Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Aktualne teme : American Wars: Battle for Iran Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. 122-mm
1.6.2003
Kot zgleda da bojo spet padale granate po ljudeh. And nobody gives a shit about it!!!!! Kdaj bo tega konec? Kaj ko bojo zlobni imperiji premagani? Koga bojo pol napadli? Zaveznike? Svoje ljudi? Al se bojo spravli na Kitajsko? Rusijo? Evropo? Kaj zaboga je narobe z temi prfuknjenimi Američani, ka mislijo da so naj naj na tem svetu pa kaj jim blodi po teh prekletih bučah.

PS: preberite neumni beli možje pa bote vidli kdo je na oblasti v ZDA (ritolizniki ter fundametalisti) to je zame najhujša kombinacija na svetu)

2. McHrozni
1.6.2003
Napadli Iran?
Dvomim, močno, močno dvomim, da kdo v višjih krogih Ameriške vlade o tem sploh razmišlja.

Pač pa verjamem, da bodo s pomočjo črnih operacij sesuli režim prej kot v naslednjih 10 letih.

>PS: preberite neumni beli možje pa bote vidli kdo je na oblasti v ZDA (ritolizniki ter fundametalisti) to je zame najhujša kombinacija na svetu)

To je tista knjiga, katere avtor jo je komentiral kot "politično nekorektno komedijo", če prav vem. Kot da bi bral, denimo, humoristično izvedenko Komunističnega manifesta.

McHrozni

3. elen
2.6.2003

se popolnoma strinjam mc. iran je ze dolgo casa trn v peti americanov, konec koncev so zaradi irana pustili saddama toliko casa na oblasti.
ampak ne mores pa zanikati, da amerika cedalje bolj odkrito kaze svoje umazane nacrte in lahko recem da se mi to zdi skrajno zaskrbljujoce.

morda res ne bodo napadli irana, ampak je poseg kot je zrusenje oblasti drzave v tako nestabilni regiji skrajno grozljiv.
saj vidis kako muslimani komaj pricakujejo prihod americanov, da bi jih le ti lahko osvobodili...
sami mi ni niti najmanj vsec kam vse tole vodi. res da si amerika ne upa napasti drzav vendar so posledice politicnega vmesavanja lahko prav tako unicujoce.

saj sedaj ko so osvobodili irak komaj cakam na novo osvobajanje....

mr. bush come and set me free!!! NOT

4. McHrozni
2.6.2003
>ampak ne mores pa zanikati, da amerika cedalje bolj odkrito kaze svoje umazane nacrte in lahko recem da se mi to zdi skrajno zaskrbljujoce.

Umazane načrte?

>morda res ne bodo napadli irana, ampak je poseg kot je zrusenje oblasti drzave v tako nestabilni regiji skrajno grozljiv.

Skrajno grozljivo je to, skrajno grozljivo je ono. Vse, česar se Amerika loti je skrajno grozljivo - skrajno grozljiva je nedejavnost, skrajno grozljiva je toleranca režimov, skrajno grozljiva je odstranitev režima brez vojne, vojna je pa sploh skrajno grozljiva.

>saj vidis kako muslimani komaj pricakujejo prihod americanov, da bi jih le ti lahko osvobodili...

Tudi Nemci leta 1945 niso zaveznikov pričakali z rožami, pa bi rekel, da jih zdaj večina vseeno raje vidi, da je bilo tako.

>sami mi ni niti najmanj vsec kam vse tole vodi. res da si amerika ne upa napasti drzav vendar so posledice politicnega vmesavanja lahko prav tako unicujoce.

Političnega nevmešavanja pa tudi. Take your pick.

>saj sedaj ko so osvobodili irak komaj cakam na novo osvobajanje....

Čakati bo treba vsaj nekaj let.

McHrozni

5. elen
3.6.2003

ampak poglej malo, ameriska vlada je trenutno sestavljena iz samih bivsih visokih usluzbencev naftnih korporacij.
ce bi ameri res bili tako hudicevo zaskrbljeni za dobro ljudi, po moje njihova posredovanja ne bi priletela na tak odpor...
tako pa vsak lahko vidi, da jim gre samo za interese naftnih mogotcev.
saj je sta tudi busheva in bin ladnova druzina povezani z nafto, tesno povezani!!

in to je tisto grozljivo. ni mi ravno vsec ziveti v taksnem svetu, kjer ima vso oblast samo pescica ljudi, drugi pa ko vas jebe..

saj ce bi ameri res hoteli uvesti demokracijo po svetu bi morali zaceti pri sebi!!
pa itak kako lahko napovejo vojno terorizmu ko pa je to nekaj tako ohlapnega, da si lahko kar sproti zmisljujejo kdo je terorist in kdo ne..
pravi problemi so tako lepo prikriti in se jim z njimi tako ni treba ukvarjati. pravo vojno bi morali napovedati revscini, in s tem bi bilo dosezeno veliko vec kot pa sama vojna v pravem pomenu besede....
konec koncev je eden izmed glavnih vzrokov tudi terorizma ta veliki prepad med revnimi in bogatimi.
ce zelis odpraviti posledice, je bolje zaceti odpravljati vzroke....

6. McHrozni
3.6.2003
>ampak poglej malo, ameriska vlada je trenutno sestavljena iz samih bivsih visokih usluzbencev naftnih korporacij.

Naša pa iz bivših visokih partijcev, pa se nihče ne sprašuje kakšni so njihovi cilji.

>ce bi ameri res bili tako hudicevo zaskrbljeni za dobro ljudi, po moje njihova posredovanja ne bi priletela na tak odpor...

Pravzaprav ne. 9 izmed 10 protestnikov je protestiralo proti kapitalizmu, Bushu in podobnim. Ne vem če ti je znano, toda koalicija ANSWER (www.answer.org) je samo krinka za - Stalinistično stranko ameriških delavcev.

>tako pa vsak lahko vidi, da jim gre samo za interese naftnih mogotcev.

Ne, prej bi rekel, da gre protestnikom za politične interese. Verjetno sicer imajo zraven tudi interes naftne družbe, ampak vprašanje je koliko - one hočejo visoke cene nafte.

>in to je tisto grozljivo. ni mi ravno vsec ziveti v taksnem svetu, kjer ima vso oblast samo pescica ljudi, drugi pa ko vas jebe..

Nekako tako, kot v vseh alternativnih sistemih?

>pravi problemi so tako lepo prikriti in se jim z njimi tako ni treba ukvarjati. pravo vojno bi morali napovedati revscini, in s tem bi bilo dosezeno veliko vec kot pa sama vojna v pravem pomenu besede....
>konec koncev je eden izmed glavnih vzrokov tudi terorizma ta veliki prepad med revnimi in bogatimi.

Torej, terorizem izhaja predvsem iz Mongolije, Angole, Namibije, Mozambika in Etiopije. Te države so pravo leglo terorizma zato, ker so daleč najrevnejše. Teroristi iz teh držav se borijo za višji standard življenja.

>ce zelis odpraviti posledice, je bolje zaceti odpravljati vzroke....

To je res, če je to možno in če veš, kaj so vzroki.

Mimogrede, lepo se oddaljuješ od teme -- karkoli -KARKOLI - Amerika NAREDI ALI NE NAREDI je grozljivo, obsojanja vredno in ne vem kaj še.
Zakaj je izogibaš razlagi?

McHrozni

7. Yura
3.6.2003
Ali ve kdo, kaj je bilo tistih 100.000 + ameriških vojakov v Iraku? Profiji, prostovoljci, naborniki,... ?

Kak sistem sploh imajo ameri?

8. McHrozni
3.6.2003
100% profesionalno vojsko imajo, naborništvo so ukinili konec sedemdesetih.

McHrozni

9. McHrozni
3.6.2003
>Pravzaprav ne. 9 izmed 10 protestnikov je protestiralo proti kapitalizmu, Bushu in podobnim. Ne vem če ti je znano, toda koalicija ANSWER (www.answer.org) je samo krinka za - Stalinistično stranko ameriških delavcev.

Pravi naslov je http://www.internationalanswer.org/

McHrozni

10. elen
3.6.2003
no v redu, se bom poskusila priblizati temi.
sicer pa hvala za naslov, bom sla kdaj pogledat.
no saj sem ze rekla da po moje sploh ne bo prislo do nekega ameriskega napada na iran in da se glede tega 100% strinjam s tabo. ampak zate se mi zdi da nekako opravicujes ameriske posege, pa ceprav so le-ti bolj ali manj pomankljivo pojasnjeni (vsaj s strani amerov). oprosti mi ampak se mi zdi da bi morali ameri bolj pritisniti tudi na svoje zaveznice, med katerimi je malo morje taksnih, ki so poznane po svojih krsitvah clovekovih pravic...
ah pa se glede teh marionetnih vlad ki jih tako radi postavljajo po svetu...a res mislis da jim lahko uspe na daljsi rok? konec koncev ima CIA prav poseben izraz za ameriske programe (npr. urjenje agentov al - kaide in podobne) ki se izjalovijo in se obrnejo proti svojim ljubljenim "starsem", povratni udarec ali blowback...
v iranu pa je poleg tega tudi skrajno mocen vpliv islama, kar amerom ne olajsuje dela.

pa se glede teroristov ki se borijo proti revscini...
mislim da si me malo narobe razumel - ni res da sem rekla da se teroristi borijo proti revscini, temvec da so ti teroristi povecini odraz neke druzbe ki je zatirana na taksen ali drugacen nacin. interesi vsake skupine so drugacni, je pa res da vecina teroristov izhaja pac iz teh depriviligiranih skupin - ni nujno da je to ravno revscina, ceprav to velikokrat je.

11. McHrozni
3.6.2003
>no saj sem ze rekla da po moje sploh ne bo prislo do nekega ameriskega napada na iran in da se glede tega 100% strinjam s tabo. ampak zate se mi zdi da nekako opravicujes ameriske posege, pa ceprav so le-ti bolj ali manj pomankljivo pojasnjeni (vsaj s strani amerov). oprosti mi ampak se mi zdi da bi morali ameri bolj pritisniti tudi na svoje zaveznice, med katerimi je malo morje taksnih, ki so poznane po svojih krsitvah clovekovih pravic...

Torej, glavna zamera je, da po tvoje, Ameri niso 100% iskreni glede svojih namenov in razlogov.
Si ti vedno 100% iskrena glede vsega, ali kdaj daš ven kako polresnico? Primer so Iraška orožja za masovno uničevanje: dejansko je nekaj na njih, ampak zadeva je bila (najbrž) napihnjena.

Po tej logiki, bi moralo moje 'opravičevanje' prej biti razlaganje, ki ga Ameri ne opravijo. Torej ne opravičevanje, ampak predstavitev.

Glede Ameriških zaveznic pa takole... na katere zaveznice si lahko privoščijo pritisniti?
Na Kuvajt in Savdsko Arabijo ne morejo, zaradi nafte (ki je tudi razlog, da sta zaveznici). Na Pakistan (nov zaveznik) ne morejo, ker rabijo dostop do Afganistana.
Amerika ni vsemogočna, zato mora sklepati kompromise. Vseeno boljše da pritiskajo vsaj na tiste, na katere lahko. Saj niso edina država na svetu, tudi drugi lahko vršimo pritisk.

>ah pa se glede teh marionetnih vlad ki jih tako radi postavljajo po svetu...a res mislis da jim lahko uspe na daljsi rok? konec koncev ima CIA prav poseben izraz za ameriske programe (npr. urjenje agentov al - kaide in podobne) ki se izjalovijo in se obrnejo proti svojim ljubljenim "starsem", povratni udarec ali blowback...

Nekaj podobnega se je sicer res zgodilo v Afganistanu.
Še kje drugje?

>pa se glede teroristov ki se borijo proti revscini...
>mislim da si me malo narobe razumel - ni res da sem rekla da se teroristi borijo proti revscini, temvec da so ti teroristi povecini odraz neke druzbe ki je zatirana na taksen ali drugacen nacin. interesi vsake skupine so drugacni, je pa res da vecina teroristov izhaja pac iz teh depriviligiranih skupin - ni nujno da je to ravno revscina, ceprav to velikokrat je.

To je že boljše, ampak nisva še povsem tam.
Če bi vse zatirane in depriviligirane družbe rodile teroriste, bi prihajali (predvsem) iz Kitajske, Severne Koreje, Pinochetovega Čila, Kube, Belorusije, Zimbabveja, svoje čase iz Južnoafriške Republike in podobnih držav.
Ampak iz nobene izmed zgoraj naštetih ne poznam nobenega terorista. Zakaj ne?

McHrozni

12. 122-mm
7.6.2003
Vojna bo ker po moje Ameriške naftne družbe nimaj deset let cajta rabijo naftovod prek irana pa še ljudje na položajih so "trigger happy people". Mchrozni vprašanje imam za tebe Za koga so šli marinci v Irak za Iračane ali Američane?
Prav zanima me ka boš reko.


bum 122-mm

13. McHrozni
7.6.2003
Šli so za Američane, vendar so koristili tudi (predvsem?) Iračanom.

In vojne z Iranom ne bo, ker ne bo potrebna. Ljudje na oblasti v Ameriki niso nič "trigger happy", samo pretkani so, z vsemi žavbami namazani, če imaš raje.

McHrozni

14. 122-mm
8.6.2003
Prej fašistično usmerjeni kot pretkani, ne razumi me narobe saj je (verjetno veliko) zmernih republikancev, samo že nekaj skrajno desničarsko usmerjenih politikov je dovolj da nastane kriza. Seveda ne v stilu Hitlerja, tega si ne more nobeden privoščit več, Bush je Američane "napumpal" z patriotizmom in aroganco, prav to zamerim Američanom aroganco, saj so tudi drugi ki si mislijo da so boljši od drugih, ampak njim to najbolj zamerim. Priznaj da so Američani kot narod v kurcu, primer nad 50% (ne vem točne številke definitivno nad 50%) mladih starih do 25 let ne vedo kje je New York ??? Nad 90% kje je Irak(seveda pred vojno). Druga stvar medije kontrolira država (CNN, Fox...) (preden boš začel skakat v luft) tu je razlaga zaradi patriotizma ter nacionalne varnosti ima vlada medije v lasti seveda so tudi neodvisni mediji, ampak gledanost šteje. To so seveda CNN Fox itd.. ki so pod kontrolo in cenzuro. Ljudje pa tako ali tako ne vedo kaj se dogaja po svetu, ker so njihove informacije cenzurirane(rač. grafika prikazuje bombandiraje, neobjektivno poročanje....)
Če bi ti gledal ameriška poročila ter angleška ali naša bi našel veliko razliko. Vladajoča elita kontrolira najmočejšo državo na svetu, so desničarji, pa precednik je dolžan veliko uslug. Zato Bush je predlagal več takšnih "čudnih" zakonov npr. Zmanjšanje financiranja šol, davčne olajšave bogatim itd.... zato da bi spravil gospodarstvo v pogon, kar je krivično do revnih (večina ni belcev!!!!). Ljudi naučiti samo toliko da bojo lahko gledali televizijo.... Mchrozni če še nisi opazil Američani vladajo temu svetu z vojško premočjo, zato pa rabijo zabiti folk doma da jih podpirajo v vsem. To je glavni problem v to smer gre Amerika V kruha in igre !!!!!!!


Hamburgers and football!!!!!! 122-mm

15. McHrozni
8.6.2003
>Prej fašistično usmerjeni kot pretkani, ne razumi me narobe saj je (verjetno veliko) zmernih republikancev, samo že nekaj skrajno desničarsko usmerjenih politikov je dovolj da nastane kriza. Seveda ne v stilu Hitlerja, tega si ne more nobeden privoščit več, Bush je Američane "napumpal" z patriotizmom in aroganco, prav to zamerim Američanom aroganco, saj so tudi drugi ki si mislijo da so boljši od drugih, ampak njim to najbolj zamerim. Priznaj da so Američani kot narod v kurcu, primer nad 50% (ne vem točne številke definitivno nad 50%) mladih starih do 25 let ne vedo kje je New York ??? Nad 90% kje je Irak(seveda pred vojno). Druga stvar medije kontrolira država (CNN, Fox...) (preden boš začel skakat v luft) tu je razlaga zaradi patriotizma ter nacionalne varnosti ima vlada medije v lasti seveda so tudi neodvisni mediji, ampak gledanost šteje. To so seveda CNN Fox itd.. ki so pod kontrolo in cenzuro. Ljudje pa tako ali tako ne vedo kaj se dogaja po svetu, ker so njihove informacije cenzurirane(rač. grafika prikazuje bombandiraje, neobjektivno poročanje....)

Poglej, poglej:
"Priznaj da so Američani kot narod v kurcu..."

"...prav to zamerim Američanom aroganco, saj so tudi drugi ki si mislijo da so boljši od drugih, ampak njim to najbolj zamerim..."

Ne, 122mm, ne priznam, da so Ameri "v kurcu", poleg tega pa se mi niti slučajno ne zdijo kaj bolj arogantni od tebe. Nasprotno, tu pokažeš, kako zaničuješ nek narod zaradi pomanjkljive geografske izobrazbe.
Saj ne rečem, je res absurdna in smešna, ampak zaradi tega pač niso "v kurcu" narod. Kaj misliš, da je naša izobrazba pa popolna?
Povej, kakšen je naslov Hrvaške himne? So te to v šoli kdaj učili?
Kaj pa zgodovino Kitajske?

Eno je naša soseda, drugo pa najštevičnejši narod na svetu. V 12 letih splošnega izobraževanja na najvišji ravni kar jih naša država premore, nisem slišal enega stavka o teh dveh ali podobnih vprašanjih.

Znaš našteti tri največja Slovenska mesta? V šoli tega že nisi zvedel, to ti garantiram (razen če slučajno živiš v Kranju).

Lahko bi še našteval, ampak bodi dovolj. Ti si precej bolj aroganten kot marsikateri američan, po vrhu vsega pa imaš še hude nacionalistične predsodke. To sem ti tule lepo prikazal zakaj je temu tako.

>Če bi ti gledal ameriška poročila ter angleška ali naša bi našel veliko razliko.

Gledam vse tri.

>Vladajoča elita kontrolira najmočejšo državo na svetu, so desničarji, pa precednik je dolžan veliko uslug. Zato Bush je predlagal več takšnih "čudnih" zakonov npr. Zmanjšanje financiranja šol, davčne olajšave bogatim itd.... zato da bi spravil gospodarstvo v pogon, kar je krivično do revnih (večina ni belcev!!!!).

Kar koristi bogatim, sčasoma koristi tudi 'revnim'. Verjamem, da se kot pravoveren levičar tega rekla izogibaš kot hudič križa, ampak tako kažeta zgodovina in logika, zanika pa ... drugorazredna politična teorija?

>Ljudi naučiti samo toliko da bojo lahko gledali televizijo.... Mchrozni če še nisi opazil Američani vladajo temu svetu z vojško premočjo, zato pa rabijo zabiti folk doma da jih podpirajo v vsem. To je glavni problem v to smer gre Amerika V kruha in igre !!!!!!!

Svetu Američani ne vladajo toliko z vojaško, kot z ekonomsko nadmočjo. Seveda rabijo vojsko, da zaščitijo to premoč (interese), vendar moč ne sloni na vojski - ta je samo zaščitnica prave moči.

>Hamburgers and football!!!!!! 122-mm

Tu smo tudi mi, že vsaj 50 let. Samo da je zdaj to ljudem vidno in jih moti.

Stvar je taka, da te v to nihče ne sili. Ne, lahko se lepo ustališ, živiš kot hočeš, delaš kar hočeš in se ne brigaš za politiko. Lahko se tudi aktiviraš - ampak za to imaš nebroj možnosti v politiki. Ni vrag, da tam ne boš nekaj dosegel.
Z demonstracijami in rušenjem sistema pa ne prideš nikamor.

McHrozni

16. 122-mm
9.6.2003
>
Ne, 122mm, ne priznam, da so Ameri "v kurcu", poleg tega pa se mi niti slučajno ne zdijo kaj bolj arogantni od tebe. Nasprotno, tu pokažeš, kako zaničuješ nek narod zaradi pomanjkljive geografske izobrazbe.
Saj ne rečem, je res absurdna in smešna, ampak zaradi tega pač niso "v kurcu" narod. Kaj misliš, da je naša izobrazba pa popolna?
Povej, kakšen je naslov Hrvaške himne? So te to v šoli kdaj učili?
Kaj pa zgodovino Kitajske?

Eno je naša soseda, drugo pa najštevičnejši narod na svetu. V 12 letih splošnega izobraževanja na najvišji ravni kar jih naša država premore, nisem slišal enega stavka o teh dveh ali podobnih vprašanjih.

Znaš našteti tri največja Slovenska mesta? V šoli tega že nisi zvedel, to ti garantiram (razen če slučajno živiš v Kranju).

Lahko bi še našteval, ampak bodi dovolj. Ti si precej bolj aroganten kot marsikateri američan, po vrhu vsega pa imaš še hude nacionalistične predsodke. To sem ti tule lepo prikazal zakaj je temu tako.>

Mchrozni jaz ti nisem govoril tega da so zaradi izobrazbe v kurcu, ampak to je eden izmed njihovih problemov verjetno eden največjih. Ne vem kakšen je nalov Hrvaške himne a vem kje je prav tako ne vem celotno zgodovino Kitajske, a vem kje je Kitajska ter da je ta zgodovina večtisočletna.


Komu lažje vladaš tistemu ki uporablja svojo glavo ali tistemu ki je ne?
Komu lažje vladaš tistemu ki ga je strah ali tistemu ki se počuti varnega?

>Kar koristi bogatim, sčasoma koristi tudi 'revnim'. Verjamem, da se kot pravoveren levičar tega rekla izogibaš kot hudič križa, ampak tako kažeta zgodovina in logika, zanika pa ... drugorazredna politična teorija?>

Halo živimo v kapitalizmu kako lahko rečeš
Kar koristi bogatim, sčasoma koristi tudi 'revnim'.
Razlika med revnimi in bogatimi se povečuje zato ker bogati postajajo bolj bogati revni pa bolj revni. Kakšna korist je tu za revne ? Poglej malo okoli sebe stari pa boš videl, razen če prihajaš iz bogate družine pol pa ti
ne moram dopovedat. Peščica najbogatejših ljudi ima veliko večino bogastva na tem planetu, logično da bodo poskrbeli za svoje bogastvo boli jih kurac za ostale milijarde ljudi na tem svetu.
Priznam sem malo nacionalista ter levičar ampak nisem tak bedat kot si ti.

>Svetu Američani ne vladajo toliko z vojaško, kot z ekonomsko nadmočjo. Seveda rabijo vojsko, da zaščitijo to premoč (interese), vendar moč ne sloni na vojski - ta je samo zaščitnica prave moči.>>

Kaj je prvo kura ali jajce?
Američani so po drugi svetovni vojni dobili popolno vojaško premoč na svetu. Ker pa niso imeli vojne na svojem ozemlju že skoraj dve stoletji, njihovo gospodarstvo ni bilo uničeno itd... Evropske države so dobivale pomoč od Američanov (tudi v obliki "velikodušnih" posojil). Japonska je bila obnovljena z ameriškim denarjem. Zato so nastala zlata pedeseta leat v Ameriki. Američani imajo edino prednost pred ostalimi v samo eni stvari: V vojski. Najboljše so oboroženi, imajo največ letalonosilk(prikaz moči), najboljša letala, tanke.... Gospodarstvo pa malo stagnira, kajne?

>>Tu smo tudi mi, že vsaj 50 let. Samo da je zdaj to ljudem vidno in jih moti.>>

Seveda, temu se reče amerikanizacija ta finta je stara, vejetno si že slišal za romanizacijo. Rimljani so prišli na neko ozemlje ter postavili vojaško bazo malo "popucali" domačine poslali trgovce za rimsko robo ter čez nekaj desetletij je nastalo rimsko mesto ter vsi so govorili rimsko ter hodli gledat gladiatorje in nosili so rimske toge.

122-mm

17. McHrozni
9.6.2003
>Mchrozni jaz ti nisem govoril tega da so zaradi izobrazbe v kurcu, ampak to je eden izmed njihovih problemov verjetno eden največjih. Ne vem kakšen je nalov Hrvaške himne a vem kje je prav tako ne vem celotno zgodovino Kitajske, a vem kje je Kitajska ter da je ta zgodovina večtisočletna.

Bolj malo veš, bi rekel. Saj ne rečem, Ameriška splošna izobrazba je zelo Amerocentrična... ampak to je dokaj logično. Tehnični vidik Ameriške splošne izobrazbe je neprimerno nad našim nivojem, družboslovni pa zaostaja.

Kdo si ti, da bi sodil, kaj je boljše in kaj slabše?

Pa še nekaj, naša družboslovna izobrazba ima hude, hude pomanjkljivosti na tehničnem nivoju.
Primer: Geografija za srednje šole, 2. letnik, knjiga trdi (str 142 se mi zdi), trdi, da je intifundija (majhna kmetija v Argentini) 14-krat (!) bolj produktivna od latifundije (velike kmetije).
V naslednji vrstici povedo, da je povprečna latifundija 7-krat večja od povprečne intifundije in ima približno enako število lastnikov, ki od nje živijo.

Če to seštejemo: mali kmet ima 2-krat večje prihodke od velikega kmeta.

To je žalitev intelekta gimnazijcev.

>Halo živimo v kapitalizmu kako lahko rečeš
>Kar koristi bogatim, sčasoma koristi tudi 'revnim'.
>Razlika med revnimi in bogatimi se povečuje zato ker bogati postajajo bolj bogati revni pa bolj revni. Kakšna korist je tu za revne ? Poglej malo okoli sebe stari pa boš videl, razen če prihajaš iz bogate družine pol pa ti
>ne moram dopovedat. Peščica najbogatejših ljudi ima veliko večino bogastva na tem planetu, logično da bodo poskrbeli za svoje bogastvo boli jih kurac za ostale milijarde ljudi na tem svetu.
>Priznam sem malo nacionalista ter levičar ampak nisem tak bedat kot si ti.

Ni res, da bogati postajajo bogatejši, revni pa revnejši. Če bi to držalo, bi povprečen človek v kapitalistični državi živel vedno slabše.
To ne drži. Povprečni in tudi večina revnih (zaposleni) živijo vedno bolje. Počasi, morda, a vztrajno.

Res pa je, da bogati bogatijo hitreje, kot se izboljšuje položaj revnim - ampak to ne pomeni, da postajajo revni vedno revnejši.

>Kaj je prvo kura ali jajce?

Jajce, te so namreč valile dvoživke mnogo sto milijonov let pred nastankom ptičev.

>Američani so po drugi svetovni vojni dobili popolno vojaško premoč na svetu. Ker pa niso imeli vojne na svojem ozemlju že skoraj dve stoletji, njihovo gospodarstvo ni bilo uničeno itd... Evropske države so dobivale pomoč od Američanov (tudi v obliki "velikodušnih" posojil). Japonska je bila obnovljena z ameriškim denarjem. Zato so nastala zlata pedeseta leat v Ameriki. Američani imajo edino prednost pred ostalimi v samo eni stvari: V vojski. Najboljše so oboroženi, imajo največ letalonosilk(prikaz moči), najboljša letala, tanke.... Gospodarstvo pa malo stagnira, kajne?

Ameriško gospodarstvo je zadnjih 8 let raslo v povprečju med 4 in 5% na letni ravni. To ni ravno stagnacija.
Res je, v zadnjih nekaj letih imajo krizo - vendar precej manjšo, kot Evropa, ali Daljni Vzhod.

>Seveda, temu se reče amerikanizacija ta finta je stara, vejetno si že slišal za romanizacijo. Rimljani so prišli na neko ozemlje ter postavili vojaško bazo malo "popucali" domačine poslali trgovce za rimsko robo ter čez nekaj desetletij je nastalo rimsko mesto ter vsi so govorili rimsko ter hodli gledat gladiatorje in nosili so rimske toge.

S to razliko, da te v to nihče ne sili.
Lahko se greš zapirati v karkoli hočeš. Živel boš revno, ampak dokler ne boš predstavljal grožnje, ti ne bo hudega.

>122-mm

McHrozni

18. 122-mm
9.6.2003
>>Bolj malo veš, bi rekel. Saj ne rečem, Ameriška splošna izobrazba je zelo Amerocentrična... ampak to je dokaj logično. Tehnični vidik Ameriške splošne izobrazbe je neprimerno nad našim nivojem, družboslovni pa zaostaja.

Kdo si ti, da bi sodil, kaj je boljše in kaj slabše?

Pa še nekaj, naša družboslovna izobrazba ima hude, hude pomanjkljivosti na tehničnem nivoju.
Primer: Geografija za srednje šole, 2. letnik, knjiga trdi (str 142 se mi zdi), trdi, da je intifundija (majhna kmetija v Argentini) 14-krat (!) bolj produktivna od latifundije (velike kmetije).
V naslednji vrstici povedo, da je povprečna latifundija 7-krat večja od povprečne intifundije in ima približno enako število lastnikov, ki od nje živijo.

Če to seštejemo: mali kmet ima 2-krat večje prihodke od velikega kmeta.

To je žalitev intelekta gimnazijcev.>>

Seveda zaostajamo v tehničnem vidiku stari, ker ni gnarja, ni kinte, el dolari tehnika stane(veliko).

To je problem gnarja ne šolstva, ne moremo si privoščit vsako leto novega učbenika za geografijo kajne? Glede kmetijstva v Argentini ka ti res misliš da si boš to čez par let spomnil da je intifundija (majhna kmetija v Argentini) 14-krat (!) bolj produktivna od latifundije (velike kmetije)? Ne boš se.

>>Ni res, da bogati postajajo bogatejši, revni pa revnejši. Če bi to držalo, bi povprečen človek v kapitalistični državi živel vedno slabše.
To ne drži. Povprečni in tudi večina revnih (zaposleni) živijo vedno bolje. Počasi, morda, a vztrajno.

Res pa je, da bogati bogatijo hitreje, kot se izboljšuje položaj revnim - ampak to ne pomeni, da postajajo revni vedno revnejši.>>
Ja kaj pa? Sam si svojo teorijo podrl, ko si rekel bogati bogatijo hitreje kot pa revni torej razmak med njimi se veča in ko bo razlika dovolj velika bojo problemi. To je eden izmed zakonov zgodovine. Pa reči ka češ.

>>S to razliko, da te v to nihče ne sili.
Lahko se greš zapirati v karkoli hočeš. Živel boš revno, ampak dokler ne boš predstavljal grožnje, ti ne bo hudega.>>

Ka ti misliš da mamo možnost izbire?
Premajhni smo da bi jo meli to je kruta resnica.
Vsaka država ki ne upošteva stališč ZDA je imprerij zla.
Še nisi tega opazil ?

Jaz sem že grožnja prav tako vsi ostali ki mislijo drugače. Kajti če jih je dosti lahko zamajejo temelje oblasti to bi lahko že sam vedel.

19. McHrozni
9.6.2003
>Seveda zaostajamo v tehničnem vidiku stari, ker ni gnarja, ni kinte, el dolari tehnika stane(veliko).

Ti opravičiš okužbo s hudo antikapitalistično propagando s "manjka denarja"?
...

>To je problem gnarja ne šolstva, ne moremo si privoščit vsako leto novega učbenika za geografijo kajne? Glede kmetijstva v Argentini ka ti res misliš da si boš to čez par let spomnil da je intifundija (majhna kmetija v Argentini) 14-krat (!) bolj produktivna od latifundije (velike kmetije)? Ne boš se.

Kot prvo, učbenik je nov, tiskan leta 2000, jaz ga še nisem imel.
Kaj misliš, da ni to že nekaj let kasneje? Vse to ima le en sam namen in to je vzgojiti temelje neke vrste prepričanja in doktrine že v kali.

Če človek posluša tebe, bi rekel, da deluje zelo dobro.

>Ja kaj pa? Sam si svojo teorijo podrl, ko si rekel bogati bogatijo hitreje kot pa revni torej razmak med njimi se veča in ko bo razlika dovolj velika bojo problemi. To je eden izmed zakonov zgodovine. Pa reči ka češ.

Če imam danes plače 500 dolarjev na mesec, čez 10 let pa 1000 dolarjev na mesec, vmes pa inflacija dvigne cene za 20%, sem bogatejši ali revnejši?

>Ka ti misliš da mamo možnost izbire?
>Premajhni smo da bi jo meli to je kruta resnica.
>Vsaka država ki ne upošteva stališč ZDA je imprerij zla.
>Še nisi tega opazil ?

Kaj res?

Kaj je Bush prejšnji teden rekel o Rusiji in Franciji?

Naj ti osvežim spomin: "MED AMERIKO, FRANCIJO IN RUSIJO NI KONFLIKTA"

McHrozni

20. 122-mm
11.6.2003
>Ti opravičiš okužbo s hudo antikapitalistično >propagando s "manjka denarja"?

S čim pa ti?

>Kot prvo, učbenik je nov, tiskan leta 2000, jaz ga še >nisem imel.
>Kaj misliš, da ni to že nekaj let kasneje? Vse to ima le >en sam namen in to je vzgojiti temelje neke vrste >prepričanja in doktrine že v kali.
Včasih te daje paranoja kajne?
> Če imam danes plače 500 dolarjev na mesec, čez 10 >let pa 1000 dolarjev na mesec, vmes pa inflacija dvigne >cene za 20%, sem bogatejši ali revnejši?

Teorija je teorija.


>Kaj res?

>Kaj je Bush prejšnji teden rekel o Rusiji in Franciji?

>Naj ti osvežim spomin: "MED AMERIKO, FRANCIJO >IN RUSIJO NI KONFLIKTA"

In ti verjameš politiku? Kak si si bogi.
Pomilujem te.

21. McHrozni
11.6.2003
>S čim pa ti?

Z infilitracijo levičarjev v šolski sistem. Na A-Infos news se s tem celo hvalijo.

>Včasih te daje paranoja kajne?

Ne, samo vidim stvari. V Ameriki so stvari še hujše (domača naloga: Esej: Zakaj je vojna v Iraku ilegalna).

>Teorija je teorija.

In dejstva so dejstva. To so bila dejstva, ti imaš pa teorijo.

>In ti verjameš politiku? Kak si si bogi.
>Pomilujem te.

Tu ne gre toliko za to, ali mu verjamem ali ne, to gre za to, da se s tem razglasil, da ni konflikta - brez res hudega prikritja ne bo mogel delovati, kot da je konflikt, razglaševati pa, da ga ni.

Če ne verjameš ravno vsem teorijam zarote, potem mu boš 'verjel' tudi ti.
Če pa verjameš vsem teorijam zarote, te bodo pa itak kmalu pohopsali miselni policaji in mi ne bomo nikoli več vedeli zate.

McHrozni

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com