Domov Forum NATO Igre Povezave
Forumi : Aktualne teme : Legalizacija marihuane Forum je bil aktiven 2002 - 2012
1. zombi
9.1.2002
Tednik Mladina in Studio City spet pogrevata vprašanje legalizacije marihuane. Po anketi Studia City je kar 95% gledalcev ZA legalizacijo. Mislite da bi referendum za legalizacijo mehkih drog uspel?

2. Simon
10.1.2002
>Mislite
>da bi referendum za legalizacijo mehkih
>drog uspel?

Nikoli ne bi uspel. Ocitno ima Studio City zelo specificno publiko. Na referendumu pa moras racunati s trumami starih mamik, ki bi sle v nedeljo od mase direktno na volisce, z zupnikom na celu.

3. BigBro
10.1.2002
Tistim ki se jih vprašanje ne tiče bi bilo treba prepovedati glasovanje. Kaj pa stare mamike briga ce jaz poham?

4. Simon
11.1.2002
Kot prvo, drzava se nima pravice mesati v osebno zivljenje ljudi. Omejuje in preprecuje lahko samo tista dejanja, ki skodijo drugim. Nima pravice varovati cloveka pred samim seboj. Ce se hoces zafiksati, imas do tega vso pravico, dokler s tem ne oskodujes drugih.
Ampak tu nastopi problem: posameznik v danasnji druzbi ni osamljen otok, vsi smo povezani med sabo s tisocerimi vezmi. Ne trdim da je to dobro, je pa dejstvo. Fiksanje ne prizadane samo narkomana, ampak povzroca celotni druzbi ogromno skode. S tem ne mislim samo kriminal, ampak tudi stroske zdravljenja in vzdrzevanja narkomanov, od katerih jih dosti postane trajno opravilno nesposobnih. Heroinski odvisnik bo prej ko slej pristal na plecih davkoplacevalcev.
Tako imamo dve pravici, ki se medsebojno izkjucujeta: na eni strani pravica narkomana da se fiksa, na drugi pa moja pravica, da ne placujem stroskov njegovega fiksanja. Obeh pravic na zalost ni mogoce realizirati, zato se moram, ceprav s teskim srcem, opredeliti za prepoved drogiranja.

5. Carlos
12.1.2002
>Obeh pravic na zalost ni mogoce realizirati

Je mogoče - nehaj plačevati davke. Samo za to je treba imeti hrbtenico, reva.

6. Napoleon
13.1.2002
>Je mogoče - nehaj plačevati davke.

Ti ne placujes davkov? Si se izselil na mars?

7. Simon
13.1.2002
Mogoce je se mladoleten, otroci ne placujejo davkov :-)
Carlos, ko bos zrasel se bo tudi tebi ukrivila hrbtenica...

8. Carlos
14.1.2002
>Carlos, ko bos zrasel se bo tudi tebi
>ukrivila hrbtenica...

Da se mi le možgani ne skisajo.
Samo skisane mozžgane lahko strahopetnost zapelje iz kvazi-libertarizma v pritlehno hinavščino. Država tebe jebe v glavo z davki, ti je ne upaš nazaj, zato raje jebeš narkomana - skupaj z drzavo. Za kozlat.

9. Kuki
16.1.2002
>Tako imamo dve pravici, ki se medsebojno izkjucujeta: na eni strani pravica narkomana da se fiksa, na drugi pa moja pravica, da ne placujem stroskov njegovega fiksanja. Obeh pravic na zalost ni mogoce realizirati, zato se moram, ceprav s teskim srcem, opredeliti za prepoved drogiranja.

Stroski zdravljenja narkomanov so zanemarljivi v primerjavi s goro denarja, ki ga pozre prohibicija. Ce je zate ekonomski faktor odlocilen, bos v primeru legalizacije gotovo na boljsem. Narkomanski trg je vedno bil in bo, vprasanje je le, ce se naj z njim okoriscajo preprodajalci, ali pa drzava.

10. mare
16.1.2002
Ne legalizacija pač pa DEKRIMINALIZACIJA. Tudi Nizozemska cannabis-a nima legaliziranega pač pa je dekriminaliziran. Pollicija ne preganja uživalcev, v žepu imaš lohko tolk in tolk gramov, coffe shop-i......

Sploh pa so droge od nekdaj obstajale in ljudje so jih od nekdaj uporabljali. Kjer obstaja povpraševanje, se kaj hitro najde tudi ponudba. Lep primer je prohibicija alkohola v Ameriki. Takrat se je organiziran kriminal močno razcvetel.
Ne pozabimo tudi na alkohol - legalno/trdo/družbeno sprejemljivo drogo, ki razdira družine, uničuje življenje, povzroča prometne nesreče in močno odvisnost........ a morem še kej. Kar pa se tiče stroškov zdravljenja narkomanov, jih primerjava stroškov zdravljenja alkoholikov močno zasenči.

Vsi se bojijo da bi dekriminalizacija povzročila porast uporabe mamil, medtem pa ima Nizozemska najmanj kadilcev marihuane, ki iz leta v leto upada. Ker so potegnili črto med mehkimi in trdimi drogami, so mularijo potegnili stran od dilerjev, ki ti poleg trave lahko ponudi tudi speed, koko, horsa, trip... a morem še....

11. Napoleon
16.1.2002
>Ne legalizacija pač pa DEKRIMINALIZACIJA. Tudi Nizozemska cannabis-a nima legaliziranega pač pa je dekriminaliziran.

Droga je in še lep čas bo prepovedana iz preprostega razloga, ker je pisanje zakonov privilegij nas odraslih. Krdelo zagovornikov legalizacije je številno in glasno, a ima usodno hibo - sestavljajo ga večinoma golobradci, ti pa prej ko slej odrastejo. Ko boš imel sam otroke, boš legalizacijo droge zagovarjal le še ob pivu v ozkem krogu prijateljev, potihem pa boš želel - ne, ZAHTEVAL boš od države, da tvojim otrokom prepreči dostop do droge. Je pač tako, ko ščene odraste preneha lajati na luno - razen če ni ultra svojeglavo ščene - takih je pa na srečo malo.
Nizozemska ni prva lastovka ampak bela vrana, izjema ki ne bo nikoli postala pravilo.

12. motomanijak
17.1.2002

>ZAHTEVAL boš od države, da tvojim otrokom prepreči dostop do droge. Je pač tako, ko ščene odraste preneha lajati na luno - razen če ni ultra svojeglavo ščene - takih je pa na srečo malo.

Ne, jaz bom tudi cez 20 za dekriminalizacijo, saj raje vidim da se mi ga otrok zakadi, kot pa pije.

13. mare
17.1.2002
>Ko boš imel sam otroke, boš legalizacijo droge zagovarjal le še ob pivu v ozkem krogu prijateljev, potihem pa boš želel - ne, ZAHTEVAL boš od države, da tvojim otrokom prepreči dostop do droge. Je pač tako, ko ščene odraste preneha lajati na luno - razen če ni ultra svojeglavo ščene - takih je pa na srečo malo.

No, no. Kot prvo ne jaz, še manj pa ti, veš kako sem bom jaz obnašal, razmišljal ko bom "velik" pardon odrasel (karkol že to pomeni). Oh, morda sem pa že "velik", morda že hotim v službo, morda pa je moji dve letni hčerki ime Sara, in morda sem včeraj, ko sem dal Saro spat, šel s kolegom in njegovo punco na balkon enga skadit, a mogoče, mogoče.

NE jaz od države ne bom zahteval da "mojim otrokom prepreči dostop do droge", ker to preprosto ni mogoče (če je povpraševanje - je tudi ponudba). Zahteval pa bom osveščanje, informacije in to čim več - da že kot mulci vedo, da droge niso kul, niso zdrave, da poznamo takšne in takšne droge, da če zaužiješ to drogo lahko umreš, če poješ preveč tegale lahko bruhaš, padeš v paranojo, postaneš zasvojen.. A kljub temu da bodo VSI vedeli da droge niso zdrave, bo še vedno nek procent ljudi, ki želelo z drogami eksperimentirat in takrat je fino da o drogi, ki jo bodo zaužili že kaj vedo.

Sploh pa Nizozemska ni edina država, ki je dekriminilizirala mehke droge sledijo ji : V. Britanija, Portugalska, Belgija.. A obenem se je treba zavedati da je Slovenija še daleč od tega, a to še ne pomeni da o tem nima smisla debatirat - ker tudi vi, "odrasli, ki imate privilegij pisanja zakonov" znate biti včasih preveč prepričani v svoj prav.

14. kleklarca
18.1.2002
jaz sen ZA! Tudi za moje otroke. Sej otroc znajo bit zelo dojemljiva bitja, če se z njimi lepo pogovori in razlož bi zihr štekal. Pa narobna je tudi totalna antipropaganda v šolah, valda da pol vse zamika poiskust. Problem osveščanja ljudi, tako potencialnih uporabnikov, kot starih mam. Treba jim je povedat, da njim tut noben ne teži če gledajo razne telenovele s ponovitvami vred, jst bom pa enga spohala....ok?!

15. myrta
13.4.2005
pa sj se tko al tko izi dobi..tko d bi blo skor isto ce bi bla
lagalna al pa ce ostane tko kt je..

16. sunar
13.4.2005
Legalizacija bo-ko ne bo več ne eu ne slo-torej točno enkrat leta 3005, o dekriminalizaciji se pa že lep čas razpravlja-ampak o tem odločajo tisti, ki o tem nimajo pojma in je zanje hors isto ko trava-kot za mojega soseda(. Pri tem ko je proti travi tako kot proti horsu ! srka domač šnopc.....)))ja, to pa ni strup, kje pa....((( in on je pameten in pošten in spoštuje zakone.....
Pri nas trava ni dekriminalizirana preprosto zato(kar ni nič novega) ker na vsakem hribčku raste trta....namesto trave.Pri nas vlada pijanska, ne pa kadilska kultura.Kar velja tudi za eu-in spet pod vplivom us. če bi bila dekriminalizirana bi dilerji zgubili kšeft, lahko bi jo v miru gojil zase,...ampak tud police morajo imet izgovor, da imajo delo in dobijo plače.....

17. Bitenc
13.4.2005
Dobr povedano!!!

aja, a pridete na marihuano march v Ljv začetku maja??

PROHIBICUJA SLEPI

 
anarhistični portal - anti-copyright 1998 - shall not rull & not be ruled - ruleless.com