Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Aktualne teme : Svoboda je različnost - pravice vsem Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. Admin
21.2.2004
Komentarji prispevka [link]http://www.ruleless.com/cgi-bin/rull.exe?a=6&b=3&msgid=293 Svoboda je različnost - pravice vsem[/link]

2. McHrozni
21.2.2004
Nezakonitega, neustavnega in nečloveškega izbrisa?
Dajte no... plašč so obračali po vetru, katerega smer so narobe ocenili, zdaj pa naj bomo za to še mi odgovarjali ali kaj?
Sem sicer za to, da se jim omogoči ponovna pridobitev državljanstva kot vsem, ki so tu živeli toliko časa, a niti za mišji repek več kot to.

McHrozni

3. ataturk
9.4.2004
>Svoboda je različnost - pravice vsem

no ja. če grem ven iz te tematike o izbrisanih, bi rekel, da je svoboda veliko več kot različnost (svoboda ''od'')- je tudi pospeševalec človekovega osebnostnega razvoja.

pravice so kvečjemu nek preprost instrument (z monogimi napakami) za razvijanje svobode. tu se strinjam z marxom in godwinom, da se je potrebno premakniti še naprej od tega instituta.

4. yunic
9.4.2004
>Dajte no... plašč so obračali po vetru, katerega smer so narobe ocenili, zdaj pa naj bomo za to še mi odgovarjali ali kaj?
>Sem sicer za to, da se jim omogoči ponovna pridobitev državljanstva kot vsem, ki so tu živeli toliko časa, a niti za mišji repek več kot to.

Če zadevo depolitiziramo, je zelo enostavna.
Dejstvo je, da je bil izbris nelegitimen. Zato je treba vsem vrniti status stalnega bivanja. Odškodnine, državljanstvo, protidržavnost s tem nimajo veze.
Odškodnine bodo dobili tisti, ki bodo v civilni tožbi dokazali škodo - vsi vemo, da je državo itak težko tožit.
Državljanstvo bodo dobili tisti, ki bodo zaprosili za njega in izpolnjevali pogoje.
Tistim, ki se jim pa lahko dokaže protidržavno delovanje (ali plašč v vetru), pa naj se na podlagi tega (če obstaja legitimna pravna osnova) naknadno odvzame status.

5. PureGirl_88
9.4.2004
JA dej gremo bit izbrisani u avstriji no. Pol pa zahtevimo keš:)

6. Emma
11.4.2004
>JA dej gremo bit izbrisani u avstriji no. Pol pa zahtevimo keš:)

Bedakinja.

7. all-star
18.4.2004
hm moja mt dela v zvezi z izbrisanimi in prav da so oni dobil tiste prosnje za drzavljanstvo ampak niso odgovoril nanje ker kao slovenija naj ne bi postala neodvisna...
prav pa tud da so res eni ljudje k niso mel pogojev za oddajo prosenj al karkol oz. jih niso dobil!

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com