Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Anarhistične teme : Neznani serator razlaga o informacijski vojni Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. Neznanec/ka
2.4.2003
Pobi, meni se zdi amerika oziroma ideologija ki stoji za to besedo in infrastruktura ki jo podpira ena ogromna mašina, ktere namen je pumpanje kapitala. Pumpanje kapitala pomen pretakanje kapitala iz ene smeri v drugo, pumpanje kapitala ne more bit .. pravično, oziroma distribuirano al kej takega, od tega imajo časovno gledano profit čedalje redkejši, res pa je, da čedalje večjega.

Ameriška vojska oziroma NATO je skrajna obrambna meja tega sistema. Ponavadi pride tja, kjer sta politika in ekonomija že prej vse opustošla, nikoli ničesar ne reskira (razen človeških življenj). To je logično tistim, ki poznajo principe ekonomije - ne gre za nobena čustva ampak profit.

V bistvu sem hotla rečt to, da so vojne v svetu danes predvsem ekonomske in informacijske, proti "ameriki" se je brezveze borit s kakim pištolcim, tudi protestiranje se mi zdi tko kot jokanje razvajenga otroka. Če se bratje vseh dežel ne bomo združili okrog česa drugega kot tv ekranov smo v riti.

Neznani Serator

2. Fric
2.4.2003
>proti "ameriki" se je brezveze borit s kakim pištolcim, tudi protestiranje se mi zdi tko kot jokanje razvajenga otroka. Če se bratje vseh dežel ne bomo združili okrog česa drugega kot tv ekranov smo v riti.

Podobno gre menda marsikomu od nas po glavi, ko se šetamo pred parlamentom. Samo kaj ti pa drugo preostane? Še vedno je boljše domonstrirati kot biti tiho. Če nekdo v tvojem imenu dela lumparije in si tiho, daješ s tem vedeti da se strinjaš.

3. McHrozni
2.4.2003
Kaj pa, da bi poskusili kaj narediti po legalni poti? Saj smo demokracija, ne? Saj greš lahko kandidirat in spreminjat svet. Poglejte SMS!

McHrozni

4. Neznanec/ka
3.4.2003
Hm, tkole od oka bi reku, de aktivna slovenska populacija ne sodeluje v politiki, ker so že dolgo tega ugotovili, da gre za maškarado desne roke. Lej, v demokraciji ima moč večina, torej tisti ki niso glih najbolj inteligentni, nad njimi pa ima absolutno moč kapital, ki je iz upravljanja z rajo že tudi dolgo tega naredil znanost.

S politiko bi se dalo mogoče kaj naredit, samo po moje je fora ravno v tem, da ne igraš legalno, oziroma da igraš izven okvirov igre, kot so si jih tvoji jebatorji zamislili. Pri tem seveda ne mislim na kriminalne oblike delovanja ampak na preseganje zastarelih metod nasprotnika.

Nove produkcijske oblike ponujajo nekatere možnosti, da se v temelju spodkoplje trenutno veljaven sistem vrednot. Vi k ste bolj aktivisti mi mogoče lahko poveste: a poznate koga ki se pr nas s tem ukvarja, kakšno formalno al pa neformalno skupino ki se dobiva ob čajčku in takšne stvari debatira?

Neznani serator

5. Neznanec/ka
14.1.2009
>Hm, tkole od oka bi reku, de aktivna slovenska populacija ne sodeluje v politiki, ker so že dolgo tega ugotovili, da gre za maškarado desne roke. Lej, v demokraciji ima moč večina, torej tisti ki niso glih najbolj inteligentni, nad njimi pa ima absolutno moč kapital, ki je iz upravljanja z rajo že tudi dolgo tega naredil znanost.
>
>S politiko bi se dalo mogoče kaj naredit, samo po moje je fora ravno v tem, da ne igraš legalno, oziroma da igraš izven okvirov igre, kot so si jih tvoji jebatorji zamislili. Pri tem seveda ne mislim na kriminalne oblike delovanja ampak na preseganje zastarelih metod nasprotnika.
>
>Nove produkcijske oblike ponujajo nekatere možnosti, da se v temelju spodkoplje trenutno veljaven sistem vrednot. Vi k ste bolj aktivisti mi mogoče lahko poveste: a poznate koga ki se pr nas s tem ukvarja, kakšno formalno al pa neformalno skupino ki se dobiva ob čajčku in takšne stvari debatira?
>
>Neznani serator

6. Neznanec/ka
15.1.2009
Zanimiva je tvoja teza o kroženju denarja in o eh stvareh vendar te moram vprašati dragi kolega, če si se kdaj dejansko poglobil v ta problem ,ki se pojavlja...Pa poglejmo...Amerika ima največ profita, ko se začne vojna...pred 2 sv jeamerika doživela gospodarsko krizu,ki so jo z new dealom ''uspešno'' odpravili. Zanimivo je to da so dejansko svojo gospodarsvto še dodatno usmerili v industrijo orožja iz45 na skoraj 60% vsega proizvedenega v ameriki(metki, pištole, bombometi, mitraljezi, optika , bombe, tanki, vojni helikopterji, letala, letalonosilke, druge bojne ladje, radarje itd....zato si je amerika želela vstopiti v drugo svetovno vojno da bi lahko proizvedeno porabila rabila je samo še razlog. Leta 1942 so američani začeli zapirati svoje državljane, pridne delavne ljudi azijskega porekla, predvsem japonskega v taborišča jih metali iz služb itd. pštene ljudi, ki niso naredili nič slabega so jim v trenutku vzeli pravice..amerika ''najbolj'' ''demokratična država na svetu'' jim je vzela pravice v trenutku,da si boste lažje predstavljali tako kot danes delajo v guantanamu.
Skratka japoncem so ukinili dovoz nafte čez kitajsko in jim prekinili trgovske poti za surovine ,ki jih je japonska potrebovala za svoje gospodarstvo. Zato se je zgodil napad na pearl harbor s tem da so Avstralija, VB, celo takratna Francija opozarjale na napad 3 dni prej niso naredili nič,ker je bil to povod da so lahko vstopile v 2 SV.Mimogrede v prvo so vstopile s potopitvijo potniške ladje, ki je plula med minami ob afriški obali ,kljub opozorilom nemčije da so tam mine.
NO da se vrnemo k temi nazaj in s tem amerika porablja in ustvarja svoj BDP(bruto družbeni proizvod)...zato vojna v iraq8u afganistanu libanonu čadu itd...
no potem se pojavi tukaj ena velika zadeva inflacija...na ekonomski fakulteti vas bodo naučili da se ta uravnava z številom denarja v obtoku ali na keneseyanski način trg se uravnava sam .....pa se res???

samo pomislite država da jamstvo npr. da stoji za 100000$, te vzame banka in jih razprši na okoli jih posodi itd. in kaj dobi nazaj 100000$+ obresti
ampak država stoji samo za 100000$ ne za obrestmi se pravi so obresti denar ki ne obstaja oz obstaja in zbija ceno obstoječemu denarju zato inflacija ne zaradi zgornjih razlogov....če številke povečate in dodatse povprečno obrestno mero 3% in da povprečno država stoji za miljardami dobiste ogromne cifre aja še to 87% vsega svetovnega denarja ni stiskanega ampak je samo na računih=)=) toliko o inflaciji,..... če hočetepa videt kdo služi dejansko na temu samo v razmislek priimek MOrgan in Rockinger.....ni znano....dragi moji bill gates in ves seznam 100 ''najbogatejših'' zemljanov znese skupaj 2,2 triljona $ USD...taledva + še eni 3je pa prek banke leman broders in ostalih gigantskih bank držita v lasti 1250 triljonov$USD zanimivo ane.....pomislte kaj s tem si....naj vam pomagam BOG...dobesedno......v lasti imaš vse medije,televizije, internet,...itd..skratka vse
poglejte film zeitgeist

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com