Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Anarhistične teme : Anarhisti... Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. Neznanec/ka
27.9.2004
Zadnje čase pa ni nič slišati o vas... Kaj počnete? Kaj organizirate? Kakšen nov skvot? Po zaključku teme ''Ne Nato'' ste se nekako porazgubili. Imate morda kako drugo temo?

2. Neznanec/ka
29.9.2004
Revolucija se dogaja vsak dan... Tudi ce vas predragi TV o tem ne poroca...

"Ne gra za to, da anarhijo ostvarimo danes, jutri ali cez deset stoletij - gre za to, da gremo danes, jutri in vedno ANARHIJI NAPROTI"


Borba se nadaljuje...

3. ataturk
29.9.2004
>Revolucija se dogaja vsak dan... Tudi ce vas predragi TV o tem ne poroca...
>
>"Ne gra za to, da anarhijo ostvarimo danes, jutri ali cez deset stoletij - gre za to, da gremo danes, jutri in vedno ANARHIJI NAPROTI"
>
>
>Borba se nadaljuje...

Heh. Draga televizija nam res nič ne sporoča. Nič pa nam o dogajanju na domačih tleh ne sporoča niti www.ruleless.com

:))

4. ataturk
29.9.2004
pa še par nasvetov, ki se tičejo marketinga. morda vam to zveni kapitalistično, toda brez marketinga, vsaj obveščanja, v današnjem svetu vseeno ne gre.

anarhistični marketing je skozi leto 2004 v globokem padcu. spomnimo se bližnje preteklosti- anarhisti so uspeli tržiti zgodbo o Natu in zgodbo o AC Molotov.

kako je s tem danes:
*v medijih se skoraj ne pojavljate (se motim?)
*ne iščete tržnih niš v oglaševanju. vsaj ne na internetu. v povezavah imate strani, ki ne obstajajo (AC Molotov), ali pa so se nekateri oddaljili od anarhizma (dr. Zadnikar). tema Nato se je izpela. ni aktualna. kaput.

katere niše ste zgrešili:
* zgrešili ste zgodbo o izbrisanih, ki so jo tržili avtonomisti. ne trdim, da se niste angažirali- tržili pa niste. in to bi lahko počeli bolje kot manj znani avtonomisti (vsak slovenec ve kaj povedati o tem kaj je to anarhist, pa četudi ima čudne predstave, skoraj nihče pa nima pojma o avtonomistih). s to zgodbo bi pritegnili pozornost mnogih ljudi. toda- kaput. nobenega tematskega sklopa na forumu, nobene posebne povezane spletne strani na to temo.
*zgrešili ste zgodbo o emancipaciji homoseksualcev. tema je sedaj že bolj v zatišju.
*zgrešili ste zgodbo o zapatističnem uporu. čeprav ne gre za klasičen anarhističen upor, čeprav v ozadju stojijo avtonomisti, je na področju zapatistov tudi mnogo anarhističnih aktivistov. čeprav imajo skoraj vsi anarhisti kak pomislek glede zapatistične politike, čeprav je med klasičnimi anarhisti in klasičnimi zapatisti zaradi tedanjih političnih igric prišlo do nerazumevanj in celo do krvavih obračunov, današnji anarhistični aktivisti po svetu upor podpirajo in vidijo velike analogije s samoupravljanjem, delegatskim sistemom in organiziranjem od spodaj navzgor. vi ste trženje te zgodbe prepustili avtonomistom.
*izmislili bi si lahko npr. kako novo temo. znano je da med slovenci še vedno vlada precej skeptičen odnos do strank. pričeli bi lahko z aktivno kampanjo, s katero bi pozivali ljudi na demonstrativno volilno neudeležbo. pa ste zamudili.
*kako je z vašim sindikatom (saj ste organizirali nekaj takega?) ne vidim nobenega oglaševanja... ne vidim tematskega sklopa...

lahko je jamrati, da ne morete izkoristiti medijev. toda živimo v potrošniški in kapitalistični družbi. če želite izrabiti medije, morate znati manipulirati z njimi- ponuditi jim morate neko zgodbo, neko kost. tako kot ste to storili pri temi o Natu. tematski sklop o Natu je bil mimogrede najbolje obiskan sklop na vašem portalu. vaše akcije proti vojni v Iraku in proti vstopu v Nato so kamere in pisala opazili. takrat ste intuitivno zadeli v črno. imeli ste marketing. bili ste prepoznavni. sedaj pa ste pač čedalje manj.

neanarhist.

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com