Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Anarhistične teme : Gospodje Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. Neznanec/ka
13.9.2004
Gospod je človek, ki se zaradi sposobnosti lahko uveljavi.

Obstajata dve vrsti gospoda.

Prva vrsta je gospod ječar, njegovi sledniki pa so sužnji.
Druga vrsta je gospod učitelj, njegovi sledniki pa so učenci, ki stopajo po poti svobode.

Brez hierarhije in gospodov ni možen napredek človeštva. Tudi vaši učitelji so bili prvaki, gospodje, sicer bi vi ne sledili njihovim idejam in besedam.

2. ataturk
13.9.2004
>Gospod je človek, ki se zaradi sposobnosti lahko uveljavi.
>
>Obstajata dve vrsti gospoda.
>
>Prva vrsta je gospod ječar, njegovi sledniki pa so sužnji.
>Druga vrsta je gospod učitelj, njegovi sledniki pa so učenci, ki stopajo po poti svobode.


>Brez hierarhije in gospodov ni možen napredek človeštva. Tudi vaši učitelji so bili prvaki, gospodje, sicer bi vi ne sledili njihovim idejam in besedam.

v bistvu bi se to dalo uskladiti z libertarizmom in celo s samim anarhizmom. imamo namreč opravka z zmešnjavo pojmov (anarhija kot red ali kaos; hierarhija kot tlačenje ali učenje). edina problematična stvar za anarhiste je pomen enakosti. po mojem je akceptivnost pomembnejša od enakosti.

3. Neznanec/ka
13.9.2004
>Gospod je človek, ki se zaradi sposobnosti lahko uveljavi.

S tem se nebi čisto strinjal. Gospod je namreč lahko vsak človek z veliko $$$$$$$$$, kajti če imaš denar imaš tudi ugled.Pravzaprav imaš lahko vse.Če imaš le $$$$$$.Kajti z denarjom lahko počneš eno zelo zanimivo stvar in ta stvar je podkupovanje.

4. ataturk
14.9.2004
>>Gospod je človek, ki se zaradi sposobnosti lahko uveljavi.
>
> S tem se nebi čisto strinjal. Gospod je namreč lahko vsak človek z veliko $$$$$$$$$, kajti če imaš denar imaš tudi ugled....

Še vedno pa je lahko ''gospod'' tudi ''učitelj'', ne... tudi mene pa zanima, kakšne sposobnosti imajo tisti, ki se enostavno rodijo v bogate družine, ki lahko celoživljenje lenarijo itd...

5. potnik
14.9.2004
>>Gospod je človek, ki se zaradi sposobnosti lahko uveljavi.
>
> S tem se nebi čisto strinjal. Gospod je namreč lahko vsak človek z veliko $$$$$$$$$, kajti če imaš denar imaš tudi ugled.Pravzaprav imaš lahko vse.Če imaš le $$$$$$.Kajti z denarjom lahko počneš eno zelo zanimivo stvar in ta stvar je podkupovanje.

Vsako bitje je specifično energijsko polje, ki ga mi sicer zaznavamo skozi materialno. Tukaj se ne bi spuščal v inkarnacije in genetiko, saj je že to dovolj. Energijsko polje nekoga se je konkretiziralo v nekem nam zaznavnem življenju, v določenem okolju. Tudi to, da se rodiš v bogati družini, in da ti je dopuščeno, da celo življenje ne migneš s prstom, je neke vrste sposobnost. Pomembnejše od tega je to, ali je ta človek to svojo sposobnost uporabil tako, da se ni vključeval, ali ne. Če se ni vključeval, potem je koristil sebi in vsemu svetu.

Anarhisti tarnajo, da se zamenjujeta pomena besede anarhija in kaos. Potem pa sami storijo enako napako kot pri hierarhiji. Hierarhija pomeni prvenstvo duhovnov oziroma mojstrov. To ali so župniki, saduceji in podobni v resnici duhovniki (svetniki, povezani z naprednejšimi energijami) ali ne je spet drugo vprašanje. Interpretacij hierarhije je več...

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com