Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Slovenija in NATO : nato: vloga ideološkega razkola med globalisti in antiglobal Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. ataturk
6.3.2003
Lucio, malo sem bral strani na http://www.premisli.org

Pa mi je padlo v oči sledeče od avtorice CyberTeje:

petek, 28. februar 2003 @ 09:22 CET
>"Čeprav so v zadnjem času demagoški zagovorniki "nacionalnega interesa", kriptokomunistični antiglobalisti in psevdointelektualni levičarji v Sloveniji v defenzivi, pa bi jih morebitna zavrnitev našega vstopa v Nato zagotovo opogumila, da bi začeli družbi bolj agresivno vsiljevati svoje stare zahteve po zapiranju našega gospodarstva pred globalnim kapitalom, po oteževanju privatizacije podjetij v državni lasti, prestrkturiranju podjetij, kadar je to povezano z začasnim zapiranjem delovnih mest, in posledično tudi po izogibanju tujim idejam, ki so v deželi podalpskih posebnosti pač nevarne lokalnim monopolistom.
>Antiglobalistom, "nacionalnim interesentom" in drugim populističnim nasprotnikom hitrega gospodarskega razvoja je treba na pot postavljati ovire povsod, kjer je mogoče, in s tem zmanjševati njihov družbeni vpliv - podpora našemu vstopu v Nato je zato logični del te strategije."
>Miæo Mrkaiæ, Finance on-line.

>torek, 04. marec 2003 @ 06:04 CET
>"Negativen izid na referendumu 23. marca ne bo pomenil konca zgodovine za Slovenijo. Predvsem moramo razumeti, da bo tak izid izzval slavje in veliko navdušenje med natoskeptiki. Že zdaj zelo vročekrvno in s čustvenimi govori polnijo medijske zapise, po morebitnem večinskem proti Natu pa bodo organizirali prave ovacije."
>Prof. dr. Ljubica Jelušič, predstojnica Katedre za obramboslovje na FDV, revija Slovenska vojska, 28. 2. 2003.

>V povezavi z Mrkaiæevim člankom v Financah, ki se bere kot vojna napoved 'novi levici' ('antiglobalistom', 'natoskeptikom',...), lahko vidimo, da nekaterim očitno ne gre toliko za sam NATO, pač pa gre bolj za to, da skušajo nekateri na točki vstopanja v NATO poraziti tim. novo levico, torej tiste, ki se zavzemamo za socialo in globalno pravičnost.
>Gre torej za to katera opcija bo dolgoročno prevladala? >Gre za to ali bo v Soveniji prevladal neokonzervativni korporacijski kapitalizem, ali pa se bodo okrepile težnje po socialni državi? Očitno nekateri NATO referendum razumejo na tak način.

Po mojem gre tukaj na neki globji ravni sicer tudi za delovanje proti antiglobalistom, vendar pa imam sicer te izjave za reakcije na vlogo antiglobalistov pri propagandi proti Natu (no, nekateri so pravzaprav kar srečni, ker menijo, da ima protinatovska struja zato manj glasov, kot bi jih imela sicer- no, morda). Po drugi strani pa antiglobalisti kampanjo proti Natu seveda uporabljamo tudi za propagiranje svojih idej. ;)

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com