Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Aktualne teme : Solun kontra EU Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. Salonika2003
17.6.2003
V Solun je prispela tudi (na zalost malostevilna) delegacija aktivistov iz Slovenije. V dneh pred, med in po vrhu Evropske Unije v Solunu, vam bomo poizkusali iz prve roke posiljati porocila in informacije o dogajanju, akcijah in vseh drugih stvareh, ki uspejo biti zanimive. Spodbujamo vas, da porocila posredujete naprej in jih uporabite za spletne strani - naj se informacije o se enem mnozicnem mednarodnem uporu proti brutalnemu neoliberalnemu kapitalizmu slisijo!

Solun, 17. junij 2003

Ob koncu tedna (20. 21. junija 2003) se bodo, obdani z veckilometersko rdeco cono , varovani s strani deset tisoce policistov in vojakov, v prestiznem hotelu (125km izven Soluna) ponovno srecali sefi evrope . Zgodil se bo se en vrh Evropske Unije, katerega bodo se enkrat vroce pozdravili ljudje vseh starosti, vseh narodnosti, mnogih kultur in zivljenskih stilov - svet mnogoterosti, ki se ne strinja z upravljanjem in krivicno socialno ureditvijo sveta, svet mnogoterosti, ki je nepokoren in se upira, svet mnogoterosti, ki hkrati gradi vzopreden svet in ustvarja alternative.

PRIPRAVE IN MOBILIZACIJA

Razlicna gibanja in skupine iz Grcije, so ze pred vec kot letom dni zaceli veliko mednarodno kampanjo in mobilizacijo proti EU, njenim srecanjem v Grciji in nasploh proti globaliziranemu kapitalizmu. Skupine so se zdruzile v mnoge koalicije , ki so organizirale in pripravljale dejavnosti, samo infrastrukturo in akcije proti EU vrhu. Da nastejemo samo nekatere izmed organiziranih koalicij:
-Antiauthoritarian Movement Salonika 2003 (panhelensko zdruzenje anarhisticnih in antiavtoritarnih skupin in posameznikov)
-Social Forum (grski del Evropskega in svetovnega Socialnega Foruma)
-Resistance Salonika 2003
-Action Salonika 2003
-Coalition Genoa 2001
-da komunistov, ki jih mimogrede tukaj imenujejo rdeci fasisti , sploh ne omenjamo.
Vse te koalicije pripravljajo svoje dejavnosti in akcije proti EU vrhu.

NASA POT

Klic po mobilizaciji je dosegel tudi pred-EU in pred-NATO drzavico, ki jo imenujejo Slovenija. Klic je bil sprejet v okviru balkansko anarhisticne mobilizacije, in tako so se clani Social Anarhisticne Federacije udelezili balkanske anarhisticne konference, februarja v Solunu, ki je nosila naslov: Kapitalizem ubija v vojni in v miru balkanski anarhisti proti vojni , in ki je bila namenjena predvsem (poizkusu) preprecitve vojne v Iraku in seveda mobilizaciji proti EU vrhu, ki je pred vrati. Prav tako so informacije o mobilizaciji in pripravah na kontra-vrh, predstavili anarhisti iz Antiavtoritarnega gibanja Salonika 2003 na 1. Balkanskem anarhisticnem knjiznem sejmu v Ljubljani. Na koncu se je v Solun le odpravila skupina aktivistov iz Slovenije.

Po dolgi in naporni voznji, so nas v vseh mestih na nasi poti pozdravljali stevilni plakati in transparenti, ki so pozivali v odpor proti EU. V Solunu so nas pricakali tamkajsnji tovarisi. Med tem, ko so nas peljali na mesto zbiranja , smo se enkrat zaznali atmosfero, ki je mesto zajela pred vrhom EU. Na vsakem koticku so polepljeni stevilni razlicni plakati in nalepke, na mostovih so izobeseni mnogi transparenti, po stenah so narejeni stevilni graffiti vse v en glas: proti globalizaciji kapitala, proti trdnjavi Evrope, proti kapitalizmu AKCIJA! NE BOSTE ODLOCALI NAMESTO NAS! Pot nas je pripeljala do Aristotlove Univerze, ki je bila okupirana s strani gibanja. Na procelju ogromne zgradbe je visel (in visi) gromozanski transparent Antiavtoritarnega gibanja Salonika 2003:

SMASH CAPITALISM!
Grsko zastavo na univerzi so zamenjale anarhisticne, crno-rdece zastave. Sprejem z informacijami o dosedanjem dogajanju, nacrtih in kavo je bil nadvse zanimiv.

OKUPACIJA UNIVERZ

Lokalna gibanja in koalicije so se za potrebe infrastrukture, namestitev ipd. odlocila okupirati nase prostore Univerze v mestu in jih nameniti gibanju za potrebe organizacije kontra vrha in akcij.
Tako so v soboto, 14.6.2003 anarhisti iz Antiavtoritarnega gibanja Salonika 2003, zaceli z okupacijo. Zasedena je bila stavba Aristotlove Univerze, ki je sicer Teoloski oddelek. Okupacija je bila popolnoma uspesna in kot pise na eni izmed tabel v predavalnici le te:
OCUPATION COMPLETE! Od takrat naprej je prostor nekaksna info tocka Antiavtoritarnega gibanja Salonika 2003. V njej nudijo hrano in pijaco, skozi okna, ki gledajo na glavno mimoidoco cesto ves dan spuscajo glasbo in v obliki govorov sporocajo svoja stalisca. V stavbi je tudi prostor za namestitev in predavalnice, v katerih vsak dan (od 15h naprej) potekajo diskusije, predstavitve skupin in sestanki. V stavbi so namesceni mnogi internacionalni aktivisti, ki prihajajo dejansko iz vsega sveta: od Juzne in severne Evrope, do Balkana in celotne Evrope.
Z zasedbo teoloskega dela Univerze pa okupacija se ni bila koncana. V Ponedeljek so se eno stavbo Univerze zasedli ostali anarhisti iz Grcije in drugih delov sveta. V stavbo pravne fakultete so vztopili medijski aktivisti in vzpostavili prekrasen Indymedia Center. V isti zgradbi je tudi Legal Team. Naslednjo zgradbo je zasedel Grski Socialni Forum, se naprej spet anarhisti itn.
Na podrocju univerze so bile kasneje zasedene vse druge stavbe, na travi med stavbami pa aktivisti tudi kampirajo. Celotna univerza je zasedena, predavanja in program le te se je ustavil, prostor pa kreativno in konstruktivno spreminjamo v prekrasen center svobode in upora. Seveda okolico Univerze scitijo busi riot policije , ki so ze zaceli z pricakovano represijo.
Okupacija Univerze sicer mocno podpira lokalno prebivalstvo, saj je okupacija Univerz leta 1968 ena izmed pomembnejsih tock zgodovine gibanja in mesta. Tudi sicer se zdi, da lokalno prebivalstvo podpira dejavnosti kontra/vrha in nasprotuje uradnemu EU vrhu.

AKCIJE NEPOKORSCINE IN UPORA

Za cetrtek, 19.6. anarhisti pripravljajo pohod v podporo prebeznikom, ki se bo odvil v t.i. imigrantskih soseskah.
V Petek, 20.6. se EU vrh zacne. Mnoge skupine (med drugim Antiavtoritarno gibanje in Socialni Forum) pripravljajo pohod proti rdeci coni. Plan je pripravljen za odhod z avtobusi proti mestu EU vrhu in vdoru v rdeco cono. Kljub temu, da se zdijo napori samomorilski, se bodo ljudje kot kaze vendarle odpravili in poizkusili prebiti rdeco cono.
Za soboto, 21.6. je napovedan drugi dan akcije.

Ze v tem trenutku je v Solunu tisoce aktivistov iz celega sveta, na dan zacetka vrha, se pricakuje prek 100.000 ljudi. Kaksen bo rezultat bomo se videli. Atmosfera in dogajanje v tem trenutku je cudovito. Okupacija je nepredstavljiva in neverjetna. Ljudje so cudoviti. Gibanje je jezno in se ne boji biti glasno

DOKLER NE BO PRAVICE NE BO MIRU!

Sremljajte dogajanje v Solunu in se eno veliko dejanje gibanja gibanj na:
http://thessaloniki.indymedia.org/
www.resistance2003.gr
Tam najdete aktualna porocila, fotke iz zasedene universe itn.

Se se bomo oglasili iz vrocega Soluna Oprostite nepovezanim stavkom in napakam

2. McHrozni
17.6.2003
Neonacistični komunisti pod krinko antiavtoritarcev nadaljujejo svoj uničevalski pohod. Vesel sem samo, da je Slovencev bolj malo in da se kot narod ne bomo izkazali za najbolj zblojene, zadrogirane in zablodele kretene v Evropi.

McHrozni

3. bitedadust
18.6.2003
>Neonacistični komunisti pod krinko antiavtoritarcev nadaljujejo svoj uničevalski pohod. Vesel sem samo, da je Slovencev bolj malo in da se kot narod ne bomo izkazali za najbolj zblojene, zadrogirane in zablodele kretene v Evropi.

Bedak!-->in ne žalim te zaradi pomanjkanja argumentov,da ne boš spet tega na dan vlekel

Nacizem in komunizem sta dve povsem nasprotni si ideologiji,zato nikakor ne boš naše neonacističnih komunistov,ker (presenečenje!!!) takšna smer NE MORE obstajati!!!

4. McHrozni
18.6.2003
>Nacizem in komunizem sta dve povsem nasprotni si ideologiji,zato nikakor ne boš naše neonacističnih komunistov,ker (presenečenje!!!) takšna smer NE MORE obstajati!!!

Povej mi, kako se imenuje gibanje v Rusiji, ki ima takele propagandne letake:
http://www.northstarcompass.org/nsc9902/natlblsh.jpg

Presenečenje!

McHrozni

5. bitedadust
18.6.2003
>Povej mi, kako se imenuje gibanje v Rusiji, ki ima takele propagandne letake:
>http://www.northstarcompass.org/nsc9902/natlblsh.jpg
>
>Presenečenje!

Oprosti moji debilnosti,ampak meni se zdi,da so takšne uniforme nosili vojaki RA.

6. Salonika2003
18.6.2003
>Neonacistični komunisti pod krinko antiavtoritarcev nadaljujejo svoj uničevalski pohod.

McHrozni... !!!@#$%*@%^*&)!!! :-)
Govori o stvareh, ki jih razumes in poznas... Antiavtoritarci, ki (poleg mnogih drugih) tukaj pripravljajo akcije upora - so ANARHISTI! Prav tako so v stalnem konfliktu z lokalnimi (avtoritarnimi) komunisti, ki jim pravijo "red fascists". Saj vendar ves kdo so anarhisti in kaksno je njihovo politicno stalisce... Kje si nasel zraven se "neonacisticni" res ne vem... Za ruse, ki si jih omenil pa imas prav - ampak to NISO ANARHISTI in nimajo (razen konflikta) nic opraviti z anarhisti ... fasisticne frakcije komunistov so v najvecjem konfliktu z anarhisti povsod po svetu... tukaj (v grciji) je ta konflikt toliko bolj ociten, ker je obojih veliko...
... Diskusije tukaj v Solunu dokazujejo to kar govorim - anarhisti so antiavtoritarci, nimajo nic s komunizmom ali neonacizmom... ANARHISTI mchrozni... ANARHISTI in nic drugega!

>Vesel sem samo, da je Slovencev bolj malo in

No kljub vsemu nas ni tako malo :-) Manj nas je kot nas bi bilo lahko... Smo kar dobra skupina, ki se je aktivno povezala in prikljucila pripravam in organizaciji... Ko nas bo se vec, bomo na pravi poti :-)

>da se kot narod ne bomo izkazali za najbolj zblojene, zadrogirane in zablodele kretene v Evropi.

!!!@#$@!$^!%*!!!
Ti si kreten mchrozni... sori...

Salonika pripravljena za barikade...

7. Salonika2003
18.6.2003
Se to "druze" Grozni...

Komunisti so tukaj odkrito avtoritarni in popolnoma nepovezani z anarhisti... Za soboto pripravlja tukajsnja Komunisticna Partija in njihovi podmladki t.i. human shield, ki naj bi preprecil dostop anarhistom do mesta, drzavnih institucij in lastnine multinacionalnih korporacij... a, anarhistov je tukaj toliko na kupu, kot jih se nisem videl... Direktnih akcij ni mogoce prepreciti :-)

Salonika pred dnevi upora...

8. McHrozni
19.6.2003
>Oprosti moji debilnosti,ampak meni se zdi,da so takšne uniforme nosili vojaki RA.

SS, ne RA.
To je uniforma Esesovca, s simbolom srpa in kladiva.
Pripada gibanju "nacional boljševizma".

Lep dan želim, g. "Nacizem in komunizem se izključujeta".

McHrozni

9. McHrozni
19.6.2003
>McHrozni... !!!@#$%*@%^*&)!!! :-)
>Govori o stvareh, ki jih razumes in poznas... Antiavtoritarci, ki (poleg mnogih drugih) tukaj pripravljajo akcije upora - so ANARHISTI! Prav tako so v stalnem konfliktu z lokalnimi (avtoritarnimi) komunisti, ki jim pravijo "red fascists". Saj vendar ves kdo so anarhisti in kaksno je njihovo politicno stalisce... Kje si nasel zraven se "neonacisticni" res ne vem... Za ruse, ki si jih omenil pa imas prav - ampak to NISO ANARHISTI in nimajo (razen konflikta) nic opraviti z anarhisti ... fasisticne frakcije komunistov so v najvecjem konfliktu z anarhisti povsod po svetu... tukaj (v grciji) je ta konflikt toliko bolj ociten, ker je obojih veliko...
>... Diskusije tukaj v Solunu dokazujejo to kar govorim - anarhisti so antiavtoritarci, nimajo nic s komunizmom ali neonacizmom... ANARHISTI mchrozni... ANARHISTI in nic drugega!

Ja, ja, saj - najlažje se je od podobnih gibanj distancirati tako, da si spremeniš ime (glej tudi: Marksitični Humanisti), po možnosti na nekaj udarnega in privlačnega (glej tudi: Act Now to Stop War and End Racism - ANSWER). Rahlo spremeni ideje (Komunizem --> Anarhija je minimalen korak) in viola, imamo nov cilj, za katerega se lahko borimo v tej svobodni družbi, ki te ne sili v nek vnaprej definiran boj.

Čisto dobro vem za kaj se borite. Vendar čisto enako dobro vem, kako se borite in proti čemu se borite. Borite se za "svobodo" in sicer tako, da napadete cerkvene inštitucije. Vera je, draga moja, ena izmed svoboščin. Če hočem biti veren, je to moja stvar - ampak ne, vi se borite proti veri, kot tudi dokazuje vaša ilegalna okupacija teološkega dela fakultete.
Da ne bo pomote, nisem veren in nočem biti, ampak vi mi izpodbijate to možnost.

Imam še polno drugih pritožb, predvsem me motita vaša nepripravljenost priznati kakršnokoli lastno napako in slepo zretje v svoje ideale. Vaši voditelji (Noam Chomsky, na primer) so nezmotljivi in vaše ideje večne.
Moram res povedati, na kaj to spominja?
Na verski fanatizem, kjer je bog ideja "enakosti" in cilj doseči "raj na zemlji".
Še celo device so tu in to obeh spolov. Kot v Koranu.

>!!!@#$@!$^!%*!!!
>Ti si kreten mchrozni... sori...

No, pa mi povej - koliko od vas ki ste tam (odstotek bo kar v redu) vas ni bilo na kongresnem trgu v času akcije "Prohibicija slepi"?

McHrozni

10. McHrozni
19.6.2003
>Se to "druze" Grozni...
>
>Komunisti so tukaj odkrito avtoritarni in popolnoma nepovezani z anarhisti... Za soboto pripravlja tukajsnja Komunisticna Partija in njihovi podmladki t.i. human shield, ki naj bi preprecil dostop anarhistom do mesta, drzavnih institucij in lastnine multinacionalnih korporacij... a, anarhistov je tukaj toliko na kupu, kot jih se nisem videl... Direktnih akcij ni mogoce prepreciti :-)
>
>Salonika pred dnevi upora...

Kaj ni zanimivo, da se borijo proti vam, ampak njihove ideje sploh niso tako drugačne? Oboji se borite za levičarsko utopijo, za raj na zemlji, ampak ste na nasprotni strani barikad.
Žalostno, da so fašisti tisti, ki najdejo več skupnega kot borci za 'svobodo'. Da gibanja solidarnosti najdejo manj solidarnosti kot samovšečni zatiralci.
To veliko pove o obeh. Action speaks louder than words, bi rekli naši Anglosaksonski prijatelji.

McHrozni

11. Kuki
19.6.2003
>McHrozni... !!!@#$%*@%^*&)!!! :-)
>Govori o stvareh, ki jih razumes in poznas... Antiavtoritarci, ki (poleg mnogih drugih) tukaj pripravljajo akcije upora - so ANARHISTI! Prav tako so v stalnem konfliktu z lokalnimi (avtoritarnimi) komunisti,

Ne se sekirat Salonika, ce bi poznala McHroznega tako dobro kot ga poznamo "starejsi" udelezenci foruma, bi se njegovim provokacijam samo nasmehnila :)

McHrozni je pac nekje pobral, da so anarhisti in komunisti oboji levicarji, in jih je v svoji preproscini takoj stlacil v isti kos. Slisal je tudi, da so tako nacisti kot stalinisti avtoritarni, torej so eno in isto, in ker so stalinisti tudi levi - torej v istem kosu z anarhisti - so po njegovi crno beli logiki tudi anarhisti avtoritarci.

Ljudje smo menda nagnjeni k poenostavljanju, kadar ne razumemo kompleksnosti. Kdor ne razume cisto nic, pac cisto vse poenostavi, tj. zdruzi v eno :)

Pozdrav iz zaledja v prve bojne vrste!

12. McHrozni
19.6.2003
Zanimivo, Kuki, kako lepo potrjuješ moj komentar višje zgoraj :)
Anarhisti in komunisti niso isto, so samo skoraj isto. Ideja komunizma sploh ni daleč od ideje anarhije (kar seveda vztrajno zanikate fanatiki obeh strani) in eden drugega sovražite bolj kot skupne sovražnike.

Res bi rad našel kako opravičilo za to (kot si se ti lepo potrudil zame) v človeški naravi ali čim podobnim, a, žal, ne morem. Veš ti kakšno?

McHrozni

13. Salonika2003
20.6.2003
>Čisto dobro vem za kaj se borite. Vendar čisto enako dobro vem, kako se borite in proti čemu se borite. Borite se za "svobodo" in sicer tako, da napadete cerkvene inštitucije. Vera je, draga moja, ena izmed svoboščin. Če hočem biti veren, je to moja stvar - ampak ne, vi se borite proti veri, kot tudi dokazuje vaša ilegalna okupacija teološkega dela fakultete.

Res je, da smo zasedli teoloski del univerze, a razlog za to ni bil program tega dela univerze, ampak sama struktura zgradbe. Mimo grede so upravljitelji tega dela univerze zasedbo podprli in so zelo zadovoljni z upravljanjem "njihovih" prostorov s strani antiavtoritarnega gibanja. Tudi duhovniki pravoslavne cerkve (ne vem kako jim pravijo), so se sprehajali po delu univerze, pili kavo in jedli hrano, ki so jo pripravili anarhisti. "Hisniki" zgradbe so nam prinesli barvo, da smo lahko risali grafite ipd. V glavnem lokalno prebivalstvo in upravljitelji univerze zasedbo podpirajo.
Sicer se pa strinjam, da je vera ena izmed svoboscin in sama ne jemljem anarhisticnega pristopa religijam tako "resno" ali grozno... Ne strinjam se s strukturo in pocetjem cerkev, kot institucij... Vera je svoboscina...
Sori / zelo sem zmatrana po napornih dneh in prvi demonstraciji in nekako ne znam najbolje povezati besed v tem trenutku...

>Da ne bo pomote, nisem veren in nočem biti, ampak vi mi izpodbijate to možnost.
>
>Imam še polno drugih pritožb, predvsem me motita vaša nepripravljenost priznati kakršnokoli lastno napako in slepo zretje v svoje ideale. Vaši voditelji (Noam Chomsky, na primer) so nezmotljivi in vaše ideje večne.

Chomskega tudi pod razno ne smatram za svojega voditelja (ceprav samo idejnega)... anarhizem pa je vecen :-)
Lastne napake pa poizkusamo popravljati skozi kasnejso refleksijo (ki jo je v lokalnih gibanjih veliko) in diskusijo. Vemo dobro, da delamo napake... poizkusamo jih popraviti... drzavi pa kljub vsemu ne priznavam nobene besede in ne bo dobila nobenega odgovora>
"OGENJ IN PLAMEN ZA VSAKO DRZAVO,
OGENJ IN PLAMEN ZA VSAKO OBLAST!"

Res nimam energije... jutri nas caka pomemben dan...

a p

Salonika

>No, pa mi povej - koliko od vas ki ste tam (odstotek bo kar v redu) vas ni bilo na kongresnem trgu v času akcije "Prohibicija slepi"?

30%

14. Salonika2003
20.6.2003
Tisoce ljudi na ulicah Soluna pred zacetkom vrha EU

Solun, 19. junij 2003 - Danes, dan pred uradnim zacetkom vrha Evropske Unije, so se na ulice Soluna prvic podali desettisoci aktivistov in aktivistk, ki so iz vseh delov sveta pripotovali v Grcijo, da bi jasno in glasno se enkrat prikazali globalno nestrinjanje in odpor politiki globalnih elit in njihovem upravljanju sveta. Po zadnjih sestankih in pripravah na zacetek demonstracij,
so se popoldne v razlicnih delih mesta Solun odvile stevilne manifestacije. Dan je bil namenjen podpori in solidarnosti s prebezniki, tujci in revnimi Soluna, kot tudi izrazanju prvih glasnejsih krikov proti politiki sefov Evrope in samem EU vrhu. Organizirani sta bili dve glavni demonstraciji. Prvo so organizirali ljudje in podporniki Socialnega Foruma in Proti-rasisticne iniciative, drugo pa so organizirale razlicne anarhisticne in antiavotritarne skupine, ki zasedajo Aristotlovo Univerzo.
Anarhisticna demonstracija je bila napovedana za 18. uro. Vroci in prenapeti Solun so ravno v teh minutah, pred prvo demonstracijo, zmocile in ohladile kaplje dezja. Pohod anarhistov se je zacel na sami Univerzi in krenil
na ulice. Zdruzil je 4000-6000 anarhistov in anarhistk vseh barv in iz vseh delov sveta. Atmosfera v zacetku pohoda je bila fenomanalna. Po mnogih dneh priprav smo nmarec prvic skupaj krenili na ulice in dejansko videli koliko nas je. Po mnogih politicnih nestrinjanjih in konfliktih znotraj zasedene Univerze, se je na ulici prvic pokazala resnicna zdruzenost, medsebojna solidarnost in podpora. Ob izredno glasnih vzklikih in skandiranju, desetinah crno rdecih zastav, s tovarisi in tovarisicami iz vsega sveta, prepricani in odlocni, smo drug drugemu dajali potrebno energijo in moc. Obcutek je bil prekrasen in na trenutke so se mi v oci stopile solze. Pohod anarhistov je krenil v revne in t.i. imigrantske cetrti Soluna. Glasno skandiranje, pozdravljanje in aplavdiranje je spodbudilo lokalno prebivalstvo, da nam je izrazilo svojo podporo. Mnogi so na svojih balkonih in oknih ali enostavno na ulici pozdravljali in spodbujali
anarhisticno manifestacijo, katere energija je bila res na najvisjem nivoju. Med majhnimi ulicami, ocitno revnega dela Soluna, so odmevale besede in kriki po svobodi. Visoko dvignjene in stistnjene pesti (tako anarhistov, kot
lokalnih prebivalcev) so napovedovale odlocno nadaljevanje borbe in velik odpor proti EU in kapitalizmu v naslednjih dneh. Namen demonstracije je bil med drugim
tudi povabiti lokalno prebivalstvo, da se v dneh vrha EU pridruzi manifestacijam kontra. Demonstracijo so spremljali aktivisti, ki so pografitirali
vsak delcek stene in na njej pustili jasna sporocila. Unicene so bile mnoge nadzorne kamere, vendar do nekontroliranega izbruha ni prislo, kot je bilo dogovorjeno. Na bankah smo v napisanih besedah pustili jasna sporocila(smash capitalism, burn!, direct action against capital ). Anarhisticni pohod jeves cas spremljal policijski helicopter in riot policija v vsaki ulici. Lokalni
anarhisti so ob vsakem bliznjem srecanju s policijo naredili t.i. linije (chains), kibi zaustavile napad policije na demonstrante ali nekontrolirano divjanje
demonstrantov. Tudi policija je danes dobila samo mocna verbalna sporocila. Anarhisti in anarhistke smo mirno, a glasno in odlocno korakali po ulicah Soluna. Na nasi poti smo se srecali tudi s pohodom Socialnega Foruma
in se potem vrnili na Univerzo.
Proti rasisticna iniciativa in Socialni Forum so svoj pohod po mestu zaceli ob 19. uri. Protesta, dejavnosti in akcij po mestu se je udelezilo vec 10.000 ljudi, med njimi tudi imigranti, tujci in mnogi internacionalni aktivisti.

| fotografije iz danasnjih demonstracij, kot tudi avdio posnetke, najdete na
http://www.thessaloniki.indymedia.org/ |

BORBA SE NADALJUJE...
... JUTRI!

Jutri, 20.6.2003 se uradno zacne vrh EU v vasi ob plazi Halkidiki, 125 kilometrov izven Soluna. Za zacetek vrha tudi nasprotniki pripravljamo razlicne
aktivnosti, akcije in demonstracije.
Skupina No Border se bo podala na Makedonsko-Grsko mejo, kjer bo izrazala
podporo tamkajsnjim romom in obsodila migrantsko in mejno politico EU.
Vecina skupin in koalicij pa se bo jutri odpravila proti mestu summita in
poizkusala prebiti in napasti rdeco cono. Ob 7.30 je odhod avtobusov
Antiavtoritarnega gibanja Salonika 2003 iz Univerze, ki se bodo nekaj
kilometrov iz Soluna zdruzili z karavano avtobusov in ostalih prevoznih
sredstev ostalih iniciativ in koalicij, kot so Socialni Forum ipd. Ob
13h se
bo takaravana srecala v mestu Maramas (5km od mesta vrha) z lokalno
iniciativo,
ki je v tednih pred vrhom uspela prestaviti meje rdece
cone.
Velika zdruzenamanifestacija se bo potem podala proti blokadam
(kontejnarji, cementne stene,
zelezne ograje in policijske linije) rdece cone. Mnogo iniciativ
pripravlja
direktne akcije, civilno nepokorscino in direkten napad na blokada.
V soboto, 21.6.2003 pa bo vse skoncentrirano v mestu Solun, ko se bodo
odvijale stevilne manifestacije in demonstracije, direktne akcije in
druge
aktivnosti.

Temperatura raste. Atmosfera je zelo dobra. Barikade bodo ponovno
vstale z
mestnih ulic. Zavedamo se rizika, a odlocni in prepricani bomo strah
premagali. Bodite z nami na ulicah ali v srcih, drzite pesti in
spremljajte se
enoveliko dejanje globalnega odpora

Lahko nas ignorirajo | Lahko nas ustrahujejo | Lahko nam prepovedujejo |
Ustaviti nas ne morejo
Zivel globalni odpor!

Poglejte aktualne informacije in druga porocila, kot tudi slike iz
Soluna na:
www.kontra-punkt.info
http://www.thessaloniki.indymedia.org/
www.resistance2003.gr

15. McHrozni
20.6.2003
>Res je, da smo zasedli teoloski del univerze, a razlog za to ni bil program tega dela univerze, ampak sama struktura zgradbe. Mimo grede so upravljitelji tega dela univerze zasedbo podprli in so zelo zadovoljni z upravljanjem "njihovih" prostorov s strani antiavtoritarnega gibanja. Tudi duhovniki pravoslavne cerkve (ne vem kako jim pravijo), so se sprehajali po delu univerze, pili kavo in jedli hrano, ki so jo pripravili anarhisti. "Hisniki" zgradbe so nam prinesli barvo, da smo lahko risali grafite ipd. V glavnem lokalno prebivalstvo in upravljitelji univerze zasedbo podpirajo.
>Sicer se pa strinjam, da je vera ena izmed svoboscin in sama ne jemljem anarhisticnega pristopa religijam tako "resno" ali grozno... Ne strinjam se s strukturo in pocetjem cerkev, kot institucij... Vera je svoboscina...
>Sori / zelo sem zmatrana po napornih dneh in prvi demonstraciji in nekako ne znam najbolje povezati besed v tem trenutku...

Tu vidimo kdo je tisti, ki je zares toleranten. Ti se ne strinjaš z njihovo ureditvijo, tvoji kolegi se niti slučajno ne strinjajo z njihovimi prepričanji, ampak oni vas vseeno podpirajo.
Kolikor pa jaz poznam te vaše ideje, tudi ni arhitekrutno naključje, da ste šli v teološki del.

>Chomskega tudi pod razno ne smatram za svojega voditelja (ceprav samo idejnega)... anarhizem pa je vecen :-)

Kdo pa je tvoj voditelj?
Bolj pomembno - si pripravljena priznati, da je možno, da se moti?

Anarhizem ni nič bolj večen, kot katerikoli drug filozofski idealiziran sistem (kot sta npr. komunizem in socializem).

>Lastne napake pa poizkusamo popravljati skozi kasnejso refleksijo (ki jo je v lokalnih gibanjih veliko) in diskusijo. Vemo dobro, da delamo napake... poizkusamo jih popraviti... drzavi pa kljub vsemu ne priznavam nobene besede in ne bo dobila nobenega odgovora

Kako torej, da stalno, stalno ponavljate stare napake?

>"OGENJ IN PLAMEN ZA VSAKO DRZAVO,
>OGENJ IN PLAMEN ZA VSAKO OBLAST!"

Ogen in Plamen za Hamburg je bil slogan Hamburga za kandidaturo za Olimpijske Igre (za nemškega kandidata so potem izbrali Leipzig).

To je torej dober komentar..?

>30%

Torej moj komentar drži za vsaj 70% udeležencev. Glede na to, da jih nekaj najbrž ni Ljubljančanov in da je verjetno, da so nekateri imeli nujne obveznosti, je ta številka lahko še precej višja, vse do 100%.

McHrozni

16. bitedadust
20.6.2003
A ti je že kdo kdaj rekel da se ne znaš resno pogovarjati,McHrozni?

Ko pa že govoriva o 'nacional-socialističnem komunizmu',tukaj je še en link na isto stran,s katere si pobral tisto sliko.Bodi posebej pozoren na zadnjo vrstico 3. kitice,kolikor razumem izraža nekakšno nasprotovanje fašizmu.

http://www.northstarcompass.org/nsc9810/redoctb.htm

17. bitedadust
20.6.2003
Čeprav sem prebral tudi članek,kjer je omenjena stranka 'nacional-boljševikov' (hahaha),sem rahlo razočaran nad teboj,McHrozni.Bi pa že moral vedeti,da niso vsi to kar zase trdijo.Imamo teroristične organizacije,ki zase trdijo,da imajo anarhistične nazore,pa vendar uporabljajo anarhizem le kot izgovor za svoja dejanja.

18. McHrozni
20.6.2003
>Čeprav sem prebral tudi članek,kjer je omenjena stranka 'nacional-boljševikov' (hahaha),sem rahlo razočaran nad teboj,McHrozni.Bi pa že moral vedeti,da niso vsi to kar zase trdijo.Imamo teroristične organizacije,ki zase trdijo,da imajo anarhistične nazore,pa vendar uporabljajo anarhizem le kot izgovor za svoja dejanja.

In kdo je tisti, ki določa kdo je kdo? Ti?

McHrozni

19. McHrozni
20.6.2003
>Ko pa že govoriva o 'nacional-socialističnem komunizmu',tukaj je še en link na isto stran,s katere si pobral tisto sliko.Bodi posebej pozoren na zadnjo vrstico 3. kitice,kolikor razumem izraža nekakšno nasprotovanje fašizmu.
>
>http://www.northstarcompass.org/nsc9810/redoctb.htm

Ti je že kdo kdaj rekel, da ne vidiš propagande?

McHrozni

20. Salonika2003
21.6.2003
>Kdo pa je tvoj voditelj?
>Bolj pomembno - si pripravljena priznati, da je možno, da se moti?

Saj vendar ves, da anarhisti ne priznavamo nobene avtoritete in nobenih voditeljev. Zaupam sebi in svojim tovarisem in tovarisicam, s katerimi poizkusamo (tudi iz izkusenj tradicionalnega anarhizma) graditi sodobno anarhisticno misel in idejo.

>Ogen in Plamen za Hamburg je bil slogan Hamburga za kandidaturo za Olimpijske Igre (za nemškega kandidata so potem izbrali Leipzig).

So what - moj komentar je bil v drugacnem kontekstu...

>Torej moj komentar drži za vsaj 70% udeležencev. Glede na to, da jih nekaj najbrž ni Ljubljančanov in da je verjetno, da so nekateri imeli nujne obveznosti, je ta številka lahko še precej višja, vse do 100%.

Ja ja jajca... Seveda Mchrozni - grozno je podpreti ljudi, ki se borijo za uvajanje svoboscin (npr. legalizacijo)... Tudi uporaba naravnih rastlin bi morala biti svobodna volja...

Salonika, polna kemikalij od umazanega solzilca umazane drzave

21. McHrozni
21.6.2003
>Saj vendar ves, da anarhisti ne priznavamo nobene avtoritete in nobenih voditeljev. Zaupam sebi in svojim tovarisem in tovarisicam, s katerimi poizkusamo (tudi iz izkusenj tradicionalnega anarhizma) graditi sodobno anarhisticno misel in idejo.

Ali dopuščaš možnost, da so tvoje ideje napačne in da bodo bodisi propadle preden se uveljavijo, ali pa da se bodo uveljavile in izkazale za katastrofo?

>So what - moj komentar je bil v drugacnem kontekstu...

Vem :)

Z ognjem in mečem je tisti, ki ga iščeš.

>Ja ja jajca... Seveda Mchrozni - grozno je podpreti ljudi, ki se borijo za uvajanje svoboscin (npr. legalizacijo)... Tudi uporaba naravnih rastlin bi morala biti svobodna volja...

Recimo, uporaba trobelike na profesorici, ki je ne maram?

McHrozni

22. Salonika2003
22.6.2003
>Vem :)
>
>Z ognjem in mečem je tisti, ki ga iščeš.

"Z ognjem in mecem - bratsko naj se zdruzijo s tistimi, ki bodo storili isto po vsej Evropi."

:-)

>Recimo, uporaba trobelike na profesorici, ki je ne maram?

Kakor hoces razumeti...

23. McHrozni
22.6.2003
>Kakor hoces razumeti...

Saj to je tisto - vsak si take stvari razlaga po svoje in z dovoljenjem ene stvari dovoliš še cel kup drugih, ki, ja, ti jih nimaš namena izkoriščati, morda cela tvoja klika ne, kaj pa drugi?
Odgovoru na to se vsi samo izogibajo.

McHrozni

24. Salonika2003
22.6.2003
>Kolikor pa jaz poznam te vaše ideje, tudi ni arhitekrutno naključje, da ste šli v teološki del.

To govori clovek, ki je 1500 kilometrov in nekaj svetov oddaljen od dogajanja v Solunu...

Salonika, prezivela odpor in represijo

25. McHrozni
22.6.2003
>To govori clovek, ki je 1500 kilometrov in nekaj svetov oddaljen od dogajanja v Solunu...

...in če tega človeka ne prepričate v svoj prav, so vaše ideje obsojene na prepad. To je pri Anarhiji - če bi čisto vsi verjeli v to, bi morda lahko delovala. Če eden ne verjame, je konec, ker ni konsenza in brez konsenza ni prostovoljne revolucije in je prisila -- ki je zanikanje anarhije.

McHrozni

26. Kuki
23.6.2003
>Anarhisti in komunisti niso isto, so samo skoraj isto. Ideja komunizma sploh ni daleč od ideje anarhije (kar seveda vztrajno zanikate fanatiki obeh strani) in eden drugega sovražite bolj kot skupne sovražnike.

Ne mislim se truditi tam, kjer ni uspelo Ataturku, ki ti je nepomirljivo nasprotje med anarhizmom in komunizmom opisal in orisal na stoinen nacin, tako jasno in potrpezljivo, da bi se otrok razumel. Ce bi hotel seveda.

V tem casu ko si na formu bi se res ze lahko naucil vsaj osnovnih pojmov.

27. McHrozni
23.6.2003
>Ne mislim se truditi tam, kjer ni uspelo Ataturku, ki ti je nepomirljivo nasprotje med anarhizmom in komunizmom opisal in orisal na stoinen nacin, tako jasno in potrpezljivo, da bi se otrok razumel. Ce bi hotel seveda.
>
>V tem casu ko si na formu bi se res ze lahko naucil vsaj osnovnih pojmov.

Seveda, seveda, lahko bi, če bi hotel, verjel prav vsaki propagandi in lažem in lahko bi, če bi hotel, ne mislil s svojo glavo.

Tega nočem. Če ti to ni všeč, imaš hude težave pri sprejemanju drugačnosti -- kar točno dokaže to, da anarhija sploh ni daleč od komunizma.

McHrpzni

28. bitedadust
23.6.2003
>Seveda, seveda, lahko bi, če bi hotel, verjel prav vsaki propagandi in lažem in lahko bi, če bi hotel, ne mislil s svojo glavo.

Verjameš pa ameriški propagandi in še sam skušaš na vsak način utemeljiti napad na Irak,čeprav 90% sveta že sprevidelo,da razloga za napad sploh ni bilo.

>Tega nočem. Če ti to ni všeč, imaš hude težave pri sprejemanju drugačnosti -- kar točno dokaže to, da anarhija sploh ni daleč od komunizma.

Komunistična revolucija naj bi vodila v 'diktaturo proletariata',ki skoraj v vseh različicah klasičnega komunizma poveri oblast posamezniku,diktatorju,ki naj vodi ljudstvo;totalitarizem torej:jaz rečem,ti ubogaš,in jaz sem edini,ki ima pravico ukazovati.To je najvišja oblika avtoritete.Anarhisti pa si nasprotno prizadevajo za odpravo vsakršne avtoritete in hierarhije,torej tudi diktature in totalitarizma.To,kar opisuješ in čemur nasprotuješ ti (vzpostavitev nekakšne absolutne avtoritete v anarhiji),ni anarhizem,temveč absurd.

29. McHrozni
23.6.2003
>Verjameš pa ameriški propagandi in še sam skušaš na vsak način utemeljiti napad na Irak,čeprav 90% sveta že sprevidelo,da razloga za napad sploh ni bilo.

Pa vzemimo, da so res samo in le lagali, da Saddam res nikoli ni imel orožja za masovno uničevanje in da ga res ni skrival in da se je Amerom res šlo samo za nafto (v nič od tega ne verjamem).

Napad ima najmanj dve posledici:
- Irak bo dobil novo prihodnost, ki zagotovo ne bo slabša od preteklosti
- Ameriške sile se lahko umaknejo iz Savdove Arabije, kar je ena izmed zahtev Al-Kaide

Kakorkoli pogledaš, Iračani so na boljšem, Al-Kaidi pa je tudi bil zadan udarec.

>Komunistična revolucija naj bi vodila v 'diktaturo proletariata',ki skoraj v vseh različicah klasičnega komunizma poveri oblast posamezniku,diktatorju,ki naj vodi ljudstvo;totalitarizem torej:jaz rečem,ti ubogaš,in jaz sem edini,ki ima pravico ukazovati.To je najvišja oblika avtoritete.Anarhisti pa si nasprotno prizadevajo za odpravo vsakršne avtoritete in hierarhije,torej tudi diktature in totalitarizma.To,kar opisuješ in čemur nasprotuješ ti (vzpostavitev nekakšne absolutne avtoritete v anarhiji),ni anarhizem,temveč absurd.

Komunistična revolucija naj bi tudi vodila v osvoboditev posameznika iz krempljev kapitala in postavila na oblast navadne delavce, tj. bolj pravično porazdelila moč in denar.
Anarhija se tudi bori za enakopravnost, avtonomijo in pravico. Da, so razlike, vendar je gonilna ideja ista - osvoboditi posameznika iz rok kapitala.

McHrozni

30. kozak
24.6.2003
>Napad ima najmanj dve posledici:

Ima še vsaj dve dodatni:
- tisoče pobitih ljudi
- prevlado argumenta moči nad močjo argumenta v mednarodnih odnosih

31. bitedadust
24.6.2003
>Napad ima najmanj dve posledici:
>- Irak bo dobil novo prihodnost, ki zagotovo ne bo slabša od preteklosti

Povej ti to tistim,katerih otroci,starši,sorodniki,prijatelji,znanci so umrli v tem napadu.Ali bo Amerika tudi umorjenim zagotovila boljšo prihodnost?V boju za mir je kakršenkoli uboj,ki je drugačen od obrambe,neopravičljiv in hinavski,še posebej,če se za mir nekdo bori v tuji državi in brez prvoljenja tamkajšnjega naroda.

>- Ameriške sile se lahko umaknejo iz Savdove Arabije, kar je ena izmed zahtev Al-Kaide

'S teroristi se ne pogajamo' George W. Bush ml.,ob neštetih priložnostih.

>Komunistična revolucija naj bi tudi vodila v osvoboditev posameznika iz krempljev kapitala in postavila na oblast navadne delavce, tj. bolj pravično porazdelila moč in denar.

Vendar klasični komunizem v praksi ni mogoč,kar smo videli že ob neštetokrat,in imamo še zmeraj priložnost opazovati na primerih obubožanih držav,kot sta Kuba in Kitajska.Tudi ideja Države je zelo lepa,vendar nemogoča,ker se nobenemu politiku ne gre za blaginjo naroda,temveč za njegovo lastno korist.

>Anarhija se tudi bori za enakopravnost, avtonomijo in pravico. Da, so razlike, vendar je gonilna ideja ista - osvoboditi posameznika iz rok kapitala.

Prav tako imajo vsi predsedniki,vladarji in diktatorji vsi isti cilj:zagotoviti čim večji vpliv svoje države v svetu.Pa vendar nista niti dve metodi povsem enaki.Ali po tvoji logiki:Kitajska in Amerika sta razen par razlik obe enaki,iz česar sledi kapitalizem=komunizem.


Pa še da odgovorim na tisti tvoj 'Kdo sodi o tem kdo je kdo?Ti?'(nekaj takega)--

V nekaterih primerih ja.Absurdno je združevati komunizem in nacizem,ker vemo,da obe strani postavljata druga drugo za zgled najslabše možne državne ureditve.Mešanica obeh ideologij je zaradi splošnega nasprotovanja obeh strani nemogoča,saj so oboji že vnaprej napolnjeni s predsodki do druge strani.
Nacional-boljševizem...Pa sem bil prepričan,da si bolj izobražen,McHrozni.

32. McHrozni
24.6.2003
>Povej ti to tistim,katerih otroci,starši,sorodniki,prijatelji,znanci so umrli v tem napadu.Ali bo Amerika tudi umorjenim zagotovila boljšo prihodnost?V boju za mir je kakršenkoli uboj,ki je drugačen od obrambe,neopravičljiv in hinavski,še posebej,če se za mir nekdo bori v tuji državi in brez prvoljenja tamkajšnjega naroda.

Pa povej ti to svojcem tistih, ki so umrli pod Saddamom. Tvoje mišljenje ima na vesti 1.5 milijona Iračanov, moje manj kot šest tisoč.

>'S teroristi se ne pogajamo' George W. Bush ml.,ob neštetih priložnostih.

Saj - to ni pogajanje, to je propagandna akcija proti Al-Kaidi. Naredili bomo, kot želite, ampak ne tako, da bi to vam kakorkili koristilo.

>Vendar klasični komunizem v praksi ni mogoč,kar smo videli že ob neštetokrat,in imamo še zmeraj priložnost opazovati na primerih obubožanih držav,kot sta Kuba in Kitajska.Tudi ideja Države je zelo lepa,vendar nemogoča,ker se nobenemu politiku ne gre za blaginjo naroda,temveč za njegovo lastno korist.

Če pride kdaj do anarhistične ureditve, bodo potomci preživelih (vseh dvanajst) lahko podobno govorili o anarhiji.

>Prav tako imajo vsi predsedniki,vladarji in diktatorji vsi isti cilj:zagotoviti čim večji vpliv svoje države v svetu.Pa vendar nista niti dve metodi povsem enaki.Ali po tvoji logiki:Kitajska in Amerika sta razen par razlik obe enaki,iz česar sledi kapitalizem=komunizem.

Po tvoji logiki: Severna Koreja in Amerika sta državi, torej Severna Koreja = ZDA.

Kitajska tudi ni ravno več komunizem, ampak diktatura pod rdečo zastavo.

>V nekaterih primerih ja.Absurdno je združevati komunizem in nacizem,ker vemo,da obe strani postavljata druga drugo za zgled najslabše možne državne ureditve.Mešanica obeh ideologij je zaradi splošnega nasprotovanja obeh strani nemogoča,saj so oboji že vnaprej napolnjeni s predsodki do druge strani.
>Nacional-boljševizem...Pa sem bil prepričan,da si bolj izobražen,McHrozni.

Edina razlika med nacizmom in boljševizmom je itak ekonomska politika in drugačen sovražnik (nacionalni - razredni). Sem spada tudi anarhija - razredni sovražnik.

McHrozni

33. bitedadust
25.6.2003
Poznaš politiko skinheadov?Pa anarho-punk subkulture?Bi rekel,da se da združiti eno in drugo?Pa vendar obstajajo posamezniki,ki trdijo,da so 'anarhisti,ponosni na svoje korenine' - navadno pozerji,ki ne vedo niti kaj je anarhizem niti kaj je nacional-socializem.Zelo malo jih je,obe strani pa jih prezirata.Nekako tako je s tvojimi 'nacional-boljševiki'.

34. bitedadust
25.6.2003
>Pa povej ti to svojcem tistih, ki so umrli pod Saddamom. Tvoje mišljenje ima na vesti 1.5 milijona Iračanov, moje manj kot šest tisoč.

Zato pa so svojci pobitih iz strani Sadamovega režima nasprotovali ameriškemu posredovanju.

>Saj - to ni pogajanje, to je propagandna akcija proti Al-Kaidi. Naredili bomo, kot želite, ampak ne tako, da bi to vam kakorkili koristilo.

Umaknili se bodo iz Saudove Arabije.Ali ni to tisto,kar želi Al Kaida?Okupacija Iraka pa ni nič drugega kot odkrita provokacija in izzivanje,katerega rezultat je lahko še en 11.september.


>Če pride kdaj do anarhistične ureditve, bodo potomci preživelih (vseh dvanajst) lahko podobno govorili o anarhiji.

Bomo videli.Anarhija bo,če ne prej pa takrat,ko se bo ves svet poklal med sabo in bo tista peščica preživelih ugotovila,da nima smisla,da formirajo avtoritarne skupnosti,ker so enakovredni posamezniki.

>Po tvoji logiki: Severna Koreja in Amerika sta državi, torej Severna Koreja = ZDA.

Ne,ne,to je tvoja logika.

>Kitajska tudi ni ravno več komunizem, ampak diktatura pod rdečo zastavo.

Ko smo že pri tem,Kitajska ni bila nikdar komunistična,prav tako pa tudi nobena druga 'komunistična' država.

>Edina razlika med nacizmom in boljševizmom je itak ekonomska politika in drugačen sovražnik (nacionalni - razredni). Sem spada tudi anarhija - razredni sovražnik.

Zame sta tako oba sistema enaka:totalitarizem je totalitarizem,pa če ga še tako lepo oblečeš.Problem je pa v tem,da takšna politična smer je mogoča v teoriji,nikdar pa v praksi oz. skoraj nima pristašev-tistih 'nacional-boljševikov' je veliko manj kot anarhistov,ki jih ceniš kot politično strujo z najmanj pripadniki.

35. McHrozni
25.6.2003
>Zato pa so svojci pobitih iz strani Sadamovega režima nasprotovali ameriškemu posredovanju.

Večinoma niso.

>Umaknili se bodo iz Saudove Arabije.Ali ni to tisto,kar želi Al Kaida?Okupacija Iraka pa ni nič drugega kot odkrita provokacija in izzivanje,katerega rezultat je lahko še en 11.september.

Ja, to je točno tisto, kar Al-Kaida razglašuje (oz. je razglaševala) za svoj cilj. Tako so izpolnili njhovo zahtevo brez da bi se ji uklonili.

McHrozni

36. McHrozni
25.6.2003
>Poznaš politiko skinheadov?Pa anarho-punk subkulture?Bi rekel,da se da združiti eno in drugo?Pa vendar obstajajo posamezniki,ki trdijo,da so 'anarhisti,ponosni na svoje korenine' - navadno pozerji,ki ne vedo niti kaj je anarhizem niti kaj je nacional-socializem.Zelo malo jih je,obe strani pa jih prezirata.Nekako tako je s tvojimi 'nacional-boljševiki'.

Nisem rekel, da so gladki.

McHrozni

37. bitedadust
25.6.2003
>Ja, to je točno tisto, kar Al-Kaida razglašuje (oz. je razglaševala) za svoj cilj. Tako so izpolnili njhovo zahtevo brez da bi se ji uklonili.

Ne bi pa se čudil,če bi na Belo hišo jutri priletel kakšen še avion,seveda s pripadajočim talibanom.

>Nisem rekel, da so gladki.

Vsaj nekaj.

38. McHrozni
25.6.2003
>Ne bi pa se čudil,če bi na Belo hišo jutri priletel kakšen še avion,seveda s pripadajočim talibanom.

Oh, nisem rekel, da bo zaradi tega kar razpadla, daleč od tega. Bo pa morala spremeniti svoje načine rekrutiranja in propagande, verjetno s pomočjo grešnega kozla Izraela.

McHrozni

39. bitedadust
27.6.2003
>Oh, nisem rekel, da bo zaradi tega kar razpadla, daleč od tega. Bo pa morala spremeniti svoje načine rekrutiranja in propagande, verjetno s pomočjo grešnega kozla Izraela.

A ni bil cilj te vojne zmanjšati nevarnost terorističnih napadov na minimum?Moram reči,da so dobro opravili,ker je zdaj verjetnost napada še večja.

40. McHrozni
28.6.2003
>A ni bil cilj te vojne zmanjšati nevarnost terorističnih napadov na minimum?Moram reči,da so dobro opravili,ker je zdaj verjetnost napada še večja.

Ja, eden izmed ciljev je bil zmanjšati nevarnost terorizma. Dolgoročno jim to je uspelo, kajti Saddam je podpiral terorizem in Ameriška vojska se bo umaknila iz Savdske arabije. Kratkoročno je zadeva, seveda, drugačna.

McHrozni

41. Neznanec/ka
28.11.2003
kot morda kdo izmed vas ve - po EU vrhu in kontra demonstracijah poleti v Solunu, so v zaporih, brez sodnih obravnav, ostali mnogi anarhisti. Med njimi sedmorica "tujcev", ki so pred 9 tedni zaceli v zaporu gladovno stavkati. Po stevilnih mednarodnih akcijah solidarnosti, demonstracij jeze, direktnih akcij in sabotaz, okupacij univerz... je grska drzava popustila pritisku in na prostost spustila vseh 7. Zdravstveno stanje stavkajocih je bilo zelo kriticno - na linku njihove slike po izpustitvi iz zapora.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=163220#163234


Grcija in svet se namesto na izgrede pripravlja na zabavo
:-)

Zivela Solidarnost in Svoboda!

42. Neznanec/ka
13.9.2005
>>Poznaš politiko skinheadov?Pa anarho-punk subkulture?Bi rekel,da se da združiti eno in drugo?Pa vendar obstajajo posamezniki,ki trdijo,da so 'anarhisti,ponosni na svoje korenine' - navadno pozerji,ki ne vedo niti kaj je anarhizem niti kaj je nacional-socializem.Zelo malo jih je,obe strani pa jih prezirata.Nekako tako je s tvojimi 'nacional-boljševiki'.
>
>Nisem rekel, da so gladki.
>
>McHrozni

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com