Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Aktualne teme : Stara Evropa : nova Evropa Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. Kuki
5.2.2003
To je to. Zdaj vemo. Slovenija je v Novi Evropi, prav tako Madzarska, Poljska, Baltske drzave, Hrvaska, Albanija, ... Nemcija in Francija so odpisane.

Nerodno je le to, da nam je to moral povedati ameriski kongresnik, ki je na posnetku v Odmevih med drzavami ki podpirajo ameriski napad na Irak BREZ MANDATA OZN navedel tudi Slovenijo. Pet sekund prej je Rupel razlagal, da se slovenija kategoricno zavzema za delovanje v okviru OZN.
Ocitno se slovenski diplomati "zavzemajo" na zelo cuden nacin. Upam samo, da bodo vsaj kaksni mediji zagnali vik in krik, in prisili Rupla da nam izda skrivnost -za KAJ se slovenska diplomacija zavzema.

2. McHrozni
5.2.2003
Lepo bi bilo res, ja.

Aja, ZDA ne potrebujejo mandata ZN za legalen napad na Irak. Irak že krši 16 resolucij ZN in to tudi priznava. Resolucija 1441 bi bila samo 17. list toaletnega papirja.
Še več, Irak tudi krši premirje, podpisano po Zalivski vojni in to priznava.
Vse zgoraj naštete stvari dajejo ameriki Casus Bellum, povod za vojno, po sprejetem in veljavnem mednarodnem pravu.

Unilaterarni napad na Irak s strani ZDA bi bil - legalen. Pa legitimen tudi.

McHrozni

3. Fric
6.2.2003
Kaj pa pravite za Powelove "dokaze" v VS?

Bi sodišče v kaki normalni državi sploh začelo obravnavo na podlagi video posnetkov in računalniških prezentacij? Aja, pa mahanja z epruveto antraksa, to je blo menda še najbolj prepričljivo :)

4. McHrozni
6.2.2003
Jaz bi rekel takole.. definitivno je dovolj za sum - torej. če hočeš, za začetek sojenja, če se še ni pričelo.
Vendar pa, Powell je predstavil dokaze o tem, kako Irak (oz. Saddam Hussein) preprečujejo zbiranje dokazov.
Kolikor vem se to šteje kot priznanje krivde...

Ampak to ni sojenje.

McHrozni

5. Kuki
6.2.2003
>Kaj pa pravite za Powelove "dokaze" v VS?

Med vsemi Powelovimi domnevnimi dokazi je en sam, ki ga je mogoce preveriti: iraski poskus nakupa prepovedanih magnetov v Sloveniji. Danes so ga temeljito preveriri in izkazal se je za laz.

Mozno je seveda, da Pavell ni lagal, ampak nas je po stari dobri navadi zamenjal za poljake.

Mislim... kako lahko sploh kdo govori ali pise o DOKAZIH?! Ce hocemo verjeti "dokazom", moramo verjeti Colinu (ker tiste posnetke bi lahko naredil vsak amater), ki pa nastopa kot toznik. To je absurdno: beseda toznika naj bi bila dokaz proti obtozencu?? Kot bi gledal uprizoritev Kafkovega Procesa...

6. McHrozni
6.2.2003
Zanimivo se mi zdi, kako točno ponavljaš besede Iraškega zunanjega ministra.

McHrozni

7. kozak
8.2.2003
>Med vsemi Powelovimi domnevnimi dokazi je en sam, ki ga je mogoce preveriti: iraski poskus nakupa prepovedanih magnetov v Sloveniji. Danes so ga temeljito preveriri in izkazal se je za laz.

Še enega so preverili: angleški tajni dosje o Iraku. Iskazalo se je, da so Jamesi Bondi enostavno preplonkali 10 let star članek nekega študenta. Tragokomedija.

http://ruleless.com/cgi-bin/rull.exe?a=6&b=3&msgid=54

8. McHrozni
8.2.2003
>Med vsemi Powelovimi domnevnimi dokazi je en sam, ki ga je mogoce preveriti: iraski poskus nakupa prepovedanih magnetov v Sloveniji. Danes so ga temeljito preveriri in izkazal se je za laz.

Po "temeljitem preverjanju" se je pravzaprav izkazal za resnico.

McHrozni

9. McHrozni
8.2.2003
>Še enega so preverili: angleški tajni dosje o Iraku. Iskazalo se je, da so Jamesi Bondi enostavno preplonkali 10 let star članek nekega študenta. Tragokomedija.
>
>http://ruleless.com/cgi-bin/rull.exe?a=6&b=3&msgid=54

To lepo dokazuje, da ne lažejo in da si samo zatiskamo oči pred resnico.

McHrozni

10. Fric
8.2.2003
>Iskazalo se je, da so Jamesi Bondi enostavno preplonkali 10 let star članek nekega študenta.

Ne gre mi v glavo, kako ni še več američanov proti vojni. Ob celi tej očitni farsi je še vedno 60% američanov za vojno, kar je v primerjavi z Evropo ogromno. Od kod taka razlika? (temu da so američani glup narod pač ne morem verjeti)

11. McHrozni
8.2.2003
>Ne gre mi v glavo, kako ni še več američanov proti vojni. Ob celi tej očitni farsi je še vedno 60% američanov za vojno, kar je v primerjavi z Evropo ogromno. Od kod taka razlika? (temu da so američani glup narod pač ne morem verjeti)

Pa misliš, da se oni ne sprašujejo, zakaj je toliko Evropejcev proti vojni? Vse so samo različna stališča. Američani ne morejo razumeti, kako lahko Evropejci podpirajo genocidnega diktatorja, Evropejci pa ne morejo razumeti, kako lahko Američani vzamejo pravico v svoje roke.

McHrozni

12. Bing
8.2.2003
>je še vedno 60% američanov za vojno, kar je v primerjavi z Evropo ogromno. Od kod taka razlika? (temu da so američani glup narod pač ne morem verjeti)

Niso glupi, le prestrašeni. Če povzamem Chomskega - slika, ki jo kažejo ankete v ZDA je precej zavajajoča, ker ne upošteva pomembnega faktorja, ki loči ZDA od ostalega sveta. ZDA je namreč edina država, kjer ljudje Sadama ne le zaničujejo, ampak se ga tudi bojijo. Raziskave kažejo, da okoli 50-60% američanov čisto zares misli, da je Sadam grožnja njihovemu preživetju.

Nobenega objektivnega razloga ni, zakaj bi se morale ZDA bolj bati Sadama kot recimo Kuvaitčanov. Razlog pa vendar obstaja - namreč od septembra dalje propagandna mašinerija vbija ljudem v glave prepričanje, da Sadam ni samo grozna oseba, ampak da bo dejansko prišel jutri nad njih, če ga ne ustavijo danes. In to doseže ljudi. Da bi torej razumeli resnično nasprotovanje vojni v ZDA je treba odšteti ta faktor. Faktor popolnoma iracionalnega strahu ustvarjenega z masovno propagando. Če ga odštejemo, dobimo enako sliko kot povsod drugod.

BTW, včeraj sem gledal Bowling for Columbine, fenomenalni dokumentarec Michaela Moora, v katerem išče razloge za nekajkrat višjo stopnjo nasilja v ameriški družbi, kot jo imajo drugje. Njegov zaključek je podoben - iracionalen strah, ki ga podpihujejo mediji in politika.

Tako paranoična nacija ne bi smela imeti toliko orožja.

13. McHrozni
8.2.2003
Tjah, Bing, če ne bi bilo 11. Septembra, bi bil tvoj argument še nekoliko prepričljiv... tako pa pač ni. Žal mi je, a ni - Saddam je obljubil samomorilske napade, če ga ZDA napadejo. Saddam ima kemično in biološko orožje, ali pa vsaj sposobnost proizvesti ga v krajšem času.
Tako da ne, strah nikakor ni iracionalen. Je najbrž večji, kot bi bilo upravičeno, ampak nikakor pa ni brez podlage.

Po drugi strani je pa tudi Evropsko nasprotovanje vojni gnojnica. Shiracu se gre za nafto, Schroderju pa za stolček. Nič več in nič manj.

McHrozni

14. IKRA
8.2.2003
>>Iskazalo se je, da so Jamesi Bondi enostavno preplonkali 10 let star članek nekega študenta.
>
>Ne gre mi v glavo, kako ni še več američanov proti vojni. Ob celi tej očitni farsi je še vedno 60% američanov za vojno, kar je v primerjavi z Evropo ogromno. Od kod taka razlika? (temu da so američani glup narod pač ne morem verjeti)

Ne moreš verjeti?,mogoče je,da nisi bil še nikoli v Ameriki,ko se bo to zgodilo boš tudi ti verjel.Politična propaganda kakršna je v Ameriki,saj to ni res,v pol meseca sem imel enkrat priliko slišati besedo Europa.Strahove kod je terorizem pa strupi in bolezni pa sem slišal na vsakem od pedeset TV programov.Stalno vidijo nekakšne leteče predmete,ki si jih ne znajo razložiti,tako da sem že sam začel pogledovati v
nebo,če bi pa le priletela kakšna stvar.Prodajajo pa tudi posebne pincete za odpiranje pošte,ker se bojijo raznih praškov.Zanimivo je,da ne vedo kje je niti kaj je to Slovenija,ko prideš v trgovino,ki je včasih večja kod kašna naša vas in bi rad kupil kakšno tehnično stvar
za rabo v Evropi te pa debelo gledajo kod da si iz marsa.mogoče sem pa imel smolo,nevem.

15. McHrozni
9.2.2003
>Ne moreš verjeti?,mogoče je,da nisi bil še nikoli v Ameriki,ko se bo to zgodilo boš tudi ti verjel.Politična propaganda kakršna je v Ameriki,saj to ni res,v pol meseca sem imel enkrat priliko slišati besedo Europa.Strahove kod je terorizem pa strupi in bolezni pa sem slišal na vsakem od pedeset TV programov.Stalno vidijo nekakšne leteče predmete,ki si jih ne znajo razložiti,tako da sem že sam začel pogledovati v
>nebo,če bi pa le priletela kakšna stvar.Prodajajo pa tudi posebne pincete za odpiranje pošte,ker se bojijo raznih praškov.Zanimivo je,da ne vedo kje je niti kaj je to Slovenija,ko prideš v trgovino,ki je včasih večja kod kašna naša vas in bi rad kupil kakšno tehnično stvar
>za rabo v Evropi te pa debelo gledajo kod da si iz marsa.mogoče sem pa imel smolo,nevem.

Strah se prodaja, to si videl, ne pa propagande.
Propagando dela morda Bush proti Iraku (čeprav vprašljivo: propaganda je podajanje napačnih dejstev in/ali pretiravanje, čisto možno govori resnico), nikakor pa ne Ameriški (PRIVATNI!) mediji.

McHrozni

16. Marsovec
17.2.2003
>Niso glupi, le prestrašeni. Če povzamem Chomskega - slika, ki jo kažejo ankete v ZDA je precej zavajajoča, ker ne upošteva pomembnega faktorja, ki loči ZDA od ostalega sveta. ZDA je namreč edina država, kjer ljudje Sadama ne le zaničujejo, ampak se ga tudi bojijo. Raziskave kažejo, da okoli 50-60% američanov čisto zares misli, da je Sadam grožnja njihovemu preživetju.

Angleži so to malo pozno pogruntali, pa zato toliko bolj odločno reagirali: tanke na londonske ulice in letališča. Kdo si upa reči, da nas ni strah? :-)

17. McHrozni
17.2.2003
>Angleži so to malo pozno pogruntali, pa zato toliko bolj odločno reagirali: tanke na londonske ulice in letališča. Kdo si upa reči, da nas ni strah? :-)

Aretirali so 5 ljudi, eden je imel bombo, štirje drugi pa baje neko orožje.
Vsi so se hoteli vkrcati na letala. Naključje?

McHrozni

18. IKRA
18.2.2003

>Aretirali so 5 ljudi, eden je imel bombo, štirje drugi pa baje neko orožje.
>Vsi so se hoteli vkrcati na letala. Naključje?
>
>McHrozni

Take scene lahko tudi naredijo,če ni agumentov.Je pa zanimivo,da se naidejo teroristi samo v Ameriki in tam kjer se nahajajo Amerikanci.

19. McHrozni
18.2.2003
>Take scene lahko tudi naredijo,če ni agumentov.Je pa zanimivo,da se naidejo teroristi samo v Ameriki in tam kjer se nahajajo Amerikanci.

Bali?

McHrozni

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com