Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Anarhistične teme : Robe di Kappa Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. Neznanec/ka
18.10.2004
Mene pa zanima a sem jaz lahko anarhist če pa nosim kapitalistično Kappa trenerku?

2. peace
18.10.2004
>Mene pa zanima a sem jaz lahko anarhist če pa nosim kapitalistično Kappa trenerku?

???ti natančen ne veš kaj pomen anarhist???
res je da anarhija teži h temu (vsaj zdi se mi) da nebi kopoval ferem ker je to ena velka neumnost ker je danes itak vse narejen v Koreji pa ni važn kaj je! ČE PA ti je nekaj zelo ušeč nevem zakaj nebi kupu.
(meni osebno se zdijo kupovati znane ferme neumnost čeprav je res da da pri nekaterih stvareh če hočeš met dobro morš kupt tud kej znanga)

3. Neznanec/ka
19.10.2004
Ja samo s tem ko si kupim kappa trenirko dajem denar v roke kapitalistom - opresorjem nas vseh. ali sem potem še vedno lahko anarhist če pa finančno podpiram naše opresorje?

4. peace
23.10.2004
>Ja samo s tem ko si kupim kappa trenirko dajem denar v roke kapitalistom - opresorjem nas vseh. ali sem potem še vedno lahko anarhist če pa finančno podpiram naše opresorje?

Da si anarhist pomen še kej druzga kot pa to kako si oblečen. Zato nevem zakaj bi zaradi ene trenerke spreminjal mnenje v ureditvi. poleg tega pa če ti je stvar zelo ušeč zakaj ne v Korej so itak vsi enak plačani pol pa odvisn od znamke kok je drago.Lahko bi si kupu ponaredk.

5. Neznanec/ka
24.10.2004
Peace, ti ga pa pihneš.

6. potnik
26.10.2004
>Da si anarhist pomen še kej druzga kot pa to kako si oblečen. Zato nevem zakaj bi zaradi ene trenerke spreminjal mnenje v ureditvi. poleg tega pa če ti je stvar zelo ušeč zakaj ne v Korej so itak vsi enak plačani pol pa odvisn od znamke kok je drago.Lahko bi si kupu ponaredk.

Eno vprašanje. Recimo, da si ti ful ful bogat človek. Lahko si kupiš ladjo, lahko si kupiš vilo, lahko greš na Sejšele za pol leta in to v luksuzni hotel. Z nakupom ladje omogočaš delo recimo 50 ljudem (marketing, proizvodnja, načrtovanje), z nakupom vile še recimo 40-im (strežniki, kuhar, zidarji, vzdrževalci, varnostniki), z letovanjem pa recimo še vsaj 5-im (natakar, sobar, šofer...).
Imaš dve skrajni opciji: ena je ta, da je vse kolektivno, kar bi na sedanji stopnji upočasnjevalo razvoj- sposobni ljudje bi zaradi ega hoteli več kot poprečni dohodek, nesposobni ljudje pa bi si zaradi ega skušali lastniniti kolektivno lastnino (v anarhistični ali totalitaristični obliki).
Druga je ta, da vse prepustimo trgu in sebičnosti- prišlo bi do nenaravnih razlik in do revolucij, kaosa.
Tretja možnost je ta, da opustimo zgrešene ideje o enakosti in se obrnemo k iskanju nesebičnosti. V nesebični družbi lastninska vprašanja ne bodo mogla igrati vloge. V nesebični družbi lastnine ne bo, ne kolektivne in ne zasebne. Danes so to sanje, kdor pa je kdaj že izkusil mistična doživetja, ve, da so te sanje le korak stran od uresničenja. Najti moramo pot in zato smo tukaj.
Torej vprašanje: kakšebn argument lahko anarhisti ponudite za egalitarnost?

7. kontra
14.2.2005
>Ja samo s tem ko si kupim kappa trenirko dajem denar v roke kapitalistom - opresorjem nas vseh. ali sem potem še vedno lahko anarhist če pa finančno podpiram naše opresorje?
jaz pa mislim, da je neumno sploh kupovati obleke, ko pa jih lahko dobis na Boljsjem trgu, od prijatelja, sesijes sam, najdes na kosovnem odpadku (ali v smeteh). Govorim iz lastnih izkusenj. Obleke si namrec nisem kupila ze vec let, ce pa kupim, kupim rabljeno ali najdem ali dobim. Ce vas zanima je npr. v Ljubljani trgovina Sus (s sumnikom) v BTC-ju, kjer vcasih lahko najdes rabljene vojaske/policijske hlace za 3.000 sit ali Boljsji trg v Ljubljani, kjer dobis vojaske cevlje za 2.000, obleke pa lahko najdes po tem, ko pospravljajo in lezi kar po tleh. Tako lahko prides ceneje / bolj ekolosko cez in hkrati bojkotiras kapitalisticno masovno proizvodnjo!
Se en primer je hrana, ki se jo poleti veliko najde na Trznici v Lj., sadja in zelenjave so polne smeti, saj hrana ne vzdrzi cez vikend in konec tedna vrzejo ogromno se dobre hrane v smeti! Ali pa poglejte, ce so dostopne smeti za Merkatorjem v vasi blizini, ne bo vam zal :) - preteceni rok, ali tik pred rokom, vrzeno v smeti, popolnoma ok hrana, zastonj! Masovna proizvodnja namrec zahteva vedno polne police in vedno vecjo ponudbo, zato so tudi smeti trgovine vedno polne. (Vcasih jih tudi zaklepajo). Ce pa rabis kaj pohistva za svojo sobo, poglej na spletno stran Snage, preberi kdaj bo kosovni odpad v tvoji blizini in se zacudi svojim ocem, kaj lahko vse najdes!

8. am
15.2.2005
okay k sreci se nisem brez denarja ker me starsa financno podpirata, tako namesto da grem iskat hrano po smetnjakih jo raje kupim pri kaksnemu manjsemu obrtniku...glede oblek mas pa itak prov ceprov sam se vedno kupujem v sportnih trgovinah kjer so obleke veliko cenejse in bolj prakticne...zal se absolutno ne da podpirati antikomunizma, lahko pa ga vsaj delno!

vsaj nekaj...

9. kontra
15.2.2005
>okay k sreci se nisem brez denarja ker me starsa financno podpirata, tako namesto da grem iskat hrano po smetnjakih jo raje kupim pri kaksnemu manjsemu obrtniku...
sej ne gre za denar, gre za to, da se mi zdi neumno kupovati novo, ce staro, a se uporabno, lezi vrzeno stran. Sej poleti je npr. hrana tako poceni, da se ti niti ne pozna velike razlike na racunu, pocutis pa se veliko bolje, ko si recikliral, kot ce bi kupil. Druzba pa nam je vbila v glavo, da je tisti, ki brska po smeteh, umazan in manjvreden. vsaj v Sloveniji je tako, da se mama sramuje, ce njen otrok brska po smeteh, ko pa ji prinese kaksno stvar iz tam, pa pozabi na druzbene predsodke. v tujini je stvar cisto druga, tam so vcasih se veseli, ce jim zmanjsas kolicino smeti in ti se sami kaj prinesejo. Ko pa mama rece, da bos zbolel, ce brskas po smeteh, ji odgovoris, da so njena cistila vecji vzrok bolezni kot razpadajoca hrana.....

10. kontra
15.2.2005
>raje kupim pri kaksnemu manjsemu obrtniku...
ce si iz lj, me samo zanima, kje se da kupiti hrano pri manjsih obrtnikih? v moji okolici so samo mercatorji, spar in tus. mogoce na trznici? ne mislim te spodbijat, zanima me, ker gre tudi meni na zivce, da moram vedno kupovati pri multinacionalkah....

11. am
15.2.2005
>>raje kupim pri kaksnemu manjsemu obrtniku...
>ce si iz lj, me samo zanima, kje se da kupiti hrano pri manjsih obrtnikih? v moji okolici so samo mercatorji, spar in tus. mogoce na trznici? ne mislim te spodbijat, zanima me, ker gre tudi meni na zivce, da moram vedno kupovati pri multinacionalkah....

sej obstajajo majhne trgovinice...na primer ob metelkovi mas trgovino tabor!lastnik je prjazn pa za vsako stranko se potrudi!seveda lahko kupujes na trgu vendar se tudi tukaj razvijajo neka podjetja ki so prisotna na vseh trgih tako da je tistih pravih kmetov vedno manj...

12. packo
15.2.2005

>sej obstajajo majhne trgovinice...na primer ob metelkovi mas trgovino tabor!lastnik je prjazn pa za vsako stranko se potrudi!seveda lahko kupujes na trgu vendar se tudi tukaj razvijajo neka podjetja ki so prisotna na vseh trgih tako da je tistih pravih kmetov vedno manj...
Imas prav, vendar za nekoga, ki ni iz centra ga ni glih volja hoditi vsak dan v center in poleg tega cene so nekoliko visje.Ne me poistovetit s copato, vendar nekateri, ki si sami sluzimo kruh in nimamo financne podpore doma nam je vsak tolar pomemben. Najem stanovanja, stroski avta,...
Zato smo prisiljeni iti po smeteh ali pa v Meckator...

13. am
15.2.2005
ma ne sej mas povsod trgovinice-sam okol moje soseske mas 2 pol pa se 2 mercatorja tako da se vedno najde kaj!zal pa je zaradi manjse trgovine in manse prodaje cena visja kakor v mercatorju...tako pac je!

14. am
15.2.2005
>
>>Ne me poistovetit s copato, vendar nekateri, ki si sami sluzimo kruh in nimamo financne podpore doma nam je vsak tolar pomemben. Najem stanovanja, stroski avta,...

tudi meni je pomemben vsak tolar klub temu da prihajam iz relativno premozne druzine. v zivljenju so mi nekatere reci bolj pomembne kot tedensko zapravljanje v trgovinah in gledanje na modo! nekako vem da se lahko vsak hip zgodi da pristane moja druzina na dnu zato je treba bit pripravljen! veliko ljudi mi pravi da naj se obnasam stanu primerno in da naj izkoristim denar...and i say fuck money i want to enjoy life without it!

seveda sem vseeno hvalezen ker ga imam!

mislm da sva se mal odaljila od topica

15. kontra
15.2.2005

>sej obstajajo majhne trgovinice...na primer ob metelkovi mas trgovino tabor!
naj samo omenim,da je zelo veliko oz.verjetno skoraj vse te male trgovince v lasti velikih. tako je npr. v moji soseski trgovina, za katero mi je bilo super jo podpirati, ker je bila edina ne-multinacionalka, potem pa izvem da je v lasti Tusa.... ima pa se vedno isto ime in istega lastnika, ki je nasplosno ok,
enostavno niso mogli vec delati konkurence merkatorju, ki se je priselil v naselje....

16. am
15.2.2005
zalostna podoba danasnega sveta...zlom manjsih pod velikimi

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com