Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Aktualne teme : VPRAŠANJE Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. IKRA
23.2.2003
Ali mogoče kdo ve kdaj so zadjič Arapi napadli Europo ali Ameriko ali antarktiko in ali je že kdaj S Koreja napadla Ameriko ali pa vsaj kakšnega soseda.

2. McHrozni
1.3.2003
>Ali mogoče kdo ve kdaj so zadjič Arapi napadli Europo

Tam okoli leta 1000. Ustavil jih je Pipin Mali, oče Karla Velikega, v osrednji Franciji. Vseeno je bila Španija kakih 500 let pod Arabsko oblastjo.

>ali Ameriko

Bodisi nikoli, bodisi 11. Septembra predlani. Kakor vzameš.

>ali antarktiko

Ne. Antarktiko so napadli edinole pingvini :)

>ali je že kdaj S Koreja napadla Ameriko ali pa vsaj kakšnega soseda.

Ja, je. Leta 1950 je Severna Koreja napadla Južno, ki so jo branile tudi sile ZDA. Temu je sledila intervencija sil ZN. Temu zgodovinskemu dogodku pravimo tudi "Korejska vojna".

McHrozni

3. ataturk
1.3.2003
>Tam okoli leta 1000. Ustavil jih je Pipin Mali, oče Karla Velikega, v osrednji Franciji. Vseeno je bila Španija kakih 500 let pod Arabsko oblastjo.
Hja- kakšen slog je pa to? "Vseeno je Evropa že 1500 let pod krščansko oblastjo" ali nekaj v tem slogu.

>>ali Ameriko
>
>Bodisi nikoli, bodisi 11. Septembra predlani. Kakor vzameš.
Ja, kakor vzameš. Ker muslimani ne smejo delati samomora, se postavlja vprašanje ali so palestinski in drugi samomorilci sploh muslimani. Približno enako je vprašati se, ali so bili sežigalci čarovnic in nasilni spreobračevalci sploh kristjani. ;)

>
>>ali je že kdaj S Koreja napadla Ameriko ali pa vsaj kakšnega soseda.
>
>Ja, je. Leta 1950 je Severna Koreja napadla Južno, ki so jo branile tudi sile ZDA. Temu je sledila intervencija sil ZN. Temu zgodovinskemu dogodku pravimo tudi "Korejska vojna".
Ja, to je pa čisto res. Seveda pa je v optiki ideologije to lahko opredeljeno tudi kot notranja (pač ne državljanska)vojna Korejcev. Podobno kot pri Slovencih, kjer seveda državljanske vojne v 20. stoletju ni bilo, če je pogoj ena država- ker je nismo imeli (pri korejcih obrnjeno- so imeli kar dve).

4. McHrozni
1.3.2003
>Hja- kakšen slog je pa to? "Vseeno je Evropa že 1500 let pod krščansko oblastjo" ali nekaj v tem slogu.

No, vprašanje je bilo tako, da je izgledalo, kot da oseba ne ve, da so Arabci sploh kdaj napadli Evropo.
Ker to ni res in ker je Španija pač dolgo bila pod Arabsko nadoblastjo, je bil potreben celovit odgovor.

>Ja, kakor vzameš. Ker muslimani ne smejo delati samomora, se postavlja vprašanje ali so palestinski in drugi samomorilci sploh muslimani. Približno enako je vprašati se, ali so bili sežigalci čarovnic in nasilni spreobračevalci sploh kristjani. ;)

So muslimani, ker oni tega ne pojmujejo kot samomor, ampak kot mučeništvo.
Načini, s katerimi se drugi distancirajo od njih so pa nekaj drugega.

>Ja, to je pa čisto res. Seveda pa je v optiki ideologije to lahko opredeljeno tudi kot notranja (pač ne državljanska)vojna Korejcev. Podobno kot pri Slovencih, kjer seveda državljanske vojne v 20. stoletju ni bilo, če je pogoj ena država- ker je nismo imeli (pri korejcih obrnjeno- so imeli kar dve).

No, vprašanje je bilo: Ali je Severna Koreja kdaj napadla kako svojo sosedo?
Odgovor je: DA; kakorkoli zadevo obrneš.

McHrozni

5. Netko
3.3.2003
>>Ja, je. Leta 1950 je Severna Koreja napadla Južno, ki so jo branile tudi sile ZDA. Temu je sledila intervencija sil ZN. Temu zgodovinskemu dogodku pravimo tudi "Korejska vojna".
>Ja, to je pa čisto res. Seveda pa je v optiki ideologije to lahko opredeljeno tudi kot notranja (pač ne državljanska)vojna Korejcev.

Se pravi, ce bi prislo do vojne med vzhodno in zahodno nemcijo (ni vazno kdo zacne), bi bila tudi to notranja zadeva? niti slucajno... slo je za spopade dveh razlicnih velesil, ki sta stali v ozadju in nemce ne bi tu nihce nic vprasal, bili bi edino za kanonfuter.. enako kot je bilo v koreji (kjer so bili za kanonfuter zraven se kitajci)...
se najlazje je bilo to prekriti v Vietnamu, kjer so se lahko zgovarjali na francoski kolonializem, ceprav seveda vemo, da je slo v ozadju zopet za zeljo po prevzemu oblasti s strani komunisticnih sil...

6. ataturk
5.3.2003
>No, vprašanje je bilo tako, da je izgledalo, kot da oseba ne ve, da so Arabci sploh kdaj napadli Evropo.
Ja, napadli so jo recimo tudi Germani, pa Rimljani, pa Avari itd.

>So muslimani, ker oni tega ne pojmujejo kot samomor, ampak kot mučeništvo.
>Načini, s katerimi se drugi distancirajo od njih so pa nekaj drugega.
tako nekako kot krščanstvo in čarovnice, ne.

>>Ja, to je pa čisto res. Seveda pa je v optiki ideologije to lahko opredeljeno tudi kot notranja (pač ne državljanska)vojna Korejcev.
>
>Se pravi, ce bi prislo do vojne med vzhodno in zahodno nemcijo (ni vazno kdo zacne), bi bila tudi to notranja zadeva? niti slucajno... slo je za spopade dveh razlicnih velesil, ki sta stali v ozadju in nemce ne bi tu nihce nic vprasal, bili bi edino za kanonfuter.. enako kot je bilo v koreji (kjer so bili za kanonfuter zraven se kitajci)...
>se najlazje je bilo to prekriti v Vietnamu, kjer so se lahko zgovarjali na francoski kolonializem, ceprav seveda vemo, da je slo v ozadju zopet za zeljo po prevzemu oblasti s strani komunisticnih sil...
Rekel sem "lahko". Vsekakor pa ideološki razkoli lahko delujejo širše. Sicer pa- če se prav spomnim, so z vso to igro začeli Američani- najprej so bili med pobudniki intervencije v novi Sovjetski zvezi, nato so blokirali njihov mednarodni vpliv, nazadnje pa v sami Aziji "obkoljevali" Sovjete pred njihovim pragom.
Torej: kar se tiče sistema, bi lahko Sovjetom pripisali večji minus. Kar pa se tiče imperialističnega boja, je oboje minus.

7. McHrozni
5.3.2003
>tako nekako kot krščanstvo in čarovnice, ne.

Ja, podobno, kot krščanstvo pred 500 leti, ampak bolj nasilno.

McHrozni

8. ataturk
5.3.2003
>>tako nekako kot krščanstvo in čarovnice, ne.

>Ja, podobno, kot krščanstvo pred 500 leti, ampak bolj nasilno.

Tukaj si se pa zmotil. V turških in arabskih državah je islam dokaj strpen (so odkloni kot islamska gibanja v Afriki v 19. stoletju, afganistanski in sudanski fundamentalizem- vendar pa je to REAKCIJA na afnanje Zahoda in Rusije). Nasprotno pa ti o krščanski blaznosti govorijo že Brižinski spomeniki, kjer se kristjani celo sami hvalijo, kaj da so storili poganskemu karantanskemu ljudstvu. Protestanti so celo razbijali božje podobe, rušili kipe itd, islamska sekta, ki je približna vzporednica tedanjemu delovanju pa se danes imenuje talibanstvo.

9. McHrozni
5.3.2003
>Tukaj si se pa zmotil. V turških in arabskih državah je islam dokaj strpen (so odkloni kot islamska gibanja v Afriki v 19. stoletju, afganistanski in sudanski fundamentalizem- vendar pa je to REAKCIJA na afnanje Zahoda in Rusije). Nasprotno pa ti o krščanski blaznosti govorijo že Brižinski spomeniki, kjer se kristjani celo sami hvalijo, kaj da so storili poganskemu karantanskemu ljudstvu. Protestanti so celo razbijali božje podobe, rušili kipe itd, islamska sekta, ki je približna vzporednica tedanjemu delovanju pa se danes imenuje talibanstvo.

Ja, ampak tudi čarovnice so sežigali v Španiji (in to, poglej poglej, takoj po rekonkvisti) in še Avstriji (poglej poglej, za časa Turških vpadov).
Kaj ne bi istega rekli tudi za protestante, ki so se borili proti katolikom?

Kaj pa islamski fanatizem po Alžiriji? Pa po severni Nigeriji? Sudanu?

McHrozni

10. ataturk
5.3.2003
>Ja, ampak tudi čarovnice so sežigali v Španiji (in to, poglej poglej, takoj po rekonkvisti) in še Avstriji (poglej poglej, za časa Turških vpadov).
>Kaj ne bi istega rekli tudi za protestante, ki so se borili proti katolikom?
Ja seveda, saj v konfliktu ljudje pogosto postanemo še bolj goreči. Saj sem govoril o reakciji, ne.

>Kaj pa islamski fanatizem po Alžiriji? Pa po severni Nigeriji? Sudanu?
Ja, saj, ne.

P.S. In jaz poleg tega govorim o krščanstvu in ne le o RKC. So pa to na začetku storili iz samega vrha RKC. Navadni ljudje in celo nižji duhovniki so se utvaram škofov o čarovnicah skušali upirati. najde pase tudi kak tavčarjev roman, ki potem kaže, kako so bili ravno škofje racionalnejši. He, he, he.

11. McHrozni
5.3.2003
>Ja seveda, saj v konfliktu ljudje pogosto postanemo še bolj goreči. Saj sem govoril o reakciji, ne.

Ja, ampak ne v tem kontekstu.

McHrozni

12. ataturk
5.3.2003
>>Ja seveda, saj v konfliktu ljudje pogosto postanemo še bolj goreči. Saj sem govoril o reakciji, ne.
>
>Ja, ampak ne v tem kontekstu.

ne, res ne v kontekstu Avstrije in Španije in Nemčije, pač pa v kontekstu trka dveh različnih svetov. Zahoda z islamom.
No, ja. So pa pogruntali, da se tam splača podpirati trinoge in celo teroristične skupine. potem se pa človek še vpraša, kako je prišlo do 11. septembra.

13. McHrozni
6.3.2003
>No, ja. So pa pogruntali, da se tam splača podpirati trinoge in celo teroristične skupine. potem se pa človek še vpraša, kako je prišlo do 11. septembra.

Bereš tisti podlistek v Delu, kajne?
Jaz sem prebral samo enega in pol. Ni prebavljio.

McHrozni

14. ataturk
6.3.2003
>Bereš tisti podlistek v Delu, kajne?
Ja sem pa res prebral ene štiri podlistke. Kaj pa vem. Tisto, da to sploh niso muslimani, ker ne delajo samomorov- to ne verjamem: pogledam samo palestinske mučenike, ne.
Določene stvari pa mi gredo na živce že od prej (in sem o tem že tudi govoril), tako, da ne rabim brat teg apodlistka:
Bin.Laden- še vedno agent CIE ali ne? Američani so bili obveščeni o napadih- zakaj niso reagirali? 16 ur po napadih, Mc, sem govoril s pilotom, ki je prišel iz simulatorja iz ZDA- že par dni pred napadom so tamkajšnji piloti govorili, da se pripravlja napad z ugrabljenimi letali. Pri poročilih sem v prvih dneh slišal tudi obvestilo, da so billa številna podjetja obveščena o napadih- sploh židovska, ki so se kar na lepem odločila svoje zaposlene poslati na enodnevni dopust.
To me bega že od takrat. In nisem čisto nič pomirjen. ZAKAJ NISO TEGA PREPREČILI? Ali je neka močna skupina potrebovala par 1000 mrtvih za uresničenje discipliniranja Afganistana (naftovodi) in Iraka (nafta)? Denimo Ramso (kdo drug?) in del velekapitala?

15. McHrozni
6.3.2003
Lahko zadevo pripišeš zaroti, seveda. Kaj pa morda neumnosti CIE? Da napadov pač niso znali preprečiti? Meni se zdi to bolj verjetno.

Vemo tudi, da so ignorirali opozorila drugih tajnih služb.
Zarota, ali morda nesposobnost? Jaz pravim, da kvječemu nesposobnost.

Dvomim, res dvomim, da bi bil vsega zdaj kriv tisti naftovod. V Iraku pa je Al-Kaida samo bežen pripis, nikakor ne glavni razlog.

McHrozni

16. ataturk
6.3.2003
saj- pri državi nikoli ne veš- zadaj se skrivajo elite in kapitalisti, sem in tja javnost zve za kako afero. kaj pa se dogaja za kulisami... lahko ugibamo, dvomimo, ampak vsaj zame to niso prijetni občutki.

17. McHrozni
6.3.2003
>saj- pri državi nikoli ne veš- zadaj se skrivajo elite in kapitalisti, sem in tja javnost zve za kako afero. kaj pa se dogaja za kulisami... lahko ugibamo, dvomimo, ampak vsaj zame to niso prijetni občutki.

Obstaja rešitev - lahko postaneš del te elite.

McHrozni

18. ataturk
6.3.2003
>Obstaja rešitev - lahko postaneš del te elite.

No, to so morda tvoje pretenzije. Moje so bolj skromne- greniti to "skladnost".

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com