Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Anarhistične teme : KISS the teachers! Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. Neznanec/ka
15.2.2005
UCITELJSKEMU SINDIKATU ZA VALENTINOVO
(iz zadnje klopi spodnjega nivoja z ljubeznijo)

Drage uciteljice,

pozdravljamo vas vasi Janezki. V preteklosti je med naso in Vaso stranko vladalo precej napeto, celo konfliktno ozracje. Kar je zalostno, kajti ce ze moramo preziveti devet let v prisilnem zakonskem sozitju (in to po pet ur na dan), nas navsezadnje nic ne stane, ce se vsaj kdaj pa kdaj poskusamo dobro razumeti in najti kako tocko skupnega jezika. Zato smo se odlocili, da vam za letosnje Valentinovo pripravimo prijetno presenecenje!

V procesu odlocanja smo seveda raziskali trzisce, upostevali zelje potrosnikov in ugotovili, da si mnoge uciteljice od vsega na svetu najbolj zelijo poln razred pridnih solarjev. Razmisljali smo v tej smeri in poskusali dognati kako lahko solar postane priden solar. Kaj sploh priden solar je? V cem je prapocelo pridnosolarjeve pridnosolarjevitosti? No, pa da ne
nakladamo kot kaki visoki profesorji... skozi podrobno analizo ujetih primerkov smo se zal prikopali do dolocenih mucnih in mracnih ugotovitev. Viktorijanski bonton sicer ne odobrava vlacenja okostnjakov iz omar ravno na praznicni dan... Vendar bodimo raje nekoliko cankarjanski in najprej pokazimo temno plat zivljenja, da bo potem prijetno presenecenje lahko toliko bolj veselo zasijalo! O pridnih solarjih torej:

SEDEM NEGATIVNIH LASTNOSTI PRIDNIH SOLARJEV

PRIDNI SOLARJI OVIRAJO NORMALEN POTEK POUKA
Pridni solarji se ucijo dvakrat intenzivneje in zato nacelno tudi dvakrat hitreje kot normalni solarji. Ce bi se neke septembrske noci vsi solarji cudezno spremenili v pridne solarje (kar ob vsem pisanem izobilju metod za hitro in uspesno ucenje niti ne bi bilo tako tezko)... potem bi se naucili vso predpisano snov za svoj razred ze do konca januarja... in vse uciteljice bi morale oditi na (najverjetneje neplacano) cakanje do naslednjega septembra.
(Ta prva lastnost pridnih solarjev se morda zdi se najmanj nevarna. Saj so vendar v solskem sistemu vgrajeni ucinkoviti zaviralni mehanizmi za preprecevanje tovrstnih izgrednih situacij. Ce se povprecna pridnost solarjev v razredu, soli ali drzavi X poveca za 10%, se pac avtomatsko za 10% dvignejo tudi testni kriteriji in razsirijo ucni nacrti. Tako se pouk vedno zavlece do junija kot je prav in se spodobi, v redovalnicah pa se ohrani normalna Gaussova krivulja, brez katere solstvo pac ne bi moglo opravljati svoje t.i. selekcijske funkcije. Toda po drugi strani... however... aber... medutim... no, berite naprej...)

PRIDNI SOLARJI OBREMENJUJEJO DRZAVNO ZDRAVSTVO
Vsak priden solar, ki da kaj nase, nosi debela ocala in jih redno zamenjuje s se debelejsimi. Poleg tega je zaradi pretezno sedecega zivljenjskega stila nadpovprecno podvrzen okvaram hrbtenice, debelosti ter boleznim srca in ozilja. Kot tak predstavlja veliko financno breme za drzavno zdravstvo. Vsak tolar vlozen v drzavno zdravstvo, pa je izgubljen za drzavno solstvo, natancneje za uciteljske place.

PRIDNI SOLARJI OGROZAJO GOSPODARSTVO.
Pridni solarji se tako intenzivno posvecajo formalnemu solskemu izobrazevanju, da jim zmanjka casa za neformalno zivljenjsko odrascanje. Ko koncajo osnovno solo, so vecinoma kot zgubljeni otroci in nimajo pojma kam bi se dali. Zato podaljsajo osnovno splosno solanje se s stirimi leti gimnazije ali vsaj srednje ekonomske sole, potem pa se praviloma odlocijo za studij ekonomije, prava ali druzboslovja. (Drzavi resda bolj primanjkuje inzenirjev in zdravnikov... in nizjeplastnih mehanikov, frizerk, tajnic in zidarjev tudi... toda, ce je clovek ze od sestega leta bolj doma v knjizni teoriji kot pa v rocni praksi, potem je bolje in odgovorneje, da svojih nevajenih prstov niti ne poskusa vtikati v drage in zapletene stroje, da o tujih bolnih telesih niti ne govorimo.) Po dokoncanem studiju se vecinoma izkazejo kot povsem neprimerni za samostojno podjetnisko kariero (ali za sploh kakrsnokoli obliko samostojnosti), zato si raje poiscejo sluzbo v kravje-romanticni drzavni birokraciji. Ce kdo verjame v gospodarsko uspesnost drzave, v kateri na enega samostojnega podjetnika pride deset drzavnih uradnikov... ima pac pravico do svojega mnenja. Na nas je le da opozorimo, da se v primeru resne gospodarske krize neizogibno zamajejo tudi uciteljske place. In penzije.

PRIDNI SOLARJI IZCRPAVAJO DRZAVNO SOCIALNO SLUZBO
Ce bi vsi solarji cez noc postali pridni solarji, bi v drzavi kmalu imeli desetkrat prevec pravnikov, ekonomostov in druzboslovcev. Devet desetin bi jih moralo ziveti od socialne podpore za brezposelne intelektualce. Ce temu strosku pristejemo se financiranje spremljevalno-tolazilne armade socialnih delavk... potem ostane na dnu drzavne proracunske vrece le se nekaj prebitih par za uciteljske place. In penzije.

PRIDNI SOLARJI POSPESUJEJO IZUMIRANJE NARODA.
Za dokaz tega dejstva se je treba le malo ozreti po svetu. Ze brez tabelarnega prikaza je ocitno, da imajo najvisjo rodnost ravno drzave z najmanj razvitim solstvom in najmanj pridnimi solarji. Tudi zgodovinski pregled bi jasno pokazal, da gre rast solskega sistema (ki jo, kot smo videli v prvi tocki, poganja predvsem storilnostni fanatizem pridnih solarjev) z roko v roki z upadanjem rodnosti. Ta efekt je mogoce enostavno razloziti z aksiomom, da je stevilo ur povprecnega cloveskega zivljenja zal omejeno na seststo tisoc in je vsaka ura posvecena solanju pac izgubljena za razmnozevanje (Ideja, da bi se razmnozevali kar med poukom, je sicer perspektivna, vendar za zdaj se negativno komentirana s strani visokih solskih dostojanstvenikov in varnostnikov. Torej se bomo morali pri ohranjanju vrste homo sapiens sentflorjanis se nekaj casa drzati spodobnega zaporedja: diploma - stalca - kravca oz. bikec - telicki.). Vendar bodimo se bolj znanstveni in opisimo, kako ta pedagoska kontracepcija deluje v praksi.
Pridni solarji predstavljajo velik strosek za svoje roditelje (in ploditelje!). Treba jim je kupovati solske torbice, copate, knjige, zvezke, kulije, flomastre za miselne vzorce, mesecne vozovnice in ostale potrebscine za brezplacno solstvo; jim placevati dodatne instrukcije za maturo; jim financirati desetletno bivanje v kraju studija, ki ni nujno njihov domaci kraj... Poleg tega pa predstavljajo, ker je solsko ucenje pac vse kar obvladajo, tudi veliko fizicno breme za druzino. Ne znajo si skuhati kosila, niti zamenjati pregorele varovalke, se kavo jim mora na mizo servirati mamica. Njihov doprinos v druzinski proracun je enak minus nic. Nepovratna investicija. Je mar potem cudno, ce si mnogi starsi, vsemu zdravemu razmnozevalnemu nagonu navkljub, enostavno ne morejo privosciti se enega pridnega solarja v druzini?
Pridni solarji studirajo praviloma do tridesetega leta in se v resnicnem zivljenju izven solske maternice izkazejo kot obupno nebogljeni in komajda, ce sploh sposobni poskrbeti sami zase. Da bi zaplajali, rojevali, hranili, oblacili in financirali tridesetletno solanje nove generacije pridnih solarjev... to so samo sanje svinje o koruzni njivi.
Velja torej nacelo: Za vsakim pridnim solarjem ostaneta v razredu dva prazna stola. In ko se praznih stolov nabere prevec... ja, potem se po kruti solsko-ekonomski logiki nujno izprazni tudi kateder in stotisockrat ponovljena zahteva MIIIR V RAZREDU, PROOOOSIM!!!, je koncno izpolnjena. Trajno.
(V zvezi s tem pedagosko kontracepcijskim fenomenom lahko opozorimo tudi na zanimivo nevarnost horizontalnega razkola znotraj same pedagokratske hierarhije. Povprecen star mestni univerzitetni profesor si seveda zeli, da bi kar vsa mladina studirala do tridesetega leta in s svojimi solninami, direktnimi ali davkoplacevalskimi, vzdrzevala profesorsko kasto. Povprecna mlada vaska predsolska vzgojiteljica pa bi raje videla, da bi njeni varovanci postali samostojni ze pri dvajsetih letih, se skozi vso plodno dobo razmnozevali kot veseli zajci in jo s tem obvarovali pred prisilno prekvalifikacijo v predsolsko pocestnico. Prezgodaj je se govoriti o kakem globalnem vzgojiteljsko-profesorskem geografsko-generacijsko-spolno-razrednem boju za mlada telesa... vendar nedavno administrativno razbitje nasega solstva na nizko in visoko, ze kaze na proces akcije v to smer...).

PRIDNI SOLARJI PREDSTAVLJAJO RESEN EKOLOSKI PROBLEM
Pridni solarji verjamejo, da se je mozno uciti samo v soli. Zanje je pravo znanje samo tisto znanje, ki je strokovno pripravljeno, zapakirano in servirano prednje v obliki ucbenika. Poleg tega mora, tako verjamejo, ucenje nujno potekati po navodilih uradnih strokovnjakov, kajti v nasprotnem primeru znanje ne velja in ni uporabno. Kakrsnokoli prostovoljno, samoiniciativno in samoorganizirano nabiranje izobrazbe (s svetovne informacijske mreze naprimer) smatrajo za neprofesionalno in predvsem pretezko. Tako nikdar ne zrastejo v samostojne aktiviste temvec v pasivne potrosnike, ki si ne znajo nic narediti sami doma in morajo po vsako toplo vodo v supermarket. (Priden solar raje kupi nezdrava industrijska jajca, da so le strokovno prirejena in zapakirana, kot pa da bi si omislil lastno kokos. Priden solar raje za vsak kaseljcek gnjavi zdravnika in farmacevtsko industrijo, kot pa da bi si sam skuhal vroc caj. Priden solar je raje odvisen od avtobusov mestnega prometa, kot pa da bi samostojno poganjal pedala na biciklu. In se bi lahko nastevali...). Kontingent pridnih solarjev torej predstavlja glavni gonilni motor skodljive potrosniske miselnosti, ki je odgovorna za ropanje naravnih virov in spreminjanje nasega lepega modrozelenega planeta v izsuseno, zastrupljeno in zakajeno smetisce. V puscavi pa ni dosti moznosti za zapravljanje uciteljske place ali penzije, tudi ce jo dobimo. Mar ne?

PRIDNOSOLARITIS JE NALEZLJIV!!!
Pridni solarji se v veliki vecini sploh ne zavedajo izredne negativnosti svojega pocetja in so sami nase celo ponosni (Morda jih pa niti ne gre prevec obsojati... saj jih v tem usodno zmotnem prepricanju pogosto utrjujejo njihovi bolj ambiciozni kot trezno misleci starsi. Pa se nerazumevajoca druzba odraslih, ki pusca svojim mladim generacijam samo dve odprti poti v zivljenje: Ali vsaj dvanajst let drenjanja v koloni po solski avtocesti navzgor - ali pa cop! v obcestni jarek, drogo in kriminal! Obvoz? Tretja pot? Je ni vec. Oziroma: Je ni se. Ah ja, ti slovnicni casi so spolzek teren...). Se vec! Po naravi tezijo k temu, da s svojim pridnosolaritisom okuzijo tudi normalne in zdrave sosolce. Pri tem jim nemalo pomagajo celo mnoge naivne in neprosvetljene uciteljice stare sole, ki dajejo okuzene primerke za lep zgled celemu razredu. Vec pa kot je pridnih solarjev, hitreje se (po mehanizmu omenjenem v prvi tocki) dvigujejo testni kriteriji in sirijo ucni nacrti. Tako so normalni in zdravi solarji sistemsko prisiljeni, da privijejo plin in tudi sami postanejo pridni solarji. Se nekaj desetletij takega napredka in vsi se bomo solali dvajset ur na dan od zibelke do menopavze...

Da, tako gre to s temi pridnimi solarji...

Zdaj pa prijetno presenecenje;-)

Brez skrbi, drage uciteljice! Kar mirno zaspite. Vse kar je bilo doslej zapisano, je samo teorija. V resnicnosti Vam ti nevarni zahrbtni pedagocidi ne morejo niti najmanj skodovati... ne dokler Vas varuje elitna garda

VITEZOV ZADNJE KLOPI!!!

Vasi zadnji dobri mozje vam za letosnje Valentinovo dajemo:

SEDEM VITESKIH OBLJUB

Da si bo vsak od nas vsako jutro ponosno nadel oklep Neubogljivosti; se oborozil z mecem Odrezavosti, budzovanom Kreativnosti in sulico Ne-odvisnosti; visoko zavihtel svoj scit Prepametnosti; urno zajahal svojega indigo zrebca po imenu Hiperaktivnost; in odjezdil v jutranjo zoro novemu solskemu boju naproti.

Da se bomo intenzivno (tako individualno kot kolektivno) trudili, da iz pouka naredimo vesel in polnokrven druzabni kaos in tako pridnim solarjem karseda onemogocimo opravljanje njihovega necistega posla.

Da se bomo med poukom delali vsaj trikrat bolj razredno in predmetno nenadarjeni kot smo v resnici - ter s tem prepricali solske oblastnike, da morajo zmanjsati svoje zahteve tako do nas kot tudi do Vas.

Da bomo simulirali razne ucne motnje (npr. disleksija, legastenija, algebrofobija, naglusnost, hipohondrija...) in s tem odprli nova delovna mesta tudi za specialne pedagoginje.

Da se bomo vedli karseda naporno in nekonvencionalno ter tako velikodusno hranili tudi lacne solske varnostnike in psihologinje, vkljucno z njihovimi druzinami.

Da bomo okuzene pridne solarje podvrgli vsakovrstnim psihofizicnim terapijam, ce bo treba tudi Rugljevskim, dokler se zadnji od njih ne zave svoje globoke zmote ter postane zgleden, podjeten in ploden obcan, starsem v pomoc in veselje ter nizji pedagokraciji v profit.

Da bomo ignorirali vse poskuse neumne in kratkovidne druzbe starih, da bi zlomila nas zdravi borbeni duh z rezanjem snezakov, opomini, grajami, ukori, cvekoterapijami, pomirjevalnimi tabletami, solskimi kamerami in zaposlovalnim predsodkom poredno-solarskega apartheida.

...v dobrem in zlem vedenju, v proracunskem bogastvu in revscini, v soncu in dezju, v vojni in miru, v norosti in modrosti dokler nas disciplinski postopek ne loci!

Vdano Vasi:

Janezek Levjesrcni, Vili Osvajalec, Fredi Barbarossa, Gogo Aragonski, Pipi el Cid, Don Juan de Ziga, Rolland de Mihec, Jakec Martel, Tincek Turjaski, Toncek Celjski, Ivica Lazar, Perica Obilic...

in se mnogi drugi...

ZA SVOBODO! ZA ZEMLJO! ZA UCITELJICE!


PS: Kje se ze pride do resilnih colnov?


Literatura: www. learninfreedom. org in linki (Vecnasjekotsimislijo!)

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com