGA DOVOLILI TUDI V KLASICNIH SOLAH?!... KAOS, TO BI SE ZGODILO!... VSAK SOLAR BI LAHKO KADARKOLI ODKORAKAL IZ RAZREDA NARAVNOST DOMOV, CE MU NE BI BILO KAJ VSEC!...(Ah, glas, ne jecljaj!). IN KAKO NAJ UCITELJICA OHRANI SVOJO PEDAGOSKO AVTORITETO PRED TRIDESETIMI NAJSTNISKIMI MOZAKARJI IN DAMAMI V BULERJIH IN VISOKIH PETKAH?!... CE BOMO VSI ENAKO TRDNO PODKOVANI, KAKO NAJ SE LOCIJO ODRASLI OD OTROK?! PAMETNI OD NEUMNIH?! GOSPODARJI OD HLAPCEV?! (Ah, kolena, ne klecajte!)... TO NE GRE! SEZUJTE, VERNIKI, SVOJA OSABNA CVRSTA OBUVALA, PREDEN SI DRZNETE VSTOPITI V DZAMIJO ZNANJA, USPEHA, NAPREDKA IN NAJVISJE SAMOURESNICITVE. NE VLACITE POSVETNEGA BLATA IN PRAHU NA SVETA SOLSKA TLA! (NE, ME PRAV NIC NE BRIGA, CE BI BIL VELIK PREDPRAZNIK CENEJSI OD PETSTO PAROV COPAT! RED JE RED! RAUS, OBUTI SOLOKLETNIKI IN IZOBRAZBOTAJCI! MARS VEN NA ULICO, KJER JE MRAZ, BREZPOSELNOST, DROGA, KRIMINAL, KURBANJE, UMAZANIJA, JOK IN SKRIPANJE Z ZOBMI! PA CIMPREJ SE ZAPIJTE IN ZADROGIRAJTE IN NEHAJTE OVIRATI NAS DRUZBENI NAPREDEK!)

Lahko bi nastevala se mnoge druge necednosti, ki jih nori in zlobni prof. Splet izvaja nad nasimi ubogimi pridnimi solarcki. Recimo to, da jih sadisticno sili ure in ure sedeti pri miru, dokler se jim hrbtenice ne ukrivijo, misice ne zakrnijo, oci ne oslepijo, telesa pa nagravzno zacelulitijo. Pa se poneumlja jih.Vendar se iz dolocenih razlogov pedagoske dostojnosti raje odpovem spuscanju v tovrstne ne-enoumne detajle. Saj ze samo ime te nenasitne Zveri (WWW - hebr. 666!) jasno pokaze s Kom ali s Cim imamo opravka! Ali sploh se potrebujemo dodatne dokaze!? Mar ne slisite vsako jutro kopit in hrzanja Jezdecev pred solskim pragom?! Mar ne vidite plahutanja crnih kril in zastav okrog solskih oken. Mar ne vohate petardnega dima Apokalipse na solskih dvoriscih?! ZBUDI SE, GRESNO SOLMASTERSKO LJUDSTVO IN UPRI SE SOVRAZNIKU, KI NIKOLI NE SPI!!!!!

Kar pa je najhujse od vsega, je to, da ta Kreatura nepojmljivo hitro raste, poganja svoje pohotne lovke na vse strani in kar naprej izumlja nove metode za zapeljevanje mladine v pogubo! Svoj izkrivljeni pedagoski proces dela vabljiv z zanimivimi barvnimi stranmi, slikovnim materialom, igricami, glasbo, filmi in vedno vecjo hitrostjo in enostavnostjo dostopa! Vedno je dva koraka pred nami, postenimi klasicnim pedagogi stare sole! Povsod je! Kot, da bi se borili s prahom v vetru! Zaenkrat nas sicer varujejo dobri starozitni zaposlovalni obicaji, ki (vsak dan stevilcnejse!) ucence Mojstra Zla silijo, da si pridobijo uradna spricevala se na klasicen nacin. Ce pa pade se ta zadnja linija obrambe... ojeeej, saj ni da bi razmisljali! (Morda pa bi bilo vseeno dobro razmisliti vso stvar in miselne zakljucke javno predstaviti vsem vsiljivim mladim frkljam, ki se zelijo vpisati na pedagosko fakulteto. Profesionalne konkurence ni nikoli premalo!)

ZATO VAS MOLEDUJEM, PRISTOJNI ORGANI, UJEMITE ZE ENKRAT ZLOCINSKEGA PROF. SPLETA, ODVZEMITE MU LICENCO, ZAPRITE GA NA HLADNO, POREZITE MU NJEGOVE GRESILNE KABLE IN ZASTRUPITE GA Z VIRUSOM ZA POCASNO IN BOLECE SESUTJE! NAJ SE ZVIJA! NAJ VRESCI! NAJ SE SCVRE V VRELEM MOTORNEM OLJU!

RAJE VCERAJ KOT DANES!

PA, KO STE ZE PRI DELU, POZGITE SE JAVNE KNJIZNICE, KI DELUJEJO PO POVSEM ISTIH PERVERZNIH PEKLENSKIH PRINCIPIH. VSE OBLIKE ZLA MORAJO BITI POSEKANE IN IZTREBLJENE S KORENINAMI VRED!

(Avtorica se odpoveduje avtorskemu honorarju in daje ta seznam v javno samoupravno last vsem bralcem. Odpoveduje se tudi avtorski slavi in pusca spis nepodpisan, da se skrije pred mascevalnim besom prof. Spleta, ogromne sekte njegovih nesrecnih zavedenih privrzencev in knjiznicark. Kot smo rekli v dobrih starih casih: BOLJE KONSPIRACIJA KOT LIKVIDACIJA!)

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com